Onderwerpen

Uitgelicht

ZonMw Parel voor praktijkproject SMANOM-EPA

Parelbeeldje

Als mensen met een ernstige psychiatrische aandoening hun medicijnen niet goed gebruiken, kan dat leiden tot een terugval. De aanpak van dit Parelproject zorgt ervoor dat de apotheker bij de arts aan de bel trekt als voorgeschreven medicijnen niet zijn opgehaald. De arts kan dan met de cliënt in gesprek om gezamenlijk beslissingen te nemen over het medicatiegebruik.

Naar het Parelproject

Herstel na een crisis

Harro Labrujere en Hans van Eeken

In een interview vertellen Harro Labrujere (bestuurder bij Kringwijs) en Hans van Eeken (ervaringsdeskundige) over herstel: ‘Herstel na een crisis begint met contact maken, er gewoon zíjn voor elkaar’.

Interview met Harro en Hans

Onderzoek in de GGz

Programmabeeld Onderzoeksprogramma GGz

Het Onderzoeksprogramma GGz moet zorgen voor minder psychische ziekte, snellere en betere behandeling van patiënten met een psychische aandoening en meer aandacht voor herstel. In een online publicatie houden we u op hoogte van de voortgang.

Bekijk de online publicatie

Actueel

Volg via RSS

Nieuwsbrief special over verward gedrag

Hoe ver zijn de verschillende regio’s in Nederland met een goed werkende aanpak voor mensen met verward gedrag? Lees het in onze nieuwsbrief special over verward gedrag met daarin o.a. het magazine over het congres ‘Stand in het land’, uitreiking ZonMw Parel, projecten en een interview over herstel en de aankondiging van nieuwe subsidieoproepen.

Print screen van nieuwsbrief
Pagina

Herstel na een crisis begint met contact maken, er gewoon zíjn voor elkaar

Zodra mensen met psychiatrische problemen in een crisis belanden, staat er meteen een hele batterij aan hulpverleners klaar. Maar wat kunnen wijk of buurt zelf doen? In een interview vertellen Harro Labrujere (bestuurder bij Kringwijs) en Hans van Eeken (ervaringsdeskundige) over 2 projecten waarin samen werken aan herstel centraal staat. Met een grote rol voor ervaringsdeskundigen en buurtbewoners.

Harro Labrujere en Hans van Eeken
Pagina

De week van de verwarde mens op Radio 1

Maarten Bleumers en Marcel Dekker, de 'nieuwsgieren' van het radio 1 programma De Ochtend, hebben deze week uitgeroepen tot de week van de verwarde mens. Precies over een jaar moet er een goed werkend plan van aanpak zijn voor mensen met verward gedrag. Een mooie gelegenheid om de wereld van de verwarring te ontdekken en onze omgangsvormen met die verwarring onder een vergrootglas te leggen.

Nieuws

Headspace-centrum voor jongeren met psychische problemen in Maastricht

Jongeren met psychische problemen kunnen binnenkort terecht in een speciaal Headspace-centrum in Maastricht. Hier kunnen ze zonder verwijzing van een arts terecht bij vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en studenten psychologie. Het project heeft subsidie ontvangen vanuit het ZonMw-Onderzoeksprogramma GGz.

Programmabeeld Onderzoeksprogramma GGz: vroege herkenning en gepseronaliseerde zorg
Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

Informatiebijeenkomst subsidieoproepen verward gedrag

Wilt u meer weten over de subsidieoproepen over verward gedrag? Kom dan op 6 december 2017 naar de informatiebijeenkomst in Den Haag. Tijdens de bijeenkomst lichten we het actieprogramma en de subsidieoproepen toe en beantwoorden we uw vragen. Daarnaast houdt MIND een interactieve presentatie over de inbreng van ervaringsdeskundigen en vertelt één van de projectleiders over zijn ervaringen met het indienen van een projectvoorstel.

Lees meer

18th International Conference on Integrated Care

De International Foundation of Integrated Care (IFIC) presenteert in samenwerking met RIVM, Vilans en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de 18e Internationale conferentie over geïntegreerde zorg 'Value for People and Populations: Investing in Integrated Care'.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Portretfoto Meike Manders

Meike Manders

Onderzoeksprogramma GGz

Telefoonnummer+31 70 349 52 26
E-mailadresggz@zonmw.nl
Portretfoto Maroun Nader

Maroun Nader

Actieprogramma Verward Gedrag

Telefoonnummer+31 70 349 52 56
E-mailadresavg@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website