15 gemeenten zijn gestart met het verkennen van living labs sport en bewegen, verdeeld in 8 grote gemeenten en 7 middelgrote gemeenten.
Een living lab is een leer- en experimenteeromgeving waarin de eindgebruiker (bijv. de burger) centraal staat. Binnen een living lab wordt intensief samengewerkt met de belangrijkste stakeholders en worden innovaties bedacht en getest in de leefomgeving van de gebruiker. Activiteiten van het living lab vinden plaats in de wijk waar de gebruiker woont, werkt, sport en beweegt.

De projecten

Lokaal Sportakkoord Lingewaard 3 x 3 = 3 micro labs

In de gemeente Lingewaard wordt de beweegbehoefte van burgers in kaart gebracht met als doel nieuw sportaanbod op lokale sportparken te realiseren.
Bekijk het project

LivingLab Beweegvriendelijk Vinkhuizen

Met de Living Lab Beweegvriendelijk Vinkhuizen (LLBV) in de gemeente Groningen wordt gewerkt aan een beweegvriendelijke omgeving.
Bekijk het project

De Medemblikse sportomgeving als Gallisch dorp

In de gemeente Medemblik richten ze zich op het creëren van vernieuwing van het sportaanbod, verbreding en inclusie.
Bekijk het project

Ll m&gezond

In de living lab sport en bewegen bij de gemeente Emmen zoeken verschillende professionals samen met mensen met grote gezondheidsrisico’s uit wat hen stimuleert om te gaan sporten en bewegen.
Bekijk het project

Samen voor een sportieve start!

Voldoende bewegen is van groot belang in de eerste levensjaren. De living lab in de gemeente Nijmegen wil stimuleren dat 0-4 jarigen met plezier beter leren bewegen en blijven bewegen.
Bekijk het project

Kansen voor een nieuwe generatie

Met de living lab ‘Kansen voor een nieuwe generatie’ wil gemeenten Oldambt stimuleren dat kinderen uit lage inkomensgroepen aan de slag gaan met het verbeteren van hun leefstijl.
Bekijk het project

D'ran samen voor vitale werknemers

Hoe kunnen werknemers verleid worden tot sporten- en bewegen? In een living lab buigt gemeente Oude IJsselstreek zich met partners over deze vraag.
Bekijk het project

Bewoner als spelbepaler in sport, bewegen en gezondheid

De gemeente Breda ambieert dat de bewoners centraal staan en dat het sport- en beweegaanbod aansluit op hun behoeften. Met de living lab sport en bewegen gaan ze dat realiseren.
Bekijk het project

Living lab Oss: actieve kinderen door open badges!

In de gemeente Oss zijn ze met de living lab sport en bewegen bezig om inactieve kinderen in beweging te krijgen.
Bekijk het project

Vooruit met winst door sport in Vollenhove

Hoe maak je sporten en bewegen haalbaarder voor mensen die in een moeilijke financiële situatie verkeren? In de gemeente Zeist zoeken ze een oplossing in een living lab.
Bekijk het project

Positief Pedagogisch Sportklimaat in Amersfoort

Met de living lab ‘Positief Pedagogisch Sportklimaat’ zoekt de gemeente Amersfoort uit hoe een goed sportklimaat voor kinderen en jongeren gerealiseerd kan worden.
Bekijk het project

Living Lab Hydrotherapy

Met de Living Lab Hydrotherapy probeert de gemeente Rheden het zwembad als preventieve gezondheidszorgvoorziening in te zetten. Met name voor ouderen.
Bekijk het project

Waarde van bewegen Harderwijk

In de gemeente Harderwijk wordt onderzocht of een living lab dat zich richt op mensen met psychische problemen kansrijk is om hen te helpen aan een actievere leefstijl.
Bekijk het project

Voetlab Haarlem Noord

Met living lab Voetlab beoogt gemeente Haarlem een divers sportaanbod ter aanvulling op het traditionele verenigingsaanbod. Hoe gaan zet dat doen?
Bekijk het project

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website