Over dit programma

Het Citrienfonds helpt duurzame en breed inzetbare verbeteringen in de gezondheidszorg te ontwikkelen. De umc’s werken via het Citrienfonds samen met stakeholders aan duurzame en breed inzetbare verbeteringen in de zorg vanuit hun maatschappelijke rol als innovators van de gezondheidszorg. ZonMw voert de kwaliteitsbeoordeling en monitoring uit van projecten die binnen het fonds lopen en de evaluatie. 

Doel

Het Citrienfonds heeft tot doel een duurzame gezondheidszorg te bevorderen. Door het fonds wordt aan de belangrijkste uitdaging van dit moment gewerkt, namelijk ervoor zorgen dat de kwaliteit van de zorg goed blijft of zelfs nog beter wordt én dat de zorg ook in de toekomst betaalbaar blijft. Daarvoor zijn structurele verbeteringen in de gezondheidszorg nodig. De activiteiten van het fonds en de diverse initiatieven op het terrein van kostenbeheersing en kwaliteitsverbetering sluiten goed op elkaar aan en kunnen elkaar versterken: het geheel wordt meer dan de som der delen. De resultaten uit de onderstaande thema's zijn te vinden op www.citrienfonds.nl.

Thema’s

In samenspraak met de opdrachtgever (VWS) en de NFU zijn 5 specifieke thema’s gekozen: 

Kader- en jaarplannen

Elk thema heeft een kaderplan ingediend voor de looptijd van het Citrienfonds. Naast kaderplannen worden ook jaarplannen ingediend. Per thema verschijnt voor elk ingediend jaarplan een nieuwe projectpagina op de website. Lees voor meer informatie de programmatekst Citrienfonds.

Subsidierondes

Alleen de umc’s en de NFU kunnen subsidies uit het fonds verwerven. Contactpersoon bij de NFU over thema’s, procedure en keuzes van voordrachten voor specifieke thema’s is Carine Stevens: stevens@nfu.nl, 030 273 9400.

Gerelateerde onderwerpen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website