Onderwerpen

Uitgelicht

De Sportimpuls-rondes 2016 in een notendop

In onderstaande factsheets vindt u de meest opvallende feiten en cijfers van de subsidieronde 2016.

Downloads:

Sportproject helpt bij verhogen zelfvertrouwen vluchtelingen

De Sportimpuls 'Liever Bewegen Dan Moe' wordt in Vlaardingen aangeboden aan allochtone en vluchtelingen vrouwen die weinig of niet bewegen en weinig sociale contacten hebben. Het doel is om hen letterlijk en figuurlijk weer in beweging te krijgen. En het werkt, zo blijkt uit een recent interview met twee deelneemsters in het AD.

Meer info over het project

Lees het interview van het AD met twee deelneemsters

Sportfolio Spring Edition is online

Cover Sportfolio

In deze editie van Sportfolio o.a.: Sportinnovator: 'Sportinnovaties in Nederland'. Wat staat er op de agenda voor de komende jaren? En verschillende Sportinnovator-centra als Papendal, TU Delft, Topsport Limburg, AISS en Embedded Fitness komen aan bod.

Sportfolio biedt Nederlandse sportprojecten een internationaal podium.

Sportimpuls: gezond gewicht met cursus

RealFit is een multdisciplinaire cursus voor 13-18 jarigen met overgewicht. Met de cursus leren jongeren een gezond gewicht te bereiken. RealFit is door het Centrum Gezond Leven erkend als een bewezen effectieve interventie op het gebied van (geïndiceerde) overgewichtpreventie.

Meer informatie over dit project

Bekijk de factsheet over RealFit Heerhugowaard

BalanSAR

Hoe kan technologie bijdragen aan het bewegingsonderwijs? Met die vraag houden onderzoekers van de Haagse Hogeschool zich binnen het lectoraat 'Gezonde leefstijl binnen een stimulerende omgeving' bezig. Eén van de projecten die daar lopen is BalanSAR. Dit project won vorig jaar de Sportinnovator Aanmoedigingsprijs.

Bekijk de film over BalanSAR

Op weg naar focus en massa in onderzoek naar sport en bewegen

Op 13 maart 2017 kwamen 40 vertegenwoordigers van kennisinstellingen bijeen in aanloop naar de 1e subsidieoproep van een nieuw onderzoeksprogramma sport en bewegen. Centraal stond de vraag: wat willen we over 10 jaar hebben bereikt met sportonderzoek?

Lees het verslag

Schoolzones

Professionals ruimtelijke ordening, gezondheid en sport worden met het project Schoolzones uitgedaagd om samen te werken en scholen te bedienen die werken aan een veiligere schoolomgeving en aan actievere leerlingen. Dit project van het Onderzoeksprogramma Sport heeft een mooi stappenplan opgeleverd voor betrokken professionals.

Lees het artikel over Schoolzones

Innovatie voor sportrolstoel

Het zou zomaar de klapschaats voor het rolstoeltennis kunnen worden: een rolstoel die ook met een tennisracket in de hand effectief aangedreven kan worden. Een veelbelovend Sportinnovator-project. 

Lees het artikel

Blijf op de hoogte

afbeelding Preventienieuwsbrief

Deze nieuwsbrief laat u de impact van preventief onderzoek zien. U leest over projecten, resultaten en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van preventie, gezondheidsbescherming, voedingsport en bewegen.

abonneren

Nieuwsbrief Onderzoeksprogramma Sport

In dit nummer weer 4 projecten in het zonnetje en veel sportnieuws.

Lees de nieuwsbrief

Actueel

Volg via RSS

Sportimpuls voor Haarlemse jeugd uit lage inkomensbuurten

Haarlemse jeugd sport in een winkelcentrum en op het dak van een parkeergarage. Met behulp van de interventies Basketbal’sCool en City Streetball biedt Stichting Triple Threat een wijkgericht aanbod voor de gehele jeugd van 4 t/m 21 jaar.

Nieuws

Gemeenten in gesprek met ZonMw over sociaal domein

ZonMw heeft veel kennis op het gebied van gemeentelijke vraagstukken rond zorg en ondersteuning, jeugd en werk. Samen met gemeenten wil ZonMw investeren in een duurzame kennisinfrastructuur op het gebied van het sociaal domein. Daarom gaat ZonMw op donderdag 18 mei de dialoog aan met een aantal gemeenten.

Nieuws

Uitnodiging Publiekscongres Proeven op mensen: moet dat? mag dat? Op 17 juni in Leiden

Kunnen wij met dit geneesmiddel ziekten bestrijden? De enige manier om antwoord te kunnen krijgen op deze vraag, is om proeven en experimenten te doen. Proeven op mensen: moet dat? mag dat? Dit is hét onderwerp van het publiekscongres, georganiseerd door de Vereniging ‘Het Nederlandsch Natuur- en Geneeskundig Congres’ (NNGC).

 

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

Symposium Sportblessurepreventie 2017

Op 2 november 2017 organiseert VeiligheidNL, samen met Kenniscentrum Sport, ZonMw en Push Braces, het tweede symposium Sportblessurepreventie. Tijdens dit symposium is er aandacht voor kennis rondom sportblessures en sportblessurepreventie waarbij trainers, sporters, (para-)medici en onderzoekers aan het woord zijn.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Mark Raijmakers

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 53 28
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website