Hoe kan aandacht voor zingeving (levensbegeleiding en geestelijke verzorging) in de thuissituatie ingebed worden, rekening houdend met mogelijkheden van professionals en behoeften van de zorgvrager? Om deze vraag te beantwoorden, investeren wij in kennisontwikkeling en -implementatie.

Uitgelicht

Coronavirus maatregelen

De zeer uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus heeft ook gevolgen voor ZonMw. Alle belangrijke maatregelen, vragen en antwoorden rondom subsidierondes en lopend onderzoek vindt u op deze pagina

Lees verder

Programma Zingeving en Geestelijke verzorging

Een schelp op het strand vlak bij de branding

Zingeving en Geestelijke verzorging is een praktijkgericht programma voor kennisontwikkeling en -implementatie voor zingeving (levensbegeleiding en geestelijke verzorging) in de thuissituatie.

Bekijk het programma en de subsidiemogelijkheden

Landelijke website over geestelijke verzorging

Website geestelijke verzorging

Op de landelijke website www.geestelijkeverzorging.nl vinden burgers en professionals wanneer, waar en hoe ze een beroep kunnen doen op geestelijke verzorging en in het bijzonder op de geestelijk verzorger.

Website geestelijke verzorging

Actueel

Gevolgen COVID-19 uitbraak voor subsidierondes ZonMw

De zeer uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus heeft gevolgen voor het proces rondom de subsidieaanvragen van ZonMw. Wij zien ons genoodzaakt tot het nemen van passende maatregelen om zo aan te sluiten bij de maatregelen van het kabinet.

Nieuws

Actieonderzoeken naar 'Zingeving in de thuissituatie' van start

Het programma 'Zingeving en Geestelijke verzorging' heeft 8 aanvragen gehonoreerd binnen de subsidieoproep Actieonderzoek Zingeving en Geestelijke verzorging in de thuissituatie. Het doel van deze aanvragen is ondersteuning bieden aan projectleiders bij de inbedding van geestelijke verzorging in de thuissituatie.

Nieuws
Tweet
Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

8e Nationaal Congres Palliatieve Zorg

Het 8e NCPZ wordt georganiseerd door Palliactief, in samenwerking met ZonMw. Sessievoorstellen kunnen worden ingediend tot uiterlijk 1 mei 2020.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Margo van den Berg

Margo van den Berg

Senior programmamanager

+31 70 349 52 97
Vivian van Heekeren

Vivian van Heekeren

Programmasecretaris

+31 70 349 50 63
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website