Onderzoek naar sport en bewegen is van belang om de positieve opbrengsten van sport voor de maatschappij te vergroten. Niet alleen voor topsport, maar juist ook voor de breedtesport. Ons doel is om kennis te ontwikkelen over hoe iedereen kan (blijven) sporten en bewegen naar eigen vermogen. Daarom investeren we in kwalitatief hoogwaardige en duurzame kennis en stimuleren we dat die kennis ingezet wordt voor de praktijk.

Uitgelicht

Onderzoeksresultaten sportprojecten op film

Zwemmer in beeld

Wat is de impact van de buurtsportcoach als verbinder tussen zorg, sport en bewegen? Helpt beloning ter motivatie voor mensen die een leefstijlprogramma doorlopen? En hoe kun je het monitoren van  prestaties van  topsporters vergemakkelijken?

Kijk naar de filmpjes voor antwoord op deze vragen

Resultaten en opbrengsten van 5 jaar sportonderzoek

cover resultaten en opbrengst 5 jaar sportonderzoek

In een dynamisch digitaal magazine vind u de resultaten en opbrengsten bij elkaar. 25 projecten hebben veel kennis een bruikbare producten en innovaties opgeleverd.
Nieuwsgierig?

Bekijk, lees en beleef de resultaten

Sportonderzoek in beeld

Filmstrip met voorbeelden

Welke kennis zit verscholen in de slimme sporthal? Hoe geef je een pedagogisch sportklimaat vorm? Wat betekent bewegen als medicijn voor artsen en patiënten? En hoe kunnen topsporters goed presteren bij extreme weersomstandigheden?

Bekijk de films

Actueel

Volg via RSS

Sportinnovator.nl is vernieuwd!

De website van Sportinnovator is vernieuwd! De nieuwe website is gebruiksvriendelijker en eenvoudiger, zodat je als bezoeker makkelijker vindt wat je zoekt. Zowel op laptop, als telefoon of tablet.

website afbeelding
Elders gezien

Trainen met feedback van een interactieve vloer

Hoe kan een training van in eerste instantie volleybal verbeterd worden door een slimme sporthal? Door een interactieve vloer. Deze vloer kanfeedback gegeven en oefeningen begeleiden. Projectleider Dennis Reidsma van de Universiteit Twente werkt met een heel groot LED-videoscherm.

Elders gezien

Bedrijven aan de slag met sportinnovatie: acht haalbaarheidsstudies van start

Sportinnovator financiert acht consortia om een haalbaarheidsstudie uit te voeren naar hun project op het gebied van sportinnovatie. Hiermee kunnen zij inzichtelijk maken wat aan ontwikkeling en onderzoek nodig is om het project te laten slagen en wat de risico’s en sterke en zwakke punten zijn. De haalbaarheidsstudie is onderdeel van een subsidietraject voor bedrijven van Sportinnovator.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Contact

portret van vrouw

Marloes Stammen
Senior programmamanager

Telefoonnummer+31 70 349 50 68

Contact

portret van vrouw

Nynke Terpstra
Programmamanager

Telefoonnummer+31 70 349 50 82
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website