Onderwerpen

Uitgelicht

Internationale Dag van de Verpleging

Een verpleegkundige, een verzorgende en een patiënt

Op 12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, bedanken we de verpleging en verzorging voor hun enorme inzet. Hoe kijken zij tegen de huidige situatie en de ontwikkeling van hun vak aan?

6 inspirerende interviews over hun enorme inzet en betrokkenheid

Internationale dataverzameling

Parel-uitreiking cardioloog Folkert Asselbergs

Welke patiënten met hart- en vaatziekten lopen (opnieuw) risico op een hartinfarct, hartfalen of een beroerte? Wat is de optimale individuele behandeling? Cardioloog Folkert Asselbergs zette een dataverzameling op die bijdraagt aan het beantwoorden van deze vragen.

Parel voor data-goudmijn

Dagelijkse praktijkproblemen zelf oplossen met zorgtechnologie

KoosGuard, genoemd naar de verpleegkundige die het hulpmiddel met de ontwerper heeft ontwikkeld
KoosGuard, genoemd naar de verpleegkundige die het hulpmiddel met de ontwerper heeft ontwikkeld

Dagelijks komen verpleegkundigen praktische problemen tegen die ze zelf provisorisch oplossen. In Create4Care werken zij samen met studenten en ontwikkelaars aan definitieve professionele oplossingen voor deze praktijkproblemen.

Lees hoe zij dit aanpakken

Actueel

‘In de zomer werd het personeel al klaargestoomd voor de tweede golf coronapatiënten'

‘Vorig jaar zomer konden we even op adem komen en leek alles weer enigszins normaal. Maar ondertussen werd ons personeel al klaargestoomd voor de tweede golf. Ze kregen scholing om op de cohort-afdelingen, de IC en de Eerste Hulp te staan. Op dit moment zijn we ons aan het voorbereiden op code zwart en zwart-zwart.', vertelt Afkemarij ten Hoeve-Heida. ‘Gelukkig wordt ons personeel hier opgevangen door een geestelijk verzorger of een psychiater.’

Portretfoto Afkemarij ten Hoeve-Heida
Pagina

Geef verzorgenden ruimte om hun kennis en ideeën te delen

Wijkverpleegkundige en adviseur Marieke Goris werkte tijdens de eerste golf van de coronapandemie als invaller in de wijkverpleging. Vanaf mei heeft zij haar functie als adviseur bij kenniscentrum Vilans weer opgepakt en zich vastgebeten in het ontwikkelen van kennisproducten over de herstelzorg na corona thuis. Haar oproep aan overheid, organisaties en media is: ‘Geef verzorgenden veel meer ruimte om hun kennis en ideeën te delen’.

Portretfoto Marieke Goris
Pagina

Met een duobaan weet je écht wat er in de praktijk speelt

‘Het is ontzettend waardevol om als onderzoeker ook in de praktijk te werken.', vertelt wijkverpleegkundige en onderzoeker Kim de Groot. Nu weet ik écht wat er speelt in plaats van dat ik achter mijn computer dingen verzin. Mijn onderzoek wordt er beter van. Andersom heb ik er in de praktijk ook voordeel van. Zo zeg ik regelmatig tegen collega’s 'Heb je die richtlijn al gelezen?' of 'Als je hier iets van vindt, ga in dat denkclubje zitten'.

Portretfoto Kim de Groot
Pagina

Vooraankondiging: 3 subsidieoproepen Forensische Geneeskunde

Op 7 juni 2021 publiceren we 3 subsidieoproepen over forensische geneeskunde. Deze subsidieoproepen zijn gericht op postmortaal onderzoek, beoordeling en interpretatie van letsel en het (door)ontwikkelen van de onderzoeksdata-infrastructuur. De deadline voor het indienen van subsidieaanvragen is 23 augustus 2021 om 14.00 uur.

Illustratie postmortaal onderzoek
Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

WHO COVID-19 - Global Research and Innovation Forum

WHO wil bijdragen aan het versnellen van COVID-19 onderzoek en de ontwikkeling van wereldwijde onderzoeksplatforms. Daarom wordt op 13-14 mei online het wereldwijde COVID-19 Onderzoek en Innovatie forum gehouden. Interessant als u aan COVID-19 onderzoek werkt.

Lees meer

Lof der Verpleegkunst

Een afwisselend webinar waar je onder andere meer hoort over andere culturen en mannen in de zorg. Ook wordt de '3-vragen-methode' om emotionele belasting tijdens de coronapandemie te verminderen besproken. Richard Groenendijk zorgt voor een vrolijke noot.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website