Voor patiënten zijn huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde vaak het eerste aanspreekpunt. Daarom ondersteunen wij de ontwikkeling van nieuwe kennis rondom ziekten waarmee zij in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben.

Uitgelicht

Multidisciplinaire keuzetabel ondersteunt samen beslissen

Portretfoto van Mitchell van Doormaal en Gerda van der Weele

Hoe zorg je dat alle zorgprofessionals op de hoogte zijn van de diverse behandel-mogelijkheden en hetzelfde verhaal vertellen? Gerda van der Weele (NHG) en Mitchell van Doormaal (KNGF) vertellen hoe zij samen met zorgprofessionals en patiënten samen 1 keuzetabel ontwikkelden.

Lees het interview

Evidence Based Medicine in de huisartsenpraktijk

Portret Lisanne Welink

Hoe kunnen huisartsen (in opleiding) kennis uit richtlijnen en literatuur goed combineren met hun klinische expertise en de wensen van de patiënt? Lees de observaties en tips van arts-onderzoeker Lisanne Welink.

Interview met Lisanne Welink

Huisartsgeneeskundig onderzoek naar geneesmiddelen

Voorkant ZonMw-editie H&W

In de ZonMw-editie van Huisarts & Wetenschap zijn de resultaten van een aantal huisartsgeneeskundeprojecten over geneesmiddelen op een rijtje gezet. Ook vindt u hier een compleet overzicht van onderzoeken naar bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, psychische problematiek en palliatieve zorg.

Bekijk de resultaten

Actueel

Komt een m/v bij de dokter

Maakt het uit of je als man of vrouw tegenover je huisarts zit? Promovendus Aranka Ballering zocht het uit met de financiering van ZonMw. Haar onderzoek wijst uit dat mannen vaker lichamelijk onderzoek en een verwijzing naar een specialist krijgen dan vrouwen.

Symbolen die mannelijk en vrouwelijk aanduiden
Elders gezien

Subsidieoproep voor onderzoek naar effectieve interventies herstel- en nazorg COVID-19

Er is meer onderzoek nodig naar effectieve interventies bij herstel- en nazorg na COVID-19, waarbij de inzet van de specifieke interventie wordt onderbouwd en geëvalueerd en waarbij COVID-19 patiënten actief betrokken worden in alle fases van het onderzoek. Heeft u een goed projectidee dat bruikbare resultaten oplevert tijdens de coronapandemie en de nasleep daarvan? Vraag dan voor 9 november 2021 (14.00 uur) subsidie aan.

Afbeelding spikes coronavirus
Pagina

Oog voor naasten

In de nieuwe editie uit het magazine Pal voor U leest u ervaringsverhalen van naasten, en hoe zorgverleners ook hen kunnen ondersteunen in de palliatieve zorg. Zowel voor, tijdens als na het ziekbed van hun dierbare.

twee mensen omarmen elkaar
Nieuws
Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Internationaal eerstelijnscongres NAPCRG

In november vindt het jaarlijkse NAPCRG-congres plaats. Dit online congres biedt meer dan 600 onderzoekssessies. Kom netwerken met andere onderzoekers in de eerstelijnszorg.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Thirza Ras

Thirza Ras

Programmamanager

+31 70 349 53 30
kphag@zonmw.nl
Shamala Kotte

Shamala Kotte

Programmasecretaris

+31 70 349 53 30
kphag@zonmw.nl
Portretfoto Yael Stein

Yael Stein

Clusterassistent

+31 70 349 53 30
kphag@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website