Paramedici verlenen elke dag de best mogelijke zorg aan hun patiënten. Om de kwaliteit van deze zorg merkbaar, zichtbaar en toetsbaar te maken voor de patiënt en maatschappij, draagt ZonMw bij aan initiatieven voor een duurzame kwaliteitsverbetering van de paramedische zorg.

Uitgelicht

Betere paramedische zorg door beantwoording kennisvragen

Illustratie paramedische beroepsgroepen

Beantwoording van kennisvragen draagt bij aan betere paramedische patiëntenzorg en aan de Juiste Zorg op de Juiste Plek. De resultaten zijn mogelijk ook bruikbaar voor andere eerstelijnszorgverleners, zoals huisartsen.

Bekijk de 7 nieuwe projecten

Multidisciplinaire samenwerking in de eerste lijn

Eerstelijnszorg

Hoe organiseer je samenwerking in de eerste lijn zo dat je de meest optimale zorg biedt? Samenwerkingsverbanden van huisartsen, paramedici en verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden gaan dit onderzoeken.

Bekijk de onderzoeken

Ervaringen paramedici tijdens coronapandemie

Illustratie paramedische beroepsgroepen

Welke gevolgen heeft de coronapandemie voor paramedici werkzaam in het ziekenhuis? Er zijn nieuwe werk-omstandigheden en paramedici moeten lastige beslissingen maken met beperkte kennis over het relatief nieuwe virus.

Beleidsadviezen en ervaringsverhalen

Actueel

Minister Kuipers geeft startsein voor de Coalitie Leefstijl in de Zorg

Op woensdag 29 maart gaf minister Kuipers het startsein voor de Coalitie Leefstijl in de Zorg. In deze Coalitie slaan zorgprofessionals, kennisinstellingen en patiëntvertegenwoordigers de handen ineen voor de implementatie van leefstijl in de gezondheidszorg. In 2025 moet leefstijl integraal onderdeel zijn van de reguliere zorg, zodat leefstijlinterventies effectief ingezet kunnen worden ter voorkoming en behandeling van gezondheidsklachten,...

Nieuws

Subsidieoproep voor onderzoek naar leefstijl in de zorg

Leefstijlinterventies kunnen bijdragen aan herstel en het verminderen van klachten tijdens ziekte. Dit wordt ook onderstreept in het Integraal Zorgakkoord. Daarom stellen ZonMw, de SGF en Health~Holland een subsidieoproep open gericht op onderzoek naar leefstijl in de zorg. Indienen kan tot 20 juni (14:00 uur). Op 11 april kunt u uw vragen stellen tijdens onze bijeenkomst.

Nieuws

Europese dag van de logopedie: het belang van communicatieve participatie

Mensen met taal- en communicatieproblemen hebben een grotere kans op verkeerde zorg, complicaties, sociaal isolement en depressie. Een logopedist biedt deze mensen behandeling en begeleiding zodat zij (weer) mee kunnen doen. Logopedisten missen echter betrouwbare en valide instrumenten om communicatieve participatie in kaart te brengen. Daarom onderzoekt COPE hoe patiëntervaringen communicatieve participatie kunnen optimaliseren.

Portret Lizet van Ewijk
Pagina

GLI inzetten bij knieartrose en overgewicht

Klachten bij artrose kunnen verminderen als je afvalt. Daarom mogen huisartsen bij knie artrose én overgewicht verwijzen naar de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Hoe (kosten)effectief is deze in vergelijking met reguliere zorg?

Marienke vertelt je er meer over

Pagina
Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Vivianne van Beyeren Bergen en Henegouwen

Vivianne van Beyeren Bergen en Henegouwen

Programmasecretaris

+31 70 349 52 49
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website