Onderwerpen

Uitgelicht

Ding mee naar de CareFusion prijs!

Prijzen

Opgelet! De Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) wil voor sportgeneeskunde het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de sportgeneeskunde in de ruimste zin bevorderen. Lever je proefschrift en/of wetenschappelijk artikel aan.
De prijzen worden uitgereikt tijdens het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres op 29 en 30 november 2018.

Meer informatie: Sportgeneeskunde Nederland

Sportfolio magazine winter edition 2018

Voorblad Sportfolio

In deze editie van Sportfolio o.a. aandacht voor 3 mooie ZonMw-projecten: Real-time feedback bij schaatsmetingen, MyTemp bodytemperature en de Versterk je enkel app. Sportprojecten met internationale ambities.

Bekijk Sportfolio

De Sportimpuls-rondes 2017 in een notendop

Factsheet Sportimpuls

In onderstaande factsheets vindt u de meest opvallende feiten en cijfers van de subsidieronde 2017.

Downloads:

eHealth

Volleyballen

Ook binnen de sport- en beweegprojecten wordt veel gebruik gemaakt van e-health. Zo wordt met eHealth sporten laagdrempeliger gemaakt, helpt het chronisch zieken met beweegoefeningen en zijn er vele app’s en websites met advies op maat ter voorkoming van sportblessures.

Meer weten? Bekijk de sport- en beweegprojecten met eHealth

Eerste Sportinnovator XL-Magazine verschenen

Sportinnovator XL-magazine

Het Sportinnovator XL-magazine laat met inspirerende voorbeelden zien wat de voordelen zijn van samenwerking bij sportinnovatie. Samenwerking loont, schrijft Angelique Berg (Directeur-generaal Volksgezondheid van het ministerie van VWS) in haar voorwoord.

Sportinnovator XL-magazine

Sportblessurepreventie

De projecten van de eerste subsidieronde Sportblessurepreventie zijn gebundeld in een projectencatalogus. Vind hierin antwoord op vragen als welke projecten zijn gehonoreerd? Hoe willen ze blessures verminderen en zijn er al resultaten geboekt?

Bekijk de projectencatalogus

Actueel

Volg via RSS

Welke onderzoeksprioriteiten ziet ú voor Europa?

Veel vraagstukken binnen de gezondheidszorg zijn niet uniek voor Nederland. Daarom werken we samen met andere landen om te kijken wat er speelt en waar we gezamenlijk kunnen optrekken. Wat zijn volgens ú de belangrijkste onderzoeksprioriteiten binnen het Europese gezondheidsonderzoek?

Pagina

Sport en Bewegen: 4 nieuwe projecten

Deze zomer starten 4 nieuwe onderzoeken binnen het onderzoeksprogramma Sport en Bewegen. De projecten passen binnen de thema’s van de Kennisagenda Sport en Bewegen en richten zich op beter presteren, een leven lang bewegen en de waarde(n) van sport. Ook werd deze week bekend dat het onderzoeksprogramma Sport en Bewegen wordt voortgezet tot en met 2020 waardoor er weer meer kansen komen voor nieuwe projecten.

Nieuws

In de Sport Data Valley: Smart Swimbuddy

De Sport Data Valley is bedoeld om van elkaar te leren. Dit platform biedt individuen, bedrijven en organisaties namelijk een platform om kennis te delen. Om inzicht te geven in de Sport Data Valley, leggen we in deze rubriek regelmatig de focus op een organisatie, project of dataset in de Sport Data Valley. Deze keer: het project Smart Swimbuddy.

Nieuws

Sportinnovatief ondernemen volgens Seth van der Wielen

Innovatie kan niet zonder creativiteit, wetenschap en ondernemingszin. Wat zijn de kansen voor het bedrijfsleven als het gaat om sportinnovatie? In de rubriek 'Sportinnovatief ondernemen' geven ondernemers en andere betrokkenen uit het bedrijfsleven hun visie.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Mark Raijmakers

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 53 28
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website