Vanaf 2019 verandert er het één en ander voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties en organisaties die de belangen behartigen van mensen met een psychische aandoening. Uit dialoogbijeenkomsten bleek dat het veld een andere aanpak wenste. De vouchers worden afgeschaft. U kunt projectsubsidies aanvragen bij ZonMw. Wat betekent dat voor uw organisatie? Op deze website informeren wij u hierover. Hebt u na het lezen nog vragen, dan kunt u hiermee uiteraard bij ons terecht. Let op: het gaat in dit programma niet om zorg- of welzijnsorganisaties.

Nieuws over het programma

Subsidieoproepen voor Netwerken en Strategie & Beleid verhuizen naar mei/juni

De planning van de eerstkomende subsidieoproepen is gewijzigd. Dit heeft te maken het grote aantal ingediende projectideeën voor de open subsidieoproep, die wij zorgvuldig willen behandelen en afhandelen. En met het behandelen van de uitgewerkte aanvragen die binnenkort worden ingediend. Wij verwachten in mei of juni de volgende subsidieoproepen open te stellen: Netwerksubsidie, subsidie Beleid & Strategie. Houd onze website in de gaten.

Kom naar de workshop 'Impact bereiken met samenwerken' op 6 mei

Samenwerken met voor jou belangrijke partijen leidt tot meer impact. Dat blijkt zowel uit de praktijk als uit de literatuur. Zo draagt samenwerking eraan bij dat er daadwerkelijk iets ten goede verandert voor de patiënt of cliënt. Wie zijn dan de samenwerkingspartners voor jouw project? En als je gaat samenwerken, welke vaardigheden heb je daarvoor nodig? Dat bespreken en oefenen we in deze workshop, die op 6 mei georganiseerd wordt door ZonMw en PGOsupport.

Meer informatie en aanmelden?

Ga naar de website van PGOsupport

Word lid van de Facebookgroep Voor elkaar!

Op veler verzoek heeft het programma Voor elkaar! een Facebookgroep opgericht. Hierin kunnen patiënten- en gehandicaptenorganisaties die opkomen voor mensen met een (chronische) ziekte, beperking of psychisch probleem ervaringen met elkaar uitwisselen. Zo werken we samen naar een nog betere patiëntenbeweging toe.

Dus ben jij actief voor een patiënten- of gehandicaptenorganisatie? En wil je graag ideeën en ervaringen uitwisselen met andere organisaties? Of juist jouw mooie voorbeelden met anderen delen? Word dan lid van de besloten Facebookgroep ZonMw: Voor elkaar!

Naar de Facebookgroep

Het team Voor elkaar! geeft tips over het schrijven van een projectidee

Het schrijven van een projectidee of een projectaanvraag voor Voor elkaar! is soms lastiger dan je denkt. Want waar moet je rekening mee houden? En wat komt er allemaal kijken bij het schrijven van een idee of aanvraag? Op deze pagina geven we u handige tips, om het indienen zo makkelijk mogelijk te maken.

Bekijk de filmpjes

Subsidieoproepen Voor elkaar! in 2019

Op 21 februari 2019 opent de tweede subsidieoproep van Voor elkaar! Wij organiseren een informatiebijeenkomst over de subsidieoproep om 14:00 uur bij ZonMw in Den Haag. Wilt u deze bijwonen, stuur dan een mail naar participatie@zonmw.nl onder vermelding van ‘22 februari’.

In 2019 zijn er nog meer subsidieoproepen gepland.

 

Bekijk alle subsidieoproepen in 2019

Ervaringen met de subsidieoproep 'Implementeren met impact'

foto van Jolanda Huizer en Robert Jaboer in gesprek

In het najaar 2018 is de eerste subsidieoproep van het programma Voor elkaar! opengesteld. Jolanda Huizer en Robert Jaboer van het Voor elkaar!-team blikken terug op hoe het ging en wat er in de toekomst anders moet.

Lees het dubbelinterview

Even voorstellen: de programmacommissie van Voor elkaar!

groepsfoto programmacommissie

Het programma Voor elkaar! wordt ondersteund door een onafhankelijke programmacommissie. In dit artikel stellen de commissieleden zich aan u voor.

Naar het artikel

12 projecten gehonoreerd van subsidieoproep Implementeren met impact

Eind december 2018 zijn 12 projecten gehonoreerd van de 1ste subsidieoproep Implementeren met impact. De projecten gaan begin 2019 van start. Wilt u weten om welke projecten het gaat?

Bekijk de lijst met gehonoreerde projecten

Actueel

Volg via RSS

Handreiking voor patiëntenparticipatie bij de ontwikkeling van digitale zorg

E-health wordt alleen goed gebruikt als patiënten deze nuttig, gebruiksvriendelijk en veilig vinden. Patiënten betrekken lijkt daarom een open deur. Maar hoe organiseer je samenwerking met patiënten? De Handreiking voor patiëntenparticipatie bij de ontwikkeling van digitale zorg geeft antwoord op zulke vragen. Er is ook een Handreiking voor toegankelijke digitale zorg (2019) verschenen.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website