Paramedici verlenen elke dag de best mogelijke zorg aan hun patiënten. Om de kwaliteit van deze zorg merkbaar, zichtbaar en toetsbaar te maken voor de patiënt en maatschappij, draagt ZonMw bij aan initiatieven voor een duurzame kwaliteitsverbetering van de paramedische zorg.

Uitgelicht

E-health ondersteunt bij geriatrische revalidatie

Portret Margriet Pol

‘Door de technologie krijg je als ergotherapeut meer informatie over een revalidant, wat helpt bij tijdig signaleren en beslissen. Bovendien krijgt de revalidant door deze extra informatie soms meer zelfregie en vertrouwen; de basis op weg naar een goed herstel.’

Lees haar blog

Multidisciplinaire keuzetabel ondersteunt samen beslissen

Portretfoto van Mitchell van Doormaal en Gerda van der Weele

Hoe zorg je dat alle zorgprofessionals op de hoogte zijn van de diverse behandel-mogelijkheden en hetzelfde verhaal vertellen? Gerda van der Weele (NHG) en Mitchell van Doormaal (KNGF) vertellen hoe zij samen met zorgprofessionals en patiënten samen 1 keuzetabel ontwikkelden.

Lees het interview

Ervaringen paramedici tijdens coronapandemie

Illustratie paramedische beroepsgroepen

Welke gevolgen heeft de coronapandemie voor paramedici werkzaam in het ziekenhuis? Er zijn nieuwe werk-omstandigheden en paramedici moeten lastige beslissingen maken met beperkte kennis over het relatief nieuwe virus.

Bekijk de beleidsadviezen en ervaringsverhalen

Actueel

Zorg op afstand opnemen in richtlijnen: 7 projecten van start

Het is belangrijk dat aanbevelingen over face-to-face vervangende zorg op afstand worden opgenomen in bestaande richtlijnen. Daarom financieren we 7 projecten waarin beroepsorganisaties die eigenaar zijn van richtlijnen of beheerders/regiehouders van multidisciplinaire richtlijnen, de tijdens de coronacrisis opgedane ervaringen met zorg op afstand opnemen in hun richtlijnen.

Illustratie diverse zorgverleners
Nieuws

Betere paramedische patiëntenzorg door beantwoording kennisvragen kennisagenda’s

Welke onderzoeksonderwerpen vinden paramedische zorgprofessionals, patiënten en andere relevante betrokkenen belangrijk? En welke hiaten zijn er? Om de paramedische patiëntenzorg te verbeteren, zijn deze kennisvragen geprioriteerd. 7 projecten zijn nu gestart met de beantwoording van deze kennisvragen. De resultaten zijn mogelijk ook bruikbaar voor andere eerstelijnszorgverleners, zoals huisartsen.

Illustratie diverse paramedische beroepsgroepen
Nieuws

Lees meer over onderzoek naar dementie en paramedische zorg.
Tweet

Gezondheidsverschillen voorkomen door e-health toegankelijk te maken voor mensen die niet digitaal vaardig zijn

In de zorg wordt steeds vaker gebruik gemaakt van e-health om patiënten beter te kunnen behandelen. Hierdoor zal de behandeling en de gezondheid van niet-digitaal vaardigen achterblijven. Esther Metting (UMCG) gaat met COPD-patiënten en zorgverleners een methode ontwikkelen waarmee niet-digitaal vaardigen tóch kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen van e-health. Zij heeft voor haar project een persoonsgebonden Veni-subsidie ontvangen.

Ideelampje
Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Agenda

Week van de Implementatie

Van 24 t/m 28 januari 2022 organiseert het Nederlands Implementatie Collectief (NIC) de Week van de Implementatie met als thema Leren en Professionaliseren rondom implementatie.

Lees meer

Implementatiespreekuur ZonMw

Zoekt u steun bij een implementatievraagstuk? Loopt u vast bij het invoeren van een interventie? Wilt u advies over het schrijven van een projectvoorstel of implementatieplan? De ZonMw-implementatiespecialisten staan tijdens de Week van de Implementatie op dinsdag 25 januari 2022 van 13.00 tot 16.30 uur voor u klaar.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Vivianne van Beyeren Bergen en Henegouwen

Vivianne van Beyeren Bergen en Henegouwen

Programmasecretaris

+31 70 349 52 49
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website