Onderwerpen

Uitgelicht

31 maart 2017: Dag van de Ervaringsdeskundige

Logo Dag van de Ervaringsdeskundige

Voor de 2de keer vindt de Dag van de Ervaringsdeskundige plaats. Een dag waarop evaringsdeskundigen elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen.
ZonMw hecht veel waarde aan de inbreng van ervaringsdeskundigen in de programma's en onderzoeksprojecten.

Lees meer over ervaringsdeskundigen en onderzoek

Toegankelijke film over onderzoek ICT en sociale relaties

screenshot uit de film over het project ICT en sociale relaties

Binnen het programma Gewoon Bijzonder, Nationaal Programma Gehandicapten, staat meedoen van de doelgroep centraal. Het Gewoon Bijzonder project 'ICT en sociale relaties' heeft een film gemaakt waarin op een toegankelijke manier wordt verteld welke onderzoeken zij gaan doen en hoe zij mensen met een beperking mee laten doen.

Henriette Sandvoort, onderzoeker en ervaringsdeskundige, reageert in een vlog op deze film. Henriette coacht samen met onderzoeker Sophie Sergeant de projecten van Gewoon Bijzonder op het gebied van participatie.

Participatiekompas

afbeelding van homepage Participatiekompas

Participatiekompas is een verzamelplek van kennis en praktijkervaringen over patiënten- en cliëntenparticipatie in onderzoek, beleid en kwaliteit van zorg. Naast publicaties, methoden en tools biedt de website ook praktijkvoorbeelden en ervaringsverhalen. 

Ga naar Participatiekompas

Een 10 voor patiëntenparticipatie!

Afbeelding voorkant publicatie Een 10 voor patiëntenparticipatie

Deze uitgave is bedoeld om onderzoekers en patiënten nieuwsgierig te maken naar wat er zoal is geoogst op het gebied van patiëntenparticipatie in onderzoek. Wat zijn belangrijke inzichten? Welke afspraken zijn
handig? Welke hindernissen kun je tegenkomen? Wat valt er te leren van elkaars bloopers? Ook nodigt het boek uit om te kijken naar belangrijke uitdagingen voor de toekomst. 

Bekijk de publicatie

Jongeren betrekken bij onderzoek: hoe doe je dat?

plaatje van voorkant van de publicatie Participatief onderzoek met jongeren - Hoe creëer je betekenisvolle samenwerking?

Om jeugdhulp beter aan te laten sluiten bij de behoeften van jongeren en ouders, is hun betrokkenheid noodzakelijk. Daarom worden ouders en jongeren structureel betrokken bij de onderoeksactiviteiten van de academische werkplaatsen. Maar hoe organiseer je deze structurele betrokkenheid?
Lees daarover in Participatief onderzoek met jongeren - Hoe creëer je betekenisvolle samenwerking?

Links

Actueel

Volg via RSS

Gemeenten in gesprek met ZonMw over sociaal domein

ZonMw heeft veel kennis op het gebied van gemeentelijke vraagstukken rond zorg en ondersteuning, jeugd en werk. Samen met gemeenten wil ZonMw investeren in een duurzame kennisinfrastructuur op het gebied van het sociaal domein. Daarom gaat ZonMw op donderdag 18 mei de dialoog aan met een aantal gemeenten.

Nieuws

Evaluatie Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO)

Het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) is geëvalueerd. Het programma startte in 2008 met de opdracht van het Ministerie van VWS aan ZonMw om met een NPO de zorg en ondersteuning voor ouderen in een kwetsbare positie te verbeteren. In de eindfase van het NPO zijn verschillende interne en externe evaluaties uitgevoerd.

Nieuws

PatientenTop Zorg voor innoveren brengt slimme lessen in beeld

Tijdens de PatientenTop op 11 april hebben zorgvernieuwers, patienten en zorgverleners zich samen gebogen over het onderwerp patient included innoveren. Een dynamische middag vol interactie en uitwisseling met als resultaat: acht waardevolle lessen voor zorgvernieuwers.

Nieuws

Engelse vertaling actieplan Lymeziekte

ZonMw lanceerde in maart 2016 een actieplan voor de verbetering van de diagnose, behandeling en preventie van Lymeziekte. Vanwege de internationale samenwerking op het gebied van onderzoek en behandeling is nu een Engelstalige versie van het actieplan beschikbaar.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Contact

portret Jolanda Huizer

Jolanda Huizer

Coördinator Patiëntenparticipatie

Telefoonnummer+31703495257
E-mailadreshuizer@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website