Onderwerpen

Uitgelicht

Rol ZonMw

Het gebruik van state of the art kennis en nieuwe inzichten leidt tot betere kwaliteit van zorg en betere patiëntenuitkomsten. Daarom is het belangrijk dat nieuwe kennis en inzichten een plaats krijgen in de praktijk en onderwijs aan studenten en professionals. ZonMw stimuleert en faciliteert samenwerking en verbinding tussen onderwijs, onderzoek, beleid en praktijk.  

ZonMw & Onderwijs

'Luisteren is het allerbelangrijkste'

Portret Aeltsje Brinksma

Aeltsje Brinksma is expert op het gebied van voedingsproblemen bij kinderen met kanker. Ze wil haar onderzoek uitbreiden naar de vraag hoe je patiëntencomfort tijdens en na behandeling kunt optimaliseren. Investeren in relaties met invloedrijke mensen in zorg en onderzoek is nodig om verder te komen. Dat leerde ze in het programma Leadership Mentoring in Nursing Research. En ze leert meer.

Lees het interview

Leernetwerken Wijkverpleging versterken competenties docenten en zorgprofessionals

Het gaat bijvoorbeeld om competenties die nodig zijn om zelfredzaamheid van cliënten en gezondheid van wijkbewoners te bevorderen. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat leernetwerken leiden tot meer en betere stageplekken, zo blijkt uit onderzoek van het NIVEL.

Onderzoek van het Nivel

3 Leernetwerken wijkverpleging koplopers bij Zorgpact

Kennis uitwisselen en contacten leggen staan voorop. Een projectleider: 'Net als binnen de Leernetwerken wijkverpleging hebben de Zorgpact-initiatieven allemaal hun eigen manier van werken ontwikkeld. Dat maakt uitwisseling interessant.'

Lees meer

Samen leren in de wijk

Steeds meer mensen met psychiatrische problemen in de wijk, dat betekent ook steeds vaker 'moeilijke cliënten'. Welke ervaringen hebben wijkteams met deze groep? En hoe kun je er in je werk het beste mee omgaan? Twee HAN-studenten hbo-v deden er een afstudeeronderzoek naar. Tijdens de Kennismarkt van het Nijmeegs Leerlandschap Wijkteam op 15 juni hielden zij een workshop over hun resultaten.

Lees meer over de ervaringen

Transformatie jeugdhulp

ZonMw ondersteunt de transformatie van de jeugdhulp met 12 academische werkplaatsen. Met een kennisinfrastructuur verbinden de Academische Werkplaatsen de werelden van praktijk, beleid, onderzoek én onderwijs. Dit gebeurt met structurele inbreng van ouders en jongeren.

Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd

Onderwijs Palliatieve Zorg

Cartoon kennissynthese, man vlindernet

Met de ‘kennissynthese onderwijs’ is een flinke stap gezet om de verbetering van het onderwijs over palliatieve zorg in gang te zetten. De kennissynthese draagt bij aan meer samenhang tussen mbo, hbo en WO.

download de kennissynthese

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van activiteiten, subsidies en onderzoeksresultaten? Meldt u zich dan aan voor het digitale relatiemagazine Mediator en/of voor één of meer van de thema nieuwsbrieven van ZonMw.

Aanmelden

Actueel

Volg via RSS

V&VN VZI e-Health scriptieprijsvraag 2017

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland en Verpleegkundige Zorg- en Informatietechnologie (V&VN en VZI) hebben de scriptieprijs uitgeschreven om hiermee de toepassing van e-Health door verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden te stimuleren en om studenten uit te dagen de meerwaarde van deze innovaties te onderzoeken.

Nieuws

Implementatie van kennis over verward gedrag in het onderwijs

Hoe geef je kennis over verward gedrag een plek in mbo, hbo, wo en bij-/nascholing van professionals? Vertegenwoordigers van lectoraten, sectorale adviescolleges, ervaringsdeskundigen en andere betrokkenen bij het onderwijs, brainstormden op 14 juni over de implementatie van kennis over verward gedrag in het onderwijs. Lees de aanbevelingen en conclusies!

Afbeelding van digitale publicatie over kennis over verward gedrag in het onderwijs
Elders gezien

M@ZL, tegen ziekteverzuim scholieren, erkend als effectief

De methodiek M@ZL (Medische Advisering van de Ziekgemelde Leerling) is door de Erkenningscommissie Interventies erkend als ‘Effectief volgens eerste aanwijzingen’. Dit helpt scholen, gemeenten en de jeugdgezondheidzorg om verhoogd ziekteverzuim vroegtijdig te signaleren en te begeleiden. Hierdoor wordt langdurig thuiszitten en vroegtijdig schoolverlaten voorkomen.

Nieuws

Roelof Ettema: 'Ik wil patiëntenzorg slimmer maken'

Slimmere zorg en verpleegkundigen die weten hoe ze die moeten leveren. Roelof Ettema ziet tal van kansen om de zorg te verbeteren. Essentieel is volgens hem is dat zorgtrajecten wérken in de situatie waar ze worden toegepast.

Pagina
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Contact

Annette Zandvliet

Implementatiemedewerker onderwijs

Telefoonnummer+31 70 349 50 80
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website