Paramedici verlenen elke dag de best mogelijke zorg aan hun patiënten. Om de kwaliteit van deze zorg merkbaar, zichtbaar en toetsbaar te maken voor de patiënt en maatschappij, draagt ZonMw bij aan initiatieven voor een duurzame kwaliteitsverbetering van de paramedische zorg.

Uitgelicht

Betere paramedische zorg door beantwoording kennisvragen

Illustratie paramedische beroepsgroepen

Beantwoording van kennisvragen draagt bij aan betere paramedische patiëntenzorg en aan de Juiste Zorg op de Juiste Plek. De resultaten zijn mogelijk ook bruikbaar voor andere eerstelijnszorgverleners, zoals huisartsen.

Bekijk de 7 nieuwe projecten

Multidisciplinaire keuzetabel ondersteunt samen beslissen

Portretfoto van Mitchell van Doormaal en Gerda van der Weele

Hoe zorg je dat alle zorgprofessionals op de hoogte zijn van de diverse behandel-mogelijkheden en hetzelfde verhaal vertellen? Gerda van der Weele (NHG) en Mitchell van Doormaal (KNGF) vertellen hoe zij samen met zorgprofessionals en patiënten samen 1 keuzetabel ontwikkelden.

Lees het interview

Ervaringen paramedici tijdens coronapandemie

Illustratie paramedische beroepsgroepen

Welke gevolgen heeft de coronapandemie voor paramedici werkzaam in het ziekenhuis? Er zijn nieuwe werk-omstandigheden en paramedici moeten lastige beslissingen maken met beperkte kennis over het relatief nieuwe virus.

Beleidsadviezen en ervaringsverhalen

Actueel

Subsidie voor implementatie van kennis en innovaties gericht op passende zorg

Om de hoge kwaliteit van ons zorgsysteem ook op de lange termijn te borgen, is het nodig de zorg slimmer te organiseren. ZonMw wil kennis hierover verder brengen om de zorg te verbeteren naar passende zorg. Implementatiespecialisten Sarah Slaghuis en Gerjanne Vianen vertellen over 2 nieuwe rondes waarin subsidie beschikbaar is voor de implementatie van kennis en innovaties uit diverse lopende programma’s van ZonMw. Deadlines van deze rondes zijn...

Nieuws

Subsidieoproep paramedische zorg: routekaart voor preventie en substitutie

Hoe kunnen interventies met substitutiepotentieel nader onderbouwd, opgeschaald en geïmplementeerd worden? Nederlandse onderzoeksorganisaties kunnen samen met belangenorganisaties en zorginstellingen tot 22 september 2022, 14.00 uur subsidie aanvragen voor de ontwikkeling van een routekaart voor paramedische interventies met substitutiepotentieel.

Illustratie diverse paramedische zorgverleners
Pagina

Eerste hoopvolle resultaten van hersenscans 2 Long COVID-patiënten

Onderzoekers van het Amsterdam UMC en UMC Utrecht delen de eerste hoopvolle resultaten van hersenscans van 2 patiënten met langdurige klachten na een COVID-19-infectie. Bij beide patiënten laat het beeld veel hersenontstekingen zien, iets wat nog niet eerder is aangetoond. De resultaten van deze studie, gefinancierd door ZonMw, staan sinds gisteravond online op medRxiv. De publicatie is nog niet langs peer reviewers geweest.

Nieuws

Multidisciplinaire werkgroep ontwikkelt richtlijn ADL mét samenvattingskaarten

Hoe kun je de beste zorg bij Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen verlenen in de gehandicaptenzorg, verpleeghuiszorg, thuiszorg en het ziekenhuis? Met hulp van de wereldcafé methode ontwikkelden verpleegkundigen, verzorgenden, mantelzorgers, zorgvragers, fysiotherapeuten en ergotherapeuten een nieuwe richtlijn mét samenvattingskaarten.

Portret Sandra Zwakhalen en Svenja Cremer
Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

Implementatie van kennis en innovaties voor passende zorg

Onderwerpen

  • Implementatie, verspreiding van kennis en interventies, praktijkinnovatie in relatie tot zorgorganisatie en financiering;
  • Passende zorg (waardegedreven, samen beslissen, juiste zorg op de juiste plek, positieve gezondheid); persoonsgerichte aanpak;
  • Doelmatigheid, interventies, farmacotherapie;
  • Mentale veerkracht, preventie; regionale/ wijk samenwerking en infrastructuur;
  • Translationeel, ATMPs, Personalised Medicine; toepassing

 

Onderdeel van programma

DoelmatigheidsOnderzoek

Geplaatst op

28 juni 2022

Deadline

13 september 2022,
14.00 uur

Bekijk

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Vivianne van Beyeren Bergen en Henegouwen

Vivianne van Beyeren Bergen en Henegouwen

Programmasecretaris

+31 70 349 52 49
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website