Onderwerpen

Uitgelicht

Wetgeving en financiering in de langdurige zorg

Portretfoto Annemarie Klaassen
Programmamanager Annemarie Klaassen

Welke wet is wanneer van toepassing voor thuiswonende cliënten in de langdurige zorg? En hoe verantwoord je dat? Een e-learning en website helpen verzorgenden en wijkverpleegkundigen hierbij.

Lees de ervaringsverhalen

Gespreksinstrument voor persoonsgerichte zorg

Portret Simone Postma

Een gespreksinstrument op 1 A4'tje helpt om meer te focussen op de impact van chronische ziektes op het dagelijks leven van patiënten. Lees hoe huisartsen, praktijkondersteuners én patiënten dit instrument samen hebben ontwikkeld.

Interview met huisarts Simone Postma

Subsidieoproepen forensische geneeskunde online

Illustratie postmortaal onderzoek in woonkamer

Universiteiten, umc’s, hogescholen en andere onderzoeksorganisaties kunnen nu subsidie aanvragen voor postmortaal onderzoek, letsel-onderzoek en voor het (door)ontwikkelen van de onderzoeksdata-infrastructuur.

Bekijk de subsidieoproepen

Actueel

Evidence Based Medicine in de huisartsenpraktijk

Hoe kunnen huisartsen (in opleiding) kennis uit richtlijnen en literatuur goed combineren met hun klinische expertise en de wensen van de patiënt? Arts-onderzoeker Lisanne Welink analyseerde observaties en leergesprekken van aios en huisartsopleiders. Daaruit blijkt dat beide partijen elkaars redeneringen en argumenten niet goed herkennen. Bekijk haar observaties en tips.

Portretfoto Lisanne Welink
Pagina

Start gezamenlijk grootschalig long-COVID-onderzoek waarin diverse methodes en gegevensbronnen worden gecombineerd

Vanaf oktober 2021 gaat het Nivel samen met 3 vakgroepen Huisartsgeneeskunde (van UMCG, Radboud UMC, Maastricht UMC) en Dutch Hospital Data onderzoek doen naar aanhoudende klachten na COVID-19-besmetting, ook wel long-COVID genoemd. Extra aandacht gaat uit naar diverse kwetsbare groepen in de samenleving, zoals mensen met lage gezondheidsvaardigheden, mensen met meerdere chronische aandoeningen, mensen met een migratieachtergrond en zwangeren.

Elders gezien

Subsidieoproep: onderzoek naar alledaagse ziekten in de huisartsenpraktijk

Huisartsen zijn veel bezig met alledaagse aandoeningen. Bepaalde aandoeningen komen alleen voor bij vrouwen en zorgen voor verminderd levensplezier, verzuim of zelfs opname in het ziekenhuis. Voor een goede onderbouwing van de behandeling is wetenschappelijk onderzoek nodig. Dien uw projectidee uiterlijk 15 september 2021 in bij het Fonds Alledaagse Ziekten.

Illustratie zorgverleners in huisartsenpraktijk
Elders gezien

Nieuwe richtlijn Eenzaamheid onder ouderen

Verpleegkundigen en verzorgenden in de wijk signaleren eenzaamheid bij ouderen vaak als eerst. De nieuwe richtlijn en de bijbehorende gesprekshandleiding, helpen zorgprofessionals bij vragen als 'Hoe ga je met dit kwetsbare onderwerp om?' en 'Wat moet je wel doen, en wat liever niet?'.

Illustratie zorgverleners bezig met kwaliteitsstandaarden
Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

Kennisvragen Uitkomstgerichte Zorg

Onderwerpen

  • uitkomstgerichte zorg
  • patiëntgerichte zorg
  • praktijkgericht onderzoek
  • evaluatieonderzoek

Onderdeel van programma

Kennisvragen Uitkomstgerichte Zorg

Geplaatst op

5 juli 2021

Deadline

21 september 2021,
14.00 uur

Bekijk

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Congres 1001 Voorbeelden Juiste zorg op de juiste plek

Wat kunnen we leren van 1001 voorbeelden van medisch specialisten zodat de juiste zorg op de juiste plek voor iedere patiënt mogelijk wordt? Deze vraag staat centraal tijdens het online congres '1001 Voorbeelden Juiste zorg op de juiste plek'.

Lees meer

Conferentie 10 jaar ‘Health as the ability to adapt and self-manage’

Positieve gezondheid; een concept van gezondheid waarin veerkracht centraal staat. Hoe is onze gezondheidszorg erdoor veranderd? Hoe kan het concept zich nog verder ontwikkelen? En hoe kunt u er zelf mee aan de slag? Op 11 november 2021 organiseren we een conferentie om deze vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

Lees meer

Internationaal eerstelijnscongres NAPCRG

In november vindt het jaarlijkse NAPCRG-congres plaats. Dit online congres biedt meer dan 600 onderzoekssessies. Kom netwerken met andere onderzoekers in de eerstelijnszorg.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website