Een sterke samenwerking en structurele financiering zijn nodig om de kwaliteit en infrastructuur van de medisch specialistische zorg te verbeteren. Daarom dragen wij bij aan initiatieven voor een duurzame kwaliteitsverbetering.

Uitgelicht

Verstandige keuzes in de urologie

Portretfoto Lionne Venderbos

Wat zijn de kansen en belemmeringen voor samen beslissen in de spreekkamer van de uroloog? Lionne Venderbos vertelt over de ervaringen met 5 verstandige keuzes in de urologie.

Lees het interview

Hoe de zorg betaalbaar blijft én beter kan

Helen Mertens, voorzitter Regiegroep Citrienfonds

Het Citrienfonds gaat (2019-2022) door met het implementeren van de behaalde resultaten uit de afgelopen jaren. Hiervoor is 20 miljoen euro beschikbaar gesteld. ‘Betere zorg tegen lagere kosten, dat krijgen we alleen samen voor elkaar.’

Lees het interview met Helen Mertens

Actueel

Verstandige keuzes in de urologie

Wat zijn de kansen en belemmeringen voor samen beslissen in de spreekkamer van de uroloog? Onderzoeker Lionne Venderbos vertelt over de ervaringen met 5 verstandige keuzes in de urologie.

Portretfoto Lionne Venderbos met quote 'Verstandige keuzes gaan niet over kosten'
Pagina

Wel of niet voorschrijven: preventieve medicatie voor hart- en vaatziekten bij 80-plussers

Is het zinvol ouderen in verpleeghuizen preventief medicijnen te geven om hart- en vaatziekten te voorkomen? Wanneer zijn deze middelen erger dan de eventuele kwaal? Specialist ouderengeneeskunde in opleiding Milly van der Ploeg liet deskundigen en patiënten hierover discussiëren. Zij ontwikkelt nu een schaal die artsen moet helpen de juiste balans te vinden in het voorschrijven van deze medicatie.

Portretfoto Milly van der Ploeg
Pagina

Verbeterd zorgpad sarcoom vraagt innovatieve financiering

Sarcoom is een zeldzame vorm van kanker. Om voor elke patiënt een passend behandelvoorstel op te kunnen stellen, inclusief een advies over de locatie waar die patiënt het beste behandeld kan worden, moeten alle patiënten worden besproken in het regionaal mdo. En daar moet passende financiering voor geregeld worden.

Logo Regionale Oncologienetwerken
Elders gezien

Verpleegkundig leiderschap tijdens de COVID-19 periode

Margo van Mol werkte een aantal diensten op de ‘camping-IC’ van het Erasmus MC. Zij pleit voor een superviserende rol voor de IC-verpleegkundige om kwalitatief de beste uitkomsten voor de IC-patiënt te behalen. Verpleegkundig leiderschap houdt voor haar in dat je opkomt voor de patiënt, daadkracht en lef toont, persoonsgerichte ondersteuning geeft, en passie hebt voor het verpleegkundig vak. Dit kan voor iedereen anders vorm krijgen.

Portretfoto Margo van Mol met quote 'Daadkracht en saamhorigheid'
Pagina
Toon meer

Agenda

NIEUWE DATUM: European Implementation Event 2020

Vanwege de pandemie met het Coronavirus is dit evenement uitgesteld van 1 en 2 oktober 2020 naar 27 en 28 mei 2021. Pre-conference activiteiten zijn op 26 mei 2021.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

portretfoto Kees-Jan den Heijer

Kees-Jan den Heijer

Programmamanager Citrienfonds

+31 70 349 54 76
portret van vrouw

Tamara Adonis

Programmamanager Topspecialistische Zorg en Onderzoek

+31 70 349 50 99
tzo@zonmw.nl
Portretfoto Marlies van den Oever

Marlies van den Oever

Programmamanager Topspecialistische Zorg en Onderzoek

+31 70 349 50 23
tzo@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website