Talentontwikkeling in de verpleging en verzorging

Met persoonsgebonden subsidies ondersteunen we talentvolle verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten in de ontwikkeling van hun persoonlijke leiderschapskwaliteiten. Met de subsidie zetten zij een eigen onderzoekslijn op die de perspectieven wetenschap, praktijk en onderwijs met elkaar verbindt.

Verdere professionalisering verpleging en verzorging

Voor een goede wetenschappelijke onderbouwing van het verpleegkundig en verzorgend handelen, en het naar de praktijk en het onderwijs vertalen van onderzoeksresultaten, is een goed werkende onderzoeks- en kennisinfrastructuur nodig. De opbouw hiervan is in volle gang, maar heeft verdere ontwikkeling nodig. Daarom financieren wij deze onderzoekslijnen die bijdragen aan de verduurzaming van de onderzoeks- en kennisinfrastructuur voor verpleging en verzorging. Met als resultaat een verdere professionalisering van deze beroepsgroepen. De onderzoekslijnen van deze toptalenten leveren toepasbare kennis op voor de praktijk die uiteindelijk leidt tot een betere kwaliteit van de zorg. In deze blog- en vlogreeks vertellen ze hoe ze dit aanpakken, waar ze tegen aan lopen en wat de onderzoekslijnen opleveren.

Subsidieronde 2022/2023

Begin 2023 hebben 5 verpleegkundig specialisten en masteropgeleide verpleegkundigen een persoonsgebonden subsidie gekregen om hun eigen onderzoekslijn op te zetten. We stellen ze graag aan u voor.

Zij starten uiterlijk 1 augustus 2023. Een belangrijk (sub)doel van deze subsidies is het vergroten van de professionele zeggenschap. De manier waarop het project hier aan bijdraagt was één van de beoordelingscriteria. In het document 'Professionele zeggenschap' staat de informatie die subsidieaanvragers nodig hadden voor het opstellen van het projectidee.

Subsidieronde 2021

Eind 2021 hebben 6 gepromoveerde verpleegkundigen een persoonsgebonden subsidie ontvangen. De onderzoekslijnen van deze toptalenten lopen uiteen van optimale toekomstbestendige spoedeisende hulp tot palliatieve zorg. We stellen ze graag aan u voor:

Alle ZonMw-activiteiten door en voor verpleging en verzorging

Verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden zijn dé onmisbare schakel in preventie, zorg en ondersteuning. Daarom investeren wij in kennis en samenwerking door en voor deze beroepsgroep. Bekijk al onze activiteiten en programma's op onze themapagina Verpleging en verzorging.

> Thema Verpleging en verzorging