Verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden zijn dé onmisbare schakel in preventie, zorg en ondersteuning. Daarom investeren wij in kennis en samenwerking door en voor deze beroepsgroep.

Uitgelicht

Wetenschappelijke onderbouwing essentiële zorg

Illustratie verpleging

Essentiële zorg draagt bij aan het fysiek, psychisch en sociaal welbevinden van de cliënt/patiënt en zijn/haar naasten. Daarom gaan 5 projecten het verpleegkundig en verzorgend handelen onderbouwen.

Bekijk de projecten

Wetgeving en financiering in de langdurige zorg

Portretfoto Annemarie Klaassen
Programmamanager Annemarie Klaassen

Welke wet is wanneer van toepassing voor thuiswonende cliënten in de langdurige zorg? En hoe verantwoord je dat? Een e-learning en website helpen verzorgenden en wijkverpleegkundigen hierbij.

Lees de ervaringsverhalen

De rol van de verzorgende in de palliatieve verpleeghuiszorg

Portretfoto van Mariëlle Verstegen en Anja Guldemond

Als verzorgende in het verpleeghuis heb je dagelijks te maken met bewoners in hun laatste levensfase. En als het om mensen met dementie gaat, is die zorg vooral een kwestie van iemand een fijne dag bezorgen. Hoe pak je dat aan, als team en als organisatie?

Interview: Mariëlle Verstegen en Anja Guldemond

Actueel

Subsidieoproep voor onderzoek naar effectieve interventies herstel- en nazorg COVID-19

Er is meer onderzoek nodig naar effectieve interventies bij herstel- en nazorg na COVID-19, waarbij de inzet van de specifieke interventie wordt onderbouwd en geëvalueerd en waarbij COVID-19 patiënten actief betrokken worden in alle fases van het onderzoek. Heeft u een goed projectidee dat bruikbare resultaten oplevert tijdens de coronapandemie en de nasleep daarvan? Vraag dan voor 9 november 2021 (14.00 uur) subsidie aan.

Afbeelding spikes coronavirus
Pagina

Oog voor naasten

In de nieuwe editie uit het magazine Pal voor U leest u ervaringsverhalen van naasten, en hoe zorgverleners ook hen kunnen ondersteunen in de palliatieve zorg. Zowel voor, tijdens als na het ziekbed van hun dierbare.

twee mensen omarmen elkaar
Nieuws
Toon meer

Agenda

European Nursing Congress

Het thema van het European Nursing Congress (ENC) is dit jaar ‘Future Proof Nursing – Nurses as Key Drivers of Change’. Een congres gericht op verandering, onderwijs en onderzoek naar toekomstbestendige verpleging en het welzijn van verpleegkundigen.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Dineke Abels

Dineke Abels

Senior programmamanager

+31 70 349 51 46
abels@zonmw.nl
Ineke Voordouw

Ineke Voordouw

Senior programmamanager

+31 70 349 53 48
Denise Temmink

Denise Temmink

Programmamanager

+31 70 349 54 47
temmink@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website