Onderwerpen

Uitgelicht

Patiënteninformatietool

De patiënteninformatietool helpt medische richtlijnen te vertalen in begrijpelijke informatie voor patiënten. Patiëntenfederatie Nederland ontwikkelde het hulpmiddel. De Stichting Hoormij zette er de richtlijn voor tinnitus mee om in een heldere digitale patiëntenfolder.

Lees het interview

Actieonderzoek Innovatieve Zorg

Hoe laat je innovaties goed aansluiten op de behoefte van de patiënt en zorgprofessional? En hoe maken we innovaties sneller en breder toepasbaar in de zorg? Deze vragen staan centraal in het programma Actieonderzoek Innovatieve Zorg. Binnenkort starten de eerste 4 projecten. 

Meer over actieonderzoek

Leernetwerken wijkverpleging

Op ZorgvoorBeter.nl lees je wat een leernetwerk is, voor wie het geschikt is, hoe je het duurzaam opzet en welke werkvormen je kunt gebruiken. In dit filmpje vertellen wijkverpleegkundige Simone du Puy en docent Chris Wallner over hun ervaringen met het Haagse leernetwerk.  

Bekijk de video

Zelfmanagement

Artikel over Zelfmanagement

ZonMw heeft de afgelopen jaren veel onderzoek naar zelfmanagement gefinancierd en ontwikkelprojecten in gang gezet. Dat heeft uiteenlopende inzichten en resultaten opgeleverd.

Om de verschillende aspecten van zelfmanagement nader te verkennen, maken De Eerstelijns en Zorgenz een artikelenreeks over zelfmanagement.

Lees de artikelen

Nieuwsbrief Kwaliteit van zorg

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Kwaliteit van zorg'.

Direct inschrijven

Actueel

Volg via RSS

Oratie dr. Monique van Dijk!

Vandaag vindt het officiële moment van het aanvaarden van het ambt van hoogleraar Verplegingswetenschap plaats voor dr. Monique van Dijk. Van harte gefeliciteerd!

dr. Monique van Dijk
Elders gezien

Praat mee over Integrated Care op wereldtop in Utrecht

Het wereldwijde platform voor geïntegreerde zorg komt tijdens het 18e International Conference on Integrated Care samen in Utrecht. Van 23 mei t/m 25 mei praten onderzoekers, clinici en managers van over de hele wereld over geïntegreerde zorg. Vanuit Nederland zijn er onder meer bijdragen van Bas Bloem, Machteld Huber en Henk Smid. Discussieer mee over betere geïntegreerde zorg.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Agenda

Dag van de verpleging 2018

De Dag van de Verpleging wordt wereldwijd op dezelfde dag gevierd. Het thema van dit jaar is: ‘Gezondheid is een humanitair recht’ (ICN: Health is a human right). Rondom dit thema worden verschillende evenementen georganiseerd. We zetten er een aantal op een rijtje:

Lees meer

Symposium Dag van de Verpleging 2018

Jaarlijks vieren verpleegkundigen wereldwijd op 12 mei de Dag van de Verpleging. De dag memoreert de geboortedag van Florence Nightingale. De grondlegster van de moderne verpleegkunde. Om dit te vieren organiseren Rotterdamse zorg- en onderwijsorganisaties op 16 mei een symposium over ketenzorg.

Lees meer

Openbare les en symposium Nienke Bleijenberg

Hogeschool Utrecht nodigt u uit om op donderdag 17 mei 2018 aanwezig te zijn bij het symposium en de openbare les van dr. Nienke Bleijenberg. Sinds 1 mei 2017 is zij lector Proactieve Ouderenzorg van het Lectoraat Chronisch Zieken bij het Kenniscentrum Gezond en Duurzaam Leven.

Lees meer

International Conference on Integrated Care

Van 23 t/m 25 mei 2018 organiseert de International Foundation for Integrated Care (IFIC) voor de 18e keer de International Conference on Integrated Care (ICIC). ZonMw is partner, net als het RIVM en Vilans.

Lees meer

What matters to you?

Door de internationale ‘What matters to you?’ dag laat je zien dat kwaliteit van zorg niet alleen te maken heeft met het verlenen van de beste zorg vanuit medisch oogpunt 'What’s the matter?', maar dat er ook moet worden stilgestaan bij de persoonlijke zorgen en behoefte van de patiënt 'What matters to you?'

Lees meer

Nationaal Congres Wijkverpleging - De Waarde van de Wijk

Het Nationaal Congres Wijkverpleging wordt georganiseerd door de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) en het Nederlands Wijkverpleegkundigen Genootschap (NWG). ZonMw is natuurlijk ook aanwezig. Met name onze collega's van de programma's voor (wijk)verpleging en verzorging (bijvoorbeeld Zichtbare schakel en Tussen Weten en Doen II). Zien we je bij onze stand?    

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website