Onderwerpen

Uitgelicht

Sportinnovatorproject genomineerd voor RAAK-award

Voor veel sporten zijn instrumenten ontwikkeld die de sporter feedback geeft over techniek en zwaarte van de prestaties. Zo niet voor rolstoelsporten. In het onderzoeksproject ‘De perfecte sportrolstoel’ is een systeem gebouwd dat die feedback wel kan geven. Het is genomineerd voor de RAAK-award 2017. De uitreiking is op 30 november 2017.

Meer weten over het project?

Sportblessurepreventie

De projecten van de eerste subsidieronde Sportblessurepreventie zijn gebundeld in een projectencatalogus. Vind hierin antwoord op vragen als welke projecten zijn gehonoreerd? Hoe willen ze blessures verminderen en zijn er al resultaten geboekt?

Lees ook het artikel over het programma op Allesoversport.nl

Bekijk de projectencatalogus

Kijken door de ogen van kinderen

sportende kinderen

Hoe zorg je dat VMBO-leerlingen een actievere leefstijl krijgen? Volgens John Dierx moet je het ze zelf vragen. En ze vervolgens aan de slag zetten. Want vanzelf gaat dat niet.

Meer over deze aanpak

'Zit ik nog wel goed in mijn hoofd?'

Een app die hardlopers wekelijks bevraagt op hun fysieke én mentale herstel moet niet alleen blessures voorkomen, maar ook zorgen dat de sporters ‘er lol in blijven houden’.

Hoe werkt deze mentale benadering?

De buurtsportcoach als verbinder

Factsheet

In de slotbijeenkomst van het project ‘Verbinden zorg, sport en bewegen’, waarin de buurtsportcoach centraal staat, zijn de resultaten gepresenteerd. 3 jaar volgden de onderzoekers 13 buurtsportcoaches uit 9 verschillende gemeenten.
Benieuwd naar de uitkomsten?

Lees de factsheet

De Sportimpuls-rondes 2016 in een notendop

In onderstaande factsheets vindt u de meest opvallende feiten en cijfers van de subsidieronde 2016.

Downloads:

BalanSAR

Hoe kan technologie bijdragen aan het bewegingsonderwijs? Met die vraag houden onderzoekers van de Haagse Hogeschool zich binnen het lectoraat 'Gezonde leefstijl binnen een stimulerende omgeving' bezig. Eén van de projecten die daar lopen is BalanSAR. Dit project won vorig jaar de Sportinnovator Aanmoedigingsprijs.

Bekijk de film over BalanSAR

Samenwerken voor toppositie

Samenwerking tussen diverse disciplines kan het Nederlandse sportonderzoek een internationale toppositie bezorgen. Tegelijkertijd moet de sportpraktijk meer profiteren van nieuwe wetenschappelijke inzichten. Dat is de inzet van de Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen.

Download de Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen

Actueel

Volg via RSS

Onderzoeksprogramma Sport versterkt sportonderzoek

Het Onderzoeksprogramma Sport versterkt het wetenschappelijke en multidisciplinaire onderzoek op het terrein van sport en bewegen. De beoogde samenwerking tussen sport- en zorgpraktijk is gerealiseerd, wat al veel waardevolle kennis, innovaties en producten voor de praktijk heeft opgeleverd. Dit zijn enkele conclusies die door Bureau Bartels worden getrokken in de eindevaluatie van het Onderzoeksprogramma Sport.

Nieuws

Vooraankondiging Sportimpuls 2018

Lokale sport- en beweegaanbieders kunnen vanaf 8 januari 2018 bij ZonMw een subsidieaanvraag indienen voor de Sportimpuls 2018. De sluitingsdatum is 22 februari 2018, 14.00 uur.

Nieuws

Sportimpuls 2017 projecten van start

Alle 106 toegekende Sportimpuls projecten zijn akkoord gegaan met de ZonMw-subsidievoorwaarden en kunnen binnenkort starten. Vanaf nu zijn de lijsten beschikbaar met de Sportimpuls projecten die de komende 2 jaar aan de slag gaan om meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

NWA route conferentie

Eén jaar na de presentatie van het Portfolio voor onderzoek en innovatie is er veel gebeurd binnen de 25 routes van de Nationale Wetenschapsagenda. Tijd om te reflecteren op het proces en de ontwikkeling van nieuwe samenwerkingsverbanden, resultaten te delen en nieuwe mogelijkheden voor co-creatie en kennisbenutting te verkennen. Dat doen we graag samen met de vertegenwoordigers van de routes en hun netwerken tijdens de NWA-routes conferentie op...

Lees meer

Symposium Sportblessurepreventie 2017

Op 2 november 2017 organiseert VeiligheidNL, samen met Kenniscentrum Sport, ZonMw en Push Braces, het tweede symposium Sportblessurepreventie. Tijdens dit symposium is er aandacht voor kennis rondom sportblessures en sportblessurepreventie waarbij trainers, sporters, (para-)medici en onderzoekers aan het woord zijn.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Mark Raijmakers

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 53 28
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website