Inzicht in voor de patiënt relevante uitkomsten is nodig om de best passende zorg te bieden. Hoe organiseren we dat uitkomstinformatie bruikbaar wordt om beter samen te beslissen, en om te leren en verbeteren? Welke afspraken maken we vervolgens over de financiering?

Uitgelicht

De impact van COVID-19 op patiënt die operatie nodig heeft

Portretfoto van Schelto Kruijff
Schelto Kruijff

Wat zijn de effecten van uitgestelde zorg tijdens COVID-19 op uitkomsten van zorg en de ervaringen van patiënten die een behandeling nodig hadden, maar moesten wachten? Een groep chirurgen onderzoekt dit. Projectleider Schelto Kruijff vertelt wat ze precies gaan doen.

Lees zijn blog

Gebruik van uitkomstinformatie in kwaliteitsbeleid

Zorgprofessionals werken aan kwaliteit van zorg

Uitkomstinformatie helpt bij het bieden van de best passende zorg en bij samen beslissen. Hoe gebruik je deze data bij het optimaliseren van het kwaliteitsbeleid binnen de medisch-specialistische zorg? 4 nieuwe projecten werken voorbeelden hiervan uit.

Bekijk de 4 nieuwe projecten

Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg

Screenshot van de website van het Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg

Deze online leer- en werkomgeving is de verzamelplek voor alle informatie, van nieuws en praktijkvoorbeelden tot concrete tools, over uitkomstgerichte zorg. De community is voor professionals die werken in de medisch-specialistische zorg of bij patiëntenorganisaties.

Bekijk het platform en word lid

Actueel

Financieren van uitkomstgerichte soa-zorg

Het nieuwe zorgconcept Zinnige InfectieZorg (ZIZ) combineert e-health, snelle diagnostiek en slim datamanagement om financiële, sociale of logistieke drempels die de toegang tot zorg belemmeren te verlagen. Hoe maak je voor dit soort innovatieve interventies goede afspraken over de financiering? In deze video legt het projectteam uit hoe zij dit doen.

Screenshot van video over Zinnige InfectieZorg
Pagina

Uitkomstgerichte zorg in zorgpad prostaatcarcinoom

3 nieuwe interventies rond de behandeling van prostaatkanker kunnen zorguitkomsten voor mensen met prostaatkanker verbeteren. Hoe kun je die financieel belonen? In deze video vertellen onderzoekers van het Erasmus MC hoe ze samen met het regionale Anser prostaatnetwerk en zorgverzekeraars CZ en DSW kijken welke contractafspraken je hierover kunt maken.

Still van de video over uitkomstgerichte prostaatzorg
Elders gezien

Luister de podcast Uitgestelde zorg

De coronacrisis leidde tot uitstel van zorg. In de 2-delige podcastserie ‘Uitgestelde zorg’ gaan we in gesprek met o.a. patiënten en behandelaren over de oorzaken en gevolgen van de COVID-19 crisis op de zorg. Waardoor is uitgestelde zorg ontstaan, wat hebben we ervan geleerd en wat kunnen we in de toekomst anders doen?

Elders gezien

Soa-zorg goedkoper, sneller en eenvoudiger: hoe pak je dat aan?

In één bezoek testuitslag, een gesprek met een SOA-verpleegkundige en indien nodig direct behandeling. Het nieuwe zorgconcept Zinnige InfectieZorg (ZIZ) maakt dat mogelijk. Benieuwd hoe zij dit doen? Arts-microbioloog in opleiding Bas Mourik vertelt in een podcast hoe ZIZ e-health, snelle diagnostiek en slim datamanagement combineert om financiële, sociale of logistieke drempels die de toegang tot zorg belemmeren te verlagen.

Grafische weergave van op verschillende manieren werken aan kwaliteit van zorg
Pagina
Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Citrienfonds Impactfestival

Kwalitatieve en betaalbare zorg voor in de toekomst. Daar zetten de projecten binnen het Citrienfonds zich samen met zorgpartijen in Nederland jaren voor in. Wat was precies hun impact, en hoe gaat het nu verder met alles wat al bereikt is? Kom het te weten op het Citrienfonds Impactfestival op 13 oktober 2022.

Lees meer

Conferentie Uitkomstgerichte Zorg, blijvend in beweging

Wat zijn de resultaten uit het Programma Uitkomstgerichte Zorg en hoe worden deze in de praktijk toegepast? Wat gaan we doen om de beweging naar uitkomstgerichte zorg nóg groter te maken? En hoe zorgen we ervoor dat de resultaten een blijvende plek in de praktijk krijgen?

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Portretfoto van Paula du Pont, een vrouw met donkerblond haar in een staart

Paula du Pont

Kennisvragen Uitkomstgerichte Zorg | Uitkomstgericht organiseren en betalen

+31 70 349 50 66
Portretfoto van Kees-Jan den Heijer, een man met kort blond haar

Kees-Jan den Heijer

Citrienfonds | Kwaliteitsgelden

+31 70 349 54 76
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website