Onderwerpen

Uitgelicht

Handboek Begeleid Leren

Man

Het Handboek Begeleid Leren voor jongeren met psychische problemen werd ontwikkeld door lector Lies Korevaar van de Hanzehogeschool.

Bekijk het artikel in Mediator 29

Rol ZonMw

Het gebruik van state of the art kennis en nieuwe inzichten leidt tot betere kwaliteit van zorg en betere patiëntenuitkomsten. Daarom is het belangrijk dat nieuwe kennis en inzichten een plaats krijgen in de praktijk en onderwijs aan studenten en professionals. ZonMw stimuleert en faciliteert samenwerking en verbinding tussen onderwijs, onderzoek, beleid en praktijk.  

ZonMw & Onderwijs

Omgaan met verward gedrag

Afbeelding Actieprogramma Verward Gedrag

Dit najaar starten 13 projecten met het verbinden van het zorg-, welzijns- en veiligheidsdomein in het onderwijs voor professionals die te maken hebben met mensen met verward gedrag. In alle projecten staat het perspectief van ervaringsdeskundigen centraal en hebben ze een expliciete rol.

Bekijk de 13 projecten

Artikelenreeks Verpleegkundig leiderschap

Portret Marieke Schuurmans

Met verpleegkundig leiderschap de praktijk én verplegingswetenschap verbeteren. In deze publicatie lees je over alle 12 gepromoveerde verpleegkundig onderzoekers van het leiderschapsprogramma LMNR.

Artikelenreeks Verpleegkundig leiderschap

Leernetwerken Wijkverpleging versterken competenties docenten en zorgprofessionals

Het gaat bijvoorbeeld om competenties die nodig zijn om zelfredzaamheid van cliënten en gezondheid van wijkbewoners te bevorderen. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat leernetwerken leiden tot meer en betere stageplekken, zo blijkt uit onderzoek van het NIVEL.

Onderzoek van het Nivel

Stakeholders blikken terug op Zichtbare schakel

Wat voor opbrengsten zien LOOV, V&VN, Actiz, NWG en het ministerie van VWS van ons programma Zichtbare schakel?

Lees de interviews

Onderwijs Palliatieve Zorg

Cartoon kennissynthese, man vlindernet

Met de ‘kennissynthese onderwijs’ is een flinke stap gezet om de verbetering van het onderwijs over palliatieve zorg in gang te zetten. De kennissynthese draagt bij aan meer samenhang tussen mbo, hbo en WO.

download de kennissynthese

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van activiteiten, subsidies en onderzoeksresultaten? Meldt u zich dan aan voor het digitale relatiemagazine Mediator en/of voor één of meer van de thema nieuwsbrieven van ZonMw.

Aanmelden

Actueel

Volg via RSS

Actieonderzoek leren en verbeteren

Tot 4 september kunt u uw projectidee indienen voor de subsidie ‘Actieonderzoek leren en verbeteren’. Het actieonderzoek moet gaan over een kwaliteitsproduct dat Zorginstituut Nederland met doorzettingsmacht heeft ontwikkeld voor de sectoren: integrale geboortezorg, intensive care en verpleeghuiszorg.

Nieuws

Opnemen van effectieve innovaties in het onderwijs

Hoe zorg je ervoor dat innovaties worden ingebed in het onderwijs aan (toekomstige) professionals in de ouderenzorg en welzijn? Over deze vraag bogen stakeholders uit het onderwijsveld zich, tijdens een bijeenkomst op 5 april jl. De aanleiding voor deze bijeenkomst is de ontwikkeling van 14 onderwijsproducten, die effectief blijken in het verbeteren van de kennis en vaardigheden van (toekomstige) professionals.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Annette Zandvliet

Implementatiemedewerker onderwijs

Telefoonnummer+31 70 349 50 80
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website