Onderwerpen

Uitgelicht

Ervaringsdeskundigheid: niet langer over en voor de cliënt

Portretfoto Marjolein Bakker,  Russell Cummins en Leen van Leersum

Wat voor rol spelen ervaringsdeskundigen in de ggz, zowel in de hulpverlening als in het beleid van organisaties? En welke obstakels ervaren zij in hun werk? Lees het interview met ervaringsdeskundigen Marjolein Bakker (Pameijer) en Russell Cummins (GGZ inGeest).

Interview met ervaringsdeskundigen

Projecten

ZonMw stimuleert en financiert onderzoek naar geestelijke gezondheid. De onderzoeken lopen uiteen van preventie tot behandeling van psychische aandoeningen en van fundamenteel onderzoek tot implementatie- en praktijkprojecten.

Bekijk de projecten per aandoening

Onderzoek in de GGz

Programmabeeld Onderzoeksprogramma GGz

Het Onderzoeksprogramma GGz moet zorgen voor minder psychische ziekte, snellere en betere behandeling van patiënten met een psychische aandoening en meer aandacht voor herstel. In een online publicatie houden we u op hoogte van de voortgang.

Bekijk de online publicatie

Psychosociale zorg voor (ex-)kankerpatiënten

Uit onderzoek blijkt dat veel (ex)kankerpatiënten nog jaren na de behandeling met psychische klachten blijven rondlopen. Op 1 maart is een pilot gestart voor vergoeding van psychosociale zorg voor (ex-)kankerpatiënten.

Pilot psychosociale zorg

Actueel

Volg via RSS

Informatiebijeenkomst subsidieoproepen verward gedrag

Welke subsidiemogelijkheden passen bij uw projectidee voor betere hulp aan mensen met verward gedrag en hun omgeving? Stel uw vragen tijdens onze informatiebijeenkomst op donderdag 7 juni in Utrecht (10.00 tot 13.00 uur inclusief lunch).

Actieprogramma Verward Gedrag
Pagina
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Agenda

International Conference on Integrated Care

Van 23 t/m 25 mei 2018 organiseert de International Foundation for Integrated Care (IFIC) voor de 18e keer de International Conference on Integrated Care (ICIC). ZonMw is partner, net als het RIVM en Vilans.

Lees meer

Masterclass Methodologie in de ggz

In ggz-onderzoek wordt regelmatig gediscussieerd over de geschiktheid van onderzoeksdesigns om resultaten te verkrijgen die toepasbaar zijn in de praktijk. Is een Randomized Controlled Trial (RCT) bijvoorbeeld de gouden standaard, en de enige manier om aan te tonen dat een interventie werkzaam is? Of moeten we ruimte laten voor andere designs, omdat een RCT niet altijd het passende design is met de juiste mate van generaliseerbaarheid? Op vrijdag...

Lees meer

Nationaal Congres Wijkverpleging - De Waarde van de Wijk

Het Nationaal Congres Wijkverpleging wordt georganiseerd door de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) en het Nederlands Wijkverpleegkundigen Genootschap (NWG). ZonMw is natuurlijk ook aanwezig. Met name onze collega's van de programma's voor (wijk)verpleging en verzorging (Kwaliteit van Zorg, Ouderen, GGZ). Zien we je bij onze stand?    

Lees meer

3e congres 'Mensen met verward gedrag'

Het 3e congres 'Mensen met verward gedrag' brengt u een stap dichter bij de leefwereld van mensen die zich verward gedragen. Én een stap verder in het ontwikkelen van een effectieve, sluitende aanpak.

Lees meer

PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein

Tijdens de PraktijkVoorbeeldenParade op 24 september, 1 en 8 oktober 2018 laten gemeenten en hun maatschappelijke partners aan elkaar zien wat zij waarmaken van de transformatie in het sociaal domein. Om te inspireren en geïnspireerd te raken. Wat is er geslaagd? Wat kan beter? Save the date en zorg dat u er ook bent!

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Portretfoto Meike Manders

Meike Manders

Onderzoeksprogramma GGz

Telefoonnummer+31 70 349 52 26
E-mailadresggz@zonmw.nl
Portretfoto Marjolein Scholten

Marjolein Scholten

Onderzoeksprogramma GGz

Telefoonnummer+31 70 349 52 26
E-mailadresggz@zonmw.nl
Portretfoto Maroun Nader

Maroun Nader

Actieprogramma Verward Gedrag

Telefoonnummer+31 70 349 52 56
E-mailadresavg@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website