Gemeenten en zorgverzekeraars investeren steeds meer in preventie, vroegsignalering en wijkgerichte samenwerking. De opname van de gecombineerde leefstijlinterventie in de basisverzekering (2019) biedt daarvoor extra mogelijkheden.

Thema's

Uitgelicht

Subsidieoproep rondom GLI's: opzetten en samenwerken

Wilt u een erkende Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) gaan aanbieden in uw regio? En wilt u hiervoor een samenwerking in uw werkgebied opzetten of doorontwikkelen? Dien uw aanvraag in voor 23 februari 2021, 14.00 uur.

Lees over de subsidieoproep

Samen Sportief in Beweging zet in op gezonde leefstijl

Deze gecombineerde leefstijlinterventie is nu opgenomen in de basisverzekering. Dankzij de implementatie-impuls konden ze alle noodzakelijke stappen doorlopen. Nu is het tijd voor opschaling.

Nieuwste artikel in de reeks lopende projecten Kennisbenutting

Inzicht in wat werkt

Wilt u snel inzicht hebben in wat werkt bij gecombineerde leefstijlinterventies?

Kijk dan op de RIVM-website Loketgezondleven.nl.

Erkende programma's

Op dit moment worden in Nederland 4 erkende gecombineerde leefstijlinterventies vergoed vanuit de basisverzekering:  

Gecombineerde leefstijlinterventie

Gemeenten en zorgverzekeraars investeren steeds meer in preventie, vroegsignalering en wijkgerichte samenwerking. De opname van de gecombineerde leefstijlinterventie in de basisverzekering biedt daarvoor extra mogelijkheden.

Lees verder in onze publicatie '20 jaar preventie bij ZonMw'

Implementatiestudie van CooL

‘Gezond gedrag volhouden is lastiger dan een paar kilo’s kwijtraken’, aldus Stef Kremers, Maastricht University. ‘Op korte termijn kan je best makkelijk successen behalen. Maar er verbetert pas écht wat als we preventie weten in te bedden in de bestaande structuren’.

Interview Stef Kremers

24 leefstijlinterventies her-erkend

Met behulp van onze subsidie, zijn dit jaar 24 leefstijlinterventies her-erkend door de onafhankelijke erkenningscommissies van het RIVM. De erkenning geldt voor 5 jaar.

Benieuwd naar alle actuele erkende leefstijlinterventies?

X-Fittt 2.0 nu erkend

De gecombineerde leefstijlinterventie X-Fittt 2.0 heeft het erkenningstraject van het Centrum Gezond Leven succesvol doorlopen. De interventie is gericht op het stimuleren van een gezonde leefstijl, met specifieke aandacht voor mensen met een lager inkomen.

Wat doet X-Fittt 2.0?

Gezond leven verzekerd

Sinds 2019 is de 'gecombineerde leefstijlinterventie’ opgenomen in de zorgverzekering. Terecht, vinden deskundigen Ien van de Goor en Stef Kremers.

Lees het interview met Ien van de Goor en Stef Kremers in Mediator 31
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website