Verpleging en verzorging

Iedereen komt in zijn of haar leven in aanraking met verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden. Ze zijn er vanaf je geboorte tot aan je laatste levensfase. En dus dé onmisbare schakel in preventie, zorg en ondersteuning. Daarom investeren wij in kennis door en voor deze beroepsgroepen.

Uitdagingen voor de verpleging en verzorging

Innovaties, werkdruk, een toename van chronisch zieken, vergrijzing en personeelstekorten dwingen de verpleging en verzorging om anders en slimmer te gaan werken. Daarom investeren wij in kennis en samenwerking door en voor deze beroepsgroep, gericht op de verdere versterking van hun vak. We kijken daarbij niet alleen naar wat er nu nodig is, maar ook naar de toekomst. Daarmee werken we samen aan de ontwikkeling van het beroep, de kwaliteit van zorg én de oplossing voor urgente vraagstukken in zorg en welzijn.

Kennis voor de dagelijkse praktijk

We financieren projecten die kennis ontwikkelen, evalueren en in de praktijk brengen én we financieren onderzoek naar hoe de verpleegkundige zorg en ondersteuning het beste vorm gegeven kan worden. Die projecten verbinden we met elkaar zodat er gezamenlijke (generieke) kennis ontstaat. Met als doel om de zorg te blijven verbeteren. Bekijk welke kennis wordt ontwikkeld en hoe je die kennis toe kunt passen in de dagelijkse praktijk op onze pagina Onderzoek door en voor de verpleging en verzorging.

Investeren in samenwerking

Samenwerking is essentieel om kennis op een efficiënte manier te ontwikkelen en toe te passen én om te signaleren welke kennis nodig is. Daarom is het belangrijk om vanaf de start van projecten na te denken over waar de kennis terecht moet komen en hoe je hen daar het beste bij kunt betrekken. Bekijk hoe de projecten die wij financieren dat doen en hoe we dat zelf aanpakken op de thema's leiderschap en zeggenschap, leren en verbeteren en talentontwikkeling.

Agenda

Bekijk meer evenementen

Contact

Denise Temmink

Senior programmamanager
verplegingenverzorging [at] zonmw.nl

Janneke Wiersema

Programmasecretaris
verplegingenverzorging [at] zonmw.nl

Charlie Plane

Programmasecretaris
verplegingenverzorging [at] zonmw.nl

Moniek Zijlstra-Vlasveld

Implementatiespecialist
verplegingenverzorging [at] zonmw.nl

Debby Vijfvinkel

Senior clusterassistent
verplegingenverzorging [at] zonmw.nl