Onderwerpen

Uitgelicht

Tips voor betekenisvolle jongerenparticipatie in onderzoek

Samenwerken met jongeren aan onderzoek is belangrijk. De aanpak en uitkomsten sluiten dan beter aan bij hun behoeften en leefwereld. Steeds meer jeugdonderzoekers betrekken jongeren daarom actief bij hun projecten. Maar hoe doe je dat op zo’n manier dat de participatie ook écht van betekenis is voor alle partijen? In deze publicatie vind je 5 tips om je onderzoek samen met jongeren te verdiepen.

Bekijk en bestel de publicatie

Nieuwe subsidiemogelijkeden voor gemeenten en onderwijs

Wil je ontdekken hoe MDT in jouw gemeente kan bijdragen aan een positief en preventief jeugdbeleid? Of hoe je jouw onderwijsprogramma kan verrijken, door een meer praktische invulling te geven aan burgerschapsonderwijs of loopbaanbegeleiding? Met een kortlopend MDT-project maak je op laagdrempelige wijze kennis met MDT. Bekijk de subsidiemogelijkheden voor gemeenten en onderwijs.

Meer over MDT

Wetenschappelijke kennis voor de praktijk

Met de kennisspecial ‘Nieuwe inzichten, betere resultaten’ maken Augeo Foundation en ZonMw wetenschappelijke kennis over kindermishandeling toegankelijk voor professionals. Van geboortezorg tot onderwijs, van signaleerders in het ziekenhuis tot traumabehandelaren, van wijkteammedewerkers tot professionals uit de forensische sector. Bekijk ook het eerder uitgebrachte magazine ‘Aan de slag met nieuwe kennis’.

Ga naar het magazine

Aanpak en zorg voor slachtoffers van seksuele uitbuiting

Hoe ziet goede hulp aan slachtoffers seksuele uitbuiting eruit? De onderzoekers die hier de afgelopen jare onderzoek naar gedaan hebben, komen nu met resultaten. Zo blijken onder andere persoonlijke aandacht, de inzet van ervaringsmaatjes én meer aandacht voor de toekomst belangrijke ingrediënten te zijn in de hulp aan deze slachtoffers. In deze publicatie lees je hier meer over.

Lees meer over de onderzoeksresultaten

Subsidie voor impuls jongerenparticipatie door jongerenorganisaties

Jongerenparticipatie is helaas nog niet vanzelfsprekend. Daarom willen we jongerenorganisaties de kans geven om vanuit hun kracht een impuls te geven aan jongerenparticipatie in onderzoek. Door samen met meerdere jongerenorganisaties een sterk netwerk te vormen. Een subsidieaanvraag indienen kan tot 17 januari 2023, 14.00 uur.

Lees meer over de subsidieoproep

Jeugd bij ZonMw - blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief Jeugd en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn? Volg dan ZonMw: Jeugd ook op LinkedIn.

Volg ZonMw: Jeugd

Actueel

Evaluatie onderzoeksprogramma Kwaliteit Kinderopvang

Wat werkt in de kinderopvang? In de evaluatie van het onderzoeksprogramma Kwaliteit Kinderopvang werd gekeken naar de resultaten van 5 jaar onderzoek. Wat betekenen die resultaten in het licht van belangrijke (beleids-) ontwikkelingen?

Nieuws

Een goede toekomst voor slachtoffers van seksuele uitbuiting

Eerdere signalering, het vergroten van bewustwording van seksuele uitbuiting, het verstevigen van toekomstperspectief en het integreren van ervaringsdeskundigheid in de hulpverlening. Dat zijn potentieel werkzame elementen van een succesvolle trajectbenadering voor slachtoffers van seksuele uitbuiting. ‘Leg de focus niet op een enkel werkzaam element, maar breng deze best practices samen’. Dat is één van de aanbevelingen uit onderzoeksproject...

Nieuws

Nieuwe projecten van start over gender & jeugd

Om ontwikkelkansen van kinderen en jongeren te vergroten en ze de best passende hulp te bieden, is het belangrijk om rekening te houden met sekse- en genderverschillen. Onderzoek is nodig om erachter te komen wat deze (mogelijke) verschillen zijn. Daarom ontvangen 10 lopende of recent afgeronde onderzoeken een aanvullende subsidie. Met deze subsidie kunnen zij hun onderzoek verdiepen rond het thema gender en jeugd. De projecten starten uiterlijk...

Nieuws

Nieuw protocol voor kinderbeschermingsmaatregelen rond de geboorte

Soms is er in de zwangerschap sprake van onveiligheid voor het ongeboren kind of is er na de geboorte een hoog risico op kindermishandeling of verwaarlozing. Het kan zijn dat er in deze gevallen een kinderbeschermingsmaatregel nodig is. Om de zorg rond een dergelijke ingrijpende maatregel goed te laten verlopen is een goede samenwerking tussen betrokken professionals van belang. Voor deze samenwerking is nu een nieuw protocol beschikbaar.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

GOR-COVID-19; Open ronde Jeugd

Onderwerpen

  • Jeugd
  • Monitoring
  • Gezondheidsonderzoek bij rampen
  • Secundaire bronnen
  • COVID-19 pandemie

 

Onderdeel van programma

GOR-COVID-19

Geplaatst op

6 december 2022

Deadline

24 januari 2023,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website