Onderzoek, kunstprogramma’s en initiatieven

Het programma Kunst en cultuur in de Langdurige zorg en ondersteuning financierde het onderzoek met de titel ‘Art for Senior Positive Health and Well-Being. Capturing the Impact of Art(s)-based Initiatives and Arts-based Program’ (Kunst in de Zorg). In dit project werd de impact van kunst en cultuur op de (positieve) gezondheid en het welbevinden van ouderen onderzocht bij 4 kunstprogramma’s en 15 initiatieven. De financiering van het onderzoek gebeurde via publiek private samenwerking; ZonMw financierde het onderzoek en de kunstprogramma’s en Stichting RCOAK en fonds Sluyterman van Loo financierden de kunstinitiatieven. Ook tijdens de coronapandemie konden zowel het onderzoek, als de kunstprogramma’s en -initiatieven met een speciale Covid-19 Aanvulling toch doorgaan.

Hieronder volgt een overzicht van de samenvattingen van het onderzoek, de kunstprogramma’s en de kunstinitiatieven, inclusief de Covid-19 Aanvullingen.

Onderzoek

Art for Senior Positive Health and Well-Being. Capturing the Impact of Art(s)-based Initiatives and Arts-based Program (Kunst in de Zorg)

Resultaten onderzoek Kunst in de Zorg

COVID-19 Aanvulling Onderzoek

Impact van Kunst in de (langdurige) Zorg in tijden van Corona

Programma's

COVID-19 Aanvulling Programma's

Initiatieven, inclusief COVID-19 Aanvullingen

Bekijk hier de samenvattingen van de kunstinitiatieven, inclusief COVID-19 Aanvullingen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website