Onderwerpen

Uitgelicht

Terugblik op geslaagde 13e editie congres Jeugd in Onderzoek

Op 13 maart vond congres Jeugd in Onderzoek plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Lees het congresverslag met o.a. een interview met keynote Michael Little en Louis Cauffman.

ga naar het congresverslag

Kwetsbare kinderen en de transformatie jeugd belicht

Op 9 maart hield de Academische Werkplaats Jeugd Twente een symposium over ‘Kwetsbare kinderen’. De dag was een ontmoetingsplek voor gemeenten, beroepskrachten en onderzoekers uit de regio. In de brochure leest u, naast het verslag van de dag, heel veel achtergrondinformatie die bruikbaar is bij de transformatie jeugd.

meer weten?

Jeugd bij ZonMw - blijf op de hoogte

ZonMw investeert veel in de gezondheid en het welzijn van de jeugd. Want hoewel het in ons land met veel kinderen goed gaat, zijn er ook zorgen. Bijvoorbeeld om kinderen die kampen met gedragsproblemen. En om kinderen die opgroeien in risicovolle opvoedsituaties. De jeugdprogramma’s van ZonMw ontwikkelen en onderzoeken initiatieven waarmee de kansen op een gezonde ontwikkeling toenemen. Dat doen we samen met professionals, onderzoekers, bestuurders, vrijwilligers, ouders én de jeugd zelf.

Blijf op de hoogte van jeugd bij ZonMw en meld u aan voor de nieuwsbrief jeugd.

abonneren

Consortia Effectiviteit psychosociale interventies Jeugd

Projectleiders van de 6 consortia vertellen hoe er binnen hun consortium op innovatieve wijze gewerkt wordt aan effectonderzoek op het betreffende thema en hoe dit bijdraagt aan een nog effectievere praktijk en betere hulp voor kinderen en gezinnen.

ga naar de interviews

Betere opvoedingsondersteuning migrantengezinnen

Migrantengezinnen maken weinig gebruik van opvoedhulp. Krista van Mourik, promovenda bij het Leids Universitair Medisch Centrum onderzocht de behoeften en ontwikkelde een geslaagde aanpak. ‘Veel ouders hebben het idee dat ze hun kind tekort doen.’

Lees het artikel

Kennis Jeugd voor gemeenten

jongere en burgemeester op skateboard

Academische werkplaatsen ondersteunen gemeenten met kennis over de transformatie van de jeugdhulp. Lees in deze publicatie hoe 4 gemeenten kennis inzetten voor een goed draaiend jeugdstelsel in hun gemeente.

lees de digitale publicatie

10 jaar jeugd bij ZonMw

sceenshot van video 10 jaar jeugd bij ZonMw
video 10 jaar jeugd bij ZonMw

ZonMw presenteert 10 jaar onderzoek naar zorg voor de jeugd in de publicatie 'En… werkt het? 10 jaar onderzoek naar zorg voor de jeugd'. Download of bestel kosteloos via www.zonmw.nl/enwerkthet

download of bestel de publicatie

Jeugdbios: hoe werken we samen aan een betere zorg voor de jeugd?

screenshot filmpje

In de spotlight: kennis voor de transformatie jeugd

De academische werkplaatsen transformatie jeugd leveren kennis op die gemeenten en praktijkorganisaties ondersteunen bij de transformatie. Deze kennis wordt ook geïntegreerd in diverse opleidingen in het jeugdveld. De nadruk in het programma ligt op de toepassing, de vertaling en doorontwikkeling van bestaande kennis.

meer weten in 2 minuten?

10 jaar jeugdonderzoek: tips voor jeugdonderzoek én het implementeren van onderzoek in de praktijk

cover publicaties
cover publicaties

Op basis van ervaringen van onderzoekers publiceerde ZonMw een twee-tal publicaties rond de thema's 'onderzoek doen in het jeugdveld' (Gesneden koek) én 'het implementeren van onderzoeksresultaten in de praktijk' (Andere koek). Meer weten?

Download 'Gesneden koek'
Download 'Andere Koek'

Actueel

Volg via RSS

Een goede werkrelatie – een beter behandelresultaat

Voor een positieve alliantie (werkrelatie tussen cliënt en hulpverlener) is het belangrijk om vaste gesprekspatronen te doorbreken en goed af te stemmen op het kind in termen van woordkeuze en de mate waarin gesproken wordt. Dat blijkt uit het onderzoek ‘It takes two to tango’.

Nieuws

Screeningsprotocol kindermishandeling verhoogt bewustzijn professionals

Werken met een screeningsprotocol kindermishandeling op huisartsenposten laat de professionele uitvoering bij een vermoeden van kindermishandeling toenemen. Echter de SPUTOVAMO is niet inzetbaar als diagnostisch instrument. Dit concludeert Maartje Schouten in haar proefschrift ‘Systematic screening for child abuse in out-of-hours primary care’, waar zij donderdag 23 maart 2017 op promoveert.

Nieuws

Kwetsbare kinderen en de transformatie jeugd belicht

Op 9 maart hield de Academische Werkplaats Jeugd Twente een symposium over ‘Kwetsbare kinderen’. De dag was een ontmoetingsplek voor gemeenten, beroepskrachten en onderzoekers uit de regio. In de brochure leest u, naast het verslag van de dag, heel veel achtergrondinformatie die bruikbaar is bij de transformatie jeugd.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Programma's

Agenda

Middagsymposium 'Uitkomsten wetenschappelijk onderzoek Kinderen uit de Knel'

Wij lijken steeds vaker geconfronteerd te worden met complexe scheidingen waarin de conflicten langdurig hoog oplopen, ook wel vechtscheidingen genoemd. Ouders, hun kinderen, de mensen om hen heen en ook professionals worden meegezogen in de destructieve patronen en het is zeer moeilijk die processen te doorbreken. De interventie Kinderen uit de Knel richt zich op deze problematiek.

Lees meer

Contact

Karin van Gorp

Programmacoödinator

Telefoonnummer+31 70 349 53 17
E-mailadresgorp@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website