Onderwerpen

Uitgelicht

Betere oncologische zorg met actuele richtlijnen

Portret Cor de Kroon

Hoe houd je richtlijnen actueel? De richtlijn baarmoederkanker wordt doorlopend geactualiseerd door koppeling aan 2 informatiebronnen: wetenschappelijke ontwikkelingen en praktijkdata. Gynaecoloog oncoloog Cor de Kroon vertelt over (het belang van) deze slimme ICT-oplossingen.

Lees meer over deze aanpak

Actieonderzoek innovatieve zorg

Beeld subsidieoproep Actieonderzoek innovatieve zorg

Wat zijn de succes-, leer- en contextfactoren van zorginnovatie? Zorgorganisaties kunnen nu een projectidee indienen voor actieonderzoek.

Bekijk de subsidieoproep

Persoonsgerichte, pijnvrije brandwondzorg

Hoe kun je pijn bij brandwonden verminderen? Verpleegkundig onderzoeker Alette de Jong vertelt hoe zij met haar onderzoekslijn wil bijdragen aan excellente, pijnvrije brandwondzorg.

Bekijk haar blog

Actueel

Video: zingeving in de huisartsenpraktijk

Huisartsen en praktijkondersteuners spelen een cruciale rol in het herkennen van zingevingsvragen, en het verwijzen naar de juiste ondersteuning, zoals een geestelijk verzorger. Bekendheid voor zingevingsvragen en geestelijke verzorging voor thuiswonenden is van groot belang. ‘Levensvragen zijn onderdeel van het leven zelf. Ik zie mijn rol als huisarts als de brug naar de geestelijk verzorger toe,’ zegt huisarts Jaap Schuurmans.

Still Jaap Schuurmans
Elders gezien

Waar klopt jouw verpleegkundig of verzorgend hart voor?

In Nederland vormen ruim 350.000 verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden het hart van de zorg. Met elkaar kunnen we het hart van de zorg gezond houden. Het hart van jou, van de maatschappij en de volgende generatie. In 4 vlogs vertellen deelnemers aan het verpleegkundig leiderschapsprogramma LMNR 2.0 waar hun verpleegkundig onderzoekshart sneller voor klopt. Waar klopt jouw verpleegkundig of verzorgend hart sneller voor?

Kloppend hart
Pagina

Lees meer over het onderzoek van Ank de Jonge
Tweet
Toon meer

Subsidieoproepen

Actieonderzoek Innovatieve Zorg

Onderwerpen

  • actieonderzoek
  • (sociale) innovatie
  • leren van experimenteren met zorgprocessen
  • organisatie van zorg
  • Juiste Zorg op de Juiste Plek

Onderdeel van programma

Actieonderzoek Innovatieve Zorg

Geplaatst op

22 december 2020

Deadline

9 maart 2021,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2021

Het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 'Spiegelen, sparren en samen verder' is gepland op: donderdag 15 april en vrijdag 16 april 2021 online.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website