Onderwerpen

Uitgelicht

'Vertrouw ik deze aios mijn patiënten toe?'

portret van een vrouw Nynke
Nynke van Dijk

Opleiders huisartsgeneeskunde gaan aan de hand van Kenmerkende Beroepsactiviteiten (KBA) feedback geven aan hun aios. Deze KBA maken het eenvoudiger te benoemen wat een aios kan en moet leren. Nynke van Dijk is projectleider van het onderzoek naar de KBA en vertelt je er meer over. 

Het interview met Nynke van Dijk

Effecten centralisatie van zorg voor mensen met beroerte

Christien van der Linden

Wat zijn de effecten als de zorg voor patiënten met een acuut herseninfarct wordt gecentraliseerd? Er is een kortere doorlooptijd, waardoor patiënten sneller herstellen en er minder uitval is. Christien van der Linden is projectleider van het CASCADE-onderzoek en vertelt je er meer over.

Interview Christien van der Linden

Artikelenreeks onderzoekslijnen Tussen Weten en Doen

Afbeelding artikelenreeks

Om je werk als verpleegkundige of verzorgende goed te doen, heb je naast opleiding en ervaring ook kennis nodig. Kennis die bij de tijd is. Wetenschappelijk onderzoek speelt daarbij een belangrijke rol. Het kan mythes over goede zorg doorprikken. Het kan aangeven hoe je de zorg nog beter maakt. Wat zijn de onderzoeksresultaten en hoe helpen deze jou -als verpleegkundige of verzorgende- in je professioneel handelen? Je leest het in onze nieuwe artikelenreeks.

Artikelenreeks Tussen Weten en Doen

Subsidieoproep: Actieonderzoek leren en verbeteren

Tot 4 september kunt u uw projectidee indienen voor de subsidie ‘Actieonderzoek leren en verbeteren’. Het actieonderzoek moet gaan over een kwaliteitsproduct dat Zorginstituut Nederland met doorzettingsmacht heeft ontwikkeld voor de sectoren: integrale geboortezorg, intensive care en verpleeghuiszorg. Komt u op 3 juli naar onze informatiebijeenkomst?

Meer informatie over de subsidieoproep

Nieuwe lichting ambassadeurs wijkverpleegkundigen

Tijdens het nationaal congres wijkverpleging op 13 juni jl. heeft minister De Jonge van het ministerie van VWS certificaten uitgereikt aan de nieuwe lichting ambassadeurs voor de wijkverpleegkundigen. Dit is de vijfde groep die het ambassadeurstraject voor wijkverpleegkundigen afrondt. In totaal zijn er nu 75 wijkverpleegkundigen opgeleid.

Lees meer over de ambassadeurs

Extra geld voor ontwikkeling kwaliteitsstandaarden

Tot 2022 komt per jaar € 2 miljoen beschikbaar voor de ontwikkeling van nieuwe kwaliteitstandaarden. Zo staat beschreven in het onderhandelaarsakkoord Wijkverpleging van het ministerie van VWS. Dit betekent dat we ons huidige programma ‘Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden’ verlengen én uitbreiden.

Lees meer over de kwaliteitsstandaarden

Nieuwsbrief Kwaliteit van zorg

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Kwaliteit van zorg'.

Direct inschrijven

Zelfmanagement

Artikel over Zelfmanagement

ZonMw heeft de afgelopen jaren veel onderzoek naar zelfmanagement gefinancierd en ontwikkelprojecten in gang gezet. Dat heeft uiteenlopende inzichten en resultaten opgeleverd.

Om de verschillende aspecten van zelfmanagement nader te verkennen, maken De Eerstelijns en Zorgenz een artikelenreeks over zelfmanagement.

Lees de artikelen

Actueel

Volg via RSS
Tweet

'De zorg veranderen kan erg uitdagend zijn'

‘Er zijn niet méér handen aan het bed nodig om bewoners van verpleeghuizen te verzorgen. Maar het is wél zaak om ánders te durven werken’, aldus Jan Hamers, hoogleraar ouderenzorg. Nieuwsgierig? Lees zijn interview in onze nieuwe artikelenreeks Tussen Weten en Doen. Hier lees je over de onderzoeksresultaten en hoe deze jou als verpleegkundige of verzorgende helpen in je professioneel handelen.

Elders gezien

Actieonderzoek leren en verbeteren

Tot 4 september kunt u uw projectidee indienen voor de subsidie ‘Actieonderzoek leren en verbeteren’. Het actieonderzoek moet gaan over een kwaliteitsproduct dat Zorginstituut Nederland met doorzettingsmacht heeft ontwikkeld voor de sectoren: integrale geboortezorg, intensive care en verpleeghuiszorg.

Nieuws

Effecten centralisatie van zorg voor mensen met beroerte

Wat zijn de effecten als de zorg voor patiënten met een acuut herseninfarct wordt gecentraliseerd? Dat heeft Haaglanden Medisch Centrum (HMC) onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat deze patiënten na de centralisatie een kortere doorlooptijd hebben. Daardoor herstellen ze sneller en hebben ze minder uitval.

Christien van der Linden, projectleider van het CASCADE-onderzoek
Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Verpleging & verzorging: leren en verbeteren

Onderwerpen

  • Verpleging en verzorging
  • Leren en verbeteren
  • Samenwerken onderzoek –onderwijs – praktijk
  • Ondersteunen eigen regie en functioneren patiënten

Onderdeel van programma

Kwaliteit van Zorg – Ondersteuning Zorginstituut

Geplaatst op

1 mei 2018

Deadline

26 juni 2018,
14.00 uur

Bekijk

Actieonderzoek leren en verbeteren

Onderwerpen

  • Actieonderzoek
  • Lerend verbeteren
  • Interprofessioneel leren
  • Complex Adaptieve Systemen (CAS)
  • Integrale geboortezorg, intensive care en verpleeghuiszorg

Onderdeel van programma

Kwaliteit van Zorg – Ondersteuning Zorginstituut

Geplaatst op

5 juni 2018

Deadline

4 september 2018,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Netwerkbijeenkomst Tussen Weten en Doen II

Sinds 2013 vindt er jaarlijks een netwerkbijeenkomst plaats bij één van de onderzoeksgroepen die projecten uitvoeren in het kader van het ZonMw-programma Tussen Weten en Doen II. Dit jaar bent u van harte welkom bij het de Nijmeegse onderzoeksgroepen (Self-made and Sound & Basic CareRevisited), met kernpartner de HAN.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website