Onderwerpen

Uitgelicht

Patiëntveiligheid verbeteren in het ziekenhuis met Safety II

Illustratie Safety II

Waarom is onderzoek naar de principes van Safety II zo belangrijk?  Loes Pijnenborg en Marit de Vos vertellen hoe deze onderzoeken de volgende stap zijn in het verbeteren van patiëntveiligheid.

Lees het interview

Implementatie in de praktijk van verpleging en verzorging

Portret Ariane van Wamel en Moniek Vlasveld

Hoe zorg je dat nieuwe kennis daadwerkelijk in de praktijk wordt gebruikt? Met veel aandacht voor implementatie! Lees hoe je dit aanpakt en wat belangrijke succes- en faalfactoren zijn.

Lees het interview

Onderzoek naar kennisvragen uitkomstgerichte zorg

Zorgprofessionals werken aan kwaliteit van zorg

Uitkomstinformatie helpt om beter samen te beslissen, en te leren en verbeteren voor de toekomst. Wat gaat al wel en niet goed in het werken met uitkomstinformatie in de medisch-specialistische zorgpraktijk?

Bekijk de 6 nieuwe projecten

Actueel

Nieuwe subsidie-oproep Regio-impuls Juiste Zorg Op de Juiste Plek

Vanaf vandaag staat een nieuwe subsidieoproep open voor het aanvragen van een Regio-impuls vanuit het ZonMw-programma Juiste Zorg Op de Juiste Plek (JZOJP). Met deze subsidie kunnen regionale domeinoverstijgende samenwerkingsverbanden werken aan passende zorg voor de individuele burgers in hun regio. Subsidie aanvragen kan tot 23 juni 2022, 14:00 uur.

Nieuws

Multidisciplinaire werkgroep ontwikkelt richtlijn ADL mét samenvattingskaarten

Hoe kun je de beste zorg bij Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen verlenen in de gehandicaptenzorg, verpleeghuiszorg, thuiszorg en het ziekenhuis? Met hulp van de wereldcafé methode ontwikkelden verpleegkundigen, verzorgenden, mantelzorgers, zorgvragers, fysiotherapeuten en ergotherapeuten een nieuwe richtlijn mét samenvattingskaarten.

Portret Sandra Zwakhalen en Svenja Cremer
Pagina

De impact van COVID-19 op de patiënt die een operatie nodig heeft

De afgelopen 2 jaar zijn door de COVID-19-pandemie veel ziekenhuizen genoodzaakt geweest delen van de geplande zorg tijdelijk te staken. Wat waren precies de effecten van deze uitgestelde zorg op de uitkomsten van zorg en wat waren de ervaringen van patiënten die moesten wachten, maar wel een behandeling nodig hadden? Projectleider en oncologisch chirurg Schelto Kruijff vertelt in deze blog hoe hij dat samen met een groep artsen gaat onderzoeken.

Portretfoto van Schelto Kruijff
Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

NHG-Wetenschapsdag: proactieve huisartsenzorg, gebaseerd op data

Er zijn steeds meer data beschikbaar, ook in de huisartsenzorg. Hoe maken we bijvoorbeeld beter gebruik van onze HIS-gegevens en kunnen we daar nog wat aan verbeteren? En voordat we op grotere schaal gebruik kunnen maken van deze data: met welke methodologische uitdagingen gaat analyse van deze data gepaard?

Lees meer

Netwerkbijeenkomst verpleging en verzorging

Waar loopt u tegenaan bij verdere professionalisering van het vak en bij het versterken van uw positie? Wat is de rol van verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden bij kwaliteit van zorg, kostenbeheersing, eigen regie, de Juiste Zorg op de Juiste Plek en positieve gezondheid en hoe maken we deze rol meer zichtbaar?

Lees meer

Congres Samen beslissen in de praktijk - leren van elkaar

Zorgprofessionals kunnen uitkomstinformatie gebruiken om samen met patiënten te beslissen welke behandeling of zorg het beste bij hen past. Hoe breng je dat precies in de praktijk? Wat zijn goede voorbeelden daarvan? Tijdens dit congres is er de mogelijkheid om van elkaar te leren op gebied van samen beslissen.

Lees meer

EuroScience Open Forum (ESOF)

In 2022 is Leiden de European City of Science. Leiden is daarom onder andere host van het grootste multidisciplinaire congres over wetenschap van Europa dat van 13 t/m 16 juli 2022 plaatsvindt: het EuroScience Open Forum (ESOF). Het thema van het congres is 'Crossing Borders, Engaged Science, Resilient Societies'.

Lees meer

European Nursing Congress

Het thema van het European Nursing Congress (ENC) is dit jaar ‘Future Proof Nursing – Nurses as Key Drivers of Change’. Een congres gericht op verandering, onderwijs en onderzoek naar toekomstbestendige verpleging en het welzijn van verpleegkundigen.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website