Onderzoek naar sport en bewegen is van belang om de positieve opbrengsten van sport voor de maatschappij te vergroten. Niet alleen voor topsport, maar juist ook voor de breedtesport. Ons doel is om kennis te ontwikkelen over hoe iedereen kan (blijven) sporten en bewegen naar eigen vermogen. Daarom investeren we in kwalitatief hoogwaardige en duurzame kennis en stimuleren we dat die kennis ingezet wordt voor de praktijk.

Uitgelicht

Onderzoeksresultaten sportprojecten op film

Zwemmer in beeld

Wat is de impact van de buurtsportcoach als verbinder tussen zorg, sport en bewegen? Helpt beloning ter motivatie voor mensen die een leefstijlprogramma doorlopen? En hoe kun je het monitoren van  prestaties van  topsporters vergemakkelijken?

Kijk naar de filmpjes voor antwoord op deze vragen

Sportonderzoek in beeld

Filmstrip met voorbeelden

Welke kennis zit verscholen in de slimme sporthal? Hoe geef je een pedagogisch sportklimaat vorm? Wat betekent bewegen als medicijn voor artsen en patiënten? En hoe kunnen topsporters goed presteren bij extreme weersomstandigheden?

Bekijk de films

Resultaten en opbrengsten van 5 jaar sportonderzoek

cover resultaten en opbrengst 5 jaar sportonderzoek

In een dynamisch digitaal magazine vind u de resultaten en opbrengsten bij elkaar. 25 projecten hebben veel kennis een bruikbare producten en innovaties opgeleverd.
Nieuwsgierig?

Bekijk, lees en beleef de resultaten

Actueel

Volg via RSS

Sport en bewegen: 8 nieuwe onderzoeksprojecten

Op onze vraag naar concrete onderzoeksvoorstellen over onderwerpen als topsport, bewegen en vitaliteit, maar ook de kracht van sport bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen ontvingen we 51 projectideeën. Daarvan zijn 20 uitgewerkt tot een subsidieaanvraag. In deze tweede subsidieronde van het Onderzoeksprogramma Sport en Bewegen zijn 8 projecten gehonoreerd voor ruim 5,4 miljoen euro in totaal.

Nieuws

De beweegstimulerende schoolomgeving

In een artikel op allesoversport.nl een pleidooi dat scholen de jeugd meer mogen verleiden tot lichamelijke activiteit. Momenteel voldoet 56 procent van de kinderen tussen de 4 en 11 jaar aan de beweegrichtlijnen en slechts 23 procent van de jongeren tussen de 12 en 17 jaar.

Elders gezien

Mulier-instituut evalueert Sportimpuls Jilib en KSG-projecten

Het Mulier-instituut heeft van ZonMw opdracht gekregen om de projecten van de Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten die van 2015-2017 liepen en de nog lopende projecten van de subsidieronde 2018 te evalueren. Datzelfde doen ze ook voor de Sportimpuls Kinderen Sportief op gewicht.

Elders gezien

2 miljoen euro voor virtuele leefstijlcoach

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het National eHealth Living Lab (NeLL) hebben het geld gekregen voor het ‘Perfect Fit’ project. Ze werken aan een virtuele coach die mensen gaat ondersteunen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl om zo het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Contact

portret van vrouw

Marloes Stammen
Senior programmamanager

Telefoonnummer+31 70 349 50 68

Contact

portret van vrouw

Nynke Terpstra
Programmamanager

Telefoonnummer+31 70 349 50 82
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website