Voor patiënten zijn huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde vaak het eerste aanspreekpunt. Daarom ondersteunen wij de ontwikkeling van nieuwe kennis rondom ziekten waarmee zij in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben.

Uitgelicht

Actieonderzoek innovatieve zorg

Zorgprofessionals werken op verschillende manieren aan kwaliteit van zorg

Zorgorganisaties die in samenwerking met andere (zorg)organisaties werken aan het verbeteren van de organisatie van zorg, kunnen nu een projectidee indienen voor actieonderzoek om het leer- en verbeterproces te verbeteren. De deadline is 9 maart 2021 om 14.00 uur.

Bekijk de subsidieoproep

Onderzoek diagnoseduur bij kanker

foto Nicole van Erp

Vroegtijdige diagnose en behandeling van kanker is van groot belang. Huisarts in opleiding Nicole van Erp onderzocht voor 10 kankersoorten hoe lang het proces van diagnose tot behandeling precies duurt en waar het eventueel sneller kan.

Bekijk het interview

Het nut van onderzoek naar kleine kwalen

Portretfoto van Nadine Rasenberg

Onderzoek naar de juiste behandeling van kleine kwalen kan huisartsen en patiënten veel tijd, geld en energie besparen. Nadine Rasenberg vertelt hoe en waarom zij onderzoek doet naar fasciitis plantaris, een pijnlijke peesplaat onder de voet.

Interview met Nadine Rasenberg

Actueel

1 op de 5 Nederlanders mijdt zorg tijdens eerste fase COVID-19

Tijdens de lockdown in maart 2020 daalde het huisartsbezoek met 20% in vergelijking met diezelfde periode het jaar ervoor. Het is juist nu van groot belang om te blijven benadrukken dat volwassenen en ouders van kinderen met medische klachten ook tijdens de lockdown veilig hulp kunnen blijven zoeken.

Beeld huisartsenzorg
Nieuws

Routeplanner biedt handvatten bij zorgdilemma’s

In de werkplaats Dilemma’s in de Zorg verkenden 9 teams in 3 verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties via een praktijkgerichte aanpak lastige zorgdilemma’s. Hoe herken je dilemma’s en hoe ga je ermee om? De inzichten zijn verwerkt in een routeplanner met 3 routes. Elke route is uitgewerkt met tools en inspirerende voorbeelden.

Illustratie Ouderenzorg
Elders gezien

Subsidieoproep: face-to-face vervangende Zorg op Afstand

Beroepsorganisaties die eigenaar zijn van richtlijnen of beheerders/regiehouders van multidisciplinaire richtlijnen, kunnen subsidie aanvragen voor het in bestaande richtlijnen opnemen van tijdens de coronacrisis opgedane ervaringen met face-to-face vervangende zorg op afstand. De deadline voor het het indienen van je projectidee is 16 februari 2021 (14.00 uur).

Beeld subsidieoproep Zorg op Afstand
Pagina
Toon meer

Agenda

European Implementation Event 2021

Wat is de EIE2021 EIE2021 brengt professionals en organisaties samen die zich bezighouden met het samenbrengen, vertalen en implementeren van wetenschappelijke kennis in de dagelijkse praktijk en beleid. Deelnemers kunnen rekenen op de laatste inzichten rond implementatie, inspirerende en verrassende gesprekken met internationale collega's en de mogelijkheid om hun internationale netwerk uit te breiden. Voor wie is de EIE2021? De EIE2021 is...

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Thirza Ras

Thirza Ras

Programmamanager

+31 70 349 51 99
kphag@zonmw.nl
Shamala Kotte

Shamala Kotte

Programmasecretaris

+31 70 349 50 59
kphag@zonmw.nl
Portretfoto Yael Stein

Yael Stein

Clusterassistent

+31 70 349 53 30
kphag@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website