Onderwerpen

Uitgelicht

Samen richtlijnen ontwikkelen met een actieve community

Portretfoto van Marian Majoie en Klaartje Spijkers
Marian Majoie en Klaartje Spijkers (fotografie Klaartje: Ruben Eshuis)

Hoe kun je meer samenwerken bij richtlijn-ontwikkeling? Marian Majoie en Klaartje Spijkers creëren samen met anderen een digitale omgeving voor interprofessioneel samenwerken. Benieuwd hoe zij dat aanpakken?

Lees het interview en doe mee!

Rol van voedingsadvies bij preventie, behandeling en herstel

Portret Marian de van der Schueren

De afgelopen jaren is er niet veel veranderd aan het ongezonde voedingspatroon van Nederlanders. Hoogleraar Diëtetiek Marian de van der Schueren vertelt over het belang van evidence-based en gepersonaliseerd voedingsadvies.

Lees haar blog

Multidisciplinaire keuzetabel ondersteunt samen beslissen

Portretfoto van Mitchell van Doormaal en Gerda van der Weele

Hoe zorg je dat alle zorgprofessionals op de hoogte zijn van de diverse behandel-mogelijkheden en hetzelfde verhaal vertellen? Gerda van der Weele (NHG) en Mitchell van Doormaal (KNGF) vertellen hoe zij samen met zorgprofessionals en patiënten samen 1 keuzetabel ontwikkelden.

Lees het interview

Actueel


Lees meer over de kwaliteitsgelden waarmee IKNL en KNMG aan richtlijnen palliatieve zorg werken en bekijk ons Palliantieproject over palliatieve zorg voor COPD-patiënten.
Tweet

Kennissynthese over evenwichtige zorgverlener gepubliceerd

Werk in de palliatieve zorg geeft naast voldoening ook mentale belasting. Onderzoeker en ethicus Suzanne Metselaar zocht met haar team in een kennissynthese uit hoe het zit met het evenwicht van zorgverleners. Hoe is dat te herstellen, behouden en versterken?

Portretfoto van Suzanne Metselaar, een blonde vrouw met een roze blouse
Pagina

Toolkits Samen beslissen voor patiënt en naaste in de ggz

Samen beslissen is belangrijk voor goede zorg. Om samen met een behandelaar een goede keuze te maken is het belangrijk dat de patiënt beschikt over de juiste informatie over de aandoening en mogelijke behandelingen. Om patiënten en naasten hierbij te ondersteunen zijn diverse toolkits Samen beslissen gemaakt die helpen bij het begrijpen van de stoornis en het overzien van de mogelijke behandelingen.

Elders gezien
Toon meer

Subsidieoproepen

Pilot Cirkelen Rond Je Onderzoek Fase II

Onderwerpen

  • Onderzoeksvoorstel schrijven dat aansluit op een praktijkkwestie
  • Duurzaam samenwerkingsverband ontwikkelen
  • Zingeving cliënten in de Langdurige Zorg en Ondersteuning
  • Versterken van de relatie tussen cliënten, naasten en/of mantelzorgers en zorgprofessionals en ondersteuningsprofessionals

Onderdeel van programma

Langdurige Zorg en Ondersteuning

Geplaatst op

21 september 2021

Deadline

19 oktober 2021,
14.00 uur

Bekijk

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Conferentie 'Get ready for spiritual care – being present in hectic times'

COVID-19 heeft invloed op de zorg voor patiënten en de maatregelen kunnen persoonsgerichte zorg belemmeren. Dit evenement creëert een online learning community over geestelijke verzorging, met zorgprofessionals van over de hele wereld. Hoe helpt geestelijke verzorging om er echt voor de patiënt te zijn in deze hectische tijd? Wat is geestelijke verzorging precies, en hoe kunt u het toepassen?

Lees meer

NIC meet-up ‘Implementatie vanuit beleid, cliënten & patiënten en de zorg’

Op dinsdagmiddag 5 oktober organiseert het Nederlands Implementatie Initiatief (NIC) van 13.00 tot 15.00 uur weer een (online) meet-up. Het thema is ‘Implementatie vanuit beleid, cliënten & patiënten en de zorg’. Laat u inspireren door korte presentaties vanuit verschillende invalshoeken & interactie met de sprekers en elkaar.

Lees meer

Save the date: 3 online masterclasses Zingeving

Agora en ZonMw organiseren in november samen 3 masterclasses over het thema zingeving. De onderwerpen zijn divers en gericht op zingeving in het sociaal domein, zingeving voor ouders van ernstig zieke kinderen en existentiële zingeving.

Lees meer

Conferentie 10 jaar ‘Health as the ability to adapt and self-manage’

Positieve gezondheid; een concept van gezondheid waarin veerkracht centraal staat. Hoe is onze gezondheidszorg erdoor veranderd? Hoe kan het concept zich nog verder ontwikkelen? En hoe kunt u er zelf mee aan de slag? Op 11 november 2021 organiseren we een conferentie om deze vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

Lees meer

Internationaal eerstelijnscongres NAPCRG

In november vindt het jaarlijkse NAPCRG-congres plaats. Dit online congres biedt meer dan 600 onderzoekssessies. Kom netwerken met andere onderzoekers in de eerstelijnszorg.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website