Hoe kan aandacht voor zingeving (levensbegeleiding en geestelijke verzorging) in de thuissituatie ingebed worden, rekening houdend met mogelijkheden van professionals en behoeften van de zorgvrager? Om deze vraag te beantwoorden, investeren wij in kennisontwikkeling en -implementatie.

Onderwerpen

Uitgelicht

Zorg voor zingeving samen versterken

Portret Gaby Jacobs en Ilse Frank

Hoe kunnen geestelijk verzorgers en praktijkondersteuners ggz van huisartsenpraktijken samenwerken en elkaar versterken bij de zorg voor zingeving?

Lees het interview

Overview zingeving en geestelijke verzorging thuis

Illustratie zingeving thuis

Het programma Zingeving en Geestelijke verzorging richt zich op kennisontwikkeling en -implementatie voor zingeving in de thuissituatie. Weten welke initiatieven er allemaal bijdragen aan de ontwikkeling van zingeving en geestelijke verzorging in de thuissituatie in Nederland?

Bekijk het overzicht

Zinvol samenwerken

Foto Willemien Schep en Aliza Damsma

Hoe kunnen we optimaal samenwerken om geestelijke verzorging beschikbaar te maken voor thuiswonende ouderen en mensen in de palliatieve fase? ‘Persoonlijk contact tussen professionals blijkt een belangrijke sleutel voor goede samenwerking.'

Lees het interview

Actueel

Masterclass Samen zorgen voor zingeving

Aandacht voor zingeving van cliënten in de thuissituatie is belangrijk voor hun kwaliteit van leven, zeker in de palliatieve fase. Hoe geeft u deze aandacht voor zingeving vorm? Wiens taak is het? En hoe kunt u als beroepskracht goed samenwerken rondom de zorg voor zingeving? Lees meer over deze en de andere 2 masterclasses die Agora en ZonMw samen organiseren en meld u aan!

2 vrouwen en 1 oudere man in gesprek
Elders gezien

Gesprekken over levensvragen met patiënten met dementie of een migratieachtergrond

Voor mensen in de palliatieve fase is het belangrijk om te praten over levensvragen. Bij patiënten met dementie of een migratieachtergrond ervaren zorgverleners het soms als een uitdaging om met deze patiënten hierover in gesprek te gaan. Hoe sluit je de zorg goed aan op wat zij echt nodig hebben? Het gespreksmodel Diamant geeft zorgverleners in 5 thema’s handvatten om gesprekken hierover te voeren.

Gecombineerde foto van Marc Haufe, Marieke Potma en Hassan Bakir
Pagina
Tweet
Toon meer

Agenda

Save the date: masterclass Samen zorgen voor zingeving

Aandacht voor zingeving van cliënten in de thuissituatie is belangrijk voor hun kwaliteit van leven, zeker in de palliatieve fase. Hoe geeft u deze aandacht voor zingeving vorm? Wiens taak is het? En hoe kunt u als beroepskracht goed samenwerken rondom de zorg voor zingeving?  

Lees meer

Save the date: masterclass Zin in het latere leven

Hoewel ouderen over het algemeen tot de gelukkigste leeftijdsgroepen van Nederland behoren, kunnen er uitdagingen zijn in het behouden van de zin in het latere leven. Welke zingevingsproblemen kunnen een rol spelen bij het ouder worden? Welke ondersteuning bij zingeving vinden ouderen passend en wat betekent dit voor uw werk als professional of vrijwilliger?

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Margo van den Berg

Margo van den Berg

Senior programmamanager

+31 70 349 54 63
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website