Onderwerpen

Uitgelicht

Blog: 'Het invoeren van een innovatie kóst eerst tijd voordat het tijd oplevert'

Portretfoto van Wally Keijzer
Foto: Nicky Simmons

Waar loop je tegenaan bij het implementeren van een e-healthoplossing? En hoe overwin je die obstakels? In deze nieuwe blogreeks volgen we het project Zo-Dichtbij van idee tot implementatie. In het eerste deel komt Wally Keijzer aan het woord. Zij is bedenker van Zo-Dichtbij, een digitaal kluisje waar cliënten al hun relevante sociale- en zorggegevens in opslaan.

Lees de blog van Wally

E-health in de wijkverpleging: Slimme Zorg in Lemelerveld

Of het nou e-health of Slimme Zorg heet, het zijn – net als de douchestoel en de druppelbril – gewoon hulpmiddelen waardoor ouderen gezond, veilig en redelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. En ze helpen zorgmedewerkers om ‘alle ballen in de lucht te houden’. 'Maar mijn eigen zintuigen zijn niet voor 100% te vervangen door het scherm', zegt wijkverpleegkundige Lisa Lammers.

Lees het interview

Inspiratiemagazine: praktijkervaringen met ICT-oplossingen voor senioren

Van een virtuele assistent tot dynamische leefcirkels en een slimme combinatie van een zorgrobot en leefstijlmonitoring: in dit nieuwe inspiratiemagazine van het programma Active & Assisted Living (AAL) staan 6 slimme ICT-oplossingen die ouderen helpen zo prettig en vitaal mogelijk oud te worden.

Bekijk het e-magazine

Beeldbellen toegankelijk voor digibeten

Hoe kunnen apotheek, huisarts en patiënt ook tijdens de lockdown overleggen over medicatie? Apotheker Mark Slager vond een manier om beeldbellen mogelijk te maken voor zelfs de minst digivaardige patiënten (en huisartsen).

Lees het Mediator-artikel

Video-animatie: e-health, maak er gebruik van!

De bekostiging en regels mogen innovatie niet in de weg staan. In de praktijk is dan ook vaak meer mogelijk dan wordt gedacht. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wil het gebruik van eHealth-toepassingen stimuleren en laten in bijgaande video-animatie zien hoe dit werkt.

Bekijk de video

Actueel

Input gevraagd voor herziening kwaliteitsstandaard eHealth

EHealth ontwikkelt zich volop en de vier jaar oude kwaliteitsstandaard eHealth, die Akwa GGZ beheert, is daarom aan herziening toe. Jouw praktijkervaring is van belang voor voor de herziening van de kwaliteitsstandaard eHealth. Geef je mening via het Online ggz-panel.

oproep meedoen aan online panel over eHealth
Elders gezien

App myCardioMEMS: patiënten met hartfalen op afstand volgen

Met de app en een geïmplanteerde sensor kunnen cardiologen op afstand de vullingsdruk van het hart volgen. Zo kunnen zij op tijd ingrijpen om verergering van hartfalen en ziekenhuisopname te voorkomen. Lees in dit artikel hoe het werkt, en wat de eerste ervaringen van patiënten uit het Erasmus MC zijn.

Schematische tekening van het hartimplantaat dat bij myCardioMEMS wordt ingebracht
Elders gezien

E-health ondersteunt ergotherapeuten bij geriatrische revalidatie

‘Door de technologie krijg je als ergotherapeut meer informatie over een revalidant. Het is een extra informatiebron die helpt om op tijd iets te signaleren of beslissingen te nemen. Bovendien kan de extra informatie die de revalidant via de technologie krijgt bijdragen aan zelfregie en vertrouwen; de basis op weg naar een goed herstel.’ Lees meer over de inzet van e-health in de blog van senior onderzoeker Margriet Pol.

Pagina

UITGESTELD: Kom jij naar onze sessie over 'gebruikersbetrokkenheid bij e-health' op het NGOLT-congres?

Op 24 november vindt het Nieuwe Generatie Ouderen Langer Thuis-congres plaats in Nieuwegein. Een hele mooie gelegenheid om na anderhalf jaar weer fysiek bij elkaar te komen! Vanuit de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) en Active and Assisted Living (AAL) organiseren wij een inspirerende sessie. Kom jij langs?

 

Helaas is het congres uitgesteld, i.v.m. de nieuwe coronamaatregelen. Het congres staat nu gepland op 15 juni 2022. We bewaren...

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

EURECO-conferentie: Tackling the 'digital divide'

Het gebruik van technologie biedt veel mogelijkheden voor mensen die weten hoe ze digitale middelen moeten gebruiken. Maar er is ook een grote groep die geen toegang heeft tot technologie of de vaardigheden mist om deze te gebruiken. Dat leidt tot een 'digitale kloof', die mensen met een beperking of psychische aandoening extra hard raakt. Hoe kunnen we deze kloof dichten?

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Foto Annemarie Penders

Annemarie Penders
Senior programmamanager

+31 70 349 50 43
penders@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website