Onderwerpen

Uitgelicht

Symposium Implementatie Sport en Bewegen

Benieuwd naar de ins en outs van implementatie van beweeginterventies? Op 27 januari 2023 organiseren de leden van het implementatienetwerk Sport en Bewegen een symposium.
Bekijk het programma en schrijf je in.

Naar informatie over programma, workshops en inschrijven

MOOI in Beweging

Met MOOI in Beweging gaan we aan de slag met complexe maatschappelijke uitdagingen (wicked problems) in de sport- en beweegsector zoals sportachterstand in aandachtswijken, betaalbaarheid van de sport en de waarde van topsport. Er zijn 6 wicked problems vastgesteld.

Wil je meer weten?

Sport en bewegen op LinkedIn

Heb je interesse in missie gedreven onderzoek en innovatie, sportonderzoek of living labs sport en bewegen? Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over subsidierondes en projectresultaten op het gebied van sport en bewegen?

Volg ons dan via de speciale Sport en bewegen pagina op LinkedIn

Verwachte subsidieoproepen

Bent u benieuwd naar de komende subsidierondes van Sport en Bewegen?

Naar het overzicht van de verwachte subsidieoproepen

Actueel

Subsidieoproep Onderzoek Topsportevenementen geopend

Ben je onderzoeker bij een kennisinstelling en wil je graag onderzoek doen naar de maatschappelijke waarde van topsportevenementen? Dan zijn we op zoek naar jou voor het vormen van een onderzoeksnetwerk. In 2023-2027 gaat dit netwerk de maatschappelijke waarde van internationale topsportevenementen die in Nederland worden georganiseerd, onderzoeken. Interesse? Meld je uiterlijk 13 januari 2023, 14.00 uur aan!

Nieuws

Mooibeweging.nl gelanceerd

Vandaag online: de webpagina van het programma MOOI in Beweging. Hierop vindt u informatie over het programma dat een beweging in gang zet naar missie gedreven onderzoek en innovatie in sport en bewegen.

Nieuws

Lager risico op diabetes type 2 door piek in lichaamsbeweging tijdens middag en avond

Mensen die het meest bewegen in de middag en avond, zijn minder insulineresistent dan mensen die vooral ’s ochtends of verspreid over de hele dag bewegen. Dit betekent dat ze een lager risico op diabetes type 2 hebben. Deze resultaten publiceerden onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in het tijdschrift Diabetologia. Dit onderzoek is deels gefinancierd met een Diabetes II doorbraakprojectsubsidie van het Diabetes Fonds en...

Nieuws

Grote Nederlandse betrokkenheid bij internationaal dementie- en Parkinsononderzoek

Bij de helft van de gehonoreerde consortia van het internationale EU Joint Programme Neurodegenerative Diseases (JPND) zijn Nederlandse onderzoekers betrokken. Zo wordt met financiering van ZonMw en Alzheimer Nederland gewerkt aan kennis over niet-farmacologische interventies voor mensen met neurodegeneratieve ziekte. Ook wordt het internationale netwerk van Nederlandse onderzoekers versterkt.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website