MDT is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Tijdens hun MDT werken jongeren aan hun persoonlijke ontwikkeling, terwijl ze zich een periode vrijwillig inzetten voor anderen. Hiermee maken ze onze samenleving sterker.

Uitgelicht

Subsidieoproep Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd definitief

jongere en oma maken selfie

Op 29 oktober is de definitieve subsidieoproep 4a van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd opengesteld. Wilt u meer weten over de veranderingen ten opzichte van de conceptversie, of tips krijgen voor de uitwerking van uw aanvraag? Bekijk dan onze publicatie.

Bekijk de publicatie

Ook gemeenten aan de slag met MDT

Meisje helpt vluchteling

11 projecten uit de gemeenteronde van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd hebben te horen gekregen dat zij mogen starten! Deze projecten gaan experimenteren met de maatschappelijke diensttijd (MDT)  in een vorm die is geïnspireerd op de aanpak van de Belgische Samenlevingsdienst. Hierin ontmoeten verschillende groepen jongeren elkaar en worden zij gestimuleerd te werken aan hun competenties.

Lees meer

Op naar de landelijke uitrol van de maatschappelijke diensttijd!

Vluchteling aan het werk op een schip

Ruim een jaar geleden startten we met het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Het doel: jongeren de beste versie van zichzelf laten ontdekken, terwijl ze van betekenis zijn voor de samenleving. Welke stappen zijn er tot nu toe gezet binnen het programma? Welke rol speelt ZonMw hierin? En wat staat er de komende maanden te gebeuren? We spraken met programmamanager Mirre Hubers en directeur maatschappelijke diensttijd Jacqueline de Jager. 

Lees het interview met Mirre en Jacqueline

www.doemeemetmdt.nl live!

voorbeeld website MDT

Het is zover: website van MDT is online! Vanaf nu is er een centrale plek waar je alle informatie over MDT kan vinden. Of nog gaat vinden, want de website wordt de komende tijd verder aangevuld en uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan interactief zoeken naar proeftuinen, een toolkit en nog veel meer. 

Ga naar de website!

Overzicht proeftuinen maatschappelijke diensttijd

Er zijn inmiddels vanuit 2 subsidierondes 75 proeftuinen gestart met het experimenteren met de maatschappelijke diensttijd. Bent u benieuwd welke proeftuinen bij u in de regio zijn? Bekijk dit dan in het overzicht. 

Bekijk het overzicht

Meer weten?

De maatschappelijke diensttijd wordt opgezet door de Rijksoverheid in samenwerking met de Nederlandse Jeugdraad (NJR), de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) en ZonMw. Meer weten? Volg de maatschappelijke diensttijd op Twitter, Instagram en YouTube! Of kijk voor meer informatie op www.doemeemetmdt.nl!

Actueel

Proeftuinen tweede subsidieronde Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd gestart

Voorafgaand aan het MDT (maatschappelijke diensttijd) Festival op 29 maart was het officiële startmoment voor de projecten uit de tweede ronde van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Tijdens deze bijenkomst werd deze start feestelijk afgetrapt met bubbels en taart en gaven we projectleiders de kans om elkaar en de proeftuinen beter te leren kennen.

Nieuws
Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Mirre Hubers

Senior programmamanager

+31 70 349 51 82
Hubers@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website