Onderwerpen

Uitgelicht

CANVASDAG: Slimmer en Beter Bewegen

sport en technologie

Meedenken over innovatieve implementatieprojecten om Nederlanders slimmer en beter te laten bewegen doormiddel van data en technologie? Ideeën wisselen met vertegenwoordigers uit o.a. de domeinen sport, wetenschap, overheid en het bedrijfsleven? Kom dan naar de CANVASDAG op 25 mei en meld je bij Dineke Vos.

Download de 'save the date' voor meer informatie

Sport en bewegen op LinkedIn

Heb je interesse in missie gedreven onderzoek en innovatie, sportonderzoek of living labs sport en bewegen? Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over subsidierondes en projectresultaten op het gebied van sport en bewegen?

Volg ons dan via de speciale Sport en bewegen pagina op LinkedIn

Welke bijdrage wil het programma Missiegedreven Ontwikkeling van Onderzoek en Innovatie (MOOI) leveren aan de sportsector?

'We maken nu een programma waarbij partijen uit de praktijk aan de voorkant zeggen waar kennis- en vernieuwingsbehoefte is. Zodat kennis landt waar nieuwe inzichten daadwerkelijk de aanpak beïnvloeden en voor verandering zorgen’, zegt Willemijn Baken in SportKnowHowXL.

Lees het artikel

Actueel

Subsidie voor het versterken van leefstijladvies in de huisartsenpraktijk

Een zorggroep of huisartsorganisatie kan samen met een onderzoeksorganisatie en een gemeente subsidie aanvragen voor een project dat bijdraagt aan het verduurzamen en versterken van effectief leefstijladvies in de huisartsenpraktijk. Tot 2 augustus 2022 kan een projectidee worden ingediend voor de vandaag geopende subsidieoproep ‘Versterken preventie in de eerste lijn’. Op 2 juni is een digitale vragenbijeenkomst over deze oproep.

Nieuws

Bewegen in water voor iedereen

In maart was minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse zaken en Koninkrijk relaties op werkbezoek in de gemeente Rheden. Twee buurtinitiatieven stonden in de schijnwerpers waarvan een het Biljoenbad in Velp is, gerealiseerd door het Living Lab Hydrotherapy. Het lab is één van de twaalf living labs sport en bewegen die mogelijk gemaakt worden door ZonMw en Sportinnovator.

Foto: Fleur Witjes
Nieuws

Kansen en uitdagingen van Leefstijlgeneeskunde

Waar liggen kansen en uitdagingen op het gebied van Leefstijlgeneeskunde? En hoe kunnen we dit verder brengen in de toekomst? Lifestyle4health ging in gesprek met Wilke van Ansem (senior programmamanager, afdeling Gezondheidsbescherming ZonMw) en Fleur Boulogne (clusterhoofd, afdeling Preventie ZonMw) over hoe ze tegen leefstijlgeneeskunde aankijken en welke plaats het zou moeten innemen in de nabije toekomst.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Sportinnovator Vouchers 2022

Onderwerpen

  • Sportinnovatie
  • Voucher
  • Sportinnovator-centra
  • Gemeenten, sportbonden, bedrijven en andersoortige praktijkorganisaties
  • Innovatievraag

Onderdeel van programma

Sportinnovator

Geplaatst op

3 februari 2022

Deadline

1 december 2022,
14.00 uur

Bekijk

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website