Onderwerpen

Uitgelicht

Toptalenten zetten eigen onderzoekslijn op

Illustratie V&V

Met een persoonsgebonden subsidie zetten 6 gepromoveerde verpleegkundigen een eigen onderzoekslijn op die wetenschap, praktijk en onderwijs met elkaar verbindt. De onderwerpen lopen uiteen van optimale spoedeisende hulp tot palliatieve zorg.

Bekijk de projecten

Patiëntveiligheid verbeteren in het ziekenhuis met Safety II

Gecombineerde foto Loes Pijnenborg en Marit de Vos

Waarom is onderzoek naar de principes van Safety II in de dagelijkse ziekenhuispraktijk zo belangrijk? Commissievoorzitter Loes Pijnenborg en commissielid Marit de Vos vertellen hoe deze onderzoeken de volgende stap zijn in het verbeteren van patiëntveiligheid. Ook delen ze hun ervaringen met het beoordelen van deze subsidieronde.

Lees het interview

E-health ondersteunt bij geriatrische revalidatie

Portret Margriet Pol

‘Door de technologie krijg je als ergotherapeut meer informatie over een revalidant, wat helpt bij tijdig signaleren en beslissen. Bovendien krijgt de revalidant door deze extra informatie soms meer zelfregie en vertrouwen; de basis op weg naar een goed herstel.'

Lees haar blog

Actueel

Teamtrainingen voor goede samenwerking in het ziekenhuis

In het Sophia Kinderziekenhuis houden ze medische teamtrainingen om de communicatie en samenwerking tussen zorgprofessionals onderling en met patiënten en naasten te optimaliseren. Dit kan (ernstige) incidenten verminderen. Benieuwd hoe ze dit aanpakken? Lees meer over dit praktijkvoorbeeld en ander nieuws over patiëntveiligheid in de ziekenhuiszorg in de nieuwsbrief van Tijd voor Verbinding.

Zorgprofessionals werken aan veiligheid in de ziekenhuiszorg
Elders gezien

Onderzoek voor de dagelijkse praktijk van huisartsen en artsen voor Verstandelijk Gehandicapten

Om de behandeling van patiënten te verbeteren, financieren we 5 nieuwe onderzoeksprojecten die vragen beantwoorden waar huisartsen en artsen voor Verstandelijk Gehandicapten in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Doordat de onderzoeken worden uitgevoerd door artsen in opleiding tot onderzoeker dragen ze ook bij aan de academisering van de opleidingen. De projecten starten uiterlijk in maart 2022.

Illustratie huisartsenpraktijk
Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Nationaal Dementie Congres

Waarom is dementieonderzoek noodzakelijk? En hoe vertalen we onderzoekresultaten naar het dagelijks leven? Tijdens het Nationaal Dementie Congres krijgt u een kijkje in de plannen voor de komende jaren. Ook verzorgt ZonMw een subsessie over de implementatie van dementieonderzoek.

Lees meer

EuroScience Open Forum (ESOF)

In 2022 is Leiden de European City of Science. Leiden is daarom onder andere host van het grootste multidisciplinaire congres over wetenschap van Europa dat van 13 t/m 16 juli 2022 plaatsvindt: het EuroScience Open Forum (ESOF). Het thema van het congres is 'Crossing Borders, Engaged Science, Resilient Societies'.

Lees meer

European Nursing Congress

Het thema van het European Nursing Congress (ENC) is dit jaar ‘Future Proof Nursing – Nurses as Key Drivers of Change’. Een congres gericht op verandering, onderwijs en onderzoek naar toekomstbestendige verpleging en het welzijn van verpleegkundigen.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website