Darmen

Wij financieren verschillende soorten onderzoek naar de darmen. Van vroege opsporing en betere behandelingen van darmkanker en de darmgezondheid.

Darmkanker

Bij vroegtijdige ontdekking van darmkanker, is de kans op genezing groter en de behandeling minder zwaar. Door te screenen op risicofactoren of voorstadia van darmkanker kan in veel gevallen erger worden voorkomen. Wij financierden verschillende onderzoeken naar de vroege opsporing van hiervan.

Darmoperaties

Verwijdering darmpoliepen endeldarm: Operatie of endoscopie? Onderzoek toonde aan dat het gebruik van een endoscopie in plaats van een operatie voor het verwijderen van goedaardige poliepen kosteneffectiever is en minder ernstige complicaties met zich meebrengt.

Voeding en darmgezondheid

Gezondheid hangt ook af van gezonde darmflora. Vaak is bewegen, genoeg en gezond drinken en een passend voedingspatroon voldoende om onze goede bacteriën in het maag-darmkanaal te helpen. Toch hebben wij niet altijd het roer in onze handen. Lees meer over onderzoeken over gezonde voeding voor de darmen.