Onderwerpen

Uitgelicht

Een kwalitatief betere en meer zichtbare paramedische zorg

portret Joost Dekker

Hoe leveren de beoogde resultaten van het programma Paramedische Zorg een belangrijke bijdrage aan een gezondheidszorg waarin het dagelijks functioneren van patiënten centraal staat? Lees het interview met commissievoorzitter Joost Dekker.

Interview met Joost Dekker

Subsidieoproep essentiële zorg

Een verpleegkundige, een verzorgende en een cliënt met elkaar in gesprek

Essentiële zorg behoort tot de kerntaken van verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden, maar is het minst onderzocht. Wil jij het verpleegkundig en/of verzorgend handelen wetenschappelijk onderbouwen?

Vraag dan nu subsidie aan

Wat kun je verwachten van het programma Verpleging en Verzorging?

Commissievoorzitter Janneke van Vliet en programmamanager Dineke Abels met elkaar in gesprek in een tuin

In een interview vertellen commissievoorzitter Janneke van Vliet en programmamanager Dineke Abels over de subsidiemogelijkheden en de ontwikkeling van het vak.

Lees het interview

Actueel

Subsidie voor de ontwikkeling van een richtlijn Centraal Veneuze Katheters

Organisaties en samenwerkingsverbanden die aantoonbaar ervaring hebben met de ontwikkeling van richtlijnen én kennis hebben over verpleegkundig en verzorgend handelen kunnen nu subsidie aanvragen voor de ontwikkeling van een richtlijn Centraal Veneuze Katheters. Deze subsidieoproep valt onder het programma Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden voor de wijkverpleging. De deadline voor het aanvragen van subsidie is 26 november 14.00 uur.

beeld Kwaliteitsstandaarden wijkverpleging
Pagina

eHealthtoepassingen evalueren? Gebruik de online methodologiegids

Digitale toepassingen hebben een grote vlucht genomen in de zorg vanwege het coronavirus. Dat merkt ook het Citrienfondsprogramma eHealth. Toch blijft de bewijsvoering van eHealthtoepassingen vaak nog achter. Werken ze echt beter, efficiënter en/of duurzamer?

Arts bekijkt een eHealthtoepassing met een patiënt
Pagina

Zorgen om kinderen in kwetsbare omstandigheden

De coronacrisis, met alle maatregelen van dien, heeft veel impact op kinderen in kwetsbare omstandigheden. Ingrid Staal vertelt in haar blog hoe de inzet van de Balansmeter een stukje inzicht geeft in de thuissituatie van kinderen tijdens de coronacrisis.

Portretfoto Ingrid Staal
Pagina

Ingrediënten voor succesvolle scholingen voor verpleegkundigen

Door de snelle veranderingen en innovaties in het zorglandschap wordt de noodzaak om te blijven ontwikkelen urgenter. ‘Leren is veel meer dan aantoonbaar over kennis beschikken, het gaat om het geleerde te integreren in het dagelijks werk.’, aldus hogeschoolhoofddocent Jeroen Dikken. In zijn blog vertelt hij over onderzoek naar scholings-ingrediënten die nodig zijn om succesvolle scholingen voor verpleegkundigen te ontwikkelen.

Portrtetfoto Jeroen Dikken
Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

Toon alle subsidieoproepen

Agenda

Masterclass jongerenparticipatie in onderzoek - september

Op vrijdag 18 september 2020 organiseert ZonMw in samenwerking met Christine Dedding (Amsterdam UMC) opnieuw de Masterclass Jongerenparticipatie in onderzoek. Zowel onderzoekers in het jeugdveld als jongeren die interesse hebben om hun stem te laten horen in onderzoek zijn van harte welkom.

Lees meer

Masterclass jongerenparticipatie in onderzoek - oktober

Op vrijdag 2 oktober 2020 organiseert ZonMw in samenwerking met Christine Dedding (Amsterdam UMC) opnieuw de Masterclass Jongerenparticipatie in onderzoek. Zowel onderzoekers in het jeugdveld als jongeren die interesse hebben om hun stem te laten horen in onderzoek zijn van harte welkom.

Lees meer

Symposium Lof der Verpleegkunst

Het thema is dit jaar 'Kunst en Kunde'. De Lof der Verpleegkunst wordt georganiseerd door de stichting Lof der Verpleegkunst die als doel heeft om het imago van het beroep van verpleegkundige verbeteren, jongeren te motiveren om te kiezen voor dit beroep en de beroepsidentiteit te versterken.

Lees meer

NIEUWE DATUM: European Implementation Event 2020

Vanwege de pandemie met het Coronavirus is dit evenement uitgesteld van 1 en 2 oktober 2020 naar 27 en 28 mei 2021. Pre-conference activiteiten zijn op 26 mei 2021.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website