Onderwerpen

Uitgelicht

in Mediator 34: artikel 'Voorkomen dat gedragsproblemen het kinderbrein veranderen'

Bij aanhoudende ernstige gedragsproblemen veranderen de hersenen van een kind, blijkt uit Rotterdams neurobiologisch onderzoek. Hogeschool Windesheim werkt aan inbedding van dit soort actuele kennis in de opleidingen voor jeugd- en juridische professionals.

Lees nu in Mediator 34

Onderzoek naar kindermishandeling volop in ontwikkeling, verslag van de bijeenkomst op 14 maart

Kind bij volwassene met stop-hand

Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van onderzoek naar het voorkomen, signaleren, stoppen en behandelen van (de gevolgen van) kindermishandeling in Nederland? Hoe maken we de onderzoeksagenda bruikbaar voor de komende jaren? Vind informatie over actuele onderzoeken en de beantwoording van deze vragen in het verslag van de bijeenkomst die wij organiseerden op 14 maart.

Lees de publicatie

Jeugdimpressie 2018 | 2019

voorkant jaaroverzicht

Door het ontwikkelen van kennis konden we in 2018 - samen met u - bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de (preventieve) jeugdhulp. Ook in 2019 hopen we met de inzet van de brede jeugdsector, van onderzoek tot gemeenten, en van jeugdprofessionals tot opleidingen, de zorg voor onze jeugd weer verder te versterken. Wat wordt uw rol komend jaar?

Bekijk de Impressie 2018 | 2019

De JGZ helpt gevluchte gezinnen om hun leven gezond en veilig voort te zetten

2 jongetjes spelen met blokken

Kinderen die met hun ouders naar Nederland zijn gevlucht, krijgen niet altijd de zorg die ze nodig hebben. Veel ouders hebben een zeer beperkt netwerk, weten niet bij welke zorginstellingen ze terecht kunnen en vinden het lastig om hulp te vragen. De JGZ ondersteunt deze gezinnen zodat zij hun leven gezond en veilig voort kunnen zetten.

Lees het interview

Praktijkverhalen uit de consortia Effectiviteit psychosociale interventies Jeugd

Kinderen spelend met blokken

De consortia Effectiviteit psychosociale interventies Jeugd onderzoeken de werkzame elementen van verschillende interventies op een 7-tal thema’s rond opgroeien en opvoeden. In deze interviewreeks vertellen praktijkprofessionals hoe deze onderzoeken bijdragen aan de zorg voor kinderen en hun ouders.

Lees het interview

Kennis voor effectieve jeugdhulp voor gemeenten

Weten of er kennis beschikbaar is over vraagstukken waar u binnen uw gemeente aan werkt? Op www.werkplaatsenjeugd.nl en op twitter via @WPJeugd delen de academische werkplaatsen jeugd kennis en opgedane ervaringen.

Ga naar de website

Actueel

Volg via RSS

Wijkacademies ondersteunen Utrechtse wijken bij opvoedvraagstukken

De Utrechtse wijken Hoograven, Kanaleneiland en Leidsche Rijn zijn sinds 2017 in het bezit van een ‘Wijkacademie Opvoeden’. In een Wijkacademie gaan bewoners en professionals in gesprek over opvoedvraagstukken die in de wijk spelen. Afgelopen maand publiceerde de Academische Werkplaats Transformatie Utrecht het rapport ‘Wijkacademies in beeld’. Hierin worden de ontwikkelingen en eerste inzichten van de Wijkacademies gedeeld.

Elders gezien

Startende wetenschapstalenten naar buitenlandse topinstituten met Rubicon

17 onlangs gepromoveerde onderzoekers gaan onderzoek doen aan buitenlandse onderzoeksinstellingen met een Rubicon-financiering van NWO. Ze onderzoeken onder andere kunstmatige intelligentie die betere echografie mogelijk kan maken, de spierfunctie bij ALS, levend weefsel printen en de vorming van nieuwe bloedvaten.

Nieuws

Vraag over het nieuwe jeugdstelsel? KeTJA’s Kennisportaal geeft antwoord!

Waarom is diversiteitsgevoelig werken belangrijk? Klopt het dat het aantal kinderen met een zorgbehoefte stijgt? Dit zijn slechts twee voorbeelden van vragen die in het Kennisportaal van de academische werkplaats KeTJA behandeld worden. In het Kennisportaal delen professionals en kennisinstellingen uit de regio Amsterdam hun kennis en ervaring rond het nieuwe jeugdstelsel.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Gender in Research Fellowship

Onderwerpen

  • Fellowship for sex and gender in health research
  • Improve skills and international network of young researchers
  • Erasmus Summer Programme

Onderdeel van programma

Kennisprogramma Gender en Gezondheid

Geplaatst op

21 maart 2019

Deadline

9 mei 2019,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Jeugd in Onderzoek

Op donderdag 23 mei 2019 is alweer de 15e editie van Jeugd in Onderzoek. Jeugdprofessionals, beleidsmedewerkers, wetenschappers en schoolleiders/-bestuurders inspireren elkaar door kennis en ervaringen uit te wisselen, om zo de ondersteuning aan jeugd en ouders te verbeteren.

Lees meer

Voor de Jeugd Dag 2019

Op maandag 7 oktober 2019 vindt de zevende editie van de Voor de Jeugd Dag plaats. Dit is dé dag voor iedereen die samen wil werken om álle kinderen van Nederland een veilige, gezonde en kansrijke toekomst te geven. Dit jaar heeft de Voor de Jeugd Dag als thema Samen in actie! Hoe kunnen we elkaar nog beter helpen oplossingen te vinden waar jeugd én hun opvoeders het meest bij gebaat zijn? Ook al werken we bij verschillende organisaties en in...

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Vicky Verschoor

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 52 02
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website