Gemeenten en zorgverzekeraars investeren steeds meer in preventie, vroegsignalering en wijkgerichte samenwerking. De opname van de gecombineerde leefstijlinterventie in de basisverzekering (2019) biedt daarvoor extra mogelijkheden.

Thema's

Uitgelicht

Samen Sportief in Beweging opgenomen in de basisverzekering

De gecombineerde leefstijlinterventie ‘Samen Sportief in Beweging’ is opgenomen in de basisverzekering. Het is de vierde interventie die nu vergoed wordt.

Lees meer

Inzicht in wat werkt

Wilt u snel inzicht hebben in wat werkt bij gecombineerde leefstijlinterventies?

Kijk dan op de RIVM-website Loketgezondleven.nl.

Erkende programma's

Op dit moment worden in Nederland 4 erkende gecombineerde leefstijlinterventies vergoed vanuit de basisverzekering:  

Gecombineerde leefstijlinterventie

Gemeenten en zorgverzekeraars investeren steeds meer in preventie, vroegsignalering en wijkgerichte samenwerking. De opname van de gecombineerde leefstijlinterventie in de basisverzekering biedt daarvoor extra mogelijkheden.

Lees verder in onze publicatie '20 jaar preventie bij ZonMw'

Implementatiestudie van CooL

‘Gezond gedrag volhouden is lastiger dan een paar kilo’s kwijtraken’, aldus Stef Kremers, Maastricht University. ‘Op korte termijn kan je best makkelijk successen behalen. Maar er verbetert pas écht wat als we preventie weten in te bedden in de bestaande structuren’.

Interview Stef Kremers

24 leefstijlinterventies her-erkend

Met behulp van onze subsidie, zijn dit jaar 24 leefstijlinterventies her-erkend door de onafhankelijke erkenningscommissies van het RIVM. De erkenning geldt voor 5 jaar.

Benieuwd naar alle actuele erkende leefstijlinterventies?

X-Fittt 2.0 nu erkend

De gecombineerde leefstijlinterventie X-Fittt 2.0 heeft het erkenningstraject van het Centrum Gezond Leven succesvol doorlopen. De interventie is gericht op het stimuleren van een gezonde leefstijl, met specifieke aandacht voor mensen met een lager inkomen.

Wat doet X-Fittt 2.0?

Gezond leven verzekerd

Sinds 2019 is de 'gecombineerde leefstijlinterventie’ opgenomen in de zorgverzekering. Terecht, vinden deskundigen Ien van de Goor en Stef Kremers.

Lees het interview met Ien van de Goor en Stef Kremers in Mediator 31
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website