Onderwerpen

Uitgelicht

Subsidieoproep uitkomstgericht organiseren en betalen

Arts en verpleegkundige in gesprek met patiënt in ziekenhuisbed

Voor de best passende zorg hebben de patiënt en zorgverlener inzicht nodig in voor de patiënt relevante uitkomsten. Ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra kunnen nu subsidie aanvragen voor het experimenteren met meer uitkomstgerichte vormen van organiseren en betalen binnen de medisch specialistische zorg.

Bekijk de subsidieoproep

Wat kun je verwachten van het programma Verpleging en Verzorging?

Commissievoorzitter Janneke van Vliet en programmamanager Dineke Abels met elkaar in gesprek in een tuin

In een interview vertellen commissievoorzitter Janneke van Vliet en programmamanager Dineke Abels over de subsidiemogelijkheden en de ontwikkeling van het vak.

Lees het interview

Een kwalitatief betere en meer zichtbare paramedische zorg

portret Joost Dekker

Hoe leveren de beoogde resultaten van het programma Paramedische Zorg een belangrijke bijdrage aan een gezondheidszorg waarin het dagelijks functioneren van patiënten centraal staat? Lees het interview met commissievoorzitter Joost Dekker.

Interview met Joost Dekker

Actueel

Betere werk-privé balans voor zorgmedewerkers dankzij mantelzorgvriendelijk beleid

Juist nu is het belangrijk om zorgmedewerkers gezond en inzetbaar te houden. Als zorgmedewerkers ook mantelzorg geven aan hun dierbaren, is het belangrijk dat ze een goede werk-privébalans houden. Daarom werken verschillende partijen in Limburg samen aan het implementeren van mantelzorgvriendelijk beleid in zorgorganisaties. In onze artikelenreeks over 'kennisbenutting en implementatie' leest u hoe ze eerdere resultaten samenbrengen.

Pagina

Subsidieoproep: implementatie van effectieve interventies

Veel bestaande effectieve interventies worden in de dagelijkse praktijk van verpleging en verzorging nog onvoldoende gebruikt. Daarom kunnen samenwerkingsverbanden van minstens een onderzoeksorganisatie en 2 of meer praktijkorganisaties subsidie aanvragen voor de implementatie van effectieve interventies en de evaluatie van die implementatie. De deadline voor het indienen van projectideeën is 11 februari 2021 om 14.00 uur.

Grafische weergave van een verpleegkundige, verzorgende en cliënt met daarboven de tekst implementatie van effectieve interventies
Pagina

Persoonsgerichte zorg op de Intensive Care

Margo van Mol werkt als verpleegkundig onderzoeker op de intensive care (IC) van het Erasmus MC in Rotterdam. De zorg op de IC kent heel veel aspecten: van high-tech en innovatieve behandelmethoden voor de patiënt tot ondersteunen en praten met naasten. In haar vlog vertelt Margo over haar onderzoek naar persoonsgerichte zorg: het verbeteren van de kwaliteit van zorg op de IC met input van voormalig IC-patiënten, naasten en de professionals.

Screen shot van vlog: Margo van Mol vertelt over haar onderzoek
Pagina

Nieuwe subsidieoproep Zwangerschap en geboorte: Ronde 2020/2021

Wilt u met onderzoek bijdragen aan de gezondheid voor moeder en kind rond de zwangerschap en geboorte? En heeft u een idee voor onderzoek naar de organisatie van integrale geboortezorg of op het gebied van preventie in de geboortezorg? Lees dan de nieuwe subsidieoproep Zwangerschap en geboorte.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Kenniswerkplaats Zingeving en Geestelijke verzorging

Onderwerpen

  • Zingeving en Geestelijke verzorging
  • Kenniswerkplaats
  • Kennisinfrastructuur
  • Leergemeenschap en leernetwerken
  • Effectonderzoek

Onderdeel van programma

Zingeving en Geestelijke verzorging

Geplaatst op

30 september 2020

Deadline

12 januari 2021,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Nieuwe datum: European Implementation Event 2020

Vanwege de pandemie met het Coronavirus is dit evenement uitgesteld van 1 en 2 oktober 2020 naar 27 en 28 mei 2021. Pre-conference activiteiten zijn op 26 mei 2021.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website