In 2018 verandert er het één en ander voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties. De vouchers worden afgeschaft. Daarvoor in de plaats komen vanaf 2019 projectsubsidies die u aanvraagt bij ZonMw. Wat betekent dat voor uw organisatie? Op deze website informeren wij u hierover. Hebt u na het lezen nog vragen, dan kunt u hiermee uiteraard bij ons terecht.

Nieuws over het programma

Waarom dit nieuwe programma voor projectsubsidies?

Man in rolstoel op straat

Patiëntenorganisaties krijgen na 2018 te maken met vernieuwde subsidieregels. Belangrijkste verschil is dat niet langer het aantal leden leidend is, om in aanmerking te komen voor projectsubsidie. In plaats daarvan wordt er gekeken naar de impact die de organisaties voor hun achterban bereiken. Wat verandert er nog meer?

Lees het nieuwsbericht

Bijeenkomst uitkomsten enquête

Op 29 mei bespreken we tijdens een bijeenkomst de uitkomsten van de enquête. Met deze enquête is een eerste inventarisatie gedaan onder patiënten- en gehandicaptenorganisatie over hun wensen en ideeën over de projectsubsidies.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

In juni informeren wij u over resultaten van de werksessie van 29 mei en informeren hoe wij gebruik maken van uw aanbod om mee te denken. Mogelijk in een tweede werksessie, een (telefonisch) gesprek, per mail of vragenlijst. De aanpak is mede afhankelijk van het aantal reacties. 

Contact

Instellingssubsidie: DUS-I

Ook in 2019 zijn er twee soorten subsidies voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Naast de projectsubsidies (voorheen voucherprojecten) die wij gaan uitvoeren, zijn er ook de instellingssubsidies. De uitvoering van de instellingssubsidie vindt komend jaar weer plaats bij DUS-I. Op de website van DUS-I vindt u alle informatie over de subsidie en de aanvraagprocedure.

De tussentijdse rapportages en verantwoording over de voucherprojecten van 2018 stuurt u ook naar DUS-I.

Naar de website van DUS-I

Actueel

Volg via RSS
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website