Bent u een organisatie die opkomt voor de belangen van mensen met een (chronische) ziekte, beperking of psychische problemen? Dan kunt u een project aanvragen bij het programma Voor elkaar! Een project moet er aan bijdragen dat uw (brede) achterban beter in staat is het leven te leiden waar men zelf voor kiest. Dat betekent dat projecten kunnen gaan over zorg, wonen, werken, leren, vrije tijd, toegankelijkheid en mobiliteit. Tijdens het programma leert u van elkaar wat er nodig is om zo veel mogelijk impact te bereiken.

Nieuws over het programma

Eerste e-magazine Voor elkaar! online

In een jaar tijd heeft het programma Voor elkaar! al bijna 60 initiatieven gefinancierd die de positie van patiënten versterken. Hoe staat het met die projecten? Hoe zorgen zij ervoor dat ze veel mensen bereiken en echt impact hebben op het leven van mensen? Wij spraken met 6 van hen.

Naar het e-magazine

Nieuw e-mailadres

Heeft u vragen over het programma Voor elkaar? Dan kunt u ons bereiken op ons nieuwe e-mailadres: voorelkaar@zonmw.nl

Word lid van de Facebookgroep Voor elkaar!

Op veler verzoek heeft het programma Voor elkaar! een Facebookgroep opgericht. Hierin kunnen patiënten- en gehandicaptenorganisaties die opkomen voor mensen met een (chronische) ziekte, beperking of psychisch probleem ervaringen met elkaar uitwisselen. Zo werken we samen naar een nog betere patiëntenbeweging toe.

Dus ben jij actief voor een patiënten- of gehandicaptenorganisatie? En wil je graag ideeën en ervaringen uitwisselen met andere organisaties? Of juist jouw mooie voorbeelden met anderen delen? Word dan lid van de besloten Facebookgroep ZonMw: Voor elkaar!

Naar de Facebookgroep

2e Netwerksubsidieoproep Voor elkaar! geopend

Op 5 november is de 2e netwerksubsidieoproep van Voor elkaar! geopend. Organisaties die de belangen behartigen van mensen met een chronische beperking kunnen een aanvraag indienen voor een bedrag van maximaal 5.000 euro.

Ga naar de subsidieoproep

Razende Reporter gaat aan de slag voor het programma Voor elkaar!

portretfoto marcel senten

Heb jij een project binnen het programma Voor elkaar!? Dan kan het zomaar gebeuren dat je bezoek krijgt van onze Razende Reporter Marcel Senten. De Razende Reporter gaat door het land ‘razen’ op zoek naar mooie projecten met impact!

Meer over de Razende Reporter

Wijziging tijdspad 2de open oproep

groep nordic walkers wachten op de stoep voor het stoplicht

In de subsidieoproep van de 2de open oproep werd aangegeven dat aanvragers medio oktober uitsluitsel zouden krijgen over hun ingediende idee. De beoordeling heeft echter vertraging opgelopen door persoonlijke omstandigheden bij één van onze commissieleden. Mensen die een projectidee hebben ingediend krijgen nu medio november bericht. De hoofdaanvragers zijn per e-mail al ingelicht over deze wijziging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, dan kunt u contact met ons opnemen via voorelkaar@zonmw.nl.

Subsidieoproepen Voor elkaar! in 2019

In 2019 zijn er een aantal subsidieoproepen gepland.

Bekijk alle subsidieoproepen in 2019

Actueel

Vooraankondiging oproep ‘netwerksubsidie’ Voor elkaar!

Het programma Voor elkaar! opent op 5 november weer een oproep ‘Netwerksubsidies’. Organisaties die de belangen behartigen van mensen met een chronische beperking kunnen een aanvraag indienen voor een bedrag van maximaal 5.000 euro.

Nieuws

Sporten met beperking dankzij slimme vondsten

‘Be active’ en ‘sporten doet iets met je’. De slogans van de Nationale Sportweek en de European Sport Week, die deze maand worden gehouden, zijn duidelijk: sporten is goed voor je. Maar als je een fysieke beperking hebt, is ‘gewoon’ sporten niet altijd mogelijk. Jan Verberkt zoekt daarvoor slimme oplossingen. Hij is projectleider van het Ir. Otten Fieldlab Aangepast Sporten in Eindhoven.

Elders gezien

‘Nederland is divers, nu de medische wereld nog’

Er moet meer structurele aandacht komen voor ziektes waar vooral mensen van kleur onder lijden, vindt Chantelle Rodgers (40). ‘De medische wereld in de breedte moet meegroeien met het Nederland zoals het er nu uitziet.’

portretfoto van een donkere vrouw in een rode jurk
Elders gezien
Toon meer

Subsidieoproepen

2e Netwerksubsidieoproep Voor elkaar!

Onderwerpen

  • Netwerken
  • Samenwerking
  • Regionaal
  • Patiënten en gehandicaptenorganisaties
  • Belangenorganisaties

Onderdeel van programma

Voor elkaar!

Geplaatst op

5 november 2019

Deadline

10 december 2019,
14.00 uur

Bekijk

2e Open subsidieoproep Voor elkaar!

Onderwerpen

  • Bereik & impact
  • Mensen met een (chronische) ziekte, beperking, psychische problemen of naasten
  • Voor en door de doelgroep
  • Alle aspecten van leven met een ziekte of beperking
  • Voor elkaar

Onderdeel van programma

Voor elkaar!

Geplaatst op

19 november 2019

Deadline

13 januari 2020,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Congres Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden - Zwolle

Hoe bereik je als gemeente, organisatie of professional een zo groot mogelijke maatschappelijke impact? De publieke middelen zijn beperkt, je wilt de budgetten dus inzetten op programma’s waarvan de effectiviteit is getoetst. Maar hoe dan? Leer van praktijkvoorbeelden tijdens het congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein’ dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), ZonMw, Sociaal Werk Nederland, Divosa en Movisie organiseren. Het congres...

Lees meer

Congres Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden - Eindhoven

Hoe bereik je als gemeente, organisatie of professional een zo groot mogelijke maatschappelijke impact? De publieke middelen zijn beperkt, je wilt de budgetten dus inzetten op programma’s waarvan de effectiviteit is getoetst. Maar hoe dan? Leer van praktijkvoorbeelden tijdens het congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein’ dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), ZonMw, Sociaal Werk Nederland, Divosa en Movisie organiseren. Het congres...

Lees meer
Toon alle agenda-items
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website