De afgelopen 5 jaar is er hard gewerkt aan het realiseren van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en sterven voor zowel de patiënt als hun naasten. Er liggen veel handvatten klaar die helpen om patiënt en hun naasten beter te begeleiden.

Uitgelicht

Magazine 5 jaar Palliantie

In de afgelopen 5 jaar is door verschillende partijen keihard gewerkt aan een verbetering van de palliatieve zorg voor patiënten en hun naasten. 10-tallen projecten zijn opgezet, uitgevoerd en omarmd door de praktijk. We laten graag zien wat er inmiddels is bereikt en wat voor moois er nog in het verschiet ligt.

Naar het magazine

Resultaten van 5 jaar Palliantie

Moeder en dochter op de foto

In interviews vertellen projectleiders en zorgverleners van afgeronde projecten meer over de resultaten en wat deze betekenen voor beleid, onderzoek, onderwijs en praktijk. De interviews staan per thema gebundeld in de publicatie 'Resultaten 5 jaar Palliantie'.

Naar de resultaten

Actueel


Meer weten? Bekijk het project Goed begrepen: informeren van en beslissen met patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden in de palliatieve zorg in ziekenhuizen.
Tweet

Ondersteunen van mantelzorgers: hoe pak je dat als zorgverlener aan?

In de zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn, gaat een groot deel van de aandacht vaak naar de patiënt. Dat terwijl die patiënt vaak naasten heeft die mantelzorg geven. Hoe zorg je als wijkverpleegkundige en verzorgende dat je genoeg oog hebt voor die mantelzorgers?

2 mannen en een vrouw op foto
Pagina

Hulpmiddelen voor markering en proactieve zorgplanning

Diverse hulpmiddelen op markering en proactieve zorgplanning voor 1e en 2e lijns zorgverleners staan op Palliaweb. Er zijn algemene en meer specifieke hulpmiddelen voor mensen met dementie, chronisch hartfalen, een verstandelijke beperking en mensen met een migratieachtergrond. Daarnaast is er ook algemene en specifieke patiëntinformatie te vinden.

verzorger en patient in gesprek
Elders gezien
Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website