Onderwerpen

Uitgelicht

De buurtsportcoach als verbinder

Factsheet

In de slotbijeenkomst van het project ‘Verbinden zorg, sport en bewegen’, waarin de buurtsportcoach centraal staat, zijn de resultaten gepresenteerd. 3 jaar volgden de onderzoekers 13 buurtsportcoaches uit 9 verschillende gemeenten.
Benieuwd naar de uitkomsten?

Lees de factsheet

Sportblessureproject in Metro special

Het programma Sportblessurepreventie financiert 7 projecten. Over een van deze projecten, INSPIRE, wijdde Metro een artikel in de special Sport & Health. INSPIRE is gericht op het voorkomen van hardloopblessures. En die komen veel voor in Nederland. Zoveel dat hardlopen op de tweede plek staat in de top 3 van sporten die de meeste blessures opleveren. Op nr. 1 staat voetbal en op 3 fitness.

Lees het Metroartikel

De Sportimpuls-rondes 2016 in een notendop

In onderstaande factsheets vindt u de meest opvallende feiten en cijfers van de subsidieronde 2016.

Downloads:

Sportproject helpt bij verhogen zelfvertrouwen vluchtelingen

De Sportimpuls 'Liever Bewegen Dan Moe' wordt in Vlaardingen aangeboden aan allochtone en vluchtelingen vrouwen die weinig of niet bewegen en weinig sociale contacten hebben. Het doel is om hen letterlijk en figuurlijk weer in beweging te krijgen. En het werkt, zo blijkt uit een recent interview met twee deelneemsters in het AD.

Meer info over het project

Lees het interview van het AD met twee deelneemsters

Sportfolio Spring Edition is online

Cover Sportfolio

In deze editie van Sportfolio o.a.: Sportinnovator: 'Sportinnovaties in Nederland'. Wat staat er op de agenda voor de komende jaren? En verschillende Sportinnovator-centra als Papendal, TU Delft, Topsport Limburg, AISS en Embedded Fitness komen aan bod.

Sportfolio biedt Nederlandse sportprojecten een internationaal podium.

Sportimpuls: gezond gewicht met cursus

RealFit is een multdisciplinaire cursus voor 13-18 jarigen met overgewicht. Met de cursus leren jongeren een gezond gewicht te bereiken. RealFit is door het Centrum Gezond Leven erkend als een bewezen effectieve interventie op het gebied van (geïndiceerde) overgewichtpreventie.

Meer informatie over dit project

Bekijk de factsheet over RealFit Heerhugowaard

BalanSAR

Hoe kan technologie bijdragen aan het bewegingsonderwijs? Met die vraag houden onderzoekers van de Haagse Hogeschool zich binnen het lectoraat 'Gezonde leefstijl binnen een stimulerende omgeving' bezig. Eén van de projecten die daar lopen is BalanSAR. Dit project won vorig jaar de Sportinnovator Aanmoedigingsprijs.

Bekijk de film over BalanSAR

Op weg naar focus en massa in onderzoek naar sport en bewegen

Op 13 maart 2017 kwamen 40 vertegenwoordigers van kennisinstellingen bijeen in aanloop naar de 1e subsidieoproep van een nieuw onderzoeksprogramma sport en bewegen. Centraal stond de vraag: wat willen we over 10 jaar hebben bereikt met sportonderzoek?

Lees het verslag

Schoolzones

Professionals ruimtelijke ordening, gezondheid en sport worden met het project Schoolzones uitgedaagd om samen te werken en scholen te bedienen die werken aan een veiligere schoolomgeving en aan actievere leerlingen. Dit project van het Onderzoeksprogramma Sport heeft een mooi stappenplan opgeleverd voor betrokken professionals.

Lees het artikel over Schoolzones

Innovatie voor sportrolstoel

Het zou zomaar de klapschaats voor het rolstoeltennis kunnen worden: een rolstoel die ook met een tennisracket in de hand effectief aangedreven kan worden. Een veelbelovend Sportinnovator-project. 

Lees het artikel

Blijf op de hoogte

afbeelding Preventienieuwsbrief

Deze nieuwsbrief laat u de impact van preventief onderzoek zien. U leest over projecten, resultaten en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van preventie, gezondheidsbescherming en  sport & bewegen.

abonneren

Samenwerken voor toppositie

Samenwerking tussen diverse disciplines kan het Nederlandse sportonderzoek een internationale toppositie bezorgen. Tegelijkertijd moet de sportpraktijk meer profiteren van nieuwe wetenschappelijke inzichten. Dat is de inzet van de Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen.

Download de Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen

Nieuwsbrief Onderzoeksprogramma Sport

In dit nummer weer 4 projecten in het zonnetje en veel sportnieuws.

Lees de nieuwsbrief

Actueel

Volg via RSS

Subsidieoproep Nationale Sportinnovator Prijs 2017 geopend

Vanaf 22 juni 2017 kunnen weer innovatieve ideeën in de sport worden ingediend bij ZonMw. De ideeën die de Nederlandse sportprestaties tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in 2020 het meest stimuleren, ontvangen de Nationale Sportinnovator Prijs 2017. Deze wordt uitgereikt tijdens het Sportinnovator XL-event in december 2017. De deadline van indienen is 10 oktober 2017.

Nieuws

Positieve evaluatie ZonMw: focus op impact

De externe evaluatie van ZonMw is positief. De commissie is onder de indruk van het werk en noemt ZonMw zowel nationaal als internationaal uniek en toonaangevend. Daar is ZonMw trots op!

Nieuws

Subsidieoproep Sport en Bewegen geopend!

Vanaf vandaag, 30 mei 2017, kunnen projectconsortia een subsidieaanvraag indienen voor het ZonMw onderzoeksprogramma Sport & Bewegen 2017. Doel van de subsidieoproep is om multidisciplinair onderzoek, waaronder data science, op het terrein van (top)sport en bewegen te versterken en het gebruik van opbrengsten (kennis en data) te stimuleren. Hiervoor is 1.680.000 euro beschikbaar. Indienen kan tot en met 5 oktober 2017.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Sport en Bewegen 2017

Onderwerpen

 • Beter presteren
 • Een leven lang bewegen
 • De waarde(n) van sport

  Onderdeel van programma

  Onderzoeksprogramma Sport en Bewegen 2017

  Geplaatst op

  30 mei 2017

  Deadline

  5 oktober 2017,
  14.00 uur

  Bekijk

  Agenda

  Symposium Sportblessurepreventie 2017

  Op 2 november 2017 organiseert VeiligheidNL, samen met Kenniscentrum Sport, ZonMw en Push Braces, het tweede symposium Sportblessurepreventie. Tijdens dit symposium is er aandacht voor kennis rondom sportblessures en sportblessurepreventie waarbij trainers, sporters, (para-)medici en onderzoekers aan het woord zijn.

  Lees meer
  Toon alle agenda-items

  Contact

  Mark Raijmakers

  Programmacoördinator

  Telefoonnummer+31 70 349 53 28
  Naar boven
  Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website