In Onderzoek met Bestaande Data Ronde 1 verwelkomen wij subsidieaanvragen waarin Real World Data (RWD) uit (aandoeningsgerichte) registers worden gebruikt om vraagstukken over geneesmiddelengebruik te beantwoorden. Het gebruik van RWD moet een aantoonbare meerwaarde hebben binnen het project.
Wie kan aanvragen
Een uitgewerkte subsidieaanvraag kan alleen ingediend worden als het eerder ingediende projectidee in deze subsidieronde een positief advies tot uitwerken heeft gekregen. Een subsidieaanvraag kan worden ingediend door een hoofdaanvrager afkomstig van een Nederlandse onderzoeksorganisatie in de zin van het EU-staatssteunrecht, een Nederlandse zorginstelling of zorgaanbieder, een publieke organisatie, een belangenbehartigingsorganisatie, of een stichting zonder winstoogmerk.
Samenwerking tussen partijen zoals umc’s, perifere ziekenhuizen, medisch wetenschappelijke verenigingen en/of beroepsverenigingen of verzekeraars is noodzakelijk om goede en complete dataverzameling te bereiken, de resultaten van de studie succesvol te kunnen implementeren en te werken aan de optimale kwaliteit en toekomstbestendigheid van het register. Indien binnen het project wordt samengewerkt, kunnen de samenwerkingspartijen tevens aanspraak maken op (een deel van de) subsidie.
Waarvoor
In Onderzoek met Bestaande Data Ronde 1 verwelkomen wij subsidieaanvragen waarin Real World Data (RWD) uit (aandoeningsgerichte) registers worden gebruikt om vraagstukken over geneesmiddelengebruik te beantwoorden. Het gebruik van RWD moet een aantoonbare meerwaarde hebben binnen het project. U kunt hierbij denken aan projecten waarin de effectiviteit van geneesmiddelen in de dagelijkse zorgpraktijk wordt bepaald, of projecten waarin zeldzame aandoeningen onderzocht worden waarbij een traditioneel klinisch onderzoek niet haalbaar is. Een secundair doel is het verbeteren van de FAIRness en kwaliteit van registers om tot een zorginformatielandschap te komen waarin RWD gecombineerd, gedeeld en gebruikt worden voor kwalitatief goed geneesmiddelenonderzoek.
Wat aanvragen
- In deze ronde zijn geen beperkingen gesteld aan de hoogte van de aangevraagde subsidie.
- De looptijd van een project mag maximaal 36 maanden bedragen, maar ook kortlopende projecten komen in aanmerking voor subsidie.
- Een deel van het budget mag ingezet worden om de FAIRness en kwaliteit van het register te verhogen.
- Het totale beschikbare budget voor deze ronde is € 1,5 miljoen.
Wanneer
12 december 2023 |
|
Deadline indienen uitgewerkte subsidieaanvraag |
23 januari 2024, voor 14.00 uur |
Ontvangst commentaar referenten |
1 maart 2024 |
Deadline indienen wederhoor |
14 maart 2024, voor 14.00 uur |
Besluit |
eind juni 2024 |
Uiterlijke startdatum |
december 2024 |
Alle documenten die u nodig heeft voor uw aanvraag vindt u in de oproeptekst.
U kunt tot 23 januari 2024, 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via het digitale loket MijnZonMw.
Download alle informatie
Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als PDF. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.
Contact
Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Sabine van Dijk. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze Servicedesk.
Relevante informatie
Downloads en links
Checklist voor het aanvragen van uw subsidie:
- Gebruik uw account in MijnZonMw.
- Schrijf de aanvraag in het Engels.
- Houd rekening met de genoemde punten van de subsidieoproep (hoofdstuk 3. Voorwaarden en verplichtingen).
Onderwerpen
Kenmerken
- Status:
- Gesloten
- Openingsdatum:
- 16 november 2023
- Budget subsidieronde:
-
€ 1,5 miljoen
- Voor wie:
-
Op uitnodiging
- Gerelateerde programma's: