Onderwerpen

Uitgelicht

Dagelijkse praktijkproblemen zelf oplossen met zorgtechnologie

KoosGuard, genoemd naar de verpleegkundige die het hulpmiddel met de ontwerper heeft ontwikkeld
KoosGuard, genoemd naar de verpleegkundige die het hulpmiddel met de ontwerper heeft ontwikkeld

Dagelijks komen verpleegkundigen praktische problemen tegen die ze zelf provisorisch oplossen. In Create4Care werken zij samen met studenten en ontwikkelaars aan definitieve professionele oplossingen voor deze praktijkproblemen.

Lees hoe zij dit aanpakken

Multidisciplinaire samenwerking in de eerste lijn

Illustratie huisarts fysiotherapeut en patient

Voor het onderzoeken en onderbouwen van de meerwaarde van multidisciplinaire samenwerking tussen huisartsen, verpleegkundigen en/of verzorgenden en paramedici kan nu subsidie aangevraagd worden. Universiteiten en hogescholen kunnen dit, in samenwerking met deze disciplines, aanvragen vóór 22 juni 2021.

Bekijk de subsidieoproep

Zorgrelatie in de langdurige zorg verbeteren

Illustratie zorgverleners en client

Hoe vind je de balans tussen zelfredzaamheid en kwetsbaarheid in de langdurige zorg? De Erasmus School of Health Policy & Management en 2 zorgorganisaties zetten een project op. Waarbij films met monologen van cliënten, naasten en zorgverleners helpen om samen de dialoog over de zorgrelatie te voeren.

Meer over deze nieuwe reflectiemethode

Actueel

Verschijning uitgave: Goed gebruik geneesmiddelen in de huisartsgeneeskunde

Tijdens het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen, dat plaatsvond op 15 en 16 april 2021, heeft Véronique Timmerhuis, algemeen directeur ZonMw, het eerste exemplaar van een speciale ZonMw-editie van Huisarts & Wetenschap (H&W) uitgereikt aan Jako Burgers van het Nederlands Huisartsen Genootschap. De uitgave ‘Goed gebruik geneesmiddelen in de huisartsgeneeskunde’ gaat als bijlage mee met de mei-editie van H&W en valt bij alle huisartsen in Nederland...

Nieuws

Samen leven toevoegen aan de dagen

Palliatieve zorg is per definitie multidisciplinair, met in het verpleeghuis een belangrijke rol voor de specialist ouderengeneeskunde. Hoe werk je binnen de verpleeghuiszorg samen aan de bekwaamheid bij alle betrokken zorgprofessionals? Specialist Rogier van Deijck, beleidsadviseur Inge van der Stelt van Verenso en projectleider palliatieve zorg Désirée Meertens van verpleeghuisorganisatie De Zorggroep gaan hierop in.

Foto met Inge van der Stelt, Désirée Meertens en Rogier van Deijck
Pagina

Verpleegkundigen veroveren de wetenschap

Het verpleegkundig leiderschapsprogramma Leadership Mentoring in Nursing Research (LMNR) heeft verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek voor betere patiëntenzorg definitief op de kaart gezet. ‘Willen we ons als verpleegkundigen en als beroepsgroep blijven ontwikkelen en blijven werken aan betere patiëntenzorg, dan zijn onderzoek en innovatie onontbeerlijk. Onderzoek zet ons werk ook in de etalage.’, aldus hoogleraar Lisette Schoonhoven.

Portretfoto van Lisette Schoonhoven
Lisette Schoonhoven, hoogleraar kwaliteit en veiligheid van verpleegkundige zorg
Pagina

Coronaonderzoek: een jaar wetenschappelijke topsport in feiten en cijfers

Vandaag lanceert ZonMw een themawebsite over haar werk in de coronacrisis. Bestuursvoorzitter Jeroen Geurts en directeur Véronique Timmerhuis vertellen over een jaar wetenschappelijke topsport. De website bevat ook feiten en cijfers en drie cases van projectleiders van ons COVID-19 programma.

Elders gezien
Toon meer

Subsidieoproepen

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website