Onderzoek naar sport en bewegen is van belang om de positieve opbrengsten van sport voor de maatschappij te vergroten. Niet alleen voor topsport, maar juist ook voor de breedtesport. Ons doel is om kennis te ontwikkelen over hoe iedereen kan (blijven) sporten en bewegen naar eigen vermogen.
Daarom investeren we in kwalitatief hoogwaardige en duurzame kennis en stimuleren we dat die kennis ingezet wordt voor de praktijk.

Uitgelicht

Kennismaken met Kick Koenders

'Het Implementatienetwerk Sport en Bewegen is een mooi netwerk waarin verschillende docenten en onderzoekers vanuit verschillende hogescholen, universiteiten, maar ook kenniscentra samenkomen en kennis en ervaring uitwisselen rondom implementatie.'

Bekijk zijn vlog

Sport en bewegen op LinkedIn

Heb je interesse in missie gedreven onderzoek en innovatie, sportonderzoek of living labs sport en bewegen? Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over subsidierondes en projectresultaten op het gebied van sport en bewegen?

Volg ons dan via de speciale Sport en bewegen pagina op LinkedIn

PIE=M: bewegen als medicijn

Waarom wordt bewegen nog niet ingezet als medicijn? In dit project is onderzocht hoe het voor behandelaren makkelijker gemaakt kan worden om het beweeggedrag met patiënten te bespreken. Want sporten kan chronische ziektes voorkomen. Projectleider Adrie Bouma vertelt over de resultaten.

Bekijk de video

E-book

Op het vmbo neemt de sportdeelname van jongeren steevast af. Ben je op zoek naar oplossingen om meer jongeren in het vmbo blijvend te laten sporten? Ontdek de mogelijkheden in het e-book ‘Naar meer sportparticipatie van jongeren in het vmbo’.

Bekijk het e-book

Actueel

Bewegen in water voor iedereen

In maart was minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse zaken en Koninkrijk relaties op werkbezoek in de gemeente Rheden. Twee buurtinitiatieven stonden in de schijnwerpers waarvan een het Biljoenbad in Velp is, gerealiseerd door het Living Lab Hydrotherapy. Het lab is één van de twaalf living labs sport en bewegen die mogelijk gemaakt worden door ZonMw en Sportinnovator.

Foto: Fleur Witjes
Nieuws

Nieuw project: vergroten sportparticipatie van jongeren in het vmbo

Hoe krijg je jongeren in het vmbo blijvend aan het sporten en bewegen? 25 onderzoekers en praktijkprofessionals bedachten tijdens een sandpit in oktober 2021 samen met vmbo-ers oplossingen. De ideeën zijn door een consortium uitgewerkt tot een subsidieaanvraag die eind maart is gehonoreerd.

Nieuws

Ophalen en verdiepen vraagstukken sport en bewegen

Met een enthousiaste groep mensen uit de praktijk, wetenschap, overheid en het bedrijfsleven zijn vervolgstappen gezet in de programma MOOI: Missie gedreven Ontwikkeling Onderzoek en Innovatie! In drie themabijeenkomsten zijn complexe vraagstukken in de sport – en beweegsector die we in de komende jaren willen oplossen, geïdentificeerd en uitgewerkt.

Nieuws

Unieke wandeluitdaging in de Achterhoek

Zowel in de Achterhoekse gemeente Montferland als Oost Gelre zijn in januari lokale wandelcompetities met de wandelapp Ommetje van start gegaan. Deze wandelcompetities zijn een samenwerking tussen de gemeenten en de Hersenstichting. Ook zijn er verschillende lokale samenwerkingspartners aangesloten binnen het ‘living lab vitale medewerkers in de Achterhoek’, die dit initiatief tot een succes maken. Het lab is een van de twaalf living labs sport...

Nieuws
Toon meer

Contact

portret van vrouw

Nynke Terpstra
Programmamanager

+31 70 349 50 82
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website