Onderwerpen

Uitgelicht

Rol ZonMw

Het gebruik van state of the art kennis en nieuwe inzichten leidt tot betere kwaliteit van zorg en betere patiëntenuitkomsten. Daarom is het belangrijk dat nieuwe kennis en inzichten een plaats krijgen in de praktijk en onderwijs aan studenten en professionals. ZonMw stimuleert en faciliteert samenwerking en verbinding tussen onderwijs, onderzoek, beleid en praktijk.  

ZonMw & Onderwijs

'Luisteren is het belangrijkste'

Portret Aeltsje Brinksma

Aeltsje Brinksma is expert op het gebied van voedingsproblemen bij kinderen met kanker. Ze wil haar onderzoek uitbreiden naar de vraag hoe je patiëntencomfort tijdens en na behandeling kunt optimaliseren. Investeren in relaties met invloedrijke mensen in zorg en onderzoek is nodig om verder te komen. Dat leerde ze in het programma Leadership Mentoring in Nursing Research. En ze leert meer.

Lees het interview

Leernetwerken Wijkverpleging versterken competenties docenten en zorgprofessionals

Het gaat bijvoorbeeld om competenties die nodig zijn om zelfredzaamheid van cliënten en gezondheid van wijkbewoners te bevorderen. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat leernetwerken leiden tot meer en betere stageplekken, zo blijkt uit onderzoek van het NIVEL.

Onderzoek van het Nivel

Stakeholders blikken terug op Zichtbare schakel

Wat voor opbrengsten zien LOOV, V&VN, Actiz, NWG en het ministerie van VWS van ons programma Zichtbare schakel?

Lees de interviews

Transformatie jeugdhulp

ZonMw ondersteunt de transformatie van de jeugdhulp met 12 academische werkplaatsen. Met een kennisinfrastructuur verbinden de Academische Werkplaatsen de werelden van praktijk, beleid, onderzoek én onderwijs. Dit gebeurt met structurele inbreng van ouders en jongeren.

Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd

Onderwijs Palliatieve Zorg

Cartoon kennissynthese, man vlindernet

Met de ‘kennissynthese onderwijs’ is een flinke stap gezet om de verbetering van het onderwijs over palliatieve zorg in gang te zetten. De kennissynthese draagt bij aan meer samenhang tussen mbo, hbo en WO.

download de kennissynthese

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van activiteiten, subsidies en onderzoeksresultaten? Meldt u zich dan aan voor het digitale relatiemagazine Mediator en/of voor één of meer van de thema nieuwsbrieven van ZonMw.

Aanmelden

Actueel

Volg via RSS

Terugblik Slotbijeenkomst Zichtbare schakel

Was u er ook bij op 17 november 2017? Samen met ruim 200 aanwezigen hebben we getoost op de opbrengsten van 8 jaar Zichtbare schakel; op alle mijlpalen die de beroepspraktijk van de wijkverpleging hebben veranderd. We hebben volop foto's gemaakt. Spot u uzelf? Neem een kijkje in het (foto)verslag.

Elders gezien

Kennis over verward gedrag in het onderwijs

In de praktijk komen professionals uit verschillende domeinen in aanraking met mensen met verward gedrag. Daarom is het essentieel dat in het onderwijs al een goede verbinding wordt gelegd tussen het zorg-, welzijns- en/of veiligheidsdomein. Tot 30 januari kunt u hiervoor subsidie aanvragen.

Programmabeeld actieprogramma verward gedrag
Nieuws

Optimaal samenwerken en leren van casuïstiekbesprekingen

Hoe kunnen casuïstiekbesprekingen van Ouder- en Kindteams zó worden ingericht, dat er optimaal wordt samen gewerkt en samen geleerd? Door middel van actieonderzoek heeft de Kenniswerkplaats Transformatie Jeugd Amsterdam KeTJA deze vraag onderzocht en de Handreiking Casuïstiekbespreking uitgebracht.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Contact

Annette Zandvliet

Implementatiemedewerker onderwijs

Telefoonnummer+31 70 349 50 80
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website