Onderzoek naar sport en bewegen is van belang om de positieve opbrengsten van sport voor de maatschappij te vergroten. Niet alleen voor topsport, maar juist ook voor de breedtesport. Ons doel is om kennis te ontwikkelen over hoe iedereen kan (blijven) sporten en bewegen naar eigen vermogen.
Daarom investeren we in kwalitatief hoogwaardige en duurzame kennis en stimuleren we dat die kennis ingezet wordt voor de praktijk.

Uitgelicht

Kennismaken met Kirsten Gutter

Kirsten over haar interventie om inactieve mensen aan het bewegen te krijgen: 'In het project staat de samenwerking tussen de eerstelijnszorg en de buurtsportcoach centraal. Hoe kunnen we die samenwerking een stap verder brengen? Dat is waarom ik ben aangesloten bij het netwerk.'

Bekijk haar vlog

Sport en bewegen op LinkedIn

Heb je interesse in missie gedreven onderzoek en innovatie, sportonderzoek of living labs sport en bewegen? Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over subsidierondes en projectresultaten op het gebied van sport en bewegen?

Volg ons dan via de speciale Sport en bewegen pagina op LinkedIn

E-book

Op het vmbo neemt de sportdeelname van jongeren steevast af. Ben je op zoek naar oplossingen om meer jongeren in het vmbo blijvend te laten sporten? Ontdek de mogelijkheden in het e-book ‘Naar meer sportparticipatie van jongeren in het vmbo’.

Bekijk het e-book

Actueel

Vmbo sportlab gestart

In december 2022 is het consortium gestart dat onderzoekt hoe de beweeg- en sportparticipatie van de jongeren in het vmbo duurzaam kan worden vergroot zodat ze ook op latere leeftijd actief blijven. Het consortium met de naam vmbo sportlab bestaat uit praktijkprofessionals en onderzoekers en heeft maar liefst 22 deelnemers.

Nieuws

Subsidieoproep Living lab 'sport en lage ses' geopend

Wil je in jouw gemeente aan de slag met sociale innovatie om de sport- en beweegdeelname van mensen met een lage sociaaleconomische status (SES) te vergroten? Sportinnovator biedt in samenwerking met ZonMw vanaf vandaag de mogelijkheid aan gemeenten, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties om subsidie aan te vragen voor het realiseren van een zogenaamde living lab. De deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag is 7 maart 2023...

Nieuws

Subsidieoproep Onderzoek Topsportevenementen geopend

Ben je onderzoeker bij een kennisinstelling en wil je graag onderzoek doen naar de maatschappelijke waarde van topsportevenementen? Dan zijn we op zoek naar jou voor het vormen van een onderzoeksnetwerk. In 2023-2027 gaat dit netwerk de maatschappelijke waarde van internationale topsportevenementen die in Nederland worden georganiseerd, onderzoeken. Interesse? Meld je uiterlijk 13 januari 2023, 14.00 uur aan!

Nieuws
Toon meer

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website