Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET)

Stimuleringsregeling E-health Thuis
Met subsidie uit de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) schalen zorgorganisaties bestaande e-health toepassingen op. Zo kunnen kwetsbare mensen met een grotere kwaliteit van leven langer thuis blijven wonen. Bekijk inspirerende resultaten uit de SET op deze pagina.

Er kunnen geen nieuwe SET-aanvragen meer worden ingediend sinds 31-12-2022*

Aanleiding

De zorgsector staat onder enorme druk. Om de zorg binnen onze maatschappij houdbaar te houden, moeten we zorg slimmer inrichten. E-health kan daarbij een oplossing bieden. In samenwerking met de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Ministerie van VWS is daarom in 2019 de SET in het leven geroepen. Er zijn twee verschillende regelingen: (1) de reguliere SET voor het opschalen en borgen van bestaande e-health toepassingen en (2) de SET visievorming voor het opstellen van een gedragen visie over hoe e-health kan bijdragen aan de missie van de zorgorganisatie.

Doel

Het doel van de SET is het realiseren van meer gebruikers, structurele inbedding en duurzame bekostiging van e-health in ondersteuning of zorg thuis. Zo zorgen we samen dat kwetsbare mensen met een grotere kwaliteit van leven langer thuis kunnen wonen.

Samenwerking

Binnen een SET-project werken diverse organisaties samen, zoals de zorgorganisatie, zorginkoper, zorgverzekeraar, gemeente en e-health leverancier.

Resultaten uit de Stimuleringsregeling E-health Thuis

Benieuwd naar de resultaten uit de Stimuleringsregeling E-health Thuis? Aangezien de regeling sinds 2019 loopt, zijn er inmiddels al een heleboel mooie resultaten geboekt. Blijf op de hoogte door door inspirerende artikelen en verhalen van zorgorganisaties over hoe zij e-health binnen hun organisatie opschaalden. Volg daarnaast webinars en bezoek ons op events, waar wij interessante sprekers uitnodigen. Bekijk de artikelen hieronder voor inspiratie.

Zo implementeerde Zorgwaard beeldzorg

Met behulp van SET-subsidie schaalde VVT-organisatie Zorgwaard beeldzorg op mét een centraal beeldzorgteam.  Hiermee besparen zij kostbare personeelstijd, krijgen hun cliënten meer eigen regie én kunnen zorgmedewekers met een fysieke beperking toch aan het werk blijven. Benieuwd hoe zij dit aanpakken? Bekijk dan onderstaande video.

Zo schaalde Basalt e-health op met SET-subsidie

Revalidatiecentrum Basalt was de eerste organisatie die SET-subsidie ontving. In drie jaar hebben zij hard gewerkt aan het opschalen van e-health thuis. Inmiddels is e-health al aardig ingebed in het zorgproces en zijn er mooie plannen om het nog verder uit te bouwen. Bekijk in deze video wat de regeling tot nu toe heeft opgeleverd.

Commissieleden

Een door ZonMw geselecteerde, onafhankelijke commissie beoordeelt de SET-aanvragen. Hiervoor vinden beoordelingsvergaderingen plaats. Daarnaast monitort de commissie de voortgang, waarvoor voortgangsvergaderingen worden gepland.

Voorzitter

  • Mevrouw L.T. (Lea) Bouwmeester

Vice-voorzitter

  • De heer J. (Jan) Romme

Leden

  • De Heer W.M. (Wouter) Bruijning
  • De Heer Drs. H.B. (Hans) Haveman
  • Mevrouw Drs. L.W.M.N. (Liesbeth) Hoogendijk
  • Mevrouw H.A.T.W. (Hilde) Meijs
  • Mevrouw L.D. (Lisanne) van der Molen
  • Mevrouw Drs. A.M. (Annemiek) Mulder
  • Mevrouw Dr. M. (Marjolein) den Ouden
  • Mevrouw N. (Najla) van Veen-Mirzakhyl

 

Afbeelding

Kenmerken

Status:
In uitvoering
Budget:
€ 47.296.947
Looptijd: 69%
Looptijd: 69 %

Contact

Rosalie Witjas - Paalberends

Senior programmamanager
Witjas [at] zonmw.nl