Onderwerpen

Uitgelicht

Interprofessioneel leren en samenwerken tussen artsen

Portret Natasja Looman

Patiënten met complexe aandoeningen zien vaak meerdere dokters. Samenwerking tussen artsen is daarom van groot belang voor goede medische zorg. Daar is dus in de opleidingen meer aandacht voor nodig.

Interview en video’s over werkvormen

Versnelde aanpassing van richtlijnen

Ton Kuijpers, Bert Aertgeerts en Jako Burgers

Dagelijks zijn er nieuwe medicijnen, interventies en inzichten waar patiënten baat bij kunnen hebben. Hoe kunnen dergelijke ontwikkelingen sneller vertaald kunnen worden naar aanpassingen in richtlijnen?

Lees het interview

Uitkomstinformatie gebruiken voor samen beslissen

Zorgprofessionals werken aan kwaliteit van zorg

Hoe geef je uitkomstinformatie visueel aantrekkelijk en compact weer in het elektronisch patiëntendossier, zodat zorgverleners en patiënten het kunnen gebruiken om samen te beslissen?

Lees de blog en bekijk de factsheets, animatievideo en het rapport

Actueel

Minister Kuipers geeft startsein voor de Coalitie Leefstijl in de Zorg

Op woensdag 29 maart gaf minister Kuipers het startsein voor de Coalitie Leefstijl in de Zorg. In deze Coalitie slaan zorgprofessionals, kennisinstellingen en patiëntvertegenwoordigers de handen ineen voor de implementatie van leefstijl in de gezondheidszorg. In 2025 moet leefstijl integraal onderdeel zijn van de reguliere zorg, zodat leefstijlinterventies effectief ingezet kunnen worden ter voorkoming en behandeling van gezondheidsklachten,...

Nieuws

Subsidieoproep voor onderzoek naar leefstijl in de zorg

Leefstijlinterventies kunnen bijdragen aan herstel en het verminderen van klachten tijdens ziekte. Dit wordt ook onderstreept in het Integraal Zorgakkoord. Daarom stellen ZonMw, de SGF en Health~Holland een subsidieoproep open gericht op onderzoek naar leefstijl in de zorg. Indienen kan tot 20 juni (14:00 uur). Op 11 april kunt u uw vragen stellen tijdens onze bijeenkomst.

Nieuws

De Slimme Zorg Estafette 2023 is een feit!

De Slimme Zorg Estafette 2023 is een feit. Gedurende vier weken lang organiseerden (zorg)organisaties uit het hele land inspirerende sessies rondom het thema slimme zorg. Natuurlijk kon ook ZonMw hierin niet ontbreken. Vanuit verschillende programma’s gebeurt er namelijk veel rondom digitale zorg, zorginnovatie en e-health. Hieronder zetten we kort de activiteiten op een rij.

Nieuws

Vrouwen op zoek naar een diagnose

'Ik ben 20 jaar op zoek geweest naar wat mij mankeert. Uiteindelijk heb ik de diagnose PMDD gekregen, en ik had gehoopt dat er eerder om mijn menstruatiecyclus gevraagd was,' aldus Linda Balk. Linda is niet de enige. Meer vrouwen lopen lang rond met onverklaarde klachten. Wat is er nodig om deze vrouwen beter te helpen?

Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Bijeenkomst toename zorgvraag van transgender personen

De toename van het aantal transgender personen dat medische hulp zoekt, zet de bestaande voorzieningen onder druk: wachttijden nemen toe. Daarom hebben we twee onderzoeken gefinancierd over de verklaring en het toekomstperspectief van de vraag naar transgenderzorg. De resultaten worden tijdens de bijeenkomst op woensdag 10 mei om 10.00 uur besproken.

Lees meer

Netwerkbijeenkomst verpleging en verzorging

Hoe ziet de toekomst van de verpleging en verzorging er uit? En welke ontwikkelingen spelen daarin een rol? Kom uw kennis delen en inspiratie opdoen tijdens onze jaarlijkse netwerkbijeenkomst verpleging en verzorging!

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website