Onderzoek uit onze programma's levert kennis op over werk, inkomen en gezondheid. Hoe kunnen gemeenten mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt helpen aan zo regulier mogelijk werk én hun schulden terugdringen? Hoe kunnen werkgevers en zorgprofessionals zich inzetten voor de gezondheid van werknemers en hoe kan de terugkeer naar werk van werknemers met gezondheidsproblemen worden bespoedigd?

Programma's

Werk vinden & schulden terugdringen

Werkt u in het sociaal domein? Het programma ‘Vakkundig aan het werk’ levert kennis op om de dienstverlening van gemeenten te verbeteren. Bijvoorbeeld om te stimuleren dat zoveel mogelijk mensen regulier, betaald werk vinden. En om armoede en schulden terug te dringen.

Kennis voor gemeenten om dienstverlening te verbeteren

Gezondheid op de werkplek stimuleren

Mensen die werken zijn gezonder, blijkt uit onderzoek. Het programma ‘Werk(en) is gezond’ levert kennis op om gezondheid op de werkplek te stimuleren. Specifiek voor werkenden met een lage sociaaleconomische status, waaronder mensen met een chronische aandoening.

Kennis voor arbeidsorganisaties over gezondheid op de werkplek

Terugkeer naar werk bij gezondheidsproblemen

Het programma 'Verbetering kwaliteit poortwachtersproces' levert kennis ter verbetering van de kwaliteit en afstemming in het poortwachtersproces en geeft stimulansen voor een meer re-integratiegerichte benadering van zieke werknemers.

Kennis voor arbeidsdeskundigen, bedrijfs- en verzekeringsartsen

Actueel

Internetconsultatie concept-programmavoorstel ‘Verbetering re-integratie 2e spoor’

Met deze internetconsultatie geven we gelegenheid feedback te geven op het concept-programmavoorstel ‘Verbetering re-integratie 2e spoor’. Dit programma moet bijdragen aan de verbetering van re-integratie bij een andere werkgever door het ontwikkelen en uitproberen van innovatieve aanpakken. U kunt reageren tot maandag 15 februari 2021.

Nieuws

‘Neem de regie van statushouders niet over’

Wel ontzorgen maar niet de regie van statushouders overnemen. Dat is het streven van Wethouder Froukje de Jonge van de gemeente Almere bij het begeleiden naar werk en scholing.

Pagina

Gros leidinggevenden heeft bedenkingen bij aannemen van werknemers met psychische problemen

Uit nieuw Tranzo-onderzoek blijkt dat een meerderheid (64%) terughoudend staat tegenover het aannemen van sollicitanten met psychische gezondheidsproblemen. Daarnaast zou één op de drie leidinggevenden een werknemer die ooit psychische problemen heeft gehad niet snel aannemen, ook als die problemen niet meer spelen. Lees over dit tussentijdse resultaat uit ons kennisprogramma Vakkundig aan het werk.

Elders gezien

Een interventie succesvol implementeren doe je zo!

Hoe zorg je ervoor dat je leefstijlinterventie succesvol is in de praktijk? Implementatiespecialist en commissielid Femke van Nassau gaf een reeks masterclasses over het onderwerp aan projectteams binnen de programmalijn Kennisbenutting & Implementatie (Preventieprogramma). Wat zijn de valkuilen en succesfactoren? In dit interview lees je de do's en don'ts van effectieve implementatie.

Pagina
Toon meer

Agenda

Werkatelier BAR

Op 17 maart organiseert het Amsterdam UMC, samen met de NVAB, de NVVG, de NVvA en ZonMw één van de drie online werkateliers voor bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen. Het gaat over het nieuwe multidisciplinaire instrument voor de Beschrijving Arbeidsbelastbaarheid & Re-integratiemogelijkheden.

Lees meer

Werkatelier BAR

Op 23 maart organiseert het Amsterdam UMC, samen met de NVAB, de NVVG, de NVvA en ZonMw één van de drie online werkateliers voor bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen. Het gaat over het nieuwe multidisciplinaire instrument voor de Beschrijving Arbeidsbelastbaarheid & Re-integratiemogelijkheden.

Lees meer

Werkatelier BAR

Op 1 april organiseert het Amsterdam UMC, samen met de NVAB, de NVVG, de NVvA en ZonMw één van de drie online werkateliers voor bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen. Het gaat over het nieuwe multidisciplinaire instrument voor de Beschrijving Arbeidsbelastbaarheid & Re-integratiemogelijkheden.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Femke Reijenga

Senior programmamanager

+31 70 349 50 76
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website