Onderwerpen

Uitgelicht

Leren & verbeteren: inventarisatie meetinstrumenten

Illustratie leren & verbeteren in de zorg

In 13 projecten worden 33 verschillende kwantitatieve meetinstrumenten gebruikt om inzicht te geven in leren en verbeteren in de zorg. Hoe komen we gezamenlijk tot een samenhangende set van instrumenten?

Lees over de inventarisatie en bekijk het rapport

Multidisciplinaire samenwerking in de eerste lijn

Illustratie huisarts fysiotherapeut en patient

Voor het onderzoeken en onderbouwen van de meerwaarde van multidisciplinaire samenwerking tussen huisartsen, verpleegkundigen en/of verzorgenden en paramedici kan nu subsidie aangevraagd worden. Universiteiten en hogescholen kunnen dit, in samenwerking met deze disciplines, aanvragen vóór 22 juni 2021.

Bekijk de subsidieoproep

Met een duobaan weet je écht wat er in de praktijk speelt

Portret Kim de Groot

‘Het is ontzettend waardevol om als onderzoeker ook in de praktijk te werken.', vertelt wijkverpleegkundige en onderzoeker Kim de Groot. Mijn onderzoek wordt er beter van. Andersom heb ik er in de praktijk ook voordeel van.

Lees het interview

Actueel

App met keuzehulpen voor toepassing ggz-zorgstandaarden

Met de app GGZ Standaarden is er één centrale plek voor alle beschikbare keuzehulpen zodat ze makkelijker te gebruiken zijn. De app is er voor professionals in de ggz die niet dagelijks werken met een bepaalde stoornis en ook voor (laatstejaars)studenten als kennismaking met zorgstandaarden. Specialisten kunnen de keuzehulpen gebruiken om te toetsen of hun behandeling aansluit bij de zorgstandaard.

Mobiele telefoon met app GGZ Standaarden
Elders gezien

Gespreksinstrument voor persoonsgerichte zorg bij chronische ziektes

Huisarts Simone Postma ontwikkelde een gespreksinstrument voor persoonsgerichte zorg in de huisartsenpraktijk, bij patiënten met meerdere chronische ziektes. Lees hoe het oorspronkelijke meetinstrument in overleg met huisartsen, praktijkondersteuners én patiënten is omgebouwd tot een gesprekssteun voor het consult in de spreekkamer.

Portretfoto Simone Postma
Pagina

Structurele inbedding van geestelijke verzorging in de thuissituatie

Hoe zorgen we dat geestelijke verzorging onderdeel wordt van de normale zorg in de thuissituatie? In een interview vertellen een actieonderzoeker en de coördinator van de netwerken Palliatieve Zorg in Friesland wat hun onderzoek oplevert voor de praktijk. 3 belangrijke thema’s binnen het onderzoek zijn bekostiging, professionalisering en de geestelijk verzorger als ondernemer.

Portret Carina Pittens
Pagina

3 subsidieoproepen Forensische Geneeskunde open

Universiteiten, umc’s, hogescholen en andere onderzoeksorganisaties die forensisch (medisch) onderzoek doen, kunnen nu subsidie aanvragen voor postmortaal onderzoek, onderzoek naar beoordeling en interpretatie van letsel en het (door)ontwikkelen van de onderzoeksdata-infrastructuur. De deadline voor het indienen van subsidieaanvragen is 23 augustus 2021 om 14.00 uur.

Postmortaal onderzoek wordt verricht
Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Internationaal eerstelijnscongres NAPCRG

In november vindt het jaarlijkse NAPCRG-congres plaats. Dit online congres biedt meer dan 600 onderzoekssessies en je kunt netwerken met andere onderzoekers in de eerstelijnszorg. Deadline voor het indienen van een voorstel is 31 mei 2021.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website