Inzicht in voor de patiënt relevante uitkomsten is nodig om de best passende zorg te bieden. Hoe organiseren we dat uitkomstinformatie bruikbaar wordt om beter samen te beslissen, en om te leren en verbeteren? Welke afspraken maken we vervolgens over de financiering?

Uitgelicht

Uitkomstgerichte herseninfarctzorg

Still uit video over uitkomstgerichte herseninfarctzorg

Goede regionale samenwerking is cruciaal in de zorg voor patiënten met een herseninfarct. Hoe organiseer en betaal je deze zorg zo, dat dit mogelijk is? In deze video vertellen onderzoekers hoe ze werken aan een kwaliteitsinstrument dat hieraan bijdraagt.

Bekijk de video

Gebruik van uitkomstinformatie in kwaliteitsbeleid

Zorgprofessionals werken aan kwaliteit van zorg

Uitkomstinformatie helpt bij het bieden van de best passende zorg en bij samen beslissen. Hoe gebruik je deze data bij het optimaliseren van het kwaliteitsbeleid binnen de medisch-specialistische zorg? 4 nieuwe projecten werken voorbeelden hiervan uit.

Bekijk de 4 nieuwe projecten

Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg

Screenshot van de website van het Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg

Deze online leer- en werkomgeving is de verzamelplek voor alle informatie, van nieuws en praktijkvoorbeelden tot concrete tools, over uitkomstgerichte zorg. De community is voor professionals die werken in de medisch-specialistische zorg of bij patiëntenorganisaties.

Bekijk het platform en word lid

Actueel

Substitutie van zorg in de gynaecologie: onderzoek naar geleerde lessen

Door uitgestelde of afgeschaalde zorg tijdens de COVID-19-pandemie, kregen veel patiënten alternatieve behandelingen aangeboden. Wat kunnen we leren van deze substitutie van zorg voor gynaeco-oncologie en benigne gynaecologie? 2 projecten onderzoeken dit om de zorg in het algemeen te verbeteren en voor te bereiden op toekomstige periodes van schaarste.

Illustratieve weergaven van werken aan uitkomstgerichte zorg
Nieuws

Hartzorg uitkomstgericht organiseren en betalen

Het Nederlands Hart Netwerk experimenteert samen met zorgverzekeraars om uitkomstgerichte zorg een vaste plek te geven in hun organisatie en in de betaling van zorg. Wat zijn de resultaten tot nu toe? Cardioloog Luc Theunissen, data-analist Lisa Moers en innovatiemanager Anne Neevel vertellen in een korte video wat ze al hebben bereikt, hoe ze dat hebben aangepakt en tegen welke belemmeringen ze aan lopen.

Screenshot uit video over Nederlands Hart Netwerk
Pagina

Uitkomstgerichte contracten zorgpad prostaatkanker: overheveling budget ziekenhuiszorg naar anderhalvelijnszorg

Binnen het prostaatnetwerk in Zuidwest-Nederland heeft het Erasmus MC samen met zorgverzekeraars 3 interventies geïdentificeerd die als uitgangspunt dienen voor het opstellen van uitkomstgerichte contracten. De resultaten tot nu toe: bekostiging voor onderzoek in een eerstelijns lab en een forse vermindering van het antibioticagebruik bij de biopsie. Benieuwd hoe ze dit hebben bereikt? Bekijk de korte film.

Thomas Reindersma, Hanne Buizer-Rijksen en projectleider Chris Bangma lopen trap op
Elders gezien

Snellere en goedkopere SOA-zorg dankzij nieuw zorgconcept ZIZ: de eerste resultaten

Het nieuwe zorgconcept ZIZ in hartje Den Haag is nu 3 maanden open. Het online e-health consult is al 4.000 keer ingevuld en er zijn al 1.000 mensen langs gekomen. 1 op de 5 mensen heeft een SOA bij zich. Projectleider Bas Mourik vertelt dat gewaarschuwde mensen nog dezelfde dag bij ZIZ terecht kunnen om zich te laten testen en behandelen. 'Zo zie je dat je verspreiding vrij snel kunt stoppen. Dat is echt wel uniek aan dit zorgconcept.'

Bordje met ZIZ-logo en tekst 'open'
Elders gezien
Toon meer

Contact

Portretfoto van Paula du Pont, een vrouw met donkerblond haar in een staart

Paula du Pont

Kennisvragen Uitkomstgerichte Zorg | Uitkomstgericht organiseren en betalen

+31 70 349 50 66
Portretfoto van Kees-Jan den Heijer, een man met kort blond haar

Kees-Jan den Heijer

Citrienfonds | Kwaliteitsgelden

+31 70 349 54 76
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website