De bijeenkomst is verplaatst naar 3 september 2020 en zal digitaal plaatsvinden. Samenwerking in onderzoek en hulpverlening is essentieel om de zorg voor slachtoffers van loverboys te verbeteren en de kennis hierover te vergroten. Matchen bij de kennisontwikkeling over slachtoffers van loverboys is nodig om meer uit onderzoeken te kunnen halen. Het is belangrijk om zorg te geven die echt bij die unieke jongere past. Dus matched care in plaats van hokjesdenken. Samenwerken is noodzakelijk om echt vooruitgang te boeken. Dat waren conclusies van de bijeenkomst Loverboys in 2019.

Vragen die toen naar voren kwamen waren: Hoe bereik je slachtoffers van loverboys en hoe begeleid je hen naar gepaste hulp? Hoe voorkom je verlies van kennis bij de overdracht van cliënten? Op donderdag 3 september 2020 vindt een vervolgbijeenkomst plaats. Er zal dan een update worden gegeven vanuit de lopende onderzoeksprojecten. Ook horen we graag welke samenwerkingen er het afgelopen jaar zijn ontstaan of geïntensiveerd. Of aan welke samenwerking er juist behoefte is en hoe we daarin kunnen faciliteren.

Datum: donderdag 3 september 2020
Tijd: 14.00-17.00 uur
Locatie: online

Voor wie?

Bent u werkzaam in het veld van loverboys of mensenhandel? Doet u onderzoek naar de problematiek of bent u dagelijks met de slachtoffers aan het werk? Bent u ervaringsdeskundige en wilt u me uw kennis een bijdrage leveren om de zorg voor slachtoffers van loverboys te verbeteren? Dan bent u van harte welkom bij de bijeenkomst. Wij hopen op een brede mix van disciplines. Ook als u niet aanwezig was op de bijeenkomst van 2019, bent u welkom.

Programma

13.45  Instroom
14.00  Welkom
14.15  Terugloop aantal meldingen van mogelijke slachtoffers (Suze Hageman, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen)
14.30  Wat hebben slachtoffers van loverboys nodig om hen nog beter te kunnen helpen en om tot een succesvolle toekomst te komen? (Floortje Kunseler en Ferdi Bekken, Fier)
14.45  Inspirerende voorbeelden van samenwerking
15.15  Pauze
15.30  Sekse-gerichte benadering bij aanpak loverboys (Juliette Sonderman, Hogeschool Leiden)
15.45  Onderzoek naar effecten van behandelprogramma’s: samenwerking met meisjes (Karijn Aussems, Christine Dedding, Maaike Muntinga (VUmc) en Anne Addink (NJi))
16.00  Discussie: Wat is nodig om kennis beter te delen en samen kennis te ontwikkelen? (Corinne Dettmeijer en Diana Monissen,Programmacommissie Veilig Opgroeien)
17.00  Einde

Het volledige programma inclusief beschrijving vindt u hier.

Hoe meld ik me aan?

Deelnemers die zich eerder al hadden aangemeld voor de uitgestelde bijeenkomst krijgen voorrang op inschrijving. Zij ontvangen hierover binnenkort bericht. Wilt u het als eerste horen als er plekken over zijn? Schrijf u dan in voor de reservelijst.

Meer informatie

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website