Onderwerpen

Uitgelicht

Subsidieoproep Sport en Bewegen 2017

Kijken door de ogen van kinderen

sportende kinderen

Hoe zorg je dat VMBO-leerlingen een actievere leefstijl krijgen? Volgens John Dierx moet je het ze zelf vragen. En ze vervolgens aan de slag zetten. Want vanzelf gaat dat niet.

Lees meer over dit onderzoek

'Zit ik nog wel goed in mijn hoofd?'

Een app die hardlopers wekelijks bevraagt op hun fysieke én mentale herstel moet niet alleen blessures voorkomen, maar ook zorgen dat de sporters ‘er lol in blijven houden’.

Lees meer over dit onderzoek

De kracht van kracht

Kracht van kracht

Gill ten Hoor van de Universiteit Maastricht promoveerde op 7 juli 2017 op het project De kracht van kracht dat door het Onderzoeksprogramma Sport wordt gefinancierd. 

Lees het hele artikel

De buurtsportcoach als verbinder

Factsheet

In de slotbijeenkomst van het project ‘Verbinden zorg, sport en bewegen’, waarin de buurtsportcoach centraal staat, zijn de resultaten gepresenteerd. 3 jaar volgden de onderzoekers 13 buurtsportcoaches uit 9 verschillende gemeenten.
Benieuwd naar de uitkomsten?

Lees de factsheet

De Sportimpuls-rondes 2016 in een notendop

In onderstaande factsheets vindt u de meest opvallende feiten en cijfers van de subsidieronde 2016.

Downloads:

Sportimpuls: gezond gewicht met cursus

RealFit is een multdisciplinaire cursus voor 13-18 jarigen met overgewicht. Met de cursus leren jongeren een gezond gewicht te bereiken. RealFit is door het Centrum Gezond Leven erkend als een bewezen effectieve interventie op het gebied van (geïndiceerde) overgewichtpreventie.

Meer informatie over dit project

Bekijk de factsheet over RealFit Heerhugowaard

BalanSAR

Hoe kan technologie bijdragen aan het bewegingsonderwijs? Met die vraag houden onderzoekers van de Haagse Hogeschool zich binnen het lectoraat 'Gezonde leefstijl binnen een stimulerende omgeving' bezig. Eén van de projecten die daar lopen is BalanSAR. Dit project won vorig jaar de Sportinnovator Aanmoedigingsprijs.

Bekijk de film over BalanSAR

Innovatie voor sportrolstoel

Het zou zomaar de klapschaats voor het rolstoeltennis kunnen worden: een rolstoel die ook met een tennisracket in de hand effectief aangedreven kan worden. Een veelbelovend Sportinnovator-project. 

Lees het artikel

Samenwerken voor toppositie

Samenwerking tussen diverse disciplines kan het Nederlandse sportonderzoek een internationale toppositie bezorgen. Tegelijkertijd moet de sportpraktijk meer profiteren van nieuwe wetenschappelijke inzichten. Dat is de inzet van de Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen.

Download de Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen

Actueel

Volg via RSS
Like ZonMw op Facebook!

Klik op 'vind ik leuk' en blijf op de hoogte via Facebook over resultaten van onderzoek, nieuws, interessante artikelen en nog veel meer!Kun je de like-knop hierboven niet zien? Ga dan naar ZonMw op Facebook
Tweet

Data Oranjeleeuwinnen naar Gouden Standaard

“Iedereen heeft het tegenwoordig over data, maar hier zie je heel concreet hoe het wordt toegepast op het veld”, aldus Harry van Dorenmalen. De Gouden Standaard is een groot en vernieuwend data-onderzoek bij de Oranjeleeuwinnen tijdens het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal.

Nieuws

Vetcel-stress veroorzaakt jojo-effect bij afvallen

Op gewicht blijven na afvallen blijkt lastig. Tot wel 80% van de mensen gaat binnen twee jaar weer terug naar het oude gewicht. Vetweefsel in het eigen lichaam draagt sterk bij aan de kans om opnieuw aan te komen na een afvalpoging.

 

Nieuws

Hypermoderne data die ons écht verder helpt

Het komende EK voor vrouwen is het decor voor een groot en vernieuwend data-onderzoek. De KNVB werkt daarin samen met de Universiteit Leiden en Sportinnovator. Dat in de topsport tegenwoordig alles gemeten wordt, is geen nieuws. Wel nieuw is dat dit onderzoek verbanden gaat vinden die we tot dusver niet konden zien. Over bits en bytes aan de vooravond van een voetbaltoernooi.

 

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Sport en Bewegen 2017

Onderwerpen

 • Beter presteren
 • Een leven lang bewegen
 • De waarde(n) van sport

  Onderdeel van programma

  Onderzoeksprogramma Sport en Bewegen 2017

  Geplaatst op

  30 mei 2017

  Deadline

  5 oktober 2017,
  14.00 uur

  Bekijk

  Agenda

  Symposium Sportblessurepreventie 2017

  Op 2 november 2017 organiseert VeiligheidNL, samen met Kenniscentrum Sport, ZonMw en Push Braces, het tweede symposium Sportblessurepreventie. Tijdens dit symposium is er aandacht voor kennis rondom sportblessures en sportblessurepreventie waarbij trainers, sporters, (para-)medici en onderzoekers aan het woord zijn.

  Lees meer
  Toon alle agenda-items

  Contact

  Mark Raijmakers

  Programmacoördinator

  Telefoonnummer+31 70 349 53 28
  Naar boven
  Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website