Verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden zijn dé onmisbare schakel in preventie, zorg en ondersteuning. Daarom investeren wij in kennis en samenwerking door en voor deze beroepsgroep.

Uitgelicht

Implementatie van effectieve interventies

Beeld subsidieoproep Implementatie van effectieve interventies

Wil jij bestaande interventies die in de verpleging en verzorging nog onvoldoende worden gebruikt, implementeren? En tegelijkertijd implementatieonderzoek doen? Vraag dan samen met een onderzoeksinstelling of praktijkorganisaties subsidie aan.

Bekijk de subsidieoproep

Persoonsgerichte zorg op de IC

Margo van Mol

Verpleegkundig onderzoeker Margo van Mol vertelt in haar vlog hoe zij met input van voormalig IC-patiënten, naasten en de professionals werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg op de IC.

Bekijk de vlog

Wat kun je verwachten van het programma Verpleging en Verzorging?

Commissievoorzitter Janneke van Vliet en programmamanager Dineke Abels met elkaar in gesprek in een tuin

In een interview vertellen commissievoorzitter Janneke van Vliet en programmamanager Dineke Abels over de subsidiemogelijkheden en de ontwikkeling van het vak.

Lees het interview

Actueel

Emotionele belasting van zorgverleners in coronatijd

De coronacrisis heeft veel impact op zorgverleners. Docent-onderzoeker Cindy de Bot en verpleegkundig onderzoeker Annemarie de Vos vertellen hoe 3 simpele vragen kunnen helpen om elkaar in de gaten te houden en de emotionele belasting te verminderen. De 5 kennisproducten die bij deze 3-vragen-methode horen zijn ontwikkeld voor verpleegkundigen, maar ook toepasbaar voor en door andere zorgverleners.

Annemarie de Vos en Cindy de Bot
Pagina

Persoonsgerichte, pijnvrije brandwondzorg

Het brandwondencentrum is een uitdagende zorgomgeving. Verpleegkundigen komen voor een groot aantal complexe verpleegproblemen te staan. Pijn bij brandwonden is zo’n probleem; het is langdurig, fluctuerend en dynamisch en vaak gerelateerd aan wondzorg procedures. Alette de Jong vertelt hoe zij met haar onderzoekslijn bij wil dragen aan excellente brandwondverpleegkunde in het algemeen en persoonsgerichte, pijnvrije wondzorg in het bijzonder.

Portretfoto Alette de Jong
Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

European Implementation Event 2021

Wat is de EIE2021 EIE2021 brengt professionals en organisaties samen die zich bezighouden met het samenbrengen, vertalen en implementeren van wetenschappelijke kennis in de dagelijkse praktijk en beleid. Deelnemers kunnen rekenen op de laatste inzichten rond implementatie, inspirerende en verrassende gesprekken met internationale collega's en de mogelijkheid om hun internationale netwerk uit te breiden. Voor wie is de EIE2021? De EIE2021 is...

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Dineke Abels

Dineke Abels

Senior programmamanager

+31 70 349 51 46
abels@zonmw.nl
Ineke Voordouw

Ineke Voordouw

Senior programmamanager

+31 70 349 53 48
Denise Temmink

Denise Temmink

Programmamanager

+31 70 349 54 47
temmink@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website