Paramedici verlenen elke dag de best mogelijke zorg aan hun patiënten. Om de kwaliteit van deze zorg merkbaar, zichtbaar en toetsbaar te maken voor de patiënt en maatschappij, draagt ZonMw bij aan initiatieven voor een duurzame kwaliteitsverbetering van de paramedische zorg.

Uitgelicht

Coronavirus maatregelen

De zeer uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus heeft ook gevolgen voor ZonMw. Alle belangrijke maatregelen, vragen en antwoorden rondom subsidierondes, lopend onderzoek en een upate van het laatste nieuws vindt u op deze pagina.

Lees verder

Programma Paramedische zorg

Grafische weergave van een cliënt met daar omheen 6 paramedici

Paramedici verlenen elke dag de best mogelijke zorg aan hun patiënten. Met het programma Paramedische zorg ondersteunen we hen om de kwaliteit van deze zorg merkbaar, zichtbaar en toetsbaar te maken voor de patiënt en maatschappij.

Meer over het programma

Aankondiging subsidieoproepen

Halverwege maart worden 6 subsidieoproepen voor projectideeën over paramedische zorg opengesteld. Het doel van deze subsidieoproepen is het beantwoorden van de geprioriteerde kennisvragen uit de kennisagenda’s van de diëtetiek, ergotherapie, oefentherapie, huidtherapie, logopedie en fysiotherapie.

Bekijk de aankondiging

Duurzame kwaliteitsverbetering

Wetenschappelijk onderzoek levert onderbouwing voor (para)medische zorg. Voor zorg die patiëntgericht is en waarbij de kwaliteit van leven voorop staat. Voordat we met onderzoek kunnen starten, is een raamwerk nodig met onderzoekslijnen voor de paramedische zorg.

Hoe werken we aan duurzame kwaliteitsverbetering?

Kennisagenda's

Patiënt met fysiotherapeut

Bij voorkeur laten we ons bij het doen van onderzoek voeden door de kennisbehoeften uit het veld. Wat voor onderwerpen vinden zorgprofessionals, patiënten en andere relevante stakeholders belangrijk in de paramedische zorg? 

Bekijk de kennisagenda's

Matching-call onderzoeksagenda

Onderzoek staat in het gehele paramedisch werkveld steeds meer in de belangstelling. In navolging van de afspraken uit het hoofdlijnenakkoord paramedische zorg van 2017-2018 zijn gesprekken gaande over het ontwerpen en instellen van een onderzoeksprogramma paramedie. 

Lees meer

Actueel

Het nut van onderzoek naar kleine kwalen

Huisartsen krijgen regelmatig mensen op het spreekuur met fasciitis plantaris: een pijnlijke peesplaat onder de voet. Aankomend huisarts en onderzoeker Nadine Rasenberg vertelt waarom en hoe zij onderzoek doet naar de beste behandeling van deze ingewikkelde klacht: ‘Juist zo’n ogenschijnlijk kleine kwaal kan huisartsen én patiënten veel tijd, geld en energie kosten’.

Foto van Nadine Rasenberg
Fotograaf: Vincent Boon
Pagina

Morele ondersteuning op de intensive care vraagt maatwerk

Hoe help je zorgverleners om te gaan met morele stress en het maken van de juiste keuzes? Voor het bespreken van ethische dilemma’s kan het moreel beraad een richtinggevend instrument zijn. Wie meedoet, hangt af van wie betrokken is: denk aan artsen, verpleegkundigen, paramedici, geestelijke verzorging, maatschappelijk werk en psychologen.

Programmabeeld Leren en verbeteren Ondersteuning zorginstituut
Pagina
Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Vivianne van Beyeren Bergen en Henegouwen

Vivianne van Beyeren Bergen en Henegouwen

Programmasecretaris

+31 70 349 52 49
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website