Onderzoek naar sport en bewegen is van belang om de positieve opbrengsten van sport voor de maatschappij te vergroten. Niet alleen voor topsport, maar juist ook voor de breedtesport. Ons doel is om kennis te ontwikkelen over hoe iedereen kan (blijven) sporten en bewegen naar eigen vermogen.
Daarom investeren we in kwalitatief hoogwaardige en duurzame kennis en stimuleren we dat die kennis ingezet wordt voor de praktijk.

Uitgelicht

Coronavirus maatregelen

De zeer uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus heeft ook gevolgen voor ZonMw. Alle belangrijke maatregelen, vragen en antwoorden rondom subsidierondes en lopend onderzoek vindt u op deze pagina

Lees verder

Eindsymposium PIE=M

Op 21 januari 2021 is het eindsymposium van het door ZonMw gefinancierde project PIE=M over bewegen als medicijn. Tijdens het symposium krijgt u antwoord op vragen als: hoe zorgen we ervoor dat een arts bewegen als medicijn voorschrijft aan een patiënt? En, wat houdt ze tegen om dit nu te doen? 

Meer info en aanmelden symposium

Begrijpen waarom niet iedereen sport

Mirjam Stuij

Mirjam Stuij maakte een werkboek met zelfreflectieoefeningen voor zorgverleners. Het boek helpt zorgverleners om diabetespatiënten te motiveren een actieve leefstijl vol te houden.

Lees het interview in Mediator

Sportinnovatie in de strijd tegen Corona

Man trekt beschermkleding aan

Wat is de toegevoegde waarde van koelvesten voor zorgprofessionals die werken met COVID-19 patiënten? Onderzoekers Thijs Eijsvogels en Boris Kingma zochten het uit en vertellen in dit filmpje hoe de koelvesten werken.

Bekijk het YouTube filmpje

Actueel

Minder hitte door koelvesten

Door de hoge besmettelijkheid van COVID-19 moet zorgpersoneel werken in beschermende maar niet of nauwelijks ventilerende kleding. Koelvesten tijdens een COVID-19-dienst zorgen ervoor dat verpleegkundigen minder warmte ervaren tijdens hun werkzaamheden en daardoor prettiger en comfortabeler hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Elders gezien

Uitnodiging deelname aan sandpit ‘De sportende vmbo-jeugd heeft de toekomst'

In deze eerste sandpit-oproep bij ZonMw, die vandaag is geopend, staat de sportende vmbo-jeugd centraal. Een sandpit is een nieuw financieringsinstrument dat zich richt op multidisciplinaire samenwerking met als doel een innovatieve en creatieve onderzoeks‐ en implementatieprojecten rond het onderwerp te ontwikkelen. De deadline is 9 maart, 14.00 uur.

Nieuws

Subsidieoproep implementatienetwerk sport en bewegen geopend

U kunt nu een subsidieaanvraag indienen voor deelname aan het te vormen implementatienetwerk sport en bewegen. Het doel van de oproep is het beter benutten van wetenschappelijke kennis en deze laten landen en borgen in de praktijk. Deadline: 2 maart 2021 om 14.00 uur.

Nieuws

Vooraankondiging subsidieoproep implementatienetwerk sport en bewegen

Naar verwachting opent voor het einde van dit jaar een subsidieoproep voor het vormen van een implementatienetwerk sport en bewegen. Om met kennis impact te kunnen genereren is er meer aandacht voor implementatie nodig. Het doel van de oproep is het beter benutten van wetenschappelijke kennis en het laten landen en borgen in de praktijk.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Contact

portret van vrouw

Marloes Stammen
Senior programmamanager

+31 70 349 50 68

Contact

portret van vrouw

Nynke Terpstra
Programmamanager

+31 70 349 50 82
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website