Onderwerpen

Uitgelicht

Persoonsgerichte zorg op de IC

Margo van Mol

Verpleegkundig onderzoeker Margo van Mol vertelt in haar vlog hoe zij met input van voormalig IC-patiënten, naasten en de professionals werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg op de IC.

Bekijk de vlog

Wat kun je verwachten van het programma Verpleging en Verzorging?

Commissievoorzitter Janneke van Vliet en programmamanager Dineke Abels met elkaar in gesprek in een tuin

In een interview vertellen commissievoorzitter Janneke van Vliet en programmamanager Dineke Abels over de subsidiemogelijkheden en de ontwikkeling van het vak.

Lees het interview

Een kwalitatief betere en meer zichtbare paramedische zorg

portret Joost Dekker

Hoe leveren de beoogde resultaten van het programma Paramedische Zorg een belangrijke bijdrage aan een gezondheidszorg waarin het dagelijks functioneren van patiënten centraal staat? Lees het interview met commissievoorzitter Joost Dekker.

Interview met Joost Dekker

Actueel

Gezond en bevlogen (blijven) werken in het ziekenhuis: gespreksmethodiek biedt uitkomst

Juist nu is het belangrijk om zorgmedewerkers gezond en inzetbaar te houden. Afdeling neurochirurgie van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) werkt met succes aan duurzame inzetbaarheid en gebruikt hiervoor de gespreksmethodiek ‘Werk als Waarde’. De pilot wordt nu uitgebreid. In de artikelenreeks 'kennisbenutting en implementatie' leest u hoe ze ervoor zorgen dat de implementatie slaagt.

Pagina

Op cliëntreis door het eerstelijnsverblijf en de geriatrische revalidatie

Zorgverleners werken met hart en ziel binnen de GRZ, ELV en GZSP. Wat zijn de ervaringen van zorgvragers, mantelzorgers en zorgverleners? Waar worden knelpunten ervaren en wat kan er concreet verbeterd worden? En hoe zou deze zorg eruit moeten zien, wanneer de zorgvrager centraal staat? Voor het programma Beter Thuis gaan onder andere Arnold Jongenburger (studio GRZ) en Judith van den Besselaar (AMC) op zoek naar antwoorden op deze vragen.

Pagina

Onderzoek diagnoseduur bij kanker

Vroegtijdige diagnose en behandeling van kanker is van groot belang om de ziektelast van de patiënt te beperken. Huisarts in opleiding Nicole van Erp onderzocht hoe lang het proces van diagnose tot behandeling precies duurt en waar het eventueel sneller kan. Vergeleken met Europese landen als Engeland en Denemarken, met huisartsen in een poortwachtersrol, is de totale duur van het proces in Nederland bij veel vormen van kanker korter.

foto Nicole van Erp
Pagina

Betere werk-privé balans voor zorgmedewerkers dankzij mantelzorgvriendelijk beleid

Juist nu is het belangrijk om zorgmedewerkers gezond en inzetbaar te houden. Als zorgmedewerkers ook mantelzorg geven aan hun dierbaren, is het belangrijk dat ze een goede werk-privébalans houden. Daarom werken verschillende partijen in Limburg samen aan het implementeren van mantelzorgvriendelijk beleid in zorgorganisaties. In onze artikelenreeks over 'kennisbenutting en implementatie' leest u hoe ze eerdere resultaten samenbrengen.

Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

Kenniswerkplaats Zingeving en Geestelijke verzorging

Onderwerpen

  • Zingeving en Geestelijke verzorging
  • Kenniswerkplaats
  • Kennisinfrastructuur
  • Leergemeenschap en leernetwerken
  • Effectonderzoek

Onderdeel van programma

Zingeving en Geestelijke verzorging

Geplaatst op

30 september 2020

Deadline

12 januari 2021,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Nieuwe datum: European Implementation Event 2020

Vanwege de pandemie met het Coronavirus is dit evenement uitgesteld van 1 en 2 oktober 2020 naar 27 en 28 mei 2021. Pre-conference activiteiten zijn op 26 mei 2021.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website