Onderwerpen

Uitgelicht

E-book

Op het vmbo neemt de sportdeelname van jongeren steevast af. Ben je op zoek naar oplossingen om meer jongeren in het vmbo blijvend te laten sporten? Ontdek de mogelijkheden in het e-book ‘Naar meer sportparticipatie van jongeren in het vmbo’.

Bekijk het e-book

Podcast: Living Labs in de praktijk

Living Labs kartrekkers Petra Janssen (Gemeente Den Haag) en Frank van Eekeren (lector Impacts of sports Haagse Hogeschool) geven je een inkijkje in hun successen en inzichten.

Beluister de podcast

Living labs: experimenterend oplossingen vinden

In de zoektocht naar oplossingen voor maatschappelijke uitdaging op het gebied van sport en bewegen, zetten steeds meer gemeenten lokale vernieuwers, verbinders én inwoners in. Samen zoeken zij
naar innovaties en testen deze ook direct uit in de praktijk. Onderzoekers en sportinstituten vertellen over hun inzet van de Living Labs binnen hun gemeenten.

Lees het artikel in Sport en Gemeenten

Naar meer sportparticipatie van jongeren in het vmbo

Jongeren in het vmbo bewegen te weinig. Hoe krijg je jongeren in het vmbo blijvend aan het sporten? 25 onderzoekers, sportprofessionals bedachten samen met vmbo-ers oplossingen. Een hoop ideeën ontstonden die inmiddels zijn uitgewerkt tot een subsidieaanvraag.

Bekijk hoe de ideeën tot stand kwamen

Kennis- en Innovatieagenda Sport & Bewegen

Door de Kennis- en Innovatieagenda voor het HBO van het Lectorenplatform Sport & Bewegen is de praktijk directer betrokken bij vernieuwingen. Geri Bonhof, Remo Mombarg en Steven Vos vertellen over hun ervaring.

Lees het interview

Actueel

Zinvol om patiënten die voor behandeling in het ziekenhuis zijn te helpen met een gezondere leefstijl?

Amsterdam UMC en het UMC Groningen gaan dat onderzoeken. Daarvoor wordt een intern leefstijlloket opgericht. Ook patiënten die al een ziekte onder de leden hebben, zijn gebaat bij een gezondere leefstijl, stelt Hidde van der Ploeg. “Ons zorgsysteem is echter meer gefocust op het beter maken van mensen dan op het voorkomen dat ze ziek of nog zieker worden. Door patiënten gezonder te laten leven, hoop je dat ze sneller herstellen, minder...

Elders gezien

Subsidieoproep JPND open over de mechanismen van niet-farmacologische interventies

De subsidieoproep van het EU Joint Programme Neurodegenerative Disease Research (JPND) staat open voor aanvragen over onderzoek naar de mechanismen van niet-farmacologische interventies. Het begrijpen van deze mechanismen kan bijdragen aan een persoonsgerichte behandeling voor mensen met een neurodegeneratieve aandoening, zoals Alzheimer en Parkinson. De deadline voor indienen is 1 maart 2022.

Nieuws

Tien Living labs sport en bewegen gaan de volgende fase in

De living labs ontvangen een subsidie om te experimenteren met innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van sport en bewegen. Samen met de burger en andere organisaties worden innovatieve oplossingen (door)ontwikkeld, geïmplementeerd en getest. De ervaringen met en de uitkomsten van deze experimenten moeten bijdragen aan duurzame veranderingen na afloop van de projectperiode.

Nieuws

Forse toename hardloopblessures door lockdown

Uit cijfers van VeiligheidNL blijkt dat er in 2020 een forse toename was van hardloopblessures door de lockdown, maar over het algemeen waren er minder sportblessures.

Elders gezien
Toon meer

Subsidieoproepen

Nationale Sportinnovator Prijs 2021 – Toekomstbestendige sportaanbieders

Onderwerpen

  • Zorgen voor professioneel georganiseerde sportaanbieders die financieel gezond zijn;
  • Bestuurlijke vernieuwing bij sportaanbieders;
  • Ledenbehoud en betere interactie met leden;
  • Samenwerken van verschillende soorten sportaanbieders;
  • Nieuwe vormen van lidmaatschap.

Onderdeel van programma

Sportinnovatie

Geplaatst op

1 december 2021

Deadline

1 februari 2022,
14.00 uur

Bekijk

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website