Paramedici verlenen elke dag de best mogelijke zorg aan hun patiënten. Om de kwaliteit van deze zorg merkbaar, zichtbaar en toetsbaar te maken voor de patiënt en maatschappij, draagt ZonMw bij aan initiatieven voor een duurzame kwaliteitsverbetering van de paramedische zorg.

Uitgelicht

Unieke samenwerking paramedische beroepsgroepen

Illustratie met verschillende paramedici

In 3 projecten starten paramedische beroepsgroepen met het gezamenlijk ontwikkelen van richtlijnen: een knelpuntenanalyse voor de kwetsbare ouderen, een knelpuntenanalyse voor mensen met dementie en het opzetten van een learning community.

Lees meer over deze unieke samenwerking

De rol van diëtetiek bij decubitus

Portretfoto Jolanda Gebben

De richtlijn decubitus voor de verpleging en verzorging is in nauwe samenwerking met beroeps- en patiëntenverenigingen en inhoudelijk en methodologisch adviseurs aangepast. Deze keer geen dik boekwerk, maar informatie die echt specifiek is voor doorligwonden. Diëtiste Jolanda Gebben vertelt over haar rol in de werkgroep.

Lees het interview met Jolanda Gebben

Een kwalitatief betere en meer zichtbare paramedische zorg

portret Joost Dekker

Hoe leveren de beoogde resultaten van het programma Paramedische Zorg een belangrijke bijdrage aan een gezondheidszorg waarin het dagelijks functioneren van patiënten centraal staat? Lees het interview met commissievoorzitter Joost Dekker.

Interview met Joost Dekker

Actueel

Scootmobieltraining voor veilige verkeersdeelname

Scootmobielbestuurders maken 5,5% uit van het totaal aantal dodelijke verkeersslachtoffers. Bij gebruik van een scootmobiel komen (para)medische kennis en verkeersveiligheid samen. Daarom hebben Ergotherapie Nederland en Veilig Verkeer Nederland samen een scootmobieltraining ontwikkeld. U kunt de training volgen bij een ergotherapeut in de buurt of bij Veilig Verkeer Nederland.

Illustratie man in rolstoel
Elders gezien

Vergoeding paramedische herstelzorg wordt verlengd

Mensen die na het doormaken van COVID-19 last hebben van ernstige klachten, kunnen onder voorwaarden paramedische herstelzorg vergoed krijgen uit het basispakket. Deze regeling zou aflopen op 1 augustus 2021, maar voor mensen met langdurige klachten die tijdens de 2e of 3e golf COVID-19 kregen wordt deze regeling nu met 1 jaar verlengd.

Illustratie paramedische zorg
Elders gezien

Post-COVID-patiënt met langdurige klachten knapt op van rustige revalidatie

Iemand die met corona in het ziekenhuis belandt kan wonderbaarlijk snel herstellen. Maar mensen die thuis uitzieken kunnen veel langer klachten houden. Revalidatiearts Paulien Goossens en Martijn Klem, directeur van Revalidatie Nederland en twee patiënten vertellen meer over het revalidatieproces na corona.

Pagina

Aan de slag met kortdurende herstelgerichte zorg

Hoe kun je de kwaliteit van kortdurende herstelgerichte zorg verbeteren? En hoe organiseer je de zorg vanuit de wensen en behoeften van de zorgvrager? Voor het antwoord op deze en andere vragen formuleerden cliënten 7 aanbevelingen voor zorgverleners. Download de factsheet (pdf) met aanbevelingen en ga direct aan de slag.

Oudere man beweegt onder begeleiding van therapeut
Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Vivianne van Beyeren Bergen en Henegouwen

Vivianne van Beyeren Bergen en Henegouwen

Programmasecretaris

+31 70 349 52 49
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website