Functioneren als focus van zorg

Vlog van senior onderzoeker Gonda Stallinga
Gonda Stallinga is verpleegkundige (niet praktiserend), verplegingswetenschapper en expert in het gebruik van de International Classification of Functioning, Disability and Health (ICF). Functioneren als focus van zorg en als identiteit van het beroep verpleegkundige is haar missie.

Over Gonda Stallinga

Gonda werkt, zowel als onderzoeker als trainer, met name in projecten in de gezondheidszorg die gericht zijn op de paradigmaverschuiving van biomedische naar biopsychosociale zorg. Daarbij wordt het concept functioneren (gedefinieerd in termen van ICF) centraal gesteld.

Gonda Stallinga is één van de deelnemers aan het verpleegkundig leiderschapsprogramma Leadership Mentoring in Nursing Research. Zij is senior onderzoeker bij het Universitair Medisch Centrum Groningen, afdeling Gezondheidswetenschappen, sectie Verplegingswetenschap. Ze is lid van het WHO-Family of International Classifications Collaborating Centre (WHO-FIC-CC) in Nederland (RIVM), voorzitter van de Publiek Private Partnerschap (PPP) ‘Gezondheid: ertoe doen en meedoen’ en betrokken bij de ontwikkeling van mICF (mobile ICF).

Samen met Yvonne Heerkens schreef ze het boek 'Functioneren als focus van zorg en welzijn' (4-4-2021) met ICF-praktijkvoorbeelden.

Op de hoogte blijven?
Volg Gonda op Twitter (@HAStallinga) en LinkedIn.

Contact
Heb je een vraag aan Gonda? Neem dan contact op via h.a.stallinga@umcg.nl of +31 (0)6 10 53 39 02.

Verpleegkundig leiderschapsprogramma LMNR 2.0

In februari 2019 startte de 2e groep fellows met het 2-jarig verpleegkundig leiderschapsprogramma Leadership Mentoring in Nursing Research (LMNR 2.0): een leiderschapstraining gericht op gepromoveerde verpleegkundigen en postdocs die werkzaam zijn als onderzoekers. Op 26 februari 2021 vond de slotbijeenkomst Connecting the dots: notes on nursing #2030 plaats.

De ontwikkeling en uitvoering van de leiderschapstraining LMNR 1.0 werd gefinancierd vanuit het inmiddels afgeronde ZonMw-programma Tussen Weten en Doen II. De uitvoering van LMNR 2.0 is ook gefinancierd vanuit het programma Tussen Weten en Doen II, maar wordt vervolgd in het programma Verpleging en Verzorging. In 2023 start LMNR 3.0 (met financiering vanuit het programma Verpleging en Verzorging).