Een sterke samenwerking en structurele financiering zijn nodig om de kwaliteit en infrastructuur van de medisch-specialistische zorg te verbeteren. Daarom dragen wij bij aan initiatieven voor een duurzame kwaliteitsverbetering.

Uitgelicht

Uitkomstgerichte zorg in zorgpad prostaatcarcinoom

Still uit video over uitkomstgericht betalen van zorgpad prostaatcarcinoom

3 nieuwe interventies rond de behandeling van prostaatkanker verbeteren zorguitkomsten voor patiënten. Hoe beloon je die financieel? Onderzoekers van het Erasmus MC vertellen hoe ze samen met betrokken zorgorganisaties en zorgverzekeraars kijken welke contractafspraken mogelijk zijn.

Bekijk de video

Samen leren van de dagelijkse artsenvisite op de afdeling kindergeneeskunde

Foto artsenvisite

De artsenvisite is het moment van de dag dat het hele team inclusief patiënt en ouder samen zijn om de stand van zaken en de vervolgstappen te bespreken. Hoe zorgen we met elkaar dat ieders visie aan bod komt?

Lees de blog

11 actieonderzoeken innovatieve zorg van start

Zorgverleners werken samen een vernieuwing van zorgprocessen

Om de zorg goed, toegankelijk, betaal- en bemensbaar te houden, investeren we in het leer- en verbeterpotentieel in zorgorganisaties. 11 actieonderzoeken gaan experimenteren met vernieuwing van zorgprocessen waarin wordt samengewerkt tussen zorgorganisaties.

Bekijk de actieonderzoeken

Actueel

Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2023: ’Inzet op Impact’

Op donderdag 30 maart organiseert ZonMw het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2023 'Inzet op Impact'. Het GGG-congres is al jaren een begrip binnen het brede werkveld van geneesmiddelen(onderzoek) en heeft tot doel het halen, brengen en delen van kennis en het opdoen van inspiratie.

Nieuws

Interprofessionele samenwerking tussen aio's en andere zorgprofessionals in het ziekenhuis

Patiënten met complexe aandoeningen zien vaak meerdere artsen. Daarom is samenwerking tussen artsen van groot belang voor goede medische zorg. Daar is dus meer aandacht voor nodig in de opleidingen. Maar hoe moet zo’n interprofessioneel lesprogramma er dan uitzien? Dat onderzocht Natasja Looman voor de stageperiode van huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde in opleiding in het ziekenhuis.

Natasja Looman
Pagina

Patiëntveiligheid vergroten door te leren van wat goed gaat: 12 projecten van start

De zorg in ziekenhuizen en zelfstandige behandelklinieken wordt steeds complexer, waardoor het belang van patiëntveiligheid toeneemt. Een manier om patiëntveiligheid te vergroten, is door vooral kijken naar de dagelijkse praktijk, die meestal goed gaat. Dit is een belangrijk Safety-II principe. Maar hoe doe je dat, en wat zijn nu precies de werkzame en werkbare elementen van Safety-II? Dat gaan 12 projecten in de dagelijkse praktijk onderzoeken.

Op verschillende manieren werken aan patiëntveiligheid
Nieuws

Hartzorg uitkomstgericht organiseren en betalen

Het Nederlands Hart Netwerk experimenteert samen met zorgverzekeraars om uitkomstgerichte zorg een vaste plek te geven in hun organisatie en in de betaling van zorg. Wat zijn de resultaten tot nu toe? Cardioloog Luc Theunissen, data-analist Lisa Moers en innovatiemanager Anne Neevel vertellen in een korte video wat ze al hebben bereikt, hoe ze dat hebben aangepakt en tegen welke belemmeringen ze aan lopen.

Screenshot uit video over Nederlands Hart Netwerk
Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Portretfoto van Simone Schellekens

Simone Schellekens

Safety II en veiligheidsergonomie

+31 70 349 51 85
safety@zonmw.nl
Portretfoto van Tamara Adonis

Tamara Adonis

Topspecialistische Zorg en Onderzoek

+31 70 349 50 99
tzo@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website