Voor patiënten zijn huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde vaak het eerste aanspreekpunt. Daarom richten wij ons op de versterking van onderzoek en onderwijs voor deze specialismen.

Uitgelicht

Het nut van onderzoek naar kleine kwalen

Portretfoto van Nadine Rasenberg

Onderzoek naar de juiste behandeling van kleine kwalen kan huisartsen en patiënten veel tijd, geld en energie besparen. Nadine Rasenberg vertelt hoe en waarom zij onderzoek doet naar fasciitis plantaris, een pijnlijke peesplaat onder de voet.

Interview met Nadine Rasenberg

Subsidiemogelijkheden

Er staan op dit moment 2 subsidieoproepen open:

 

Vaardig leren omgaan met patiënten met ‘vage klachten’

Portretfoto Juul Houwen

Het contact tussen huisartsen en patiënten met somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten loopt vaak vast op de communicatie. Ineffectieve zorg is het gevolg. Juul Houwen onderzocht waar het misgaat en ontwikkelde het onderwijstrainingsprogramma SOLK.

Bekijk de 5 belangrijkste tips

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van subsidieoproepen, projectresultaten en andere ontwikkelingen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief Kwaliteit van Zorg.

Aanmelden

Actueel


Krachtige basiszorg en de bijbehorende instrumenten zijn ontwikkeld door huisartsen en buurtteammedewerkers in Overvecht. Samen bieden zij integrale persoonsgerichte zorg dicht bij huis voor mensen met een stapeling van medische en sociaalmaatschappelijke problemen.
Tweet
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

Nieuwe datum: European Implementation Event 2020

Vanwege de pandemie met het Coronavirus is dit evenement uitgesteld van 1 en 2 oktober 2020 naar 27 en 28 mei 2021. Pre-conference activiteiten zijn op 26 mei 2021.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Thirza Ras

Thirza Ras

Programmamanager

+31 70 349 51 99
kphag@zonmw.nl
Shamala Kotte

Shamala Kotte

Programmasecretaris

+31 70 349 50 59
kphag@zonmw.nl
Portretfoto Yael Stein

Yael Stein

Clusterassistent

+31 70 349 53 30
kphag@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website