Kwaliteitsinstrumenten ondersteunen zorgprofessionals en de patiënt en diens naasten om de juiste zorgoptie te kiezen. Wij stimuleren de ontwikkeling, implementatie, evaluatie en herziening van kwaliteitsinstrumenten. Zoals keuzehulpen, kwaliteitsstandaarden, patiënteninformatie en meetinstrumenten.

Uitgelicht

Wijkverpleging

Professionals en cliënten werken samen een kwaliteitsstandaarden

Het programma Ontwikkeling kwaliteitsstandaarden Wijkverpleging is gericht op de ontwikkeling en update van kwaliteitsstandaarden voor de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroepen. Daarnaast worden activiteiten uitgevoerd die de toepasbaarheid en het gebruik van kwaliteitstandaarden vergroten.

Naar het programma

Paramedische zorg

Grafische weergave van de 6 beroepsgroepen in de paramedische zorg met de patiënt daarin centraal

Binnen het programma Paramedische Zorg 2019-2022 worden kwaliteitstandaarden ontwikkeld voor 6 beroepsgroepen binnen de paramedische zorg: fysiotherapie, diëtetiek, logopedie, oefentherapie, ergotherapie en huidtherapie.

Meer over paramedische zorg

Medisch specialistische zorg

Koppelingen

We werken samen met het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten om beter inzichtelijk te maken welke kennis, die uit onderzoek beschikbaar komt, mogelijk opgenomen kan worden in richtlijnen (Richtlijnen-database). Op basis van richtlijnen kiest een arts samen met de patiënt voor de goede, en betaalbare zorg voor de patiënt.

Bekijk de 'gekoppelde' projecten

Actueel

eHealthtoepassingen evalueren? Gebruik de online methodologiegids

Digitale toepassingen hebben een grote vlucht genomen in de zorg vanwege het coronavirus. Dat merkt ook het Citrienfondsprogramma eHealth. Toch blijft de bewijsvoering van eHealthtoepassingen vaak nog achter. Werken ze echt beter, efficiënter en/of duurzamer?

Arts bekijkt een eHealthtoepassing met een patiënt
Pagina

Een kwalitatief betere en meer zichtbare paramedische zorg

In het programma Paramedische Zorg werken 6 beroepsgroepen, de Patiëntenfederatie en Zorgverzekeraars Nederland aan een kwalitatief betere en ook meer zichtbare paramedische zorg. In een interview legt commissievoorzitter Joost Dekker uit hoe de beoogde resultaten een belangrijke bijdrage leveren aan een gezondheidszorg waarin het dagelijks functioneren van patiënten centraal staat.

Joost Dekker
Pagina

Inventarisatie kwaliteitsstandaarden paramedische zorg afgerond

In februari 2020 hebben 5 paramedische beroepsgroepen subsidie ontvangen vanuit het programma Paramedische Zorg voor het inventariseren van bestaande, geplande en gewenste activiteiten op het gebied van de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden. Deze inventarisaties zijn nu opgeleverd.

Grafische weergave van 6 paramedische beroepsgroepen: fysiotherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck, diëtetiek, ergotherapie huidtherapie en logopedie
Nieuws

Geef je feedback: Kwaliteitsstandaard Zorg voor gezonde slaap

Als verzorgende, verpleegkundige of verpleegkundig specialist heb je een belangrijke rol bij het signaleren van slaapproblemen, het adviseren en voorlichten over slapen en het inzetten van verpleegkundige interventies. Om deze zorg te optimaliseren is een kwaliteitsstandaard ontwikkeld. Geef vóór 8 september jouw feedback op de conceptversie; een richtlijn is namelijk pas echt succesvol als deze aansluit bij de praktijk!

Verpleegkundige, verzorgende en client werken aan kwaliteitsstandaard
Elders gezien
Toon meer

Contact

Portretfoto Ineke Voordouw

Ineke Voordouw

Kwaliteitsstandaarden | meetinstrumenten langdurige zorg

+31 70 349 53 48
Portretfoto Elke van Vliet

Elke van Vliet

Kwaliteitsstandaarden | Paramedische Zorg

+31 70 349 50 60
evliet@zonmw.nl
Portretfoto Kees-Jan den Heijer

Kees-Jan den Heijer

Uitkomstgerichte zorg | Kwaliteitsgelden | Citrienfonds

+31 70 349 54 76
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website