Voor patiënten is de huisartsenpraktijk vaak het eerste aanspreekpunt en daarmee een belangrijke schakel in de kwaliteit van zorg. Daarom ondersteunen wij de ontwikkeling van kennis voor de dagelijkse huisartsenpraktijk.

Uitgelicht

Subsidieoproep organisatie van herstel- en nazorg bij aanhoudende klachten

Spikes coronavirus

Samenwerkingsverbanden kunnen subsidie aanvragen voor het organiseren van herstel- en nazorg bij aanhoudende klachten na COVID-19. De deadline voor het indienen van projectideeën is 28 november 2022, 14.00 uur.

Bekijk de subsidieoproep

Zorg voor zingeving samen versterken

Portret Gaby Jacobs en Ilse Frank

Hoe kunnen geestelijk verzorgers en praktijkondersteuners ggz van huisartsenpraktijken samenwerken en elkaar versterken bij de zorg voor zingeving? Hoogleraar Geestelijke Verzorging Gaby Jacobs en geestelijk verzorger Ilse Frank vertellen over hun actieonderzoek.

Lees het interview

COVID-19 behandelingen in de huisartsgeneeskunde

Eerstelijnszorg

De 7 vakgroepen huisartsgeneeskunde en het Nivel hebben hun krachten gebundeld in het Consortium Onderzoek Huisartsgenees-kunde. In nauw overleg met patiënt-vertegenwoordigers en andere stakeholders werken zij 3 werkpakketten over COVID-19-zorg in de huisartsenpraktijk uit.

Lees meer over dit project

Actueel

Veldraadpleging Leefstijlgeneeskunde: uw mening telt!

De Patiëntenfederatie Nederland, TNO en ZonMw nodigen u uit om deel te nemen aan een veldraadpleging over leefstijlgeneeskunde, als onderdeel van een verkenning van een brede leefstijlcoalitie. Via een vragenlijst kunt u uw input leveren.

Nieuws

‘We willen vrouwen na zwangerschapscomplicaties gezond houden'

Zwangerschapscomplicaties verhogen de kans op hart- en vaatziekten. Daarom gaan huisartsen in Den Haag vrouwen met complicaties actief monitoren na de zwangerschap. Huisarts Hedwig Vos: 'als je er vroeg bij bent, kan je later veel leed voorkomen.'

Nieuws

Subsidieoproep voor enkelvoudige onderzoeksvragen huisartsgeneeskunde

Om prioriteiten uit de Nationale Onderzoeksagenda Huisartsgeneeskunde te beantwoorden, kunnen huisartsen en/of huisartsonderzoekers nu subsidie aanvragen voor de uitwerking van enkelvoudige onderzoeksvragen. Het gaat om onderzoek dat gebruik maakt van bijvoorbeeld een literatuurstudie, bestaande data of een relatief eenvoudig onderzoeksdesign. De deadline voor het indienen van projectideeën is 1 november 2022, 14.00 uur.

Illustratie huisarts en andere zorgverleners in wachtkamer
Pagina

Subsidieoproep organisatie van herstel- en nazorg bij aanhoudende klachten na COVID-19

Het organiseren van (eerstelijns)zorg bij aanhoudende klachten na een COVID-19-besmetting blijkt een lastige opgave. Hoe kunnen eerstelijnszorgverleners elkaar beter vinden om goede zorg te leveren? Samenwerkingsverbanden kunnen nu subsidie aanvragen (deadline 28 november 2022, 14.00 uur), voor het organiseren van herstel- en nazorg in een regionaal zorgnetwerk of andere organisatievormen die passen binnen de eigen regionale en lokale context.

Spikes coronavirus
Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Startersdag huisartsen

Ben jij bijna klaar als aios of ben je net als huisarts aan de slag? Kom dan naar de gratis Startersdag op zaterdag 1 oktober in De Fabrique in Utrecht! De Startersdag is een initiatief van de LHV, SBOH, NHG en InEen. De organisatie is in handen van de LHV Academie.

Lees meer

9e Nationaal Congres Palliatieve Zorg

Bent u benieuwd naar de laatste ontwikkelingen in de palliatieve zorg? En wilt u graag andere professionals die zich bezighouden met palliatieve zorg ontmoeten en met hen van gedachten wisselen? Kom dan op 13 en 14 oktober naar het 9e Nationaal Congres Palliatieve Zorg.

Lees meer

Save the date: masterclass Samen zorgen voor zingeving

Aandacht voor zingeving van cliënten in de thuissituatie is belangrijk voor hun kwaliteit van leven, zeker in de palliatieve fase. Hoe geeft u deze aandacht voor zingeving vorm? Wiens taak is het? En hoe kunt u als beroepskracht goed samenwerken rondom de zorg voor zingeving?  

Lees meer

Save the date: masterclass Zin in het latere leven

Hoewel ouderen over het algemeen tot de gelukkigste leeftijdsgroepen van Nederland behoren, kunnen er uitdagingen zijn in het behouden van de zin in het latere leven. Welke zingevingsproblemen kunnen een rol spelen bij het ouder worden? Welke ondersteuning bij zingeving vinden ouderen passend en wat betekent dit voor uw werk als professional of vrijwilliger?

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Thirza Ras

Thirza Ras

Programmamanager

+31 70 349 53 30
kphag@zonmw.nl
Shamala Kotte

Shamala Kotte

Programmasecretaris

+31 70 349 53 30
kphag@zonmw.nl
Portretfoto Yael Stein

Yael Stein

Clusterassistent

+31 70 349 53 30
kphag@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website