Vanaf 2019 verandert er het één en ander voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties en organisaties die de belangen behartigen van mensen met een psychische aandoening. Uit dialoogbijeenkomsten bleek dat het veld een andere aanpak wenste. De vouchers worden afgeschaft. U kunt projectsubsidies aanvragen bij ZonMw. Wat betekent dat voor uw organisatie? Op deze website informeren wij u hierover. Hebt u na het lezen nog vragen, dan kunt u hiermee uiteraard bij ons terecht. Let op: het gaat in dit programma niet om zorg- of welzijnsorganisaties.

Nieuws over het programma

Het team Voor elkaar! geeft tips over het schrijven van een projectidee

Het schrijven van een projectidee of een projectaanvraag voor Voor elkaar! is soms lastiger dan je denkt. Want waar moet je rekening mee houden? En wat komt er allemaal kijken bij het schrijven van een idee of aanvraag? Op deze pagina geven we u handige tips, om het indienen zo makkelijk mogelijk te maken.

Bekijk de filmpjes

Eerste open oproep Voor elkaar! 2019

programmabeeld Voor elkaar: mensen bij bushalte

Wij vragen u om eerst een projectidee in te dienen.
Deadline 21 maart 2019 14:00 uur

Ga naar de subsidieoproep

Ervaringen met de subsidieoproep 'Implementeren met impact'

foto van Jolanda Huizer en Robert Jaboer in gesprek

In het najaar 2018 is de eerste subsidieoproep van het programma Voor elkaar! opengesteld. Jolanda Huizer en Robert Jaboer van het Voor elkaar!-team blikken terug op hoe het ging en wat er in de toekomst anders moet.

Lees het dubbelinterview

Subsidieoproepen Voor elkaar! in 2019

Op 21 februari 2019 opent de tweede subsidieoproep van Voor elkaar! Wij organiseren een informatiebijeenkomst over de subsidieoproep om 14:00 uur bij ZonMw in Den Haag. Wilt u deze bijwonen, stuur dan een mail naar participatie@zonmw.nl onder vermelding van ‘22 februari’.

In 2019 zijn er nog meer subsidieoproepen gepland.

 

Bekijk alle subsidieoproepen in 2019

Even voorstellen: de programmacommissie van Voor elkaar!

groepsfoto programmacommissie

Het programma Voor elkaar! wordt ondersteund door een onafhankelijke programmacommissie. In dit artikel stellen de commissieleden zich aan u voor.

Naar het artikel

12 projecten gehonoreerd van subsidieoproep Implementeren met impact

Eind december 2018 zijn 12 projecten gehonoreerd van de 1ste subsidieoproep Implementeren met impact. De projecten gaan begin 2019 van start. Wilt u weten om welke projecten het gaat?

Bekijk de lijst met gehonoreerde projecten

Nieuwsbrief over programma Voor elkaar!

afbeelding van de nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief staat Voor elkaar! centraal. Het programma ondersteunt de komende 4 jaar de verbetering van de positie van de patiënt.  

Actueel

Volg via RSS

Subsidieoproep: MPNN workshops

Tegenwoordig zijn steeds meer patiëntgedreven onderzoeksagenda’s beschikbaar. De workshops zijn bedoeld om deze onderzoeksagenda’s van patiënten te vertalen naar concrete onderzoeksvragen en projectideeën. In deze workshops gaan eindgebruikers en onderzoekers aan de slag met de onderzoeksprioriteiten van patiënten. Er kan een aanvraag ingediend worden voor een één- twee- of driedaagse workshop. Per workshop is maximaal €10.000,- beschikbaar.

Pagina

Handreiking voor patiëntenparticipatie bij de ontwikkeling van digitale zorg

E-health wordt alleen goed gebruikt als patiënten deze nuttig, gebruiksvriendelijk en veilig vinden. Patiënten betrekken lijkt daarom een open deur. Maar hoe organiseer je samenwerking met patiënten? De Handreiking voor patiëntenparticipatie bij de ontwikkeling van digitale zorg geeft antwoord op zulke vragen. Er is ook een Handreiking voor toegankelijke digitale zorg (2019) verschenen.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

1ste Open oproep Voor elkaar!

Onderwerpen

  • Projectidee
  • Sociale inclusie en gelijkwaardigheid
  • Empowerment en eigen regie
  • Organisaties die de belangen behartigen van mensen met een (chronische) ziekte, beperking of psychische problemen (pg-organisaties)
  • Ervaringsdeskundigheid

Onderdeel van programma

Voor elkaar!

Geplaatst op

21 februari 2019

Deadline

21 maart 2019,
14.00 uur

Bekijk
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website