Voor patiënten zijn huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde vaak het eerste aanspreekpunt. Daarom ondersteunen wij de ontwikkeling van nieuwe kennis rondom ziekten waarmee zij in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben.

Uitgelicht

Multidisciplinaire samenwerking in de eerste lijn

Illustratie huisarts patient en fysiotherapeut

Voor het onderzoeken en onderbouwen van de meerwaarde van multidisciplinaire samenwerking tussen huisartsen, verpleegkundigen en/of verzorgenden en paramedici kan nu subsidie aangevraagd worden. Universiteiten en hogescholen kunnen dit, in samenwerking met deze disciplines, aanvragen vóór 22 juni 2021.

Bekijk de subsidieoproep

Kritisch leren reflecteren

Portret Marije van Braak

De methodiek Uitwisselen van Ervaringen helpt huisartsen in opleiding kritisch te reflecteren op hun werk en rol als huisarts. Onderwijskundige Marije van Braak vertelt over haar onderzoek naar effectieve begeleiding door docenten bij deze methodiek.

Lees het interview

Het nut van onderzoek naar kleine kwalen

Portretfoto van Nadine Rasenberg

Onderzoek naar de juiste behandeling van kleine kwalen kan huisartsen en patiënten veel tijd, geld en energie besparen. Nadine Rasenberg vertelt hoe en waarom zij onderzoek doet naar fasciitis plantaris, een pijnlijke peesplaat onder de voet.

Interview met Nadine Rasenberg

Actueel

Subsidieoproep voor onderzoek naar aanhoudende klachten na COVID-19

Er is meer kennis nodig over aanhoudende klachten na COVID-19, de onderliggende pathofysiologie, risicofactoren voor ontwikkeling van deze klachten en de ontvangen herstel- en nazorg. Heeft u een goed onderbouwd onderzoeksvoorstel dat tenminste tijdens het verloop van de coronapandemie en de nasleep daarvan implementeerbare resultaten oplevert? Vraag dan voor 3 mei 2021, 14.00 uur subsidie aan.

Subsidieoproep nazorg coronavirus
Pagina

Terugkijken webinar Akwa GGZ over zorgstandaard Psychotrauma

Hoe kun je het beste omgaan met diagnostiek, samen beslissen, medicatie, herstel en nazorg bij psychotrauma? Ervaringsdeskundige Monique Timmermans en klinisch psycholoog Sjef Berendsen bespraken deze onderwerpen tijdens het Akwa GGZ webinar over de zorgstandaard Psychotrauma. Patrick Nederkoorn leidde het gesprek. Je kunt het webinar nu terugkijken.

Portretfoto's van de sprekers
Elders gezien

Effectieve methode om draaiduizeligheid te verminderen

Om draaiduizeligheid bij vijftigplussers te verminderen, is het nodig de klacht actief op te zoeken door bepaalde oefeningen te doen. Deze behandeling kan veilig en kosteneffectief online worden aangeboden. Huisarts en onderzoeker Vincent van Vugt vertelt wat daar voor nodig is. Zoals het toegankelijk maken van de online behandeling, maar ook het opnemen van (draai)duizeligheid in de opleiding.

Portret Vincent van Vugt
Pagina

Subsidieoproep: multidisciplinaire samenwerking in de eerste lijn onderbouwen en verbeteren

Uit een verzameling van de regiobeelden/praktijkvoorbeelden van de Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZOJP) blijkt dat de samenwerking tussen huisartsen, verpleegkundigen en paramedici niet optimaal is. Daarom is er vanuit de ZonMw-programma’s Paramedische Zorg, Kennisprogramma Huisartsgeneeskunde en Verpleging & Verzorging een gezamenlijke subsidieronde opgezet, met als doel het verbeteren en onderbouwen van deze multidisciplinaire samenwerking.

Illustratie van huisarts en fysio en patient
Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Thirza Ras

Thirza Ras

Programmamanager

+31 70 349 51 99
kphag@zonmw.nl
Shamala Kotte

Shamala Kotte

Programmasecretaris

+31 70 349 50 59
kphag@zonmw.nl
Portretfoto Yael Stein

Yael Stein

Clusterassistent

+31 70 349 53 30
kphag@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website