Onderwerpen

Uitgelicht

Met Sportimpuls aan de karate

Joric van Ede kwam in aanraking met karate door het naschoolse aanbod van de Schoolsportvereniging Bartiméus, een project van Sportimpuls. En nu heeft hij als eerste Nederlandse karateka met een visuele beperking met succes deelgenomen aan het open Belgisch Kampioenschap G-karate.

Lees meer hierover

Innovatie voor sportrolstoel

Het zou zomaar de klapschaats voor het rolstoeltennis kunnen worden: een rolstoel die ook met een tennisracket in de hand effectief aangedreven kan worden. Een veelbelovend Sportinnovator-project. 

Lees het artikel

Blijf op de hoogte

afbeelding Preventienieuwsbrief

Deze nieuwsbrief laat u de impact van preventief onderzoek zien. U leest over projecten, resultaten en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van preventie, gezondheidsbescherming, voedingsport en bewegen.

abonneren

Sportimpuls

Sportimpuls ondersteunt lokale sport- en beweegaanbieders financieel bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. Het gaat om het opstarten en aanbieden van sportaanbod voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen.


Samenwerken voor toppositie

Samenwerking tussen diverse disciplines kan het Nederlandse sportonderzoek een internationale toppositie bezorgen. Tegelijkertijd moet de sportpraktijk meer profiteren van nieuwe wetenschappelijke inzichten. Dat is de inzet van de Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen.

Download de Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen

Nieuwsbrief Onderzoeksprogramma Sport

In dit nummer weer 4 projecten in het zonnetje en veel sportnieuws.

Lees de nieuwsbrief

Parel voor Versterk je enkel

Evert Verhagen

Enkelblessures kosten de maatschappij jaarlijks 187 miljoen euro. Alleen al daarom is effectieve preventie van groot belang. Versterk je Enkel draagt hieraan bij met twee toegankelijke tools. Projectleider Evert Verhagen kreeg daarvoor op 3 november 2016 een ZonMw-Parel.

Lees het artikel over Versterk je Enkel

Draagbare coach voor zwemmers

Technologie die de prestaties van sporters verbetert, is vaak breder te gebruiken blijkt uit de innovaties van Sportinnovator. Zo kan bijvoorbeeld de Smart Swimbuddy niet alleen zwemmers begeleiden, maar ook mensen die revalideren.

Lees het Mediator-artikel

Actueel

Volg via RSS

Werken voedings- en beweegaanpakken?

Vanaf 28 februari 2017 kunnen onderzoekers hun belangstelling tonen om de effectiviteit van bestaand beleid voor voeding, - en beweeginterventies te evalueren. Geïnteresseerde onderzoekers dienen een zogeheten “Expression of Interest” in waarin ze hun interesse en toegevoegde meerwaarde voor het netwerk toelichten.

Nieuws

De opbrengst van Sportimpuls 2017

Sport- en beweegaanbieders konden tot 23 februari 2017 een subsidieaanvraag indienen voor de Sportimpuls. Dat leverde voor de drie verschillende regelingen, Sportimpuls, Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten en Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht 197 aanvragen op.

Nieuws

Wetenschappelijk onderzoek volledig toegankelijk

Over 3 jaar moet open science in de Europese Unie niet langer uitzondering maar de regel zijn. Dan zijn alle wetenschappelijke artikelen en zoveel mogelijk van de daarvoor gebruikte onderzoeksgegevens vrij toegankelijk voor iedereen. Met het Nationaal Plan Open Science, dat vandaag aan staatssecretaris Sander Dekker (Wetenschap) wordt aangeboden, nemen 10 organisaties het voortouw hierin.

ondertekening plan
Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

Congres Volksgezondheid 2017 (NCVGZ)

Het tweedaagse Nederlands Congres Volksgezondheid (NCVGZ) is een congres waarin onderzoek, praktijk en beleid een centrale plek innemen. Vanuit ZonMw is er het symposium 'Professionalisering door verbinding van werkveld aan opleiding en onderzoek’

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Mark Raijmakers

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 53 28
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website