MDT is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Tijdens hun MDT werken jongeren aan hun persoonlijke ontwikkeling, terwijl ze zich een periode vrijwillig inzetten voor anderen. Hiermee maken ze onze samenleving sterker.

Uitgelicht

Subsidieronde 4b

jongere en oma maken selfie

Op dinsdag 14 april 2020 wordt de subsidieoproep van ronde 4b van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd opengesteld. De vooraanmelding kan van 14 april tot 20 mei 2020. Wilt u meer weten over de subsidieoproep en - procedure? Kom dan naar de informatiebijeenkomsten op 16 april 2020 (Den Bosch) en 12 mei (Zwolle). Aanmelden hiervoor is al mogelijk!

Meld u aan voor de informatiebijeenkomst

Ook gemeenten aan de slag met MDT

Meisje helpt vluchteling

11 projecten uit de gemeenteronde van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd hebben te horen gekregen dat zij mogen starten! Deze projecten gaan experimenteren met de maatschappelijke diensttijd (MDT)  in een vorm die is geïnspireerd op de aanpak van de Belgische Samenlevingsdienst. Hierin ontmoeten verschillende groepen jongeren elkaar en worden zij gestimuleerd te werken aan hun competenties.

Lees meer

www.doemeemetmdt.nl live!

voorbeeld website MDT

Het is zover: website van MDT is online! Vanaf nu is er een centrale plek waar je alle informatie over MDT kan vinden. Of nog gaat vinden, want de website wordt de komende tijd verder aangevuld en uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan interactief zoeken naar proeftuinen, een toolkit en nog veel meer. 

Ga naar de website!

Overzicht proeftuinen maatschappelijke diensttijd

Er zijn inmiddels vanuit 2 subsidierondes 75 proeftuinen gestart met het experimenteren met de maatschappelijke diensttijd. Bent u benieuwd welke proeftuinen bij u in de regio zijn? Bekijk dit dan in het overzicht. 

Bekijk het overzicht

Meer weten?

De maatschappelijke diensttijd wordt opgezet door de Rijksoverheid in samenwerking met de Nederlandse Jeugdraad (NJR), de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) en ZonMw. Meer weten? Volg de maatschappelijke diensttijd op Twitter, Instagram en YouTube! Of kijk voor meer informatie op www.doemeemetmdt.nl!

Actueel

Aanmelden informatiebijeenkomst Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd subsidieronde 4b nu mogelijk

Na de fase van experimenteren, groeit MDT (maatschappelijke diensttijd) nu door naar een landelijk dekkend netwerk. De eerste projecten die dit landelijke netwerk moeten gaan vormen hebben inmiddels te horen gekregen dat zij mogen starten. Op 14 april 2020 wordt de subsidieoproep (subsidieronde 4b) voor de tweede groep opengesteld. Voor deze subsidieoproep worden op donderdag 16 april (in Den Bosch) en op dinsdag 12 mei (in Zwolle)...

Nieuws

Inschrijving masterclass Jongerenparticipatie in Onderzoek geopend

Op vrijdag 24 april 2020 organiseert ZonMw in samenwerking met Christine Dedding (Amsterdam UMC) opnieuw de Masterclass Jongerenparticipatie in onderzoek. Zowel onderzoekers in het jeugdveld als jongeren die interesse hebben om hun stem te laten horen in onderzoek zijn van harte welkom.

Nieuws

Maatschappelijke diensttijd in maart officieel van start

ZonMw is voornemens om 25 projecten te honoreren, waarmee MDT (maatschappelijke diensttijd) op 16 maart officieel van start gaat. Vanuit eerdere subsidierondes zijn al 87 zogenoemde proeftuinen gestart. Zij hebben vanuit de ervaring in de praktijk geholpen om invulling te geven aan het ontwerp van MDT.

Nieuws
Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Mirre Hubers

Senior programmamanager

+31 70 349 51 82
Hubers@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website