Vanaf 2019 verandert er het één en ander voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties en organisaties die de belangen behartigen van mensen met een psychische aandoening. Uit dialoogbijeenkomsten bleek dat het veld een andere aanpak wenste. De vouchers worden afgeschaft. U kunt projectsubsidies aanvragen bij ZonMw. Wat betekent dat voor uw organisatie? Op deze website informeren wij u hierover. Hebt u na het lezen nog vragen, dan kunt u hiermee uiteraard bij ons terecht. Let op: het gaat in dit programma niet om zorg- of welzijnsorganisaties.

Nieuws over het programma

Subsidieoproep 'Implementeren met impact' gesloten

Grote en kleinere organisaties hebben in totaal 96 aanvragen ingediend. Ook de onderwerpen van de aangevraagde projecten zijn zeer divers. De programmacommissie vergadert begin december over de aanvragen. Rond 20 december ontvangen de indieners bericht of hun aanvraag is gehonoreerd.

Tip: huur een implementatiecoach in!

Marie-José van Rooy

Doel van uw project is dat uw product of dienst een oplossing biedt op een vraagstuk van de patiënten of andere personen waar u zich op richt. Een product, dienst of oplossing waar zij daadwerkelijk op zitten te wachten. Dat vervolgens zo wordt toegepast, dat degene die ermee aan de slag moet, er ook goed mee uit de voeten kan. Dat vraagt om expertise op het gebied van implementatie binnen de projectgroep.
 

Implementatiecoaches: bekijk ons overzicht

Minister Bruno Bruins over Voor elkaar!

Bruno Bruins

'Het gaat niet alleen om samenwerken op basis van een aandoening. U kunt de krachten bundelen op het gebied van werk, wonen, onderwijs, zorg aan huis of meedoen in de samenleving.' Minister Bruno Bruins richt zich tot patiënten- en gehandicaptenorganisaties in de speciale nieuwsbrief over het nieuwe programma Voor elkaar!

Lees het artikel

Nieuwsbrief over programma Voor elkaar!

afbeelding van de nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief staat Voor elkaar! centraal. Het programma ondersteunt de komende 4 jaar de verbetering van de positie van de patiënt.  

Programmatekst Voor elkaar!

foto met mensen bij een bushalte

Waar gaat het programma Voor elkaar! over? U leest het in de officiele programmatekst.

Lees de programmatekst en de aanbiedingsbrief aan de Tweede Kamer

Actueel

Volg via RSS

Informatiebijeenkomst eerste subsidieoproep Voor elkaar! ‘Implementeren met impact’

De eerste ronde van de projectsubsidies van het ZonMw-programma Voor elkaar! gaat over implementatie. Deze subsidieronde wordt opengesteld op 19 september 2018. Heeft uw als patiëntenorganisatie of organisatie van mensen met een beperking een veelbelovend product ontwikkeld. En heeft u een plan om de stap naar (breder) gebruik in de praktijk te maken? Dan bent u van harte uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst over deze subsidieronde op 19...

Nieuws
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website