Onderwerpen

Uitgelicht

Magazine: Aan de slag met kennis

Samen met Augeo maken we wetenschappelijke kennis over kindermishandeling toegankelijk met dit magazine. Deze onderzoeksspecial heeft als coverline 'Aan de slag met kennis'. Relevant voor iedereen die werkt met kinderen en hun ouders. Van kraamhulp tot jeugd ggz-medewerker, van leerkracht tot arts op de spoedeisende hulp. 

Ga naar het magazine

Samen bouwen aan betere jeugdhulp

Lees het magazine!

In dit gloednieuwe digitale magazine vind je een schat aan opbrengsten uit de ruim 50 projecten van de academische werkplaatsen jeugd. Benieuwd naar concrete producten, methodieken en geleerde lessen? En hoe je als jeugdprofessional of bijvoorbeeld beleidsmaker bij een gemeente deze kennis kunt inzetten?

Lees het magazine!

MDT breidt uit met 34.000 nieuwe plekken

Een MDT vinden in hun eigen omgeving én die aansluit bij hun interesses, wordt voor jongeren steeds gemakkelijker. MDT breidt uit, onder andere in gebieden waar nog geen of weinig MDT-plekken waren. Ook kunnen jongeren binnenkort een MDT-traject doorlopen via school. Of kiezen voor een intensieve variant via een gemeente.

Meer weten?

Parel voor oudertraining ScheidingsATLAS

De training ScheidingsATLAS helpt gescheiden ouders met het vormgeven van het hernieuwde ouderschap. In de korte training krijgen ouders steun, informatie en tools om beter met de scheiding om te kunnen gaan. Door het laagdrempelige en preventieve karakter van de training, het hiaat waarin de training voorziet en de impact die de training heeft op ouders, ontving ScheidingsATLAS een ZonMw Parel.

Meer over het project

Kenniswaaier voor de JGZ

afbeelding van de kenniswaaier

Als JGZ-professional aan de slag met de laatste wetenschappelijke kennis? Deze kenniswaaier en bijbehorende digitale publicatie biedt concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan met de laatste innovaties, nieuwe werkwijzen, methodieken en tools.

Bekijk de publicatie - bestel de waaier

Jeugd bij ZonMw - blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief Jeugd en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn? Volg dan ZonMw: Jeugd ook op LinkedIn.

Volg ZonMw: Jeugd

Actueel

Nieuw lesboek ‘Werken in wijkteams jeugd’

Wijkteams spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van en zorg voor jeugd en gezin. Hoe de rol en aanpak van die wijkteams in Amsterdam eruit ziet, onderzocht de werkplaats KeTJA in de afgelopen jaren. De inzichten die Leonieke Boendermaker en haar collega’s hebben opgedaan zijn gebundeld in het nieuwe lesboek Werken in wijkteams jeugd.

Elders gezien

Meer aandacht voor professionals in JeugdzorgPlus is grote noodzaak

Professionals in de JeugdzorgPlus, de gesloten 24-uurszorg voor jongeren met ernstige gedragsproblematiek, voelen zich vaak niet gehoord. Ook ervaren ze dat hun ‘vakmensschap’ onvoldoende wordt erkend en herkend. Om te voorkomen dat jongeren in de JeugdzorgPlus (verder) in de knel komen, is het nodig dat er beter geluisterd wordt naar de groepsleiders die hier werken. En dat er oog is voor wat zij nodig hebben om dit complexe en specialistische...

Nieuws

Effecten van kortdurende machtiging bij gesloten jeugdhulp en vrijwillige uithuisplaatsing onderzocht

In de JeugdzorgPlus zijn 2 trends onderzocht: de toename van het aantal kortdurende machtigingen bij gesloten jeugdhulp en de toename van het aantal vrijwillige uithuisplaatsingen. Stapeling van machtigingen heeft een negatieve invloed op de voortgang van de behandeling en zorgt bij jongeren voor stress, onzekerheid en valse hoop. Vrijwillige uithuisplaatsing gebeurt met toestemming van ouders. Dit kan de ouder-kind relatie ernstig onder druk...

Nieuws

Met kennis werken aan een toekomstig sterke maatschappij

Multidisciplinair onderzoek dat qua inhoud, uitvoering en verspreiding zó is ingericht dat jeugdigen optimaal baat hebben bij de resultaten. Alleen op deze wijze kunnen we in de toekomst met kennis blijvend en impactvol verder bouwen aan jeugdsector. Dat is de kern van de evaluatie van 4 ZonMw-jeugdprogramma’s die in de afgelopen periode zijn afgerond.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Kennisvouchers Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd

Onderwerpen

  • Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd
  • 15 concrete kennisproducten
  • Transformatievraagstukken
  • Kennisoverdracht en implementatie
  • Praktijkorganisaties, gemeenten en opleidingsinstellingen

Onderdeel van programma

Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd

Geplaatst op

10 december 2020

Deadline

9 december 2021,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website