Onderwerpen

Uitgelicht

Helpen wanneer je nodig bent: #ookditisMDT

MDT gaat over iets doen voor een ander én jezelf ontwikkelen. Juist in een lastige periode als de coronatijd, willen jongeren helpen. En dat deden ze! In deze projecten lieten zij meer dan ooit de relevantie van MDT zien. Met als resultaat mooie ontmoetingen en ontroerende verhalen. Zo speelde Yukali raamspellen met eenzame ouderen en voorkwam Nikita dat de Dominicaanse Raylord (12) achter ging lopen op zijn schoolwerk.

Lees de verhalen van de jongeren!

Interventies voor multiprobleemgezinnen verbeteren en verfijnen

Hoe moet je wegwijs worden in alle interventies voor multiprobleemgezinnen en zware opvoedproblematiek? En hoe weet je welke interventie voor welk gezin werkt? 8 veelgebruikte interventies werden onderzocht. Ze vertonen veel overlap en zijn allemaal nagenoeg even effectief, blijkt hieruit. Verbeter en verfijn dit bestaande aanbod, adviseert consortiumleider Danielle Jansen.

Lees meer over het effect van de interventies

In de praktijk loopt het vaak anders

Ga je aan de slag met evaluatieonderzoek naar vernieuwingen? Bekijk dan deze nieuwe tool. Hierin vind je tips en praktijkvoorbeelden voor jouw onderzoek. Het brengt de risico's in kaart en voorkomt dat je onderzoek niet misloopt.

Bekijk de tool!

Aanpak en zorg voor slachtoffers van mensenhandel/loverboys

Wat is de huidige stand van zaken rondom onderzoek naar de zorg en aanpak voor slachtoffers van mensenhandel/loverboys? Onlangs kwamen professionals en ervaringsdeskundigen digitaal bijeen. Samenwerking om meer uit onderzoek te halen stond hierbij centraal. Zo concludeerde onderzoeker Anne Addink: 'Iedereen wil behandeld worden als uniek persoon, niet als een groep die hetzelfde is.'

Bekijk het verslag

Tips voor succesvolle inclusie in jeugdonderzoek

afbeelding uit de publicatie

Wetenschappelijk onderzoek staat of valt bij het includeren van voldoende én de juiste respondenten. In de praktijk valt het werven van deelnemers aan een studie soms tegen. Hoe voorkom je vertraging in je onderzoek doordat de inclusie niet vlot genoeg verloopt? In deze publicatie vindt u 5 tips om beter beslagen ten ijs te komen.

bekijk de publicatie

Jeugd bij ZonMw - blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief Jeugd en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn? Volg dan ZonMw: Jeugd ook op LinkedIn.

Volg ZonMw: Jeugd

Actueel

Aansluiten bij JOGG - Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst kosteloos voor alle gemeenten

Gemeenten die nog niet aangesloten zijn bij Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), kunnen zich daar nu kosteloos bij aansluiten. Ook voor huidige JOGG-gemeenten wordt de jaarlijkse bijdrage per 1 januari 2021 afgeschaft. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft dat samen met JOGG besloten. Het afschaffen van de jaarlijkse eigen bijdrage moet ervoor zorgen dat meer gemeenten aan de slag gaan met de JOGG-aanpak. Daarmee plaatsen zij de gezondheid...

Elders gezien

Trends in het sociaal domein

Wat zijn nu de 3 trends in het sociaal domein? En hoe helpt de Forsa! Aanpak LVB-jongeren na detentie met re-integreren? Dat en nog veel meer praktijkvoorbeelden bekijk en lees je terug in het e-magazine!

Elders gezien

Regionale Consortia geboortezorg en Kansrijke Start

In de afgelopen tijd is de samenwerking tussen de regionale consortia geboortezorg en Kansrijke Start verkend. Er is sprake van overlap en er zijn verschillen, maar over het algemeen lijkt de samenwerking veelbelovend.

Elders gezien

Eerste officiële MDT-projecten breiden uit

Vandaag hebben 10 projecten uit subsidieronde 4a – MDT groeit naar een landelijk dekkend netwerk aanvullend budget ontvangen voor hun project. Hiermee kunnen zij hun partnerschap en project uitbreiden en daarmee op steeds meer plekken in het land MDT’s aanbieden aan jongeren bij een verscheidenheid aan maatschappelijke organisaties. De projecten uit deze subsidieronde behoren tot de eerste officiële MDT-projecten.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

Eerste bijeenkomst leernetwerk 'Leren van praktijkervaringen'

Uit onderzoek en uitgebreide inventarisatie van ervaringen in het veld blijkt dat de informatievoorziening aan de voorkant lang niet altijd goed geregeld is. Daarom wordt in de Friese regio een geharmoniseerd format voor een ondersteuningsplan vanuit gebiedsteams ontwikkeld

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website