Onderwerpen

Uitgelicht

Impact van sekse en gender verdient onderzoek

De sekse en gender van een kind bepaalt hoe het zich gedraagt en hoe het met de gezondheid gesteld is. Als we de verschillen tussen jongens en meisjes kennen, kunnen we daar beter op inspelen. Prof. dr. Sabine Oertelt-Prigione en prof. dr. Louis Tavecchio pleiten daarom voor meer onderzoek naar sekse en gender bij onze jeugd. Waarom ze dat zo belangrijk vinden, leggen ze je uit.

Lees het interview

Kijk op JeugdzorgPlus

Wat leert 10 jaar onderzoek naar JeugdzorgPlus ons? In dit overzichtsrapport zijn de resultaten gebundeld. Recent is het rapport geüpdatet met nieuwe resultaten over onderzoek naar werken in de JeugdzorgPlus, duurmachtigingen en vrijwillige plaatsing.

Lees het rapport

Perspectief voor de jeugd met MDT

De maatschappelijke diensttijd (MDT) kan u helpen om jongeren in uw gemeente te ondersteunen. Maar hoe doet MDT dat? En wat is nu precies de meerwaarde van MDT voor gemeenten? We vroegen het aan gemeenten die ermee aan de slag zijn gegaan. Laat u inspireren door hun verhalen.

Lees de interviews

Nieuwe subsidieronde MDT in actie voor Oekraïne

In deze subsidieronde kunnen lopende projecten uit subsidieronde 3, 4a, 4b en 4c een subsidieaanvraag indienen voor korte projecten. Hierin zetten jongeren zich 32 uur in voor de maatschappelijke effecten van de oorlog in Oekraïne. Andere organisaties die denken hierin iets te kunnen betekenen, kunnen contact opnemen met lopende projecten.

Meer over de subsidieronde

Samen bouwen aan betere jeugdhulp

Lees het magazine!

In dit gloednieuwe digitale magazine vind je een schat aan opbrengsten uit de ruim 50 projecten van de academische werkplaatsen jeugd. Benieuwd naar concrete producten, methodieken en geleerde lessen? En hoe je als jeugdprofessional of bijvoorbeeld beleidsmaker bij een gemeente deze kennis kunt inzetten?

Lees het magazine!

Jeugd bij ZonMw - blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief Jeugd en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn? Volg dan ZonMw: Jeugd ook op LinkedIn.

Volg ZonMw: Jeugd

Actueel

Subsidieronde Verbinding volwassenen-ggz en jeugdhulp

Er is sprake van een sterke samenhang tussen specialistisch ggz gebruik van ouders en jeugdzorg gebruik van kinderen. In het versterken van de (netwerk)samenwerking tussen de jeugdhulp en volwassenen-ggz is nog veel winst te behalen. Daarom staat er nu een subsidieoproep open voor overkoepelend onderzoek naar de verbinding tussen volwassenen-ggz en jeugdhulp. De uiterste datum om in te dienen is 13 september 2022.

Nieuws

Inschrijven voor Jeugd in Onderzoek nú mogelijk

Vanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven voor Jeugd in Onderzoek. Dé ontmoetingspek voor iedereen in de jeugd- en onderwijssector. We kijken ernaar uit om elkaar weer te ontmoeten op 22 september in 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch.

Nieuws

Onderzoek naar gevolgen van coronapandemie voor specifieke groepen

Kennis over de gevolgen van de coronapandemie voor zorguitkomsten van specifieke groepen is cruciaal om behandeling en begeleiding op de persoon af te stemmen. Patiënten die langdurig specialistische geestelijke gezondheidszorg nodig hebben en kinderen met een chronische ziekte zijn daarin tot nu toe onderbelicht gebleven. Daarom financieren wij 2 projecten die hier onderzoek naar doen.

Zorgprofessionals werken aan kwaliteit van zorg
Nieuws

Aansluiten bij onderzoeksconsortium herstelzorg vrouwelijk genitale verminking (VGV)

Onderzoeken naar de gevolgen van een hersteloperatie bij vrouwelijk genitale verminking (VGV) geven een diffuus beeld. Om meer inzicht te krijgen in de verwijzing, indicatiestelling, effectiviteit en veiligheid van multidisciplinaire herstelzorg bij VGV, nodigt ZonMw onderzoeks- en veldpartijen uit om aan de sluiten bij het nieuwe onderzoeksconsortium herstelzorg VGV. Voor meer informatie organiseert ZonMw een bijeenkomst op woensdag 1 juni 2022....

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

Informatiebijeenkomst: onderzoeksconsortium herstelzorg vrouwelijk genitale verminking

Op woensdag 1 juni 2022 van 9.30 tot 11.00 uur vindt een informatiebijeenkomst plaats voor onderzoeks- en veldpartijen om zich mogelijk aan te sluiten bij het onderzoeksconsortium multidisciplinaire herstelzorg vrouwelijk genitale verminking (VGV). Het consortium gaat zich richten op onderzoek de verwijzing, indicatiestelling, effectiviteit en veiligheid van multidisciplinaire herstelzorg bij VGV. Tijdens de bijeenkomst zal ook ruimte zijn voor...

Lees meer

Jeugd in Onderzoek 2022

Jeugd in Onderzoek vindt dit jaar plaats op 22 september 2022 in 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch. En is dé ontmoetingsplek voor iedereen in de jeugd- en onderwijssector. Het wordt een dag vol ontmoetingen en interactie. Met kennisuitwisseling én het stimuleren van het gebruik van kennis door professionals, gemeenten, onderwijs en opleidingen. Zodat ouders en jeugdigen hiervan profiteren.   Vanaf medio mei is het programma bekend en kunt u...

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website