Voor patiënten is de huisartsenpraktijk vaak het eerste aanspreekpunt en daarmee een belangrijke schakel in de kwaliteit van zorg. Daarom ondersteunen wij de ontwikkeling van kennis voor de dagelijkse huisartsenpraktijk.

Uitgelicht

Multidisciplinaire samenwerking in de eerste lijn

Eerstelijnszorg

Hoe organiseer je samenwerking in de eerste lijn zo dat je de meest optimale zorg biedt? Samenwerkingsverbanden van huisartsen, paramedici en verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden gaan dit onderzoeken.

Bekijk de onderzoeken

Man-vrouwverschillen in de spreekkamer

Illustratie eerstelijnszorgverleners

Hoe houd je als huisarts rekening met verschillen tussen mannen en vrouwen? In onze interviewreeks hebben we 5 inzichten uit het onderzoek gebundeld voor de huisartsenpraktijk.

Lees de interviews

COVID-19 behandelingen in de huisartsgeneeskunde

Huisartsenzorg

De 7 vakgroepen huisartsgeneeskunde en het Nivel hebben hun krachten gebundeld in het Consortium Onderzoek Huisartsgenees-kunde. In nauw overleg met patiënt-vertegenwoordigers en andere stakeholders werken zij 3 werkpakketten over COVID-19-zorg in de huisartsenpraktijk uit.

Lees meer over dit project

Actueel

Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2023: ’Inzet op Impact’

Op donderdag 30 maart organiseert ZonMw het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2023 'Inzet op Impact'. Het GGG-congres is al jaren een begrip binnen het brede werkveld van geneesmiddelen(onderzoek) en heeft tot doel het halen, brengen en delen van kennis en het opdoen van inspiratie.

Nieuws

Interprofessionele samenwerking tussen aio's en andere zorgprofessionals in het ziekenhuis

Patiënten met complexe aandoeningen zien vaak meerdere artsen. Daarom is samenwerking tussen artsen van groot belang voor goede medische zorg. Daar is dus meer aandacht voor nodig in de opleidingen. Maar hoe moet zo’n interprofessioneel lesprogramma er dan uitzien? Dat onderzocht Natasja Looman voor de stageperiode van huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde in opleiding in het ziekenhuis.

Natasja Looman
Pagina

Nieuwe inzichten over Aanhoudende Lichamelijke Klachten

Aanhoudende Lichamelijke Klachten zijn in 70% van de gevallen chronisch. Het is daarom belangrijk dat behandelaars beseffen hoe groot de kans op een chronisch verloop van deze aandoening is. En dat mensen vooral worstelen met de grilligheid van hun klachten. Dit vraagt om een behandeling die meer is gericht op grip krijgen op de klachten, in plaats van blijven zoeken naar een oorzaak of diagnose. Lees het interview hierover met Hieke Barends.

Hieke Barends
Pagina

Informatiesessies stimuleringssubsidie palliatieve zorg

Wilt u in februari 2023 stimuleringssubsidie aanvragen voor het implementeren van een interventie in de palliatieve zorg binnen uw organisatie? En heeft u nog vragen over de interventies? Kom dan naar 1 van de 2 online informatiebijeenkomsten op donderdag 12 januari 2023.

Verpleegkundige in gesprek met patient
Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Contact

Thirza Ras

Thirza Ras

Programmamanager

+31 70 349 53 30
kphag@zonmw.nl
Shamala Kotte

Shamala Kotte

Programmasecretaris

+31 70 349 53 30
kphag@zonmw.nl
Portretfoto Yael Stein

Yael Stein

Coördinerend clusterassistent

+31 70 349 53 30
kphag@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website