Onderwerpen

Uitgelicht

Resultaten en opbrengsten van 5 jaar sportonderzoek

cover resultaten en opbrengst 5 jaar sportonderzoek

In een dynamisch digitaal magazine vind u de resultaten en opbrengsten bij elkaar. 25 projecten hebben veel kennis een bruikbare producten en innovaties opgeleverd.
Nieuwsgierig?

Bekijk, lees en beleef de resultaten

Sportblessurepreventie uitgelicht in Mediator juni 2018

Hoe zijn blessures door sport te voorkomen? Daarover gaat het ZonMw-programma Sportblessurepreventie. In de eerste ronde tackelden onderzoekers al diverse blessureleed. In dit Mediator artikel aandacht voor het veminderen van blessures bij hardlopers, wintersporters en voetballers.

Lees het Mediator artikel

Van praktijkuitdaging naar onderzoeksvraag

Waar moet onderzoek naar gedaan worden? Deze vraag werd gesteld aan de sport- en beweegpraktijk op de werkconferentie vraagarticulatie op 15 mei 2018. 

Meer weten?

Sportfolio magazine winter edition 2018

Voorblad Sportfolio

In deze editie van Sportfolio o.a. aandacht voor 3 mooie ZonMw-projecten: Real-time feedback bij schaatsmetingen, MyTemp bodytemperature en de Versterk je enkel app. Sportprojecten met internationale ambities.

Bekijk Sportfolio

De Sportimpuls-rondes 2017 in een notendop

Factsheet Sportimpuls

In onderstaande factsheets vindt u de meest opvallende feiten en cijfers van de subsidieronde 2017.

Downloads:

eHealth

Volleyballen

Ook binnen de sport- en beweegprojecten wordt veel gebruik gemaakt van e-health. Zo wordt met eHealth sporten laagdrempeliger gemaakt, helpt het chronisch zieken met beweegoefeningen en zijn er vele app’s en websites met advies op maat ter voorkoming van sportblessures.

Meer weten? Bekijk de sport- en beweegprojecten met eHealth

Sportblessurepreventie

De projecten van de eerste subsidieronde Sportblessurepreventie zijn gebundeld in een projectencatalogus. Vind hierin antwoord op vragen als welke projecten zijn gehonoreerd? Hoe willen ze blessures verminderen en zijn er al resultaten geboekt?

Bekijk de projectencatalogus

Actueel

Volg via RSS

"Dokters: schrijf bewegen voor als medicijn"

Interessant artikel over het ZonMw-project 'Physicians implement Exercise = Medicine'. Projectleider Rienk Dekker: “Bewegen ís een medicijn. Het hoort in de koffer met therapeutische mogelijkheden die artsen hebben.”

Elders gezien

Sportonderzoek verbindt: 5 jaar resultaten op een rij

In een dynamisch digitaal magazine zijn de resultaten gebundeld van 5 jaar sportonderzoek binnen het Onderzoeksprogramma Sport. De focus ligt op resultaten en opbrengsten voor de (sport)praktijk. Het magazine is 11 juni 2018 aangeboden aan de opdrachtgevers VWS, NOC*NSF, SIA en aan het veld van sport en bewegen tijdens de afrondende bijeenkomst in Amersfoort.

Nieuws

Beweegprogramma Actief Plus in trek

Actief Plus is een beweegprogramma bedoeld om 50-plussers meer te laten bewegen. ZonMw gefinancierd onderzoek van de Open Universiteit heeft aangetoond dat dit advies-op-maat programma beweeggedrag bevordert en er ook voor zorgt dat dit behouden blijft. Tevens is geëvalueerd hoe Actief Plus het beste landelijk geïmplementeerd kon worden. Steeds meer gemeenten bieden Actief Plus nu aan.

Foto: Shutterstock
Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Contact

Mark Raijmakers

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 53 28
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website