Een sterke samenwerking en structurele financiering zijn nodig om de kwaliteit en infrastructuur van de medisch-specialistische zorg te verbeteren. Daarom dragen wij bij aan initiatieven voor een duurzame kwaliteitsverbetering.

Uitgelicht

Kwaliteit van zorg is samen leren

Portretfoto Jan Kremer

‘Het is de hoogste tijd om samen leren en verbeteren in de zorg gemeengoed te maken’, zegt Jan Kremer. Voor de kwaliteit van zorg is het namelijk belangrijk dat zorgprofessionals continu samen blijven leren en verbeteren.

Lees het interview met Jan Kremer

‘Het RAPSODI-register levert belangrijke informatie over nieuwe astma-middelen'

portret Liesbeth Bel

Patiënten en behandelaars vullen het register onder meer met gegevens over astmacontroles, kwaliteit van leven, resultaten van lichamelijke onderzoeken en gegevens over behandelingen.

Lees het interview met Liesbeth Bel

Hoe de zorg betaalbaar blijft én beter kan

Helen Mertens, voorzitter Regiegroep Citrienfonds

Het Citrienfonds gaat (2019-2022) door met het implementeren van de behaalde resultaten uit de afgelopen jaren. ‘Betere zorg tegen lagere kosten, dat krijgen we alleen samen voor elkaar.’

Lees het interview met Helen Mertens

Actueel

Telemonitoring van hartklachten: implementeren en opschalen

Door hartklachten op afstand te monitoren, kunnen artsen efficiënter problemen opsporen. Projectleider Harm Gijsbers: ‘We moeten zorgen dat dit normale zorg gaat worden.’ Hoe? Een cardioloog, een patiënt, een business analist en projectleider Harm vertellen in dit filmpje over implementatie en opschaling van telemonitoring van hartklachten in ziekenhuizen.

Screenshot van video
Elders gezien

Lees meer over het onderzoek van Ank de Jonge
Tweet

Onderzoek naar betere nazorg bij COVID-19

Mensen die in thuisquarantaine zaten, patiënten die op de IC lagen én nabestaanden vertellen in interviews met een GGD-vertrouwenspersoon dat zij sociale steun misten en dat professionele hulp soms moeilijk te krijgen was. Ook is het lastig om bij thuisrevalidatie de belastbaarheid in te schatten. Het in de thuissituatie real-time monitoren van vitale functies kan zorgverleners hierbij helpen.

Elders gezien

Evaluatieonderzoek voor Topspecialistische Zorg en Onderzoek (TZO) van start

IQ healthcare (Radboud UMC) gaat in samenwerking met het ESHPM (Erasmus Universiteit) de komende jaren onderzoeken hoe, binnen de kaders van het huidige stelsel, de combinatie van zeer specialistische zorg met toegepast klinisch wetenschappelijk onderzoek en onderwijs en opleiding duurzaam kan worden georganiseerd en structureel gefinancierd na afronding van het TZO-programma.

topspecialistische zorg en onderzoek
Nieuws
Toon meer

Agenda

Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2021

Het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 'Spiegelen, sparren en samen verder' is gepland op: donderdag 15 april en vrijdag 16 april 2021 online.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

portretfoto Kees-Jan den Heijer

Kees-Jan den Heijer

Programmamanager Citrienfonds

+31 70 349 54 76
portret van vrouw

Tamara Adonis

Programmamanager Topspecialistische Zorg en Onderzoek

+31 70 349 50 99
tzo@zonmw.nl
Portretfoto Marlies van den Oever

Marlies van den Oever

Programmamanager Topspecialistische Zorg en Onderzoek

+31 70 349 50 23
tzo@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website