ZonMw werkt aan sinds maart 2020 aan de mogelijkheden om met onderzoek en kennis bij te dragen aan het bestrijden van het coronavirus en COVID-19 en de effecten daarvan op de maatschappij. Dit doen wij samen met opdrachtgevers, beleidsmakers, onderzoekers, patiënten, praktijkprofessionals, dataprofessionals en internationale partners. Veel van onze informatie is ook beschikbaar op onze Engelstalige website.

Het COVID-19 programma

In samenwerking met een van onze partners, NWO, hebben wij een onderzoeksprogramma COVID-19 opgesteld. Het doel van de onderzoeken is het bestrijden van het coronavirus en de infectieziekte COVID-19. Bent u benieuwd naar het programma en de lopende en afgeronde projecten? Deze vindt u op de programmapagina.

Open Science en COVID-19 onderzoek

We hebben Engelstalige informatie over Open Science, Open Access publicaties en FAIR data stewardship voor onderzoekers die werkzaam zijn voor de COVID-19-uitbraak.

Regeling SET-COVID-19

Vanaf 27 juli 2020 kunt u gebruik maken van de nieuwe regeling SET COVID-19. SET staat voor Stimuleringsregeling E-health Thuis. De eerdere regeling leverde bijna 500 projecten op.

Creatieve oplossingen (wave 1)

Deze regeling was gericht op kleine projecten met praktische oplossingen voor tekorten aan materiaal en andere praktische problemen in en buiten ziekenhuizen. Bekijk de informatie over de regeling en de 74 projecten.

Fair Data & VODAN

Het implementatienetwerk Virus Outbreak Data Access Network (VODAN) heeft als doel data over de huidige uitbraak van het coronavirus zodanig vorm te geven dat ze benaderbaar worden voor leeralgoritmes. Inmiddels zijn 2 projecten gehonoreerd.

Incidentele subsidieregeling (wave 1)

Er zijn 8 projecten gestart die een direct effect hebben op het verloop van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) en de volksgezondheid. Bekijk de informatie over de subsidieoproep en over de gehonoreerde projecten.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website