Hoe kan aandacht voor zingeving (levensbegeleiding en geestelijke verzorging) in de thuissituatie ingebed worden, rekening houdend met mogelijkheden van professionals en behoeften van de zorgvrager? Om deze vraag te beantwoorden, investeren wij in kennisontwikkeling en -implementatie.

Onderwerpen

Uitgelicht

Subsidieoproep Zingeving en Geestelijke verzorging

Schelp op strand

De subsidieoproep voor de Kenniswerkplaats Zingeving en Geestelijke verzorging staat open. Een subsidieaanvraag indienen? Dat kan als onderzoeksorganisatie namens een breed samenwerkingsverband.

Naar de subsidieoproep

'Huisartsenzorg gaat ook over wat voor iemand echt van waarde is'

Portret Maria van den Muijsenbergh

De Nijmeegse huisarts Maria van den Muijsenbergh zit in de commissie van het programma Zingeving en Geestelijke verzorging. ‘Ik praat altijd met patiënten over wat het leven voor hen de moeite waard maakt.’

Lees het interview

Actueel

Nieuws over zingeving en geestelijke verzorging

Thuis een gesprek aangaan met een geestelijk verzorger? Thuiswonende 50+ers en volwassenen en kinderen met een ongeneeslijke ziekte en hun naasten krijgen een aantal gesprekken vergoed. Lees meer over de regeling Geestelijke Verzorging Thuis en bekijk het e-zine levensvragen van Zorg voor Beter.

geestelijk verzorger praat met oudere vrouw
Elders gezien

Geestelijk verzorgers en sociaal werkers samen tegen eenzaamheid

Hoe ondersteun je ouderen die eenzaam zijn? ‘De combinatie geestelijke verzorging en sociaal werk is een goede mix.’ Sociaal Werk Nederland en Agora werken dan ook samen bij het project Geestelijke Verzorging Thuis. Bekijk een uniek voorbeeld van een geestelijk verzorger in dienst bij een welzijnsorganisatie, en lees hoe sociaal werkers en geestelijk verzorgers elkaar aanvullen.

Vrouw houdt hand vast van oudere man in rolstoel
Elders gezien

'Huisartsenzorg gaat ook over wat voor iemand echt van waarde is'

Het ZonMw-programma Zingeving en Geestelijke verzorging gaat over het inbedden van zingeving en geestelijke verzorging thuis (via eerste lijn en sociaal domein). De Nijmeegse huisarts Maria van den Muijsenbergh zit in de programmacommissie. ‘Ik praat altijd met patiënten over wat het leven voor hen de moeite waard maakt.’

Portretfoto Maria van den Muijsenbergh
Maria van den Muijsenbergh
Nieuws
Toon meer

Contact

Margo van den Berg

Margo van den Berg

Senior programmamanager

+31 70 349 52 97
Odile Baijer

Odile Baijer

Programmasecretaris

+31 70 349 54 39
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website