In 2018 verandert er het één en ander voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties. De vouchers worden afgeschaft. Daarvoor in de plaats komen vanaf 2019 projectsubsidies die u aanvraagt bij ZonMw. Wat betekent dat voor uw organisatie? Op deze website informeren wij u hierover. Hebt u na het lezen nog vragen, dan kunt u hiermee uiteraard bij ons terecht.

Nieuws over het programma

Waarom dit nieuwe programma voor projectsubsidies?

Man in rolstoel op straat

Patiëntenorganisaties krijgen na 2018 te maken met vernieuwde subsidieregels. Belangrijkste verschil is dat niet langer het aantal leden leidend is, om in aanmerking te komen voor projectsubsidie. In plaats daarvan wordt er gekeken naar de impact die de organisaties voor hun achterban bereiken. Wat verandert er nog meer?

Lees het nieuwsbericht

Verslag eerste werkbijeenkomsten

beeld van deelnemers aan de bijeenkomst plenaire gedeelte

Op 29 mei en 19 juni kwam een aantal organisaties bij elkaar om te praten over de uitkomsten van de enquête en het inrichten van het programma Voor elkaar!

Lees het verslag van de bijeenkomsten

Instellingssubsidie: DUS-I

Ook in 2019 zijn er twee soorten subsidies voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Naast de projectsubsidies (voorheen voucherprojecten) die wij gaan uitvoeren, zijn er ook de instellingssubsidies. De uitvoering van de instellingssubsidie vindt komend jaar weer plaats bij DUS-I. Op de website van DUS-I vindt u alle informatie over de subsidie en de aanvraagprocedure.

De tussentijdse rapportages en verantwoording over de voucherprojecten van 2018 stuurt u ook naar DUS-I.

Naar de website van DUS-I

Actueel

Volg via RSS

Agenda

Team Voor elkaar! aanwezig bij Academieparade 18 t/m 22 september

Dinsdag 18 tot en met zaterdag 22 september is het Academieparade bij PGOsupport: workshops, spreekuren en sneakpreviews van cursussen en adviesdiensten voor patiënten- en cliëntenorganisaties. Medewerkers van het team Voor elkaar! zijn aanwezig om vragen over het programma voor projectsubsidies te beantwoorden.

Lees meer
Toon alle agenda-items
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website