Onderwerpen

Uitgelicht

Kunnen we toe met minder vragenlijsten in de JGZ?

Zijn ze eigenlijk wel allemaal echt nodig, de vragenlijsten die de jeugdgezondheidszorg gebruikt voor het signaleren van psychosociale problemen? Amy van Grieken van het Erasmus MC onderzocht met haar team of de JGZ toekan met minder vragenlijsten.

Lees het interview

Professionalisering in de JGZ. Een veelzijdige taak.

Wat is het belang van professionalisering voor de jeugdgezondheidszorg? Daarover vertellen Annemieke Korver, voorzitter van de V&VN-vakgroep Jeugdverpleegkundigen en Mascha Kamphuis, voorzitter van de AJN (Jeugdartsen Nederland).

Lees het interview

Aan de slag met toepasbare kennis, methodieken en instrumenten in de jeugdhulp!

In samenwerkingsverbanden tussen universiteiten, hogescholen, jeugdhulporganisaties, gemeenten en opleidingen is de afgelopen jaren veel kennis ontwikkeld die aansluit bij vragen uit de jeugdhulp zelf. Dit digitale magazine zet deze toepasbare kennis, methodieken en instrumenten in de etalage. Ga ermee aan de slag!

Ga naar het magazine

Extra inspanningen nodig om ambities Jeugdwet te realiseren

Op dinsdag 30 januari is de Eerste evaluatie van de Jeugdwet aangeboden aan VWS, JenV en VNG. De evaluatie laat zien dat de beoogde transformatie naar een effectiever jeugdstelsel nog niet is gerealiseerd. De evaluatie levert een agenda op voor een gezamenlijke aanpak door gemeenten, zorgaanbieders en cliënten om de transformatie verder te brengen.

Lees meer

Jongeren betrekken bij onderzoek: hoe doe je dat?

voorkant folder

Om jeugdhulp beter aan te laten sluiten bij de behoeften van jongeren en ouders, is hun betrokkenheid noodzakelijk. Een praktische publicatie om je doelgroep structureel te betrekken.

Download de publicatie

Actueel

Volg via RSS

Veel animo voor informatie- en netwerkbijeenkomst NWA-route Jeugd

Met ongeveer 200 aanwezigen kijkt de NWA-route Jeugd terug op een geslaagde informatie- en netwerkbijeenkomst op donderdag 7 juni 2018. Tijdens de bijeenkomst werden bezoekers geïnformeerd over de voorlopige thema’s uit de kennisagenda Jeugd, en over de NWA-brede call die nu open staat voor aanvragen. Daarnaast was er veel ruimte om te netwerken.

Elders gezien

Onderzoek naar de preventieve kracht van jongerenwerk

Draagt jongerenwerk bij aan de ontwikkeling van jongeren? Gemeenten willen antwoord op deze vraag om een weloverwogen afweging te kunnen maken over de bijdrage van jongerenwerk aan de uitvoering van de Jeugdwet. Het jongerenwerk wil aan gemeenten, wijkteams en collega-professionals in de wijk kunnen laten zien wat de bijdrage van het multi-methodisch handelen van jongerenwerk is. De wetenschappelijke kennisbasis van het jongerenwerk kan...

Nieuws

Jeugdparticipatie bevorderen

Gemeenten kunnen in het jeugdbeleid een visie op het belang van jeugdparticipatie formuleren. En op basis daarvan samen met de jeugd bedenken hoe ze de drie vormen van jeugdparticipatie kunnen stimuleren. Jeugdparticipatie draagt bij aan de ontwikkeling van de jeugd, komt de kwaliteit van voorzieningen ten goede én versterkt de pedagogische civil society. Duurzame veranderingen komen immers alleen tot stand in samenwerking met de mensen om wie...

Elders gezien

PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein: hoe gemeenten het waarmaken

Gemeenten werken samen met maatschappelijke organisaties en inwoners aan een samenleving waarin iedereen naar vermogen kan en mag meedoen. Dit transformatiedoel vraagt om lokale, innovatieve en integrale manieren van werken. Maar wat is er al bereikt? Om dit te ontdekken organiseert ZonMw in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Werkplaatsen Sociaal Domein de PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Ethiek en Gezondheid 3, pijler 1 ronde 1

Onderwerpen

  • Deelname en kwetsbaarheid.
  • Persoonlijke, professionele en maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de gezondheid
  • Financiële keuze en solidariteit
  • Digitale monitoring
  • Jeugdzorg

Onderdeel van programma

Ethiek en Gezondheid 3

Geplaatst op

17 april 2018

Deadline

4 september 2018,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Minisymposium Kindermishandeling Handelen van de professional

Ter gelegenheid van de promotie van Annemieke Konijnendijk op het proefschrift, getiteld: ‘Fragile, please handle with care. Understanding and supporting professionals’ response to suspicions of child abuse and neglect’ biedt de Academische werkplaats Jeugd in Twente (AWJTwente) een minisymposium aan over het thema Kindermishandeling.

Lees meer

PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein

Tijdens de PraktijkVoorbeeldenParade op 24 september, 1 en 8 oktober 2018 laten gemeenten en hun maatschappelijke partners aan elkaar zien wat zij waarmaken van de transformatie in het sociaal domein. Om te inspireren en geïnspireerd te raken. Wat is er geslaagd? Wat kan beter? Save the date en zorg dat u er ook bent!

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Vicky Verschoor

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 52 02
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website