Onderwerpen

Uitgelicht

MOOI in beweging

Met MOOI in beweging gaan we aan de slag met complexe maatschappelijke uitdagingen (wicked problems) in de sport- en beweegsector zoals sportachterstand in aandachtswijken, betaalbaarheid van de sport en de waarde van topsport. Er zijn 6 wicked problems vastgesteld.

Wil je meer weten of heb je belangstelling om bij een wicked problem betrokken te raken?

Sport en bewegen op LinkedIn

Heb je interesse in missie gedreven onderzoek en innovatie, sportonderzoek of living labs sport en bewegen? Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over subsidierondes en projectresultaten op het gebied van sport en bewegen?

Volg ons dan via de speciale Sport en bewegen pagina op LinkedIn

De vijf belangrijkste lessen van de living labs sport en bewegen

De labregisseurs kwamen op 14 april 2022 samen tijdens de Katapultdag en deelde de vijf belangrijkste lessen van de Living Labs Sport en Bewegen en kennis uit. Wat zijn deze vijf waardevolle lessen? Hoe dragen ze bij aan de doorontwikkeling en verduurzaming van bestaande en nieuwe labs?

Meer over de gedeelde lessen

Actueel

Zo kunnen games ouderen in beweging brengen

Steeds vaker worden games gebruikt om jongeren in beweging te krijgen. Is gamen ook geschikt voor andere doelgroepen? Het korte antwoord: ja. Zorgprofessionals proberen al jaren om ouderen meer in beweging te krijgen. In dit artikel op allesoversport.nl krijg je onder meer inzicht in de effectiviteit van beweeggames voor het bevorderen van beweeggedrag van 65-plussers.

Elders gezien

Europees beleid op lichaamsbeweging en gezonde voeding: wat kan beter?

Hoe kunnen beleidsmaatregelen lichamelijke inactiviteit en ongezonde voeding aanpakken? Het internationale Policy Evaluation Network (PEN) deed hier onderzoek naar en presenteerde haar onderzoeksresultaten tijdens het Policy Symposium on NCD Prevention, in juni 2022 in Brussel. PEN organiseerde dit symposium samen met de Joint Action Best-ReMaP, en de Horizon2020 projecten CO-CREATE en STOP.

Nieuws

Aan de slag met complexe maatschappelijke uitdagingen in de sport- en beweegsector

Wat kunnen we doen aan de sportachterstand in aandachtswijken? Hoe kunnen we de sportinfrastructuur beter gebruiken? Hoe blijft de sport betaalbaar? Met deze en meer complexe maatschappelijke uitdagingen – wicked problems – gaan we aan de slag binnen MOOI in beweging. Het doel is dat onderzoeks- en innovatietrajecten steeds meer en beter bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen waar de samenleving en de sport- en beweegsector voor staan.

Nieuws

Subsidieronde MDT in actie voor Oekraïne opengesteld

Jongeren zitten met heel wat vragen, gevoelens en bezorgdheden over de oorlog in Oekraïne. Ze maken zich ook zorgen over hun leeftijdsgenoten en willen graag helpen. De maatschappelijke diensttijd (MDT) is een goed instrument gebleken om maatschappelijke impact te maken bij actuele thema’s die spelen in de samenleving. Vanuit dit programma is daarom de snelle, laagdrempelige subsidieoproep ‘MDT in actie voor Oekraïne’ opengesteld. Er is € 2...

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Sportinnovator Vouchers 2022

Onderwerpen

  • Sportinnovatie
  • Voucher
  • Sportinnovator-centra
  • Gemeenten, sportbonden, bedrijven en andersoortige praktijkorganisaties
  • Innovatievraag

Onderdeel van programma

Sportinnovator

Geplaatst op

3 februari 2022

Deadline

1 december 2022,
14.00 uur

Bekijk

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website