Bent u een organisatie die opkomt voor de belangen van mensen met een (chronische) ziekte, beperking of psychische problemen? Dan kunt u een project aanvragen bij het programma Voor elkaar! Een project moet er aan bijdragen dat uw (brede) achterban beter in staat is het leven te leiden waar men zelf voor kiest. Dat betekent dat projecten kunnen gaan over zorg, wonen, werken, leren, vrije tijd, toegankelijkheid en mobiliteit. Tijdens het programma leert u van elkaar wat er nodig is om zo veel mogelijk impact te bereiken.

Nieuws over het programma

Workshops in aanloop naar de open subsidieronde van augustus

Binnenkort opent de tweede open subsidieoproep van het programma Voor elkaar! In deze ronde dienen aanvragers eerst een projectidee in. Maar ook voor een projectidee gelden bepaalde voorwaarden. Een aantal zaken moet al zijn uitgedacht voordat een idee klaar is om in te dienen. Daarom organiseren ZonMw en PGOsupport op 17 en 24 juli en op 21 augustus de workshop ‘Bereid je voor op de subsidieoproep van ZonMw’ in Utrecht. Ook zijn er weer informatiebijeenkomsten waarin je vragen kan stellen over de oproep en de procedure.

Lees meer over de workshops en informatiebijeenkomsten

Word lid van de Facebookgroep Voor elkaar!

Op veler verzoek heeft het programma Voor elkaar! een Facebookgroep opgericht. Hierin kunnen patiënten- en gehandicaptenorganisaties die opkomen voor mensen met een (chronische) ziekte, beperking of psychisch probleem ervaringen met elkaar uitwisselen. Zo werken we samen naar een nog betere patiëntenbeweging toe.

Dus ben jij actief voor een patiënten- of gehandicaptenorganisatie? En wil je graag ideeën en ervaringen uitwisselen met andere organisaties? Of juist jouw mooie voorbeelden met anderen delen? Word dan lid van de besloten Facebookgroep ZonMw: Voor elkaar!

Naar de Facebookgroep

Subsidieoproepen ‘beleid en strategie’ en ‘netwerksubsidies’ geopend

groep mensen staat te wachten op de stoep

De subsidieoproepen 'Netwerksubsidie' en 'Beleid en Strategie' zijn geopend. Organisaties die de belangen behartigen van mensen met een chronische beperking kunnen een aanvraag indienen. In dit nieuwsbericht vindt u meer informatie over de oproepen.

Lees meer over de oproepen

Subsidieoproepen Voor elkaar! in 2019

In 2019 zijn er een aantal subsidieoproepen gepland.

Bekijk alle subsidieoproepen in 2019

Even voorstellen: de programmacommissie van Voor elkaar!

groepsfoto programmacommissie

Het programma Voor elkaar! wordt ondersteund door een onafhankelijke programmacommissie. In dit artikel stellen de commissieleden zich aan u voor.

Naar het artikel

Actueel

Volg via RSS

ZonMw en PGOsupport organiseren workshops en informatiebijeenkomsten in voorbereiding op subsidieronde Voor elkaar!

Binnenkort opent de tweede open subsidieoproep van het programma Voor elkaar! In deze ronde dienen aanvragers eerst een projectidee in. Maar ook voor een projectidee gelden bepaalde voorwaarden. Een aantal zaken moet al zijn uitgedacht voordat een idee klaar is om in te dienen. Daarom organiseren ZonMw en PGOsupport op 24 juli en op 21 augustus de workshop ‘Bereid je voor op de subsidieoproep van ZonMw’ in Utrecht.

Nieuws

UvH start onderzoek naar sociale inclusie van mensen met een beperking in een beschutte woonomgeving

De Universiteit voor Humanistiek, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, KansPlus, Platform EMG en Sien gaan onderzoeken wat de betekenis van het VN-verdrag is voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking die verblijven in een beschutte woonomgeving. Zij krijgen hiervoor financiering van ZonMw vanuit het programma Ethiek en Gezondheid, en voeren het uit in samenwerking met zes zorginstellingen.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

Informatiebijeenkomst open subsidieoproep Voor elkaar!

Binnenkort opent de tweede open oproep voor de subsidieronde van het programma Voor elkaar! Deze oproep gaat over innovatieve projecten die bevorderen dat patiënten, cliënten en hun naasten het leven kunnen leiden waarvoor zij zelf kiezen. De oproep is gericht op patiënten- en gehandicaptenorganisaties die zich inzetten voor mensen met een (chronische) ziekte of beperking, cliënten uit de ggz en hun naasten.

Lees meer
Toon alle agenda-items
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website