Onderwerpen

Uitgelicht

Terugblik slotbijeenkomst Zichtbare schakel

Was u er ook bij op 17 november 2017? We hebben getoost op de opbrengsten van 8 jaar Zichtbare schakel; op alle mijlpalen die de beroepspraktijk van de wijkverpleging hebben veranderd.

Neem een kijkje in het (foto)verslag

Stakeholders blikken terug op Zichtbare schakel

Wat voor opbrengsten zien LOOV, V&VN, Actiz, NWG en het ministerie van VWS van ons programma Zichtbare schakel?

Lees de interviews

Zelfmanagement

Artikel over Zelfmanagement

ZonMw heeft de afgelopen jaren veel onderzoek naar zelfmanagement gefinancierd en ontwikkelprojecten in gang gezet. Dat heeft uiteenlopende inzichten en resultaten opgeleverd.

Om de verschillende aspecten van zelfmanagement nader te verkennen, maken De Eerstelijns en Zorgenz een artikelenreeks over zelfmanagement.

Lees de artikelen

Nieuwsbrief Kwaliteit van zorg

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Kwaliteit van zorg'.

Direct inschrijven

Actueel

Volg via RSS

Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst

Doe mee aan de Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst en maak kans op begeleiding bij de implementatie van nieuwe technologie in uw verpleeghuis. Doel is om het werk van de professional aantrekkelijker te maken en de kwaliteit en veiligheid van zorg te vergroten door gebruik van nieuwe technologie. Aanmelden kan vanaf 20 januari 2018 tot en met vrijdag 2 maart 2018.

Elders gezien

'Financiële prikkel moet op innovatie zitten'

De zorg naar mensen thuis brengen en meer eigen regie stimuleren, staat nog in de kinderschoenen. Wat kan een zorgverzekeraar doen? Het antwoord: de juiste financiële prikkels geven. Erik-Jan Wilhelm, directeur Strategie & Innovatie Zorginkoop bij Zilveren Kruis, hoopt dat zorgaanbieders meer durven te experimenteren.

Elders gezien

Mijn Notitieboek (onder)Zoektocht in het sociaal domein

Hoe kun je echte vernieuwing realiseren in de gemeentelijke praktijk van het sociaal domein? En wat kan onderzoek betekenen om praktijk en beleid weer verder te brengen? ‘Mijn notitieboek’ laat zien wat er mogelijk is.

(onder)Zoektocht in het sociaal domein
Pagina

Zelfredzaamheid heeft de toekomst

'Zelfredzaamheid en eigen kracht van individuen gaan in de toekomst een steeds grotere rol spelen', vertelt Alex Burdorf. 'Professionals in zorg en preventie moeten wel scherper in het oog houden bij wie zelfmanagement kans van slagen heeft en bij wie niet'.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

Meet & Greet Citrienfonds

Recente ontwikkelingen en voorbeelden uit de projecten van het Citrienfonds, en hoe deze toepasbaar zijn in het Nederlandse zorgsysteem, staan centraal tijdens de derde Meet & Greet. De behaalde resultaten tot nu toe worden gedeeld.

Lees meer

18th International Conference on Integrated Care

De International Foundation of Integrated Care (IFIC) presenteert in samenwerking met RIVM, Vilans en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de 18e Internationale conferentie over geïntegreerde zorg 'Value for People and Populations: Investing in Integrated Care'.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website