Een sterke samenwerking en structurele financiering zijn nodig om de kwaliteit en infrastructuur van de medisch-specialistische zorg te verbeteren. Daarom dragen wij bij aan initiatieven voor een duurzame kwaliteitsverbetering.

Uitgelicht

Samen richtlijnen ontwikkelen met een actieve community

Portretfoto van Marian Majoie en Klaartje Spijkers
Marian Majoie en Klaartje Spijkers (fotografie Klaartje: Ruben Eshuis)

Hoe kun je meer samenwerken bij richtlijn-ontwikkeling? Marian Majoie en Klaartje Spijkers creëren samen met anderen een digitale omgeving voor interprofessioneel samenwerken. Benieuwd hoe zij dat aanpakken?

Lees het interview en doe mee!

Patiëntveiligheid vergroten met Safety II

Zorgprofessionals werken op verschillende manieren aan patiëntveiligheid

Werken de principes van Safety II ook in de praktijk van de ziekenhuiszorg in Nederland? En leiden ze tot veiligere zorg voor patiënten? Deze vragen staan centraal in 11 onderzoeken die dit jaar van start gaan.

Bekijk de 11 projecten

Bekostiging topspecialistische zorg

Portretfoto Cathy van Beek

Het programma Topspecialistische Zorg en Onderzoek heeft als doel te komen tot een duurzame oplossing voor de bekostiging van topspecialistische zorg. 'Wat we in het traject erg belangrijk vinden, is het partnership van patiënten.'

Interview met voorzitter Cathy van Beek

Actueel

7 proeftuinen aan de slag met waardegedreven financiering binnen een oncologienetwerk

Hoe komen we in een oncologienetwerk tot de beste kwaliteit van zorg tegen aanvaardbare kosten? Het Citrienfondsprogramma Regionale Oncologienetwerken werkt daaraan in 7 proeftuinen. Onder andere door het ontwikkelen van meetmodellen voor kwaliteit in relatie tot kosten, en het uitdenken van innovatieve contractvormen. Lees meer over de resultaten in de update over de proeftuinen.

Afbeelding van een hand van een vrouw die iets intikt op een rekenmachine
Elders gezien

Gericht beweegadvies voor ziekenhuispatiënten met Hospital Fit

Tijdens een ziekenhuisopname bewegen patiënten vaak te weinig, met negatieve gevolgen voor hun gezondheid en welzijn. Hospital Fit is een beweeginterventie die in de vorm van een app en een wearable lichamelijke activiteiten van een ziekenhuispatiënt monitort. Hiermee kunnen fysiotherapeuten gericht beweegadvies geven. Lees meer hierover in de blog van programmamanager Nicole van Eldrik en projectleider Herm Martens.

Mock-up van app Hospital Fit op mobiele telefoon, met afbeelding van de wearable
Elders gezien

Subsidieoproep voor onderzoek naar effectieve interventies herstel- en nazorg COVID-19

Er is meer onderzoek nodig naar effectieve interventies bij herstel- en nazorg na COVID-19, waarbij de inzet van de specifieke interventie wordt onderbouwd en geëvalueerd en waarbij COVID-19 patiënten actief betrokken worden in alle fases van het onderzoek. Heeft u een goed projectidee dat bruikbare resultaten oplevert tijdens de coronapandemie en de nasleep daarvan? Vraag dan voor 9 november 2021 (14.00 uur) subsidie aan.

Afbeelding spikes coronavirus
Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Portretfoto van Simone Schellekens

Simone Schellekens

Safety II en veiligheidsergonomie

+31 70 349 51 85
safety@zonmw.nl
Portretfoto van Tamara Adonis

Tamara Adonis

Topspecialistische Zorg en Onderzoek

+31 70 349 50 99
tzo@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website