Onderwerpen

Uitgelicht

De Sportimpuls-rondes 2017 in een notendop

Factsheet Sportimpuls

In onderstaande factsheets vindt u de meest opvallende feiten en cijfers van de subsidieronde 2017.

Downloads:

eHealth

Volleyballen

Ook binnen de sport- en beweegprojecten wordt veel gebruik gemaakt van e-health. Zo wordt met eHealth sporten laagdrempeliger gemaakt, helpt het chronisch zieken met beweegoefeningen en zijn er vele app’s en websites met advies op maat ter voorkoming van sportblessures.

Meer weten? Bekijk de sport- en beweegprojecten met eHealth

Eerste Sportinnovator XL-Magazine verschenen

Sportinnovator XL-magazine

Het Sportinnovator XL-magazine laat met inspirerende voorbeelden zien wat de voordelen zijn van samenwerking bij sportinnovatie. Samenwerking loont, schrijft Angelique Berg (Directeur-generaal Volksgezondheid van het ministerie van VWS) in haar voorwoord.

Sportinnovator XL-magazine

Veilig volleyballen door voldoende voorbereiding

Ook al is sporten gezond, blessures liggen altijd op de loer. De interventie VolleyVeilig moet onnodige kwetsuren voorkomen.

Meer over dit project

Binnenkort op wintersport?

YouTube filmpje 'Ben jij al in vorm voor je wintersport'

Bekijk deze tips om goed voorbereid en in vorm op vakantie te gaan! Of doe de test: Ben jij al in vorm voor je wintersport?

Bekijk het YouTube filmpje

Sportblessurepreventie

De projecten van de eerste subsidieronde Sportblessurepreventie zijn gebundeld in een projectencatalogus. Vind hierin antwoord op vragen als welke projecten zijn gehonoreerd? Hoe willen ze blessures verminderen en zijn er al resultaten geboekt?

Lees ook het artikel over het programma op Allesoversport.nl

Bekijk de projectencatalogus

Actueel

Volg via RSS

Sportinnovaties op de Winterspelen

Op de Winterspelen van PyeongChang strijdt Nederlands sporttalent om de felbegeerde medailles. Maurits Hendriks, technisch directeur bij NOC*NSF en lid van het Topteam Sport, deelt de vijf innovaties die in Zuid-Korea voor TeamNL het verschil kunnen maken: van schaatspakken tot herstelproducten.

Nieuws

Factsheets Sportimpuls ronde 2017 online

Benieuwd naar weetjes over de rondes Sportimpuls, Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht (KSG) en Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten (Jilib) 2017? Op de website van ZonMw zijn nu factsheets te vinden met onder andere gegevens over de verdeling qua leeftijd, doelgroep, aanbod en setting, de gebruikte interventies van de Menukaart Sportimpuls en nog veel meer.

Nieuws

Subsidieronde Sportblessurepreventie is geopend!

Vanaf vandaag kunt u een subsidieaanvraag indienen in het programma Sportblessurepreventie. In deze subsidieronde staat onder meer kennisontwikkeling over de effectiviteit en implementatie van interventies gericht op het voorkomen van blessures in de breedtesport centraal. De deadline is 26 april 2018.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Agenda

NCVGZ 2018 Het congres voor de volksgezondheid

Wilt u op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen op het gebied van de Publieke gezondheid? Ga met ons mee om te ontdekken hoe we samen Nederland een klein stukje gezonder kunnen maken. Kom ook op 10 april naar het NCVGZ, hét congres voor de publieke gezondheid, in Media Plaza, onderdeel van de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Mark Raijmakers

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 53 28
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website