Zorg voor innoveren

Zorg voor innoveren is het centrale aanspreekpunt vanuit de overheid en informeert, adviseert en verbindt zorginnovatoren. Wij bestaan uit vijf overheidspartijen (Ministerie van VWS, Zin, NZa, RVO en ZonMw) die de krachten hebben gebundeld om ervoor te zorgen dat jouw innovatieproces succesvol verloopt.

Over dit programma

Wij geven advies op maat, organiseren inspirerende innovatiecafés en we bieden subsidieregelingen aan voor hulp bij implementatie en/of opschaling.

Aanleiding

De behoefte aan innovatie in de zorg is groter dan ooit. Nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg gaan snel en het zorglandschap kan ingewikkeld zijn. Zo is het voor zorginnovatoren vaak niet duidelijk hoe ze hun zorginnovatie goed kunnen implementeren of opschalen. Met dit soort onderwerpen kunnen wij met onze samenwerkingspartners de zorginnovatoren op weg helpen.

Doel

Ons doel is zorginnovatoren te adviseren, informeren en verbinden. De focus ligt op de volgende punten:

  • We bieden regelmatig de subsidieregeling Implementatie- en opschalingscoaching aan. Met deze regeling kan een externe coach worden ingehuurd die adviseert bij de implementatie en/of opschaling die nodig is om een zorginnovatie verder te brengen.
  • Zorginnovatoren die vastlopen in hun innovatieproces kunnen direct hun vraag stellen via het loket op de website van Zorg voor innoveren. Onze experts helpen je altijd verder. Je kunt ook een kijkje nemen in onze kennisbank. Daar vind je veel informatie over wet-en regelgeving, internationalisering en nog veel meer.
  • We organiseren netwerkbijeenkomsten: innovatiecafés. Hier vertellen zorgprofessionals hoe zij omgaan met actuele thema’s zoals regionale samenwerking, er wordt kennis uitgewisseld en genetwerkt. Je kunt ons ook regelmatig vinden op evenementen. Je vindt de actuele evenementen in onze agenda.

Samenwerking

Zorg voor innoveren is een samenwerkingsverband tussen vijf overheidsorganisaties die met hun kennis van het zorgsysteem als één centraal aanspreekpunt zorginnovatoren verder kunnen helpen bij hun innovatie.

  • Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
  • Zorginstituut Nederland (Zin)
  • Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  • ZonMw (coördinator van het programma)

Programma specifieke informatie

Naast de netwerkbijeenkomsten, kennisbank, het loket en de subsidieregeling kun je op de website van Zorg voor innoveren nog meer interessante informatie vinden over zorginnovatie. Maak gebruik van de gratis handreiking Digitale vaardigheden, om aan de slag te gaan met het verbeteren van digitale vaardigheden van zorgmedewerkers. Of luister naar onze podcasts. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kenmerken

Status:
In uitvoering
Budget:
€ 1.000.000
Looptijd: 15%
Looptijd: 15 %

Contact

Zorg voor innoveren

Programmasecretariaat
zorgvoorinnoveren [at] zonmw.nl