Verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden zijn dé onmisbare schakel in preventie, zorg en ondersteuning. Daarom investeren wij in kennis en samenwerking door en voor deze beroepsgroep.

Uitgelicht

Verpleegkundige hartzorg op afstand

Portretfoto Annemarie van Hout

Patiënten met chronisch hartfalen kunnen met gebruik van technologie een deel van de zorg thuis ontvangen. Een goed voorbeeld van verpleegkundige hartzorg op afstand. Benieuwd hoe het werkt?

Lees de blog van Annemarie van Hout

Wat kun je verwachten van het programma Verpleging en Verzorging?

Commissievoorzitter Janneke van Vliet en programmamanager Dineke Abels met elkaar in gesprek in een tuin

In een interview vertellen commissievoorzitter Janneke van Vliet en programmamanager Dineke Abels over de subsidiemogelijkheden en de ontwikkeling van het vak.

Lees het interview

Schatkist voor de wijkverpleegkundige

Foto: Nicky Simmons

Zo-Dichtbij is een digitale kluis die cliënten regie geeft over hun sociale- en zorggegevens. Zorgorganisatie Pieter van Foreest gaat nu oefenen met deze digitale kluis. Hoe ze dat aanpakken?

Lees het interview

Actueel


Krachtige basiszorg en de bijbehorende instrumenten zijn ontwikkeld door huisartsen en buurtteammedewerkers in Overvecht. Samen bieden zij integrale persoonsgerichte zorg dicht bij huis voor mensen met een stapeling van medische en sociaalmaatschappelijke problemen.
Tweet

Geef nu je feedback op de conceptrichtlijn Zorgmijding

Het doel van de conceptrichtlijn is het ontwikkelen van een eenduidige werkwijze voor de verzorging en verpleging in de eerste lijn, voor het signaleren van en omgaan met zorgmijding. Geef voor 30 november je feedback op de conceptrichtlijn en -handreiking.

Programmabeeld Kwaliteitsstandaarden wijkverpleging
Pagina

Nieuwe projecten van start: goede praktijkvoorbeelden verpleging en verzorging

Om ervoor te zorgen dat goede praktijkvoorbeelden elders benut kunnen worden, is het belangrijk dat er goede beschrijvingen van die voorbeelden zijn. Daarom financiert het programma Verpleging en Verzorging 10 projecten waarin door verpleegkundigen en verzorgenden ontwikkelde praktijkvoorbeelden systematisch worden beschreven. De eerste projecten zijn al gestart.

Illustrateive weergave van een verpleegkundige, verzorgende en een patiënt met daarboven de tekst 'Beschrijven van goede praktijkvoorbeelden'
Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

Symposium Lof der Verpleegkunst

Het thema is dit jaar 'Kunst en Kunde'. De Lof der Verpleegkunst wordt georganiseerd door de stichting Lof der Verpleegkunst die als doel heeft om het imago van het beroep van verpleegkundige verbeteren, jongeren te motiveren om te kiezen voor dit beroep en de beroepsidentiteit te versterken.

Lees meer

Nieuwe datum: European Implementation Event 2020

Vanwege de pandemie met het Coronavirus is dit evenement uitgesteld van 1 en 2 oktober 2020 naar 27 en 28 mei 2021. Pre-conference activiteiten zijn op 26 mei 2021.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Dineke Abels

Dineke Abels

Senior programmamanager

+31 70 349 51 46
abels@zonmw.nl
Ineke Voordouw

Ineke Voordouw

Senior programmamanager

+31 70 349 53 48
Denise Temmink

Denise Temmink

Programmamanager

+31 70 349 54 47
temmink@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website