Verpleegkundigen en verzorgenden zijn dé onmisbare schakel in preventie, zorg en ondersteuning. ZonMw investeert in kennis en samenwerking door en voor verpleegkundigen en verzorgenden.

Uitgelicht

Verplegingswetenschappelijk onderzoek als basis voor waardevolle zorg

Hoogleraar Verplegingswetenschap Hester Vermeulen
Hoogleraar Verplegingswetenschap Hester Vermeulen

Ruim 300.000 verpleegkundigen en verzorgenden geven het leeuwendeel van de dagelijkse zorg in de Nederlandse gezondheidszorg. Toch is de zorg die zij bieden nog weinig onderzocht. Hester Vermeulen van Radboudumc maakt zich sterk voor wetenschappelijk onderzoek naar het werk van deze zorgprofessionals.

Interview met Hester Vermeulen

Betere ziekenhuiszorg voor ouderen

Oudere ziekenhuispatiënten ondervinden soms onverwacht grote nadelige gevolgen van hun ziekte: de soms ingrijpende behandelingen of het verblijf in het ziekenhuis. Beter passende zorg maakt dat zij na ontslag weer zelfstandig thuis kunnen wonen of eventueel – in betere gezondheid – in een verzorgende omgeving.

ZonMw-signalement: Meer aandacht voor ouderen in het ziekenhuis

Hoe komen we tot kennis van en voor de verpleging?

Screenshot filmpje 'Hoe komen we tot kennis van en voor de verpleging?'

Onderzoekers, verpleegkundigen, verzorgenden, beleidsmakers en docenten werken samen in de onderzoeks(projecten) die wij financieren. Zo komen we tot kennis, waar jij als verpleegkundige of verzorgende écht wat mee kan. Wat doen we zoal?

Bekijk het filmpje (2 minuten)

Actueel

Volg via RSS

Duo's ondersteunen wijkbewoners met psychiatrische problemen

In Enkhuizen gaan ervaringsdeskundigen op huisbezoek bij huurders van Welwonen die kampen met psychiatrische problemen. Door contact van mens tot mens willen ze het isolement van deze bewoners verminderen en incidenten helpen voorkomen.

Nieuws

Verzorgend leiderschap

Verzorgend leiderschap is nieuw, maar hard nodig voor betere zorg en meer werkplezier. Hoe herkennen en stimuleren we leiderschap bij verzorgenden? Bekijk de resultaten van het onderzoek naar verzorgend leiderschap.

Vrouw staat met diets buiten portiekwoning en zwaait naar cliënt
Elders gezien

Werkplaats zelfmanagement van start: doe je mee?

Hoe ondersteunen we mensen met een langdurige zorgvraag of chronische ziekte zo goed mogelijk bij eigen regie en zelfmanagement? Door samen aan de slag te gaan met kennis, vaardigheden en vernieuwing van zelfmanagementondersteuning, maken we kennis beter toepasbaar voor de praktijk. Doe je mee? Eerstelijns praktijken en VVT-organisaties worden opgeroepen op om mee te doen. De werkplaats zelfmanagement loopt van mei 2019 tot december 2019 en wordt...

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

Slotbijeenkomst Tussen Weten en Doen

Denk je met ons mee over de toekomst van essentiële verpleegkundige zorg, verpleegkundig leiderschap en de brug tussen onderzoek, onderwijs & praktijk? Wij nodigen je van harte uit voor onze feestelijke en inspirerende slotbijeenkomst op 1 november 2019 in Utrecht.    

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Dineke Abels

Dineke Abels

Senior programmamanager

Telefoonnummer+31 70 349 51 46
E-mailadresabels@zonmw.nl
Ineke Voordouw

Ineke Voordouw

Senior programmamanager

Telefoonnummer+31 70 349 53 48
Denise Temmink

Denise Temmink

Programmamanager

Telefoonnummer+31 70 349 54 66
E-mailadresTemmink@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website