MDT is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Tijdens hun MDT werken jongeren aan hun persoonlijke ontwikkeling, terwijl ze zich een periode vrijwillig inzetten voor anderen. Hiermee maken ze onze samenleving sterker.

Uitgelicht

Klusschip wordt MDT-plek

Diar aan het werk op MDT-plek

Gevluchte jongeren hebben vaak veel meegemaakt en eenmaal hier hebben ze vaak problemen met contact maken. Diar vluchtte door oorlog uit Iran naar Nederland. Bij het maatschappelijke diensttijd (MDT)-project Verbeeldigslab de Fighter krijgt hij stabiliteit, regelmaat en rust. “Hier denk ik niet aan mijn problemen of de oorlog in mijn land”. Cor en Diar vertellen wat het project voor hen betekent. 

Lees het interview met Cor en Diar

1 jaar maatschappelijke diensttijd - waar staan we nu?

Inmiddels zijn we een jaar verder en zijn de eerste 75 proeftuinen voor de maatschappelijke diensttijd gestart. Wat hebben we tot nu toe bereikt? En wat vinden de jongeren ervan? Ze vertellen erover in deze video. 

Bekijk de video

MDT Festival - de aftermovie

Op vrijdag 29 maart 2019 was het eerste MDT Festival! Ruim 700 jongeren, jongerenwerkers en geïnteresseerden van MDT kwamen samen om te proeven van de sfeer, workshops te volgen én mee te denken over het ontwerp. Ook werd tijdens het festival het gloednieuwe MDT Jongerenpanel gelanceerd! 25 gemotiveerde jongeren die met ons mee gaan denken over en het klankbord zijn voor de MDT. Benieuwd naar een indruk van het festival? Bekijk dan de aftermovie

Bekijk de aftermovie

MDT Magazine

Ben je benieuwd naar de verhalen van de jongeren en de jongerenwerkers uit de proeftuinen? Lees dan vooral dit MDT mini-magazine. Het magazine geeft een mooi beeld van wat er in de proeftuinen van de MDT gebeurt en wat de MDT betekent voor zowel de jongeren als de mensen die ze begeleiden.

Lees het magazine

Overzicht proeftuinen maatschappelijke diensttijd

Er zijn inmiddels vanuit 2 subsidierondes 75 proeftuinen gestart met het experimenteren met de maatschappelijke diensttijd. Bent u benieuwd welke proeftuinen bij u in de regio zijn? Bekijk dit dan in het overzicht. 

Bekijk het overzicht

Meer weten?

De maatschappelijke diensttijd wordt opgezet door de Rijksoverheid in samenwerking met de Nederlandse Jeugdraad (NJR), de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) en ZonMw. Meer weten? Volg de maatschappelijke diensttijd op Twitter, Instagram en YouTube! De website wordt deze zomer gelanceerd. 

Actueel

Volg via RSS

Proeftuinen tweede subsidieronde Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd gestart

Voorafgaand aan het MDT (maatschappelijke diensttijd) Festival op 29 maart was het officiële startmoment voor de projecten uit de tweede ronde van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Tijdens deze bijenkomst werd deze start feestelijk afgetrapt met bubbels en taart en gaven we projectleiders de kans om elkaar en de proeftuinen beter te leren kennen.

Nieuws

Ook jongeren met een beperking betrokken in projecten maatschappelijke diensttijd

Met de maatschappelijke diensttijd krijgen jongeren de kans om hun eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen en zich in te zetten voor anderen of de samenleving. Begin dit jaar hebben 34 projecten uit de tweede subsidieronde van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd het bericht gekregen dat zij hiervoor subsidie ontvangen. In dit artikel leest u meer over 3 projecten waarin jongeren met en zonder beperkingen elkaar ondersteunen.

Nieuws

34 nieuwe projecten voor maatschappelijke diensttijd van start

Vandaag hebben 34 nieuwe projecten voor de maatschappelijke diensttijd door heel Nederland bericht gekregen dat ze financiering krijgen en van start kunnen gaan. In de maatschappelijke diensttijd krijgen jongeren de mogelijkheid om hun eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen tijdens een periode waarin ze zich vrijwillig inzetten voor een ander of voor de samenleving. Bij de nieuwe projecten kunnen jongeren hun talenten inzetten op terreinen...

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Agenda

Voor de Jeugd Dag 2019

Op maandag 7 oktober 2019 vindt de zevende editie van de Voor de Jeugd Dag plaats. Dit is dé dag voor iedereen die samen wil werken om álle kinderen van Nederland een veilige, gezonde en kansrijke toekomst te geven. Dit jaar heeft de Voor de Jeugd Dag als thema Samen in actie! Hoe kunnen we elkaar nog beter helpen oplossingen te vinden waar jeugd én hun opvoeders het meest bij gebaat zijn? Ook al werken we bij verschillende organisaties en in...

Lees meer
Toon alle agenda-items

Mirre Hubers

Senior programmamanager

Telefoonnummer+31 70 349 51 82
E-mailadresHubers@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website