Slimme zorgoplossingen worden steeds belangrijker voor de organiseerbaarheid van de gezondheidszorg. Want de zorg moet slimmer en innovatiever worden ingericht. Daarbij is het essentieel dat zorgmedewerkers over voldoende digitale vaardigheden beschikken. Wil je binnen jouw zorgorganisatie aan de slag met het verbeteren van digitale vaardigheden van medewerkers? Onze nieuwe handreiking helpt je op weg!
Het ontwikkelen van digitale oplossingen is een reis van de lange adem. De weg van idee tot oplossing is een route vol successen, maar ook valkuilen en bloopers. Wat kunnen we leren van mensen die de reis al hebben afgelegd? In het nieuwe magazine 'Slimme technologie voor senioren. De reis van idee tot oplossing.' delen 5 zorginnovators hun tips and tricks.
Van een virtuele assistent tot dynamische leefcirkels en een slimme combinatie van een zorgrobot en leefstijlmonitoring: in dit nieuwe inspiratiemagazine van het programma Active & Assisted Living (AAL) staan 6 slimme ICT-oplossingen die ouderen helpen zo prettig en vitaal mogelijk oud te worden.
Waar loop je tegenaan bij het implementeren van een e-healthoplossing? En hoe overwin je die obstakels? In deze nieuwe blogreeks volgen we het project Zo-Dichtbij van idee tot implementatie. In het eerste deel komt Wally Keijzer aan het woord. Zij is bedenker van Zo-Dichtbij, een digitaal kluisje waar cliënten al hun relevante sociale- en zorggegevens in opslaan.
Of het nou e-health of Slimme Zorg heet, het zijn – net als de douchestoel en de druppelbril – gewoon hulpmiddelen waardoor ouderen gezond, veilig en redelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. En ze helpen zorgmedewerkers om ‘alle ballen in de lucht te houden’. 'Maar mijn eigen zintuigen zijn niet voor 100% te vervangen door het scherm', zegt wijkverpleegkundige Lisa Lammers.
Hoe kunnen apotheek, huisarts en patiënt ook tijdens de lockdown overleggen over medicatie? Apotheker Mark Slager vond een manier om beeldbellen mogelijk te maken voor zelfs de minst digivaardige patiënten (en huisartsen).
De bekostiging en regels mogen innovatie niet in de weg staan. In de praktijk is dan ook vaak meer mogelijk dan wordt gedacht. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wil het gebruik van eHealth-toepassingen stimuleren en laten in bijgaande video-animatie zien hoe dit werkt.
Heb jij het webinar ‘Veranderkracht: Technologische innovatie, hoe krijg je ze mee?’ gemist tijdens de Slimme Zorg Estafette afgelopen februari? Goed nieuws! Wegens groot succes organiseert VitaValley, de ondersteuningsorganisatie van de Stimuleringsregeling E-health Thuis, het webinar nóg een keer. Dit doen zij samen met het Vliegwiel, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn en RegioPlus. Ben jij erbij?
Op 16 maart organiseert VitaValley samen met de HAN een iXbitessessie voor langdurige zorg @HOME. Organisaties die technologie succesvol hebben geïmplementeerd delen hun ervaringen en tips met van het gebruik van technologie in de zorg (thuis). Ook krijg je te zien hoe deze organisaties kennis delen via het platform van de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET).
Na alweer acht succesvolle rondes van de regeling voor Implementatie- en opschalingscoaching, is vandaag op 28 februari 2023 om 14.00 uur een speciale ronde van de Implementatie- en opschalingscoaching geopend. De nieuwe regeling Ouderen Thuis wil bijdragen aan het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van zorginnovaties. Die innovaties maken het voor ouderen mogelijk langer zelfstandig thuis te wonen. Kan deze regeling jouw...
Slimme zorgoplossingen worden steeds belangrijker voor de Nederlandse gezondheidszorg. Want de zorg moet slimmer en innovatiever worden ingericht. Daarbij is het essentieel dat zorgmedewerkers over voldoende digitale vaardigheden beschikken. Wil je binnen jouw zorgorganisatie aan de slag met het verbeteren van digitale vaardigheden van medewerkers? De nieuwe handreiking van Zorg voor innoveren helpt je op weg!
Hoe kan technologie helpen om zorg en ondersteuning slimmer en efficiënter in te richten? Daar gaan we het over hebben tijdens het webinar ‘Slimmer thuis #HoeDan?!’. Tijdens deze bijeenkomst vertellen diverse gasten over hoe technologie kan helpen om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. En laten we zien hoe technologie kan helpen om mensen weer eigen regie te geven en mantelzorgers of zorgverleners te ontlasten, zodat zij...