Onderwerpen

Uitgelicht

Vacature strategisch netwerker

Ben jij een enthousiaste strategisch netwerker? Help ons ons netwerk te vergroten en het belang van praktijk gestuurd onderzoek en innovatie in sport en bewegen onder de aandacht te brengen.
Reageer vóór 6 oktober als je vanaf 1 november min. 12 uur beschikbaar bent, een stevige achtergrond in de sportwereld hebt en over een groot netwerk beschikt.

Bekijk de vacaturetekst

MOOI in beweging

Met MOOI in beweging gaan we aan de slag met complexe maatschappelijke uitdagingen (wicked problems) in de sport- en beweegsector zoals sportachterstand in aandachtswijken, betaalbaarheid van de sport en de waarde van topsport. Er zijn 6 wicked problems vastgesteld.

Wil je meer weten of heb je belangstelling om bij een wicked problem betrokken te raken?

Sport en bewegen op LinkedIn

Heb je interesse in missie gedreven onderzoek en innovatie, sportonderzoek of living labs sport en bewegen? Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over subsidierondes en projectresultaten op het gebied van sport en bewegen?

Volg ons dan via de speciale Sport en bewegen pagina op LinkedIn

Actueel

KIC-call gelanceerd: Veilige en gezonde voeding en voedselsystemen

De laatste jaren is de aandacht voor de rol van voeding in relatie tot (preventieve) gezondheid voor de mens versterkt. Gezonde voeding en een gezonde leefstijl zouden namelijk voor een langer gezond leven zorgen en kunnen op die manier de gezonde levensduur verlengen.

uitstalling van groente en fruit in bakken in een supermarkt
Nieuws

Gezocht: kwartiermakers voor MOOI in Beweging

We zoeken kwartiermakers die samen met ons crews (werkgroepen) samenstellen en aansturen op de volgende vier maatschappelijke vraagstukken: ‘Bewoners in aandachtswijken sporten minder’, ‘Sport en bewegen wordt te weinig ingezet binnen de gezondheidszorg’, ‘De sportinfrastructuur wordt te weinig gebruikt’ en ‘De betaalbaarheid van sport staat onder druk’. Wil jij je steentje bijdragen om met onderzoek en innovatie een van deze maatschappelijke...

Nieuws

Zo kunnen games ouderen in beweging brengen

Steeds vaker worden games gebruikt om jongeren in beweging te krijgen. Is gamen ook geschikt voor andere doelgroepen? Het korte antwoord: ja. Zorgprofessionals proberen al jaren om ouderen meer in beweging te krijgen. In dit artikel op allesoversport.nl krijg je onder meer inzicht in de effectiviteit van beweeggames voor het bevorderen van beweeggedrag van 65-plussers.

Elders gezien

Europees beleid op lichaamsbeweging en gezonde voeding: wat kan beter?

Hoe kunnen beleidsmaatregelen lichamelijke inactiviteit en ongezonde voeding aanpakken? Het internationale Policy Evaluation Network (PEN) deed hier onderzoek naar en presenteerde haar onderzoeksresultaten tijdens het Policy Symposium on NCD Prevention, in juni 2022 in Brussel. PEN organiseerde dit symposium samen met de Joint Action Best-ReMaP, en de Horizon2020 projecten CO-CREATE en STOP.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Sportinnovator Vouchers 2022

Onderwerpen

  • Sportinnovatie
  • Voucher
  • Sportinnovator-centra
  • Gemeenten, sportbonden, bedrijven en andersoortige praktijkorganisaties
  • Innovatievraag

Onderdeel van programma

Sportinnovator

Geplaatst op

3 februari 2022

Deadline

1 december 2022,
14.00 uur

Bekijk

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website