Een sterke samenwerking en structurele financiering zijn nodig om de kwaliteit en infrastructuur van de medisch-specialistische zorg te verbeteren. Daarom dragen wij bij aan initiatieven voor een duurzame kwaliteitsverbetering.

Uitgelicht

Internationale dataverzameling

Uitreiking parel cardioloog Folkert Asselbergs

Welke patiënten met hart- en vaatziekten lopen (opnieuw) risico op een hartinfarct, hartfalen of een beroerte? Wat is de optimale individuele behandeling? Cardioloog Folkert Asselbergs zette een dataverzameling op die bijdraagt aan het beantwoorden van deze vragen.

Parel voor data-goudmijn

Bekostiging topspecialistische zorg

Portretfoto Cathy van Beek

Het programma Topspecialistische Zorg en Onderzoek heeft als doel te komen tot een duurzame oplossing voor de bekostiging van topspecialistische zorg. 'Wat we in het traject erg belangrijk vinden, is het partnership van patiënten.'

Interview met voorzitter Cathy van Beek

Kwaliteit van zorg is samen leren

Portretfoto Jan Kremer

‘Het is de hoogste tijd om samen leren en verbeteren in de zorg gemeengoed te maken’, zegt Jan Kremer. Voor de kwaliteit van zorg is het namelijk belangrijk dat zorgprofessionals continu samen blijven leren en verbeteren.

Lees het interview met Jan Kremer

Actueel

‘In de zomer werd het personeel al klaargestoomd voor de tweede golf coronapatiënten'

‘Vorig jaar zomer konden we even op adem komen en leek alles weer enigszins normaal. Maar ondertussen werd ons personeel al klaargestoomd voor de tweede golf. Ze kregen scholing om op de cohort-afdelingen, de IC en de Eerste Hulp te staan. Op dit moment zijn we ons aan het voorbereiden op code zwart en zwart-zwart.', vertelt Afkemarij ten Hoeve-Heida. ‘Gelukkig wordt ons personeel hier opgevangen door een geestelijk verzorger of een psychiater.’

Portretfoto Afkemarij ten Hoeve-Heida
Pagina

Vooraankondiging: 3 subsidieoproepen Forensische Geneeskunde

Op 7 juni 2021 publiceren we 3 subsidieoproepen over forensische geneeskunde. Deze subsidieoproepen zijn gericht op postmortaal onderzoek, beoordeling en interpretatie van letsel en het (door)ontwikkelen van de onderzoeksdata-infrastructuur. De deadline voor het indienen van subsidieaanvragen is 23 augustus 2021 om 14.00 uur.

Illustratie postmortaal onderzoek
Nieuws

Ervaringen van paramedici tijdens de coronapandemie

De coronapandemie heeft veel gevolgen voor paramedici werkzaam in het ziekenhuis. 'Zorg voor een toegankelijk, digitaal informatiepunt en plaats hierop alleen de laatste versies van adviezen, richtlijnen en nieuwsupdates' en 'zoek contact met collega’s in de eerste lijn die taken kunnen overnemen'. Bekijk deze en andere beleidsadviezen én ervaringsverhalen.

Illustratie paramedici
Pagina

Op naar landelijke implementatie van het zorgpad hoofdhalsoncologie

In het Citrienfondsprogramma Registratie aan de Bron werd een landelijk zorgpad voor hoofdhalsoncologie ontwikkeld, waarbij klinisch relevante gegevens worden vastgelegd. Betrokken hoofdhalschirurg Guido van den Broek vindt dat dit veel oplevert: 'Onze registratielast is drastisch verminderd en gegevens zijn veel makkelijker terug te vinden.' Op naar landelijke implementatie.

Artsen in gesprek met patiënt
Elders gezien
Toon meer

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

portretfoto Kees-Jan den Heijer

Kees-Jan den Heijer

Programmamanager Citrienfonds

+31 70 349 54 76
portret van vrouw

Tamara Adonis

Programmamanager Topspecialistische Zorg en Onderzoek

+31 70 349 50 99
tzo@zonmw.nl
Portretfoto Marlies van den Oever

Marlies van den Oever

Programmamanager Topspecialistische Zorg en Onderzoek

+31 70 349 50 23
tzo@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website