Onderwerpen

Uitgelicht

Rol ZonMw

Het gebruik van state of the art kennis en nieuwe inzichten leidt tot betere kwaliteit van zorg en betere patiëntenuitkomsten. Daarom is het belangrijk dat nieuwe kennis en inzichten een plaats krijgen in de praktijk en onderwijs aan studenten en professionals. ZonMw stimuleert en faciliteert samenwerking en verbinding tussen onderwijs, onderzoek, beleid en praktijk.  

ZonMw & Onderwijs

Artikelenreeks Verpleegkundig leiderschap

Portret Aeltsje Brinksma

Met verpleegkundig leiderschap de praktijk én verplegingswetenschap verbeteren. In deze publicatie lees je elke maand over één van de 12 gepromoveerde verpleegkundig onderzoekers van het leiderschapsprogramma LMNR.

Naar de publicatie

Leernetwerken Wijkverpleging versterken competenties docenten en zorgprofessionals

Het gaat bijvoorbeeld om competenties die nodig zijn om zelfredzaamheid van cliënten en gezondheid van wijkbewoners te bevorderen. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat leernetwerken leiden tot meer en betere stageplekken, zo blijkt uit onderzoek van het NIVEL.

Onderzoek van het Nivel

Stakeholders blikken terug op Zichtbare schakel

Wat voor opbrengsten zien LOOV, V&VN, Actiz, NWG en het ministerie van VWS van ons programma Zichtbare schakel?

Lees de interviews

Transformatie jeugdhulp

ZonMw ondersteunt de transformatie van de jeugdhulp met 12 academische werkplaatsen. Met een kennisinfrastructuur verbinden de Academische Werkplaatsen de werelden van praktijk, beleid, onderzoek én onderwijs. Dit gebeurt met structurele inbreng van ouders en jongeren.

Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd

Onderwijs Palliatieve Zorg

Cartoon kennissynthese, man vlindernet

Met de ‘kennissynthese onderwijs’ is een flinke stap gezet om de verbetering van het onderwijs over palliatieve zorg in gang te zetten. De kennissynthese draagt bij aan meer samenhang tussen mbo, hbo en WO.

download de kennissynthese

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van activiteiten, subsidies en onderzoeksresultaten? Meldt u zich dan aan voor het digitale relatiemagazine Mediator en/of voor één of meer van de thema nieuwsbrieven van ZonMw.

Aanmelden

Actueel

Volg via RSS

Aandacht voor de wijk in alle hbo-v opleidingen

In alle hbo-v opleidingen is aandacht voor de (nieuwe) competenties die nodig zijn voor werken in de wijkverpleging. Het gaat bijvoorbeeld om klinisch redeneren en om het indiceren van verpleging en verzorging in de thuissituatie. Dit en meer blijkt uit de inventarisatie van Margriet van Iersel (Hogeschool van Amsterdam) in opdracht van ZonMw.

Nieuws

Zorg om de zorg

‘In de zorg vraagt iedereen zich af: waar halen we 125.000 extra werknemers vandaan?’ Op 2 februari publiceerde de Volkskrant dit artikel. Onderzoeker Margriet van Iersel komt aan het woord over het imagoprobleem in de ouderenzorg en wijkzorg. Van Iersel: 'Verreweg de meeste studenten willen in het ziekenhuis werken'. Haar onderzoek wordt gefinancierd door ZonMw-programma Tussen Weten en Doen II.

Elders gezien

14 nieuwe ambassadeurs verzorgenden in de wijk

In totaal hebben 14 wijkverzorgenden op 31 januari het ambassadeurstraject voor verzorgenden in de wijk afgerond. Het traject is een initiatief van V&VN en het ZonMw-programma Zichtbare schakel. Dankzij dit traject treden deze verzorgenden als ambassadeur op van hun vak. Wijkverpleegkundigen volgden eerder al een soortgelijk traject.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

Bijeenkomst ‘onderwijsinnovaties in de ouderenzorg’

Aanleiding van deze bijeenkomst is de afronding van de 14 projecten van de subsidieronde “Onderwijs omtrent wonen, welzijn en zorg” begin 2018. De resultaten hiervan hebben zowel betrekking op het initiële onderwijs als op de bij- en nascholing.

Lees meer

International Conference on Integrated Care

Van 23 t/m 25 mei 2018 organiseert de International Foundation for Integrated Care (IFIC) voor de 18e keer de International Conference on Integrated Care (ICIC). ZonMw is partner, net als het RIVM en Vilans.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Annette Zandvliet

Implementatiemedewerker onderwijs

Telefoonnummer+31 70 349 50 80
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website