Verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden zijn dé onmisbare schakel in preventie, zorg en ondersteuning. Daarom investeren wij in kennis en samenwerking door en voor deze beroepsgroep.

Uitgelicht

ZonMw Parel voor zingeving in de palliatieve zorg

Uitreiking parel aan projectteam

Het project ‘Als niet alles is wat het lijkt’ leert zorgverleners in de palliatieve zorg praten over zingeving met patiënten en hun naasten. Hun aanpak verbetert niet alleen de spirituele zorg in de palliatieve fase, maar verdiept ook de samenwerking binnen zorgteams. Het project heeft voor deze aanpak een ZonMw Parel ontvangen.

Meer over het Parelproject

Wijk-GGD'ers op werkbezoek in Australië

Esther Pullen en Sarah Voss

Wijk-GGD'ers Esther Pullen en Sarah Voss zijn door de Australische politie in Melbourne uitgenodigd om kennis uit te wisselen en ervaringen te delen. Volg hun ervaringen via onze website, hun vlogs en de app Polarsteps.

Volg het werkbezoek in Australië

Leiderschap door en voor verzorgenden

Ludi Mulder op het podium tijdens een bijeenkomst

Verzorgenden vormen de grootste groep professionals in de ouderenzorg en de wijkverpleging. Maar ze zijn het minste in beeld bij management, beleidsmakers en onderzoekers. In het verkennend onderzoek naar verzorgend leiderschap staan ze wel centraal. 

Interview over verzorgend leiderschap

Laat van je horen!

Jet Bussemaker aan het woord

Investering in verpleegkundig onderzoek heeft de afgelopen jaren veel kennis en samenwerking opgeleverd, maar ook een ‘sense of urgency’ bij bestuurders. Hoogleraar Jet Bussemaker roept verpleegkundigen daarom op om nu én in de toekomst van zich te laten horen. 

Bekijk de videoboodschap van Jet Bussemaker

Resultaten programma Tussen Weten en Doen II

Illustratie met 5 poppetjes: een verpleegkundige, beleidsmaker, onderzoeker, docent en zorgverlener

Het programma Tussen Weten en Doen II heeft verpleegkundigen gestimuleerd om praktisch onderzoek te doen waar collega’s in de praktijk veel aan hebben. Tijdens de slotbijeenkomst op 1 november 2019 zijn de resultaten gepresenteerd. Wat is er allemaal bereikt de afgelopen jaren?

Bekijk het online verslag

Verpleegkundig leiderschap

Pieterbas Lalleman

Verpleegkundige en organisatiesocioloog Pieterbas Lalleman vertelt tijdens de slotbijeenkomst van het programma Tussen Weten en Doen over verpleegkundig leiderschap: ‘Er is veel leiderschap, maar dat zit hem vaak in kleine dingen. Bij een patiënt of op de afdeling. Dat wordt niet gezien.’ 

Interview met Pieterbas Lalleman

Actueel

Goede zorg beschreven voor kinderen van ouders met psychische klachten

Psychische aandoeningen en verslavingsproblemen beperken ouders in hun ouderschap. Kinderen van ouders met deze problemen hebben een verhoogd risico om zelf psychische en/of verslavingsproblematiek te ontwikkelen. Preventie, vroege opsporing en gepaste interventies kunnen ernstige problemen voorkomen. De nieuwe standaard KOPP/KOV biedt handvatten ter ondersteuning van de ouder, het kind, het gezin en de leefomgeving.

Elders gezien
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

Florence Nightingale Fair

De fair staat voor waardering, saamhorigheid, toegankelijkheid, verdieping en herkenning. Het is een evenement vóór en dóór de zorg waarbij de zorgverlener in het zonnetje wordt gezet.

Lees meer

Symposium Lof der Verpleegkunst

Op de Dag van de verpleging organiseert de stichting Lof der Verpleegkunst het symposium Lof der Verpleegkunst 2020. Het thema is dit jaar 'Kunst en Kunde'.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Dineke Abels

Dineke Abels

Senior programmamanager

+31 70 349 51 46
abels@zonmw.nl
Ineke Voordouw

Ineke Voordouw

Senior programmamanager

+31 70 349 53 48
Denise Temmink

Denise Temmink

Programmamanager

+31 70 349 54 47
temmink@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website