Onderwerpen

Uitgelicht

Rol ZonMw

Het gebruik van state of the art kennis en nieuwe inzichten leidt tot betere kwaliteit van zorg en betere patiëntenuitkomsten. Daarom is het belangrijk dat nieuwe kennis en inzichten een plaats krijgen in de praktijk en onderwijs aan studenten en professionals. ZonMw stimuleert en faciliteert samenwerking en verbinding tussen onderwijs, onderzoek, beleid en praktijk.  

ZonMw & Onderwijs

Artikelenreeks Verpleegkundig leiderschap

Portret Aeltsje Brinksma

Met verpleegkundig leiderschap de praktijk én verplegingswetenschap verbeteren. In deze publicatie lees je elke maand over één van de 12 gepromoveerde verpleegkundig onderzoekers van het leiderschapsprogramma LMNR.

Naar de publicatie

Leernetwerken Wijkverpleging versterken competenties docenten en zorgprofessionals

Het gaat bijvoorbeeld om competenties die nodig zijn om zelfredzaamheid van cliënten en gezondheid van wijkbewoners te bevorderen. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat leernetwerken leiden tot meer en betere stageplekken, zo blijkt uit onderzoek van het NIVEL.

Onderzoek van het Nivel

Stakeholders blikken terug op Zichtbare schakel

Wat voor opbrengsten zien LOOV, V&VN, Actiz, NWG en het ministerie van VWS van ons programma Zichtbare schakel?

Lees de interviews

Transformatie jeugdhulp

ZonMw ondersteunt de transformatie van de jeugdhulp met 12 academische werkplaatsen. Met een kennisinfrastructuur verbinden de Academische Werkplaatsen de werelden van praktijk, beleid, onderzoek én onderwijs. Dit gebeurt met structurele inbreng van ouders en jongeren.

Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd

Onderwijs Palliatieve Zorg

Cartoon kennissynthese, man vlindernet

Met de ‘kennissynthese onderwijs’ is een flinke stap gezet om de verbetering van het onderwijs over palliatieve zorg in gang te zetten. De kennissynthese draagt bij aan meer samenhang tussen mbo, hbo en WO.

download de kennissynthese

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van activiteiten, subsidies en onderzoeksresultaten? Meldt u zich dan aan voor het digitale relatiemagazine Mediator en/of voor één of meer van de thema nieuwsbrieven van ZonMw.

Aanmelden

Actueel

Volg via RSS

Leernetwerken wijkverpleging in beeld!

In dit filmpje vertelt wijkverpleegkundige Simone du Puy over de voordelen van een leernetwerk wijkverpleging. Op Zorg voor Beter lees je wat een leernetwerk is, voor wie een leernetwerk geschikt is, hoe je een duurzaam leernetwerk opzet en welke werkvormen je kunt gebruiken.

Elders gezien

Academische Werkplaats Samen op School op College Tour

Op 8 maart 2018 vond in Almere de Samen op School College Tour plaats. Ruim 90 aanwezigen volgden o.a. de presentaties bij van Jantien Gerdes: ‘hoe de werelden van hulpverleners en onderwijs-professionals soms nog ver uit elkaar liggen’ en Sharon Stellaard, over de huidige problematiek in de sturing in de Jeugdzorg.

 

Elders gezien

Kennis leernetwerken wijkverpleging gebundeld

Werk je in de wijkverpleging of in het onderwijs? Hoe ga je goed om met alle veranderingen in de eerstelijnszorg? Om je goed voor te bereiden zijn er de leernetwerken wijkverpleging. Deze netwerken versterken de samenwerking tussen onderwijs en praktijk. Je leert van en met elkaar. Bekijk de online werkplaats op Zorg voor Beter voor tips en concrete voorbeelden. Deze kwam tot stand dankzij subsidie uit ZonMw-programma Zichtbare schakel.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

International Conference on Integrated Care

Van 23 t/m 25 mei 2018 organiseert de International Foundation for Integrated Care (IFIC) voor de 18e keer de International Conference on Integrated Care (ICIC). ZonMw is partner, net als het RIVM en Vilans.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Annette Zandvliet

Implementatiemedewerker onderwijs

Telefoonnummer+31 70 349 50 80
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website