Onderwerpen

Uitgelicht

Internetconsultatie 'Onbedoelde zwangerschap en kwetsbaar (jong) ouderschap'

In aanloop naar het subsidieprogramma 'Onbedoelde zwangerschap en kwetsbaar (jong) ouderschap' is het mogelijk voor belanghebbenden om feedback te geven op het concept-programmavoorstel via een online internet consultatie. Dit kan t/m 13 maart 2019

Ga naar de internetconsultatie

Jeugdimpressie 2018 | 2019

voorkant jaaroverzicht

Door het ontwikkelen van kennis konden we in 2018 - samen met u - bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de (preventieve) jeugdhulp. Ook in 2019 hopen we met de inzet van de brede jeugdsector, van onderzoek tot gemeenten, en van jeugdprofessionals tot opleidingen, de zorg voor onze jeugd weer verder te versterken. Wat wordt uw rol komend jaar?

Bekijk de Impressie 2018 | 2019

Nieuw: jeugd-pagina op LinkedIn

Sinds kort hebben we een eigen jeugd-pagina op LinkedIn, zodat we u gerichter op de hoogte kunnen houden van alles dat er speelt in het jeugdveld en bij ZonMw. Meer weten?

Volg ons op LinkedIn

Elk gezin gerichte hulp

Gezin in problemen

‘Je moet je behandeling kunnen afstemmen op het gezin waar het om gaat’, vindt Niels Tibben, gezinsbehandelaar in de ggz. Het consortium Multiprobleemgezinnen en opvoedproblematiek onderzoekt de werkzame elementen van 8 interventies. Tibben vertelt in dit interview over zijn ervaringen. 

Lees het interview

De jeugdgezondheidszorg is onmisbaar om kinderen gezond te laten opgroeien en problemen op latere leeftijd te voorkomen

Kinderen bouwen met blokken

'Bij dit werk bieden JGZ-richtlijnen veel ondersteuning. Het is ontzettend belangrijk om nieuwe richtlijnen te kunnen ontwikkelen en bestaande aan te scherpen’, benadrukt Dr. Jeroen de Wilde. ‘We weten nog lang niet alles over een gezonde ontwikkeling.' 

Lees het interview

Kennis voor effectieve jeugdhulp voor gemeenten

Weten of er kennis beschikbaar is over vraagstukken waar u binnen uw gemeente aan werkt? Op www.werkplaatsenjeugd.nl en op twitter via @WPJeugd delen de academische werkplaatsen jeugd kennis en opgedane ervaringen.

Ga naar de website

Actueel

Volg via RSS

Nieuwe publicatie Gezin aan Zet: ‘Transformeren volgens ouders’

Met trots presenteren de onderzoekers van het project Gezin aan Zet (Academische Werkplaats SAMEN) het rapport ‘Transformeren volgens ouders’. In deze publicatie staat de visie van ouders op de transformatie van de jeugdhulp en op hulp vanuit lokale Jeugd- (en Gezins)teams centraal.

Elders gezien

Het gaat niet altijd goed: implementatie van blended care in de jeugdgezondheidszorg

In een samenwerking tussen GGD Hart voor Brabant en TNO werden bestaande, evidence-based werkwijzen rondom excessief huilen en pesten doorontwikkeld naar een online variant. De omstandigheden rondom de start van het project leken ideaal. Toch is het project door achterblijvende respons van deelnemers voor het onderzoek eerder gestopt. Wat kunnen we hiervan leren?

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Zwangerschap en geboorte: verbeteren kwaliteit integrale geboortezorg

Onderwerpen

  • implementatieonderzoek effectieve interventies binnen de keten van integrale geboortezorg;
  • integraal aanbod van preventie binnen de geboortezorg;
  • organisatie integrale geboortezorg;
  • ongewenste praktijkvariatie binnen het kader van de zorgstandaard integrale geboortezorg;
  • follow-up onderzoek naar late effecten van effectieve interventies.

Onderdeel van programma

Zwangerschap en geboorte II

Geplaatst op

4 december 2018

Deadline

12 maart 2019,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Symposium Praat Erover

Dit jaar ligt de focus van het symposium "Praat erover!" op het thema "Versterken van zorg voor kinderen in armoede". De samenwerking met ouders met een smalle beurs heeft al veel meerwaarde opgeleverd. Tijdens het symposium gaat het nog een stapje verder: Marissa Zweedijk van de Missing Chapter Foundation gaat in op de samenwerking met het kind zelf: "Niet óver, maar mét kinderen praten over armoede". In de workshops komen de interventie en het...

Lees meer

Masterclass Kennismaken met jongerenparticipatie

Op vrijdag 8 en vrijdag 22 maart 2019 organiseert ZonMw in samenwerking met Christine Dedding (Amsterdam UMC) en Esther Peeters twee masterclasses over jongerenparticipatie in onderzoek. Zowel onderzoekers in het jeugdveld als jongeren die interesse hebben om hun stem te laten horen in onderzoek zijn van harte welkom. Meld je nu aan.

Lees meer

Masterclass Dilemma’s bij jongerenparticipatie

Op vrijdag 8 en vrijdag 22 maart 2019 organiseert ZonMw in samenwerking met Christine Dedding (Amsterdam UMC) en Esther Peeters twee masterclasses over jongerenparticipatie in onderzoek. Zowel onderzoekers in het jeugdveld als jongeren die interesse hebben om hun stem te laten horen in onderzoek zijn van harte welkom. Meld je nu aan.

Lees meer

NEJA conferentie 2019

Op donderdag 28 maart 2019 is de vierde conferentie van het Netwerk Effectief Jeugdstelsel Amsterdam (NEJA), in samenwerking met de Kenniswerkplaats Transformatie Jeugd Amsterdam (KeTJA) en de Gemeente Amsterdam. Het NEJA staat voor het verbinden van praktijk, onderzoek en beleid in het jeugddomein. Vanuit drie invalshoeken gaan sprekers en workshops deze dag in op nut en noodzaak van integraal werken in de Amsterdamse zorg voor jeugd.  

Lees meer

Maatschappelijke Diensttijd Festival

Kom naar het MDT (maatschappelijke diensttijd) Festival op 29 maart van 12:30 tot 17:00 uur in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam en ontdek wat MDT voor jou of jouw organisatie kan betekenen!

Lees meer

Slotsymposium 'Transformeren kun je leren'

De vijftien actieonderzoeken van Lerend Transformeren worden eind dit jaar afgerond. Wat hebben de onderzoeken opgeleverd? Wat hebben we geleerd over de transformatiedoelen, ondersteuningsaanbod en actieonderzoek? Hoe kunnen andere organisaties in de zorg voor jeugd daar ook hun voordeel mee doen? Daarover gaat het slotsymposium van Lerend Transformeren.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Vicky Verschoor

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 52 02
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website