Verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden zijn dé onmisbare schakel in preventie, zorg en ondersteuning. Daarom investeren wij in kennis en samenwerking door en voor deze beroepsgroep.

Onderwerpen

Uitgelicht

Multidisciplinaire samenwerking in de eerste lijn

Eerstelijnszorg

Hoe organiseer je samenwerking in de eerste lijn zo dat je de meest optimale zorg biedt? 6 samenwerkingsverbanden van huisartsen, paramedici en verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en/of verzorgenden gaan dit onderzoeken.

Bekijk de projecten

Dagelijks leren en verbeteren in verpleeghuizen

Portretfoto Frank Verbeek
Frank Verbeek (fotografie: HAN)

Wat is de beste zorg voor bewoners? Wat vinden collega’s belangrijk? Lees hoe actieonderzoekers en zorg- en behandelteams samen leren en verbeteren in de dagelijkse zorg.

Blog van Frank Verbeek

In de startblokken voor de toekomst

Paneldebat ZonMw op ENC22

Welke kennis is nodig voor de toekomst van de verpleging en verzorging? Daarover discussieerden we met 8 belangrijke spelers in de zorg tijdens ons paneldebat op het European Nursing Congress (donderdag 6 oktober 2022).

Lees de terugkoppeling

Actueel

Netwerkbijeenkomst verpleging en verzorging

Hoe ziet de toekomst van de verpleging en verzorging er uit? En welke ontwikkelingen spelen daarin een rol? Kom op 13 juni 2023 uw kennis delen en inspiratie opdoen tijdens onze netwerkbijeenkomst verpleging en verzorging!

Illustratie diverse verpleegkundigen
Pagina

Aan de slag met goede praktijkvoorbeelden in de verpleging en verzorging

Om goede voorbeelden breed in de praktijk te kunnen toepassen, is het belangrijk dat er goede beschrijvingen van zijn. Daarom werkten 10 projecten in de verpleging en verzorging aan een toegankelijk overzicht van goed beschreven voorbeelden. Bekijk de resultaten en ga ermee aan de slag!

Verpleegkundige, verzorgende en cliënt in gesprek
Nieuws

Snellere en goedkopere SOA-zorg dankzij nieuw zorgconcept ZIZ: de eerste resultaten

Het nieuwe zorgconcept ZIZ in hartje Den Haag is nu 3 maanden open. Het online e-health consult is al 4.000 keer ingevuld en er zijn al 1.000 mensen langs gekomen. 1 op de 5 mensen heeft een SOA bij zich. Projectleider Bas Mourik vertelt dat gewaarschuwde mensen nog dezelfde dag bij ZIZ terecht kunnen om zich te laten testen en behandelen. 'Zo zie je dat je verspreiding vrij snel kunt stoppen. Dat is echt wel uniek aan dit zorgconcept.'

Bordje met ZIZ-logo en tekst 'open'
Elders gezien
Toon meer

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Netwerkbijeenkomst verpleging en verzorging

Hoe ziet de toekomst van de verpleging en verzorging er uit? En welke ontwikkelingen spelen daarin een rol? Kom uw kennis delen en inspiratie opdoen tijdens onze jaarlijkse netwerkbijeenkomst verpleging en verzorging!

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website