Onderwerpen

Uitgelicht

1e projectleidersbijeenkomst Actieonderzoek innovatieve zorg

Eén van de vier projecten binnen dit programma is 'Zorg op de juiste plaats in Utrecht’. Hierin wordt onderzocht of leerbijeenkomsten tussen huisartsen en specialisten - en de koppeling van hun dossiers - bijdragen aan zorg op de juiste plaats. Hoe hebben de projectleiders de bijeenkomst ervaren?

Bekijk het videoverslag

Artikelenreeks onderzoekslijnen Tussen Weten en Doen

Afbeelding artikelenreeks

Om je werk als verpleegkundige of verzorgende goed te doen, heb je naast opleiding en ervaring ook kennis nodig. Kennis die bij de tijd is. Wetenschappelijk onderzoek speelt daarbij een belangrijke rol. Het kan mythes over goede zorg doorprikken. Het kan aangeven hoe je de zorg nog beter maakt. Wat zijn de onderzoeksresultaten en hoe helpen deze jou -als verpleegkundige of verzorgende- in je professioneel handelen? Je leest het in onze nieuwe artikelenreeks.

Artikelenreeks Tussen Weten en Doen

Nieuwsbrief Kwaliteit van zorg

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Kwaliteit van zorg'.

Direct inschrijven

Subsidieoproep: Actieonderzoek leren en verbeteren

Tot 4 september kunt u uw projectidee indienen voor de subsidie ‘Actieonderzoek leren en verbeteren’. Het actieonderzoek moet gaan over een kwaliteitsproduct dat Zorginstituut Nederland met doorzettingsmacht heeft ontwikkeld voor de sectoren: integrale geboortezorg, intensive care en verpleeghuiszorg. Komt u op 3 juli naar onze informatiebijeenkomst?

Meer informatie over de subsidieoproep

Nieuwe lichting ambassadeurs wijkverpleegkundigen

Tijdens het nationaal congres wijkverpleging op 13 juni jl. heeft minister De Jonge van het ministerie van VWS certificaten uitgereikt aan de nieuwe lichting ambassadeurs voor de wijkverpleegkundigen. Dit is de vijfde groep die het ambassadeurstraject voor wijkverpleegkundigen afrondt. In totaal zijn er nu 75 wijkverpleegkundigen opgeleid.

Lees meer over de ambassadeurs

Zelfmanagement

Artikel over Zelfmanagement

ZonMw heeft de afgelopen jaren veel onderzoek naar zelfmanagement gefinancierd en ontwikkelprojecten in gang gezet. Dat heeft uiteenlopende inzichten en resultaten opgeleverd.

Om de verschillende aspecten van zelfmanagement nader te verkennen, maken De Eerstelijns en Zorgenz een artikelenreeks over zelfmanagement.

Lees de artikelen

Actueel

Volg via RSS

Wijkverpleegkundigen groeien in leiderschapsrol

Een project om leiderschap onder wijkverpleegkundigen te stimuleren, is succesvol, zo blijkt uit het zogeheten ambassadeurstraject. De ambassadeurs hebben impact op het welbevinden van cliënten en op de richting en visie van hun eigen organisatie, en zijn waardevolle sparringpartners voor externe belanghebbenden. Tegelijkertijd is het nog zoeken naar een optimale verdeling tussen het werk in de wijk en het werk als ambassadeur.

Elders gezien

Van Twinning tot Toolbox Teamleren

Door het vormen van een stevig leernetwerk geven de samenwerkende partijen een impuls aan de ontwikkeling en positionering van de wijkverpleegkundige in de regio. Het Twinning-concept, waarbij docenten en wijkverpleegkundigen participeren in elkaars beroepspraktijk, verstevigt de brug tussen praktijk en onderwijs. Meer weten over de toolbox?

Elders gezien

Meer lef onder wijkverpleegkundigen door ambassadeurstrajecten

De ambassadeurstrajecten voor wijkverpleegkundigen en verzorgenden hebben geleid tot meer lef en zelfvertrouwen onder de werknemers. De trajecten zijn opgezet door V&VN en ZonMw, met als doel wijkverpleegkundigen en verzorgenden in de wijk op te leiden om hun vak zichtbaarder te maken.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Actieonderzoek leren en verbeteren

Onderwerpen

  • Actieonderzoek
  • Lerend verbeteren
  • Interprofessioneel leren
  • Complex Adaptieve Systemen (CAS)
  • Integrale geboortezorg, intensive care en verpleeghuiszorg

Onderdeel van programma

Kwaliteit van Zorg – Ondersteuning Zorginstituut

Geplaatst op

5 juni 2018

Deadline

4 september 2018,
14.00 uur

Bekijk

Verpleging & verzorging: leren en verbeteren

Onderwerpen

  • Verpleging en verzorging
  • Leren en verbeteren
  • Samenwerken onderzoek – onderwijs – praktijk
  • Ondersteunen eigen regie en functioneren patiënten

Onderdeel van programma

Kwaliteit van Zorg – Ondersteuning Zorginstituut

Geplaatst op

18 juli 2018

Deadline

25 september 2018,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

STEMM Equality Congres

Op het STEMM Equality Congress 2018 heeft u gelegenheid om te luisteren en spreken met experts op het gebied van diversiteit, inclusie, beleid en praktijk wereldwijd. De focus zal liggen op intersectionaliteit: sprekers delen succesverhalen en bespreken hoe landen van elkaar kunnen leren.

Lees meer

Netwerkbijeenkomst Tussen Weten en Doen II

Sinds 2013 vindt er jaarlijks een netwerkbijeenkomst plaats bij één van de onderzoeksgroepen die projecten uitvoeren in het kader van het ZonMw-programma Tussen Weten en Doen II. Dit jaar bent u van harte welkom bij het de Nijmeegse onderzoeksgroepen (Self-made and Sound & Basic CareRevisited), met kernpartner de HAN.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website