Onderwerpen

Uitgelicht

Urban sports brengt kinderen uit achterstandswijken in beweging

Veel kinderen spelen meer met hun smartphone of tablet dan met hun vriendjes buiten. Daardoor bewegen ze veel te weinig. In Eindhoven zorgde het gericht aanbieden van urban sports ervoor dat kinderen uit achterstandswijken meer gingen bewegen.

Meer over de resultaten

Koel blijven tijdens topprestaties: resultaten project Thermo Tokyo

In aanloop naar de Olympische spelen is in het project ‘Thermo Tokyo: beat the heat’ onderzocht hoe prestatieverlies geminimaliseerd kon worden en hoe topsporters op een veilige manier maximaal konden presteren in een warm en vochtig Tokio. Projectleider Thijs Eijsvogels van Radboudumc vertelt over de resultaten.

Bekijk de video

Nieuw in het amateurvoetbal: blessures voorkomen met Voetbalfit

Voetbaltfit oefening - Chinees boksen op 1 been

Deze keer in de rubriek 'In de spo(r)tlight': een interview met Karin Klein Wolt & Maaike Cornelissen (VeiligheidNL, kenniscentrum letselpreventie) over de landelijke implementatie van Voetbalfit in het amateurvoetbal.

Lees verder

Missie gedreven onderzoek en innovatie sport en bewegen

Op 12 mei 2021 gingen bijna 200 experts in het sport en bewegen veld met elkaar aan de slag om, vanuit vier verschillende perspectieven (bedrijfsleven, overheid, wetenschap en maatschappij), vergezichten voor 2040 te formuleren voor sport en bewegen. Maar wat is missie gedreven onderzoek en innovatie?

Bekijk het animatiefilmpje

Living labs sport en bewegen

In 2021 staat de verankering, het ontwikkelen van innovaties en het experimenteren van oplossingen die bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen van de living labs sport en bewegen die in 2020 zijn gestart, centraal. Wilt u binnen uw gemeente ook een living lab opzetten? Lees meer over de aanpak en de ervaringen met living labs sport en bewegen.

Meer over de living labs sport en bewegen

Coronavirus maatregelen

De zeer uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus heeft ook gevolgen voor ZonMw. Alle belangrijke maatregelen, vragen en antwoorden rondom subsidierondes en lopend onderzoek vindt u op deze pagina

Lees verder

Actueel

De Juiste Zorg op de Juiste Plek: een succesvolle beweging van én door het veld

Deze week stuurde minister De Jonge (VWS) de voortgangsbrief over de Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZOJP) naar de kamer. De juiste zorg op de juiste plek is een beweging vanuit het veld. Het gedachtegoed wordt op grote schaal in de praktijk gebracht door verschillende activiteiten. Om de beweging te stimuleren heeft het ZonMw-programma JZOJP de afgelopen drie jaar samenwerkingsverbanden ondersteund gericht op het voorkomen, vervangen en...

Nieuws

Mooie samenwerking sportparticipatie jongeren in het vmbo

In de week van 4-8 oktober 2021 bogen zich 25 professionals en 8 vmbo'ers over de vraag: hoe kunnen we de sportdeelname van jongeren in het vmbo vergroten? En welke systeemveranderingen zijn nodig om het gedrag van vmbo-ers succesvol te beïnvloeden als het gaat om sporten en bewegen? Op een innovatieve manier ontstond een mooie samenwerking.

Deelnemers sandpit
Nieuws

Geslaagde kick-off implementatienetwerk sport & bewegen

Op 14 en 15 september 2021 vond een geslaagde kick off plaats van het nieuwe implementatienetwerk sport en bewegen. Zestien onderzoekers van kennisinstellingen gaan zich in de komende twee jaar verdiepen in alles wat met implementatie te maken heeft. In dit landelijke netwerk kunnen zij kennis en ervaringen delen en dit weer verder verspreiden. Aan de hand van een casus wordt praktijkervaring opgedaan.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Sportinnovator Vouchers 2021

Onderwerpen

  • Sportinnovatie
  • Voucher
  • portinnovator-centra
  • Gemeenten, sportbonden, bedrijven
  • Innovatievraag

Onderdeel van programma

Sportinnovator

Geplaatst op

1 februari 2021

Deadline

31 december 2021,
14.00 uur

Bekijk

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website