Onderwerpen

Uitgelicht

Subsidieronde Perspectief voor de Jeugd met MDT

Jongeren hebben het zwaar tijdens de coronacrisis. In deze subsidieronde worden gemeenten uitgenodigd om maatschappelijke activiteiten te organiseren voor hen, door samen te werken met MDT-organisaties. De aanvragen kunnen doorlopend ingediend worden vanaf 1 februari 2021 tot 12 maart 2021, 12.00 uur.

Wilt u snel bepalen of dit wat voor uw gemeenten is? Bekijk dan ook deze publicatie.

Meer over de subsidieoproep

De kracht van het collectief; ‘samen’ als rode draad in 2021

Ieder kind verdient goede kansen en mogelijkheden. En het is duidelijk: alleen door samen te werken kunnen we hierin voor hen het verschil maken. In haar column blikt onze collega Vicky Verschoor terug én vooruit. ‘Kansen creëren, kansen bieden. Het blijft de rode draad die we ook in 2021 samen volgen.'

Lees de column

Helpen wanneer je nodig bent: #ookditisMDT

MDT gaat over iets doen voor een ander én jezelf ontwikkelen. Juist in een lastige periode als de coronatijd, willen jongeren helpen. En dat deden ze! In deze projecten lieten zij meer dan ooit de relevantie van MDT zien. Met als resultaat mooie ontmoetingen en ontroerende verhalen. Zo speelde Yukali raamspellen met eenzame ouderen en voorkwam Nikita dat de Dominicaanse Raylord (12) achter ging lopen op zijn schoolwerk.

Lees de verhalen van de jongeren!

Kindermishandeling eerder signaleren en gezinnen beter begeleiden

Stressreductie, het vergroten van zelfvertrouwen van ouders, het beter leren reguleren van boosheid, en behandeling van trauma-gerelateerde klachten blijken effectieve elementen uit interventies voor gezinnen met een risico op kindermishandeling. Maar de interventies moeten ook op kinderen gericht zijn.

Meer over de effectiviteit van de interventies

In de praktijk loopt het vaak anders

Ga je aan de slag met evaluatieonderzoek naar vernieuwingen? Bekijk dan deze nieuwe tool. Hierin vind je tips en praktijkvoorbeelden voor jouw onderzoek. Het brengt de risico's in kaart en voorkomt dat je onderzoek niet misloopt.

Bekijk de tool!

Jeugd bij ZonMw - blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief Jeugd en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn? Volg dan ZonMw: Jeugd ook op LinkedIn.

Volg ZonMw: Jeugd

Actueel

Handreiking duurzame jongerenparticipatie voor gemeenten

Hoe ga je op weg naar een structurele dialoog tussen besluitvormers en jongeren? In deze nieuwe handreiking van het Nederlands Jeugdinstituut krijgen gemeenten tips en handvatten om aan de slag te gaan met jongereninspraak. Het helpt schijnparticipatie te voorkomen en een open houding aan te nemen.

Elders gezien

Een interventie succesvol implementeren doe je zo!

Hoe zorg je ervoor dat je leefstijlinterventie succesvol is in de praktijk? Implementatiespecialist en commissielid Femke van Nassau gaf een reeks masterclasses over het onderwerp aan projectteams binnen de programmalijn Kennisbenutting & Implementatie (Preventieprogramma). Wat zijn de valkuilen en succesfactoren? In dit interview lees je de do's en don'ts van effectieve implementatie.

Pagina

Subsidieronde Perspectief voor de jeugd met MDT opengesteld

Jongeren hebben het zwaar tijdens de coronacrisis. Om hen in deze tijd te ondersteunen heeft het kabinet geld vrijgemaakt. Vanuit het zogenoemde Jeugdpakket is € 15 miljoen beschikbaar gesteld voor gemeenten om op een snelle manier maatschappelijke activiteiten te organiseren voor jongeren, door samen te werken met MDT-organisaties. Hiervoor is de laagdrempelige subsidieronde Perspectief voor de jeugd met MDT opengesteld.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Ronde Perspectief voor de Jeugd met MDT

Onderwerpen

  • Maatschappelijke diensttijd
  • Perspectief voor de jeugd
  • Coronahulp-initiatieven
  • Gericht op alle jongeren van 14 tot en met 27 jaar

Onderdeel van programma

Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd

Geplaatst op

13 januari 2021

Deadline

12 maart 2021,
12.00 uur

Bekijk
Toon alle subsidieoproepen

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website