Onderzoek naar sport en bewegen is van belang om de positieve opbrengsten van sport voor de maatschappij te vergroten. Niet alleen voor topsport, maar juist ook voor de breedtesport. Ons doel is om kennis te ontwikkelen over hoe iedereen kan (blijven) sporten en bewegen naar eigen vermogen. Daarom investeren we in kwalitatief hoogwaardige en duurzame kennis en stimuleren we dat die kennis ingezet wordt voor de praktijk.

Uitgelicht

Onderzoeksresultaten sportprojecten op film

Roeier en schaatser door elkaar heen

Hoe kunnen roeiers hun roeitechniek verbeteren? En hoe komt een schaatser tot zijn of haar ideale schaatsslag? Helpt beloning ter motivatie voor mensen die een leefstijlprogramma doorlopen? En hoe kun je het monitoren van prestaties van topsporters vergemakkelijken?

Kijk naar de filmpjes voor antwoord op deze vragen

Sporten tegen depressie

Sporten volgens een bepaald recept kan even effectief zijn in het tegengaan van depressie als medicatie of psychotherapie. Alleen is sporten nog geen vast onderdeel van de behandeling van depressie in Nederland. Er zijn namelijk nog teveel vragen onbeantwoord. Dr. Janna Vrijsen gaat de komende 4 jaar antwoorden zoeken op de vragen: vermindert sporten de kosten die gepaard gaan met depressie? En tot hoe lang kan sporten terugval bij depressie tegen gaan?

Meer weten over het onderzoek?

3 mooie onderzoeksresultaten sportprojecten op film

Zwemmer in beeld

Wat is de impact van de buurtsportcoach als verbinder tussen zorg, sport en bewegen? Helpt beloning ter motivatie voor mensen die een leefstijlprogramma doorlopen? En hoe kun je het monitoren van  prestaties van  topsporters vergemakkelijken?

Bekijk de filmpjes

Sportonderzoek in beeld

Filmstrip met voorbeelden

Welke kennis zit verscholen in de slimme sporthal? Hoe geef je een pedagogisch sportklimaat vorm? Wat betekent bewegen als medicijn voor artsen en patiënten? En hoe kunnen topsporters goed presteren bij extreme weersomstandigheden?

Bekijk de films

Resultaten en opbrengsten van 5 jaar sportonderzoek

cover resultaten en opbrengst 5 jaar sportonderzoek

In een dynamisch digitaal magazine vind u de resultaten en opbrengsten bij elkaar. 25 projecten hebben veel kennis een bruikbare producten en innovaties opgeleverd.
Nieuwsgierig?

Bekijk, lees en beleef de resultaten

Actueel

Volg via RSS

Subsidieronde Living labs sport en bewegen geopend

Wilt u als gemeente aan de slag met sociale innovatie rondom het onderwerp sport en bewegen? Zijn er maatschappelijke uitdagingen op het gebied van sport en bewegen waar uw gemeente tegenaan loopt? Vanaf vandaag, 3 oktober 2019 kunt u, als gemeente, een subsidie aanvragen om de potentie van een zogenaamd living lab te verkennen. De deadline is 19 november 2019 om 12.00 uur

Nieuws

Vooraankondiging subsidieoproep living labs sport en bewegen

Wil jouw gemeente aan de slag met sociale innovatie rondom het onderwerp sport en bewegen? En zijn er maatschappelijke uitdagingen op het gebied van sport en bewegen waar jouw gemeente tegenaan loopt? ZonMw biedt vanaf begin oktober de mogelijkheid om subsidie aan te vragen om de potentie van een zogenaamd living lab te verkennen.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Netwerksubsidie living labs sport en bewegen

Onderwerpen

  • Sport en bewegen
  • Sociale innovatie
  • Living labs
  • Netwerkvorming
  • Vraagarticulatie en gebruikersparticipatie

Onderdeel van programma

Onderzoeksprogramma Sport en Bewegen 2017-2020

Geplaatst op

3 oktober 2019

Deadline

19 november 2019,
12.00 uur

Bekijk

Contact

portret van vrouw

Marloes Stammen
Senior programmamanager

Telefoonnummer+31 70 349 50 68

Contact

portret van vrouw

Nynke Terpstra
Programmamanager

Telefoonnummer+31 70 349 50 82
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website