Inzicht in voor de patiënt relevante uitkomsten is nodig om de best passende zorg te bieden. Hoe organiseren we dat uitkomstinformatie bruikbaar wordt om beter samen te beslissen, en om te leren en verbeteren? Welke afspraken maken we vervolgens over de financiering?

Uitgelicht

De impact van COVID-19 op patiënt die operatie nodig heeft

Portretfoto van Schelto Kruijff
Schelto Kruijff

Wat zijn de effecten van uitgestelde zorg tijdens COVID-19 op uitkomsten van zorg en de ervaringen van patiënten die een behandeling nodig hadden, maar moesten wachten? Een groep chirurgen onderzoekt dit. Projectleider Schelto Kruijff vertelt wat ze precies gaan doen.

Lees zijn blog

Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg

Screenshot van de website van het Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg

Deze online leer- en werkomgeving is de verzamelplek voor alle informatie, van nieuws en praktijkvoorbeelden tot concrete tools, over uitkomstgerichte zorg. De community is voor professionals die werken in de medisch-specialistische zorg of bij patiëntenorganisaties.

Bekijk het platform en word lid

Nieuwe projecten uitkomstgericht organiseren en betalen

Hoe organiseer je de zorg zo dat het beter aansluit op wensen en behoeften van de individuele patiënt? Welke contractafspraken maak je hierbij? En wat zijn daarvan de effecten op de kwaliteit en de kosten van de zorg en op gedrag?

Bekijk de 5 nieuwe projecten

Actueel

De impact van COVID-19 op de patiënt die een operatie nodig heeft

De afgelopen 2 jaar zijn door de COVID-19-pandemie veel ziekenhuizen genoodzaakt geweest delen van de geplande zorg tijdelijk te staken. Wat waren precies de effecten van deze uitgestelde zorg op de uitkomsten van zorg en wat waren de ervaringen van patiënten die moesten wachten, maar wel een behandeling nodig hadden? Projectleider en oncologisch chirurg Schelto Kruijff vertelt in deze blog hoe hij dat samen met een groep artsen gaat onderzoeken.

Portretfoto van Schelto Kruijff
Pagina

Gebruik van uitkomstinformatie in kwaliteitsbeleid: 4 projecten van start

Uitkomstinformatie helpt om de best passende zorg te bieden en om samen met de patiënt te beslissen. Daarom is het belangrijk om het gebruik van uitkomstinformatie in de praktijk optimaal te ondersteunen en deze data voldoende plek te geven binnen beleid om de kwaliteit van zorg te verbeteren. 4 projecten gaan hiermee aan de slag in de medisch-specialistische zorg.

Zorgprofessionals werken aan kwaliteit van zorg
Nieuws

Subsidieoproep Kennisvragen Uitkomstgerichte Zorg: kernset generieke PRO(M)s

Onderzoeksorganisaties kunnen subsidie aanvragen voor het beantwoorden van kennisvragen over de kernset generieke PROMs. Zij kunnen zich richten op onderzoek naar toepassing van de kernset in de medisch-specialistische zorgpraktijk. Of op onderzoek naar het uitbreiden van de generieke PROMIS-meetschalen. Indienen kan tot 3 mei 2022, 14.00 uur.

Zorgprofessionals werken aan de kwaliteit van zorg
Pagina

Uitkomstgericht organiseren en betalen in het Nederlands Hart Netwerk

In deze film vertellen Paul Cremers van het Nederlands Hart Netwerk, Anne Neevel van coöperatie VGZ en andere betrokken hoe het Nederlands Hart Netwerk zorguitkomsten gebruikt in organisatie en betaling van zorg. Anne: 'Over 2 jaar willen we een bekostigingsmodel hebben dat meerwaarde biedt voor ons als zorgverzekeraars, voor zorgaanbieders en zeker ook voor onze leden.'

Zorgprofessionals in het ziekenhuis kijken naar beeldschermen met data
Pagina
Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Congres Samen beslissen in de praktijk - leren van elkaar

Zorgprofessionals kunnen uitkomstinformatie gebruiken om samen met patiënten te beslissen welke behandeling of zorg het beste bij hen past. Hoe breng je dat precies in de praktijk? Wat zijn goede voorbeelden daarvan? Tijdens dit congres is er de mogelijkheid om van elkaar te leren op gebied van samen beslissen.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Portretfoto van Paula du Pont, een vrouw met donkerblond haar in een staart

Paula du Pont

Kennisvragen Uitkomstgerichte Zorg | Uitkomstgericht organiseren en betalen

+31 70 349 50 66
Portretfoto van Kees-Jan den Heijer, een man met kort blond haar

Kees-Jan den Heijer

Citrienfonds | Kwaliteitsgelden

+31 70 349 54 76
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website