Onderwerpen

Uitgelicht

Structureel sportaanbod door Sportimpuls

Twee projecten in de kijker: hoe is het ze vergaan nadat de subsidie vanuit Sportimpuls stopte?

Lees het artikel in Mediator over deze 2 projecten

Veilig volleyballen door voldoende voorbereiding

Ook al is sporten gezond, blessures liggen altijd op de loer. De interventie VolleyVeilig moet onnodige kwetsuren voorkomen.

Meer over dit project

Meer bewegen dankzij een beloning?

Gaan mensen vaker bewegen als daar een beloning tegenover staat? Op die vraag wilde Ien van de Goor, hoogleraar effectiviteit individuele preventie in Tilburg, een antwoord vinden. Het liep echter helemaal anders.

Meer over dit project

Binnenkort op wintersport?

YouTube filmpje 'Ben jij al in vorm voor je wintersport'

Bekijk deze tips om goed voorbereid en in vorm op vakantie te gaan! Of doe de test: Ben jij al in vorm voor je wintersport?

Bekijk het YouTube filmpje

11 december 2017: Sportinnovator XL Event

Unieke line-up van sprekers! Een boeiende mix van sprekers vanuit sport, overheid en bedrijfsleven delen hun ervaringen en visie met u. Naast het plenaire programma maakt u zelf een keuze uit diverse praktische, interactieve parallelsessies over actuele en inspirerende sportinnovatievoorbeelden binnen de thema's voeding, data, blessurepreventie en vitaliteit.

Schrijf je in!

Van wandelen tot wereldrecords

In de subsidieronde van het Onderzoeksprogramma Sport en Bewegen 2017 ontving ZonMw 19 subsidie-aanvragen. De projecten gaan nu de beoordelingsfase in.

Bekijk de factsheet

Sportblessurepreventie

De projecten van de eerste subsidieronde Sportblessurepreventie zijn gebundeld in een projectencatalogus. Vind hierin antwoord op vragen als welke projecten zijn gehonoreerd? Hoe willen ze blessures verminderen en zijn er al resultaten geboekt?

Lees ook het artikel over het programma op Allesoversport.nl

Bekijk de projectencatalogus

De buurtsportcoach als verbinder

Factsheet

In de slotbijeenkomst van het project ‘Verbinden zorg, sport en bewegen’, waarin de buurtsportcoach centraal staat, zijn de resultaten gepresenteerd. 3 jaar volgden de onderzoekers 13 buurtsportcoaches uit 9 verschillende gemeenten.
Benieuwd naar de uitkomsten?

Lees de factsheet

Samenwerken voor toppositie

Samenwerking tussen diverse disciplines kan het Nederlandse sportonderzoek een internationale toppositie bezorgen. Tegelijkertijd moet de sportpraktijk meer profiteren van nieuwe wetenschappelijke inzichten. Dat is de inzet van de Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen.

Download de Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen

Actueel

Volg via RSS

Innovatieve ideeën in de sport beloond met Nationale Sportinnovator Prijs 2017

Tijdens het jaarlijks Sportinnovator Event XL op 11 december 2017 heeft juryvoorzitter en lid van het Topteam Sport Martin Olde Weghuis samen met Directeur-Generaal Volksgezondheid van VWS Angelique Berg zes innovaties beloond met de Nationale Sportinnovator Prijs 2017. Zij ontvangen van Sportinnovator een geldbedrag van in totaal 250.000 euro om hun innovatie door te ontwikkelen tot een concreet product dat onze olympische en paralympische...

Nieuws

Zes miljoen voor onderzoek om sportblessures te voorkomen met behulp van technologie

Jaarlijks zijn er in Nederland 4,5 miljoen blessures, die zorgen voor 5 miljard euro aan directe medische kosten. De helft van deze blessures is te voorkomen door goede begeleiding en zelfmanagement. De TU Delft en de VU Amsterdam zijn trekkers van het landelijke onderzoeksconsortium dat blessurevrij bewegen voor iedereen mogelijk wil maken.

Elders gezien

Onderzoek naar ‘volhouden gezonde leefstijl’ van start

De drie grootschalige consortia van landelijk samenwerkende onderzoekers, praktijkinstellingen en private partijen zijn van start gegaan. De consortia gaan in de komende 5 jaar nieuwe manieren vinden om een gezonde leefstijl lang vol te houden. Ze worden ondersteund door de Hartstichting en ZonMw.

Nieuws

Sportinnovator Event XL; beleef sportinnovatie in de praktijk!

Op dinsdag 11 december vindt het Sportinnovator Event XL plaats in het Cars Jeans stadion in Den Haag. Het Sportinnovator Event XL is een initiatief van het Topteam Sport, uitgevoerd door ZonMw, en is dé landelijke ontmoetingsplek waar vertegenwoordigers vanuit de wetenschap, overheid, sport en bedrijfsleven niet alleen kennis uitwisselen, maar bovenal nieuwe verbindingen leggen.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

Sportinnovator XL Event

Het Sportinnovator Event XL vindt plaats op maandag 11 december in Den Haag en is dé landelijke ontmoetingsplek waar vertegenwoordigers vanuit wetenschap, overheid, sport en bedrijfsleven niet alleen kennis uitwisselen maar bovenal nieuwe verbindingen leggen.

Lees meer

NCVGZ 2018 Het congres voor de volksgezondheid

Wilt u op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen op het gebied van de Publieke gezondheid? Ga met ons mee om te ontdekken hoe we samen Nederland een klein stukje gezonder kunnen maken. Kom ook op 10 april naar het NCVGZ, hét congres voor de publieke gezondheid, in de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Mark Raijmakers

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 53 28
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website