Onderwerpen

Uitgelicht

Laat scholen de meerwaarde van de JGZ zien!

jongen bij schoolarts

Wat is de toegevoegde waarde van de samenwerking tussen scholen, de JGZ, ouders en jongeren? Welke maatschappelijke opdracht kunnen zij vervullen door deze samenwerking op te zoeken? En waarom werkt het M@ZL-project zo goed? Yvonne Vanneste vertelt.

Lees het interview

Kennis voor effectieve jeugdhulp voor gemeenten

Weten of er kennis beschikbaar is over vraagstukken waar u binnen uw gemeente aan werkt? Op www.werkplaatsenjeugd.nl en op twitter via @WPJeugd delen de academische werkplaatsen jeugd kennis en opgedane ervaringen.

Ga naar de website

Hopelijk straks nog effectiever werken

Wat helpt beter bij agressieregulatie? Is dat het oefenen van situaties of is dat het cognitieve onderdeel? Is 45 minuten genoeg voor een effectieve training? Vanja Ivanisevic vertelt over zijn trainingen aan jongeren met gedragsproblemen.

Lees het interview

Verslag + video informatiebijeenkomst Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd beschikbaar

De informatiebijeenkomst van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd gemist, of wilt u nog wat teruglezen? Het verslag en de video's van de bijeenkomst staan nu online. In deze publicatie vindt u ook de veelgestelde vragen. 

Lees het verslag

Welke opvoedtips werken nu echt?

Gesprek JGZ-medewerker en ouder

Ondersteuning van ouders helpt om de positie van kinderen te verbeteren. Maar welke adviezen werken het beste? Lees meer over de rol van de JGZ bij het versterken van ouderschap. 

Lees het interview

Hoe gemeenten de transformatie waarmaken

sceenshot magazine

Op de PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein hebben diverse gemeenten in elkaar laten zien hoe ze invulling geven aan de transformatie van het sociaal domein. Op 3 parades in Rotterdam, Eindhoven en Zwolle. Benieuwd naar de verhalen? Op zoek naar inspiratie? Bekijk het online magazine!

bekijk het magazine

Aan de slag met toepasbare kennis, methodieken en instrumenten in de jeugdhulp!

In samenwerkingsverbanden tussen universiteiten, hogescholen, jeugdhulporganisaties, gemeenten en opleidingen is de afgelopen jaren veel kennis ontwikkeld die aansluit bij vragen uit de jeugdhulp zelf. Dit digitale magazine zet deze toepasbare kennis, methodieken en instrumenten in de etalage. Ga ermee aan de slag!

Ga naar het magazine

Actueel

Volg via RSS

12 oktober: Wereldreumadag

Op 12 oktober is het Wereldreumadag. In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen een vorm van reuma.

Nieuws

Stigma: kinderen met psychische problemen hebben al genoeg aan hun hoofd

Vandaag, op de Dag van de Psychische Gezondheid, maakt het kenniscentrum KJP een statement namens het Kennisconsortium Destigmatisering en sociale inclusie: ‘Stigma: Kinderen met psychische problemen hebben al genoeg aan hun hoofd.’ Wij vinden dat alle kinderen en jongeren in Nederland zich veilig moeten voelen en de ruimte verdienen om zich naar vermogen te kunnen ontwikkelen. Kinderen en jongeren mogen niet worden buitengesloten of worden...

Elders gezien

Digitale tool INKT geeft jongeren zicht op vragenlijstgegevens uit de jeugd-ggz

De afgelopen maanden hebben jongeren samen met ontwerpers en onderzoekers van het ZonMw-project ‘I need to know. Ontwikkeling van een interactieve tool voor jongeren om meer zicht te krijgen op behandelresultaat’ de digitale tool INKT ontwikkeld. Met INKT kunnen jongeren binnen de jeugd-ggz zelf hun vragenlijstgegevens inzien, waardoor ze meer zicht hebben op hoe het volgens de vragenlijsten met ze gaat.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Onderzoek gemeentelijke experimenten voor een effectieve maatwerk-aanpak op ‘multiprobleemgezinnen’

Onderwerpen

  • multiprobleemgezinnen
  • domein-overstijgend werken in maatwerk-aanpak
  • gezinsgerichte aanpak
  • onderzoek naar effectieve maatwerk-aanpak in gemeentelijke experimenten
  • aanjagen gemeenten bij ontwikkelen en uitvoeren maatwerk-aanpak

 

Onderdeel van programma

Effectief werken in de jeugdsector, in opdracht van het ministerie van JenV

Geplaatst op

9 oktober 2018

Deadline

20 december 2018,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Bijeenkomst ervaringen delen over ADHD en druk gedrag

Ben je vaak druk of afgeleid? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor de Academische Werkplaats voor ADHD en Druk Gedrag zoeken we kinderen en jongeren met druk en ongeconcentreerd gedrag (met én zonder diagnose), en ouders van deze kinderen (eventueel zelf met ADHD), die graag willen meedenken over vragen rondom druk gedrag en ADHD.

Lees meer

Jaarcongres Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Ieder kind met psychische problemen heeft recht op de best mogelijke zorg, zoals vastgelegd in het Kinderrechtenverdrag. Maar wat als de zorg kinderen niet bereikt? Hoe bieden we hulp aan zwerfjongeren, migrantenkinderen, criminele jongeren, kinderen van ouders met psychische of verslavingsproblemen, kinderen met een lichte verstandelijke beperking of thuiszitters met psychische problemen?

Lees meer

Mini-conferentie De Academische Werkvloer 2018

De Academische Werkplaats ‘Samen op School’ organiseert op 1 november 2018 haar eerste Academische Werkvloer conferentie. Deze mini-conferentie is speciaal bedoeld voor professionals uit onderwijs en jeugdhulpverlening die zich in hun dagelijkse praktijk met de begeleiding van leerlingen bezighouden. Mentoren, jeugdhulpverleners, orthopedagogen, coaches, zorg-coördinatoren, docenten, etc, etc.

Lees meer

Voor de Jeugd Dag

Op maandag 5 november 2018 organiseren de ministeries van VWS, VenJ, OCW, het NJi en de VNG voor de zesde keer de ‘Voor de Jeugd Dag’. Ook dit jaar vindt de Voor de Jeugd Dag plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Vicky Verschoor

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 52 02
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website