Onderwerpen

Uitgelicht

Jongeren en onderzoekers samen aan de slag

Jongeren hebben ervaringskennis, die aanvullend is op de kennis van wetenschappers. Door jongeren een grotere rol te geven in onderzoek over jongeren, sluit het onderzoek beter aan bij hun leefwereld. Binnen het onderzoekstraject ‘Onderzoek voor en door jongeren’ doen jongeren samen met onderzoekers onderzoek naar onderwerpen die zij belangrijk vinden. Om zo de mentale gezondheid van jongeren te verbeteren.

Bekijk deze unieke subsidiemogelijkheden

Nieuwe subsidiemogelijkheden voor gemeenten en onderwijs

Wil je ontdekken hoe MDT in jouw gemeente kan bijdragen aan een positief en preventief jeugdbeleid? Of hoe je jouw onderwijsprogramma kan verrijken, door een meer praktische invulling te geven aan burgerschapsonderwijs of loopbaanbegeleiding? Met een kortlopend MDT-project maak je op laagdrempelige wijze kennis met MDT. Bekijk de subsidiemogelijkheden voor gemeenten en onderwijs.

Meer over MDT

Wetenschappelijke kennis voor de praktijk

Met de kennisspecial ‘Nieuwe inzichten, betere resultaten’ maken Augeo Foundation en ZonMw wetenschappelijke kennis over kindermishandeling toegankelijk voor professionals. Van geboortezorg tot onderwijs, van signaleerders in het ziekenhuis tot traumabehandelaren, van wijkteammedewerkers tot professionals uit de forensische sector. Bekijk ook het eerder uitgebrachte magazine ‘Aan de slag met nieuwe kennis’.

Ga naar het magazine

Aanpak en zorg voor slachtoffers van seksuele uitbuiting

Hoe ziet goede hulp aan slachtoffers seksuele uitbuiting eruit? De onderzoekers die hier de afgelopen jare onderzoek naar gedaan hebben, komen nu met resultaten. Zo blijken onder andere persoonlijke aandacht, de inzet van ervaringsmaatjes én meer aandacht voor de toekomst belangrijke ingrediënten te zijn in de hulp aan deze slachtoffers. In deze publicatie lees je hier meer over.

Lees meer over de onderzoeksresultaten

Subsidie voor impuls jongerenparticipatie door jongerenorganisaties

Jongerenparticipatie is helaas nog niet vanzelfsprekend. Daarom willen we jongerenorganisaties de kans geven om vanuit hun kracht een impuls te geven aan jongerenparticipatie in onderzoek. Door samen met meerdere jongerenorganisaties een sterk netwerk te vormen. Een subsidieaanvraag indienen kan tot 17 januari 2023, 14.00 uur.

Lees meer over de subsidieoproep

Jeugd bij ZonMw - blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief Jeugd en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn? Volg dan ZonMw: Jeugd ook op LinkedIn.

Volg ZonMw: Jeugd

Actueel

Deadline subsidierondes MDT-kort voor gemeenten en onderwijsinstellingen uitgesteld

De maatschappelijke diensttijd (MDT) geeft jongeren de kans om hun talenten te ontdekken, iets te doen voor de samenleving en anderen te ontmoeten. Zo maken we de samenleving sterker. Gemeenten en onderwijsinstellingen die willen ervaren wat MDT voor hen kan betekenen, kunnen subsidie aanvragen om een kort MDT-project te organiseren. Om meer gemeenten en onderwijsinstellingen de mogelijkheid te geven om een subsidieaanvraag in te dienen, is de...

Nieuws

Vmbo sportlab gestart

In december 2022 is het consortium gestart dat onderzoekt hoe de beweeg- en sportparticipatie van de jongeren in het vmbo duurzaam kan worden vergroot zodat ze ook op latere leeftijd actief blijven. Het consortium met de naam vmbo sportlab bestaat uit praktijkprofessionals en onderzoekers en heeft maar liefst 22 deelnemers.

Nieuws

Niet samenwerken omdat het moet, maar omdat het helpt

Het is voor professionals niet altijd eenvoudig om in gezinnen te doen wat nodig is, wanneer er sprake is van huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Maar wat werkt in de samenwerking rondom deze problematiek? In het onderzoek van de regio’s Rotterdam-Rijnmond en Gooi en Vechtstreek is inzichtelijk gemaakt welke randvoorwaarden nodig zijn én hoe het er in de praktijk uitziet of uit kan zien om (netwerk)samenwerking te realiseren. De...

Nieuws

Betere samenwerking voor duurzame veiligheid bij huiselijk geweld

Huiselijk geweld is een complex probleem met een grote impact voor gezinnen. Een effectieve aanpak met goede onderlinge samenwerking tussen professionals is voor deze gezinnen cruciaal om duurzame veiligheid te realiseren. Uit een participatief onderzoek van Zorg en Veiligheidshuis Haaglanden en de Haagse Hogeschool blijkt dat er 3 thema’s zijn waarop nog verandering nodig is: gezamenlijke analyse en planvorming, positie van cliënten en regie.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website