Onderwerpen

Uitgelicht

Meer rust in de klas met goede tips

Op school probeert juf Kim van Weeren altijd onrust voor te zijn of te verminderen. Ze werkt mee in het onderzoek van het consortium Druk gedrag en ADHD, waarvoor ze bruikbare tips krijgt die ze in de klas kan toepassen. Het verschil is nu al merkbaar. Wat ze in de klas doet, vertelt ze in het interview. 

Lees het interview

Nieuw: jeugd-pagina op LinkedIn

Sinds kort hebben we een eigen jeugd-pagina op LinkedIn, zodat we u gerichter op de hoogte kunnen houden van alles dat er speelt in het jeugdveld en bij ZonMw. Meer weten?

Volg ons op LinkedIn

Laat scholen de meerwaarde van de JGZ zien!

jongen bij schoolarts

Wat is de toegevoegde waarde van de samenwerking tussen scholen, de JGZ, ouders en jongeren? Welke maatschappelijke opdracht kunnen zij vervullen door deze samenwerking op te zoeken? En waarom werkt het M@ZL-project zo goed? Yvonne Vanneste vertelt.

Lees het interview

Hoe gemeenten de transformatie waarmaken

sceenshot magazine

Op de PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein hebben diverse gemeenten in elkaar laten zien hoe ze invulling geven aan de transformatie van het sociaal domein. Op 3 parades in Rotterdam, Eindhoven en Zwolle. Benieuwd naar de verhalen? Op zoek naar inspiratie? Bekijk het online magazine!

bekijk het magazine

Kennis voor effectieve jeugdhulp voor gemeenten

Weten of er kennis beschikbaar is over vraagstukken waar u binnen uw gemeente aan werkt? Op www.werkplaatsenjeugd.nl en op twitter via @WPJeugd delen de academische werkplaatsen jeugd kennis en opgedane ervaringen.

Ga naar de website

Actueel

Volg via RSS

Kindergebaren-app wint Gehandicaptenzorgprijs 2018

De Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende kind (NSDSK) is met de interactieve Kindergebaren-app winnaar van de Gehandicaptenzorgprijs 2018. Met de app leren dove, slechthorende en horende kinderen spelenderwijs gebaren en dit versterkt de communicatie tussen jonge kinderen.

Elders gezien

Actieonderzoek in basisteams jeugd

Hoe ondersteun je met actieonderzoek de transformatie? C4Youth (Groningen), één van de 13 Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd, ondersteunt de basisteams jeugd met praktijkgericht actieonderzoek. Meer weten over C4Youth en deze aanpak?

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Onderzoek gemeentelijke experimenten voor een effectieve maatwerk-aanpak op ‘multiprobleemgezinnen’

Onderwerpen

  • multiprobleemgezinnen
  • domein-overstijgend werken in maatwerk-aanpak
  • gezinsgerichte aanpak
  • onderzoek naar effectieve maatwerk-aanpak in gemeentelijke experimenten
  • aanjagen gemeenten bij ontwikkelen en uitvoeren maatwerk-aanpak

 

Onderdeel van programma

Effectief werken in de jeugdsector, in opdracht van het ministerie van JenV

Geplaatst op

9 oktober 2018

Deadline

20 december 2018,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Mini-conferentie De Academische Werkvloer 2018

De Academische Werkplaats ‘Samen op School’ organiseert op 1 november 2018 haar eerste Academische Werkvloer conferentie. Deze mini-conferentie is speciaal bedoeld voor professionals uit onderwijs en jeugdhulpverlening die zich in hun dagelijkse praktijk met de begeleiding van leerlingen bezighouden. Mentoren, jeugdhulpverleners, orthopedagogen, coaches, zorg-coördinatoren, docenten, etc, etc.

Lees meer

KSI lunchmeeting: samenwerken rondom kindermishandeling tussen onderwijs en zorg

Kunnen uitzendingen van Klokhuis over kindermishandeling de bespreekbaarheid daarvan onder kinderen beïnvloeden? Voorafgaand aan de week tegen kindermishandeling, organiseert het het Kenniscentrum Sociale Innovatie in samenwerking met Veilig Thuis een lunchmeeting. Daarbij zullen vragen als deze alsmede resultaten uit lopend onderzoek over kindermishandeling van het Lectoraat Jeugd aan bod komen.

Lees meer

Regiobijeenkomsten maatschappelijke diensttijd

Hoe maken we de samenleving sterker? Door te investeren in de talenten en inzet van jongeren die vrijwillig iets doen voor een ander. En door ze in staat te stellen om maatschappelijke impact te hebben. Dat is wat de Rijksoverheid met maatschappelijke diensttijd (MDT) voor ogen heeft. Wat betekent MDT voor u en uw organisatie? Wilt u meedenken met het ontwerp MDT? Wat heeft u nodig om aan de slag te gaan met MDT? We nodigen u van harte uit voor...

Lees meer

Symposium Success@School

Op donderdag 29 november 2018 organiseert het Lectoraat Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen in Utrecht het landelijk symposium Success@School: het ondersteunen van jongeren met psychische problemen bij het (gaan) volgen van een reguliere opleiding.

Lees meer

Symposium JeugdzorgPlus

Actuele wetenschappelijke inzichten in gendersensitief werken, gezinsgericht werken en nametingen in de JeugdzorgPlus.  

Lees meer

De kracht van de klik: Versterken van behandelrelaties met jongeren en hun opvoeders in de jeugdzorg

De laatste jaren is het besef gegroeid dat de behandelrelatie een unieke bijdrage levert aan het behandelresultaat. De manier waarop we behandelrelaties met jongeren vormgeven is in de loop der tijd veranderd: aanpassingen in het jeugdstelsel en onze digitale communicatiegewoonten en mogelijkheden hebben impact op het contact met jongeren en hun omgeving. Het blijkt de moeite waard om onze kennis en vaardigheden op dit gebied te bundelen en te...

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Vicky Verschoor

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 52 02
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website