Onderwerpen

Uitgelicht

NHG lanceert nationale onderzoeksagenda huisartsgeneeskunde

Op 1 februari nam voorzitter Jeroen Geurts de Nationale Onderzoeksagenda Huisartsgeneeskunde in ontvangst van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). ZonMw onderschrijft het belang en probeert de geprioriteerde onderwerpen in relevante programma’s op te nemen.

Lees meer op de NHG website

Post-doc Verpleegkundig leiderschap succesvol afgerond

Op 19 januari ontvingen 10 gepromoveerde verpleegkundig onderzoekers hun getuigschrift van het post-doc programma Leadership Mentoring in Nursing Research (LMNR).

Lees meer over de verpleekundig leiders

Stakeholders blikken terug op Zichtbare schakel

Wat voor opbrengsten zien LOOV, V&VN, Actiz, NWG, ministerie van VWS en MBO-raad van ons programma Zichtbare schakel?

Lees de interviews

Zelfmanagement

Artikel over Zelfmanagement

ZonMw heeft de afgelopen jaren veel onderzoek naar zelfmanagement gefinancierd en ontwikkelprojecten in gang gezet. Dat heeft uiteenlopende inzichten en resultaten opgeleverd.

Om de verschillende aspecten van zelfmanagement nader te verkennen, maken De Eerstelijns en Zorgenz een artikelenreeks over zelfmanagement.

Lees de artikelen

Nieuwsbrief Kwaliteit van zorg

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Kwaliteit van zorg'.

Direct inschrijven

Actueel

Volg via RSS

Studenten leren meer over de wijk in hbo-v

In de nieuwe lesprogramma’s van de hbo-v-opleidingen is meer aandacht gekomen voor vakken die nodig zijn voor het werken in de wijkverpleging. Lees het interview met Margriet van Iersel op Nursing.nl

Elders gezien

Als de patiënt vraagt om zorg

Een belangrijke oorzaak van onnodige zorg is dat patiënten daar soms om vragen. Hoe kan een zorgverlener daar mee omgaan? Een van de redenen voor het voorschrijven van zorg met geen of weinig toegevoegde waarde voor de patiënt, is de wens van de patiënt zelf. Bij bepaalde gevallen van deze onnodige zorg is de druk van de patiënt zelfs de belangrijkste reden. Bijvoorbeeld bij het voorschrijven van antibiotica. Willen we dit terugdringen dan is...

Pagina

‘Voor de patiënt is dit van grote waarde’

In het project ‘Consult replay’ wordt gewerkt aan de mogelijkheid voor patiënten om het consult met hun arts terug te luisteren of te zien door middel van een audio- of video opname. Projectleider Coline de Jong vertelt.

Pagina
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Agenda

Nationale Conferentie Zeldzame Aandoeningen

De Diagnose: Zeldzaam belangrijk! Blij zijn met de diagnose van een nare of zelfs ernstige ziekte bij jezelf of je kind? Het is bijna ondenkbaar. Immers, het zet je leven op z’n kop! En hoe zo’n bericht te verwerken als de vooruitzichten slecht zijn? Toch, als er sprake is van een zeldzame aandoening, is een diagnose vaak juist welkom. Daarom is een diagnose 'zeldzaam belangrijk'!

Lees meer

International Conference on Integrated Care

Van 23 t/m 25 mei 2018 organiseert de International Foundation for Integrated Care (IFIC) voor de 18e keer de International Conference on Integrated Care (ICIC). ZonMw is partner, net als het RIVM en Vilans.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website