Soa en hiv nemen weer toe de laatste jaren. ZonMw wil deze ziekten voorkomen en bestrijden via medisch onderzoek én via voorlichting. ZonMw financiert bijvoorbeeld onderzoek naar uitbreiding en verbetering van bestaande voorlichtingsprogramma’s.

Uitgelicht

Chlamydia

stelletje

Lees waarom vroege opsporing en tijdige behandeling van deze meest voorkomende soa essentieel is

Bekijk de uitgelichte projecten en nieuwsberichten

Hiv

tekening van 2 mannen die omarmd lopen

Hoe draagt onderzoek bij aan de preventie van hiv en aids? Bekijk lopende en afgeronde onderzoeksprojecten

Lees meer over preventie van hiv

Seksuele gezondheid

afbeelding website Lang Leve de Liefde

Lang Leve de Liefde is het meest gebruikte, wetenschappelijk onderbouwde en effectief bewezen lespakket in Nederland over seksualiteit en relaties, bedoeld voor leerlingen in de 2e klas van het voortgezet onderwijs

Lees meer over seksuele gezondheid

Stand van zaken subsidieronden

Op dit onderwerp en voor hiv, chlamydia en seksuele gezondheid zijn momenteel en in de nabije toekomst geen subsidiemogelijkheden bij ZonMw

Preventie bij ZonMw - Blijf op de hoogte

abonneren

Partnernieuws

Actueel

Volg via RSS

Implementatie in de volle breedte van antimicrobiële resistentie

Twee afgeronde projecten over antimicrobiële resistentie kunnen met extra financiering de toepassing van hun onderzoeksresultaten in de praktijk bevorderen. Een extra stimulans voor implementatie! Eén project gaat over resistentie als gevolg van therapiefalen bij mensen geïnfecteerd met hiv. Het andere project gaat over verantwoord antibioticagebruik binnen gezelschapsdierenpraktijken.

Voeten en benen die een trap oplopen
Nieuws

12 nieuwe projecten gehonoreerd op het gebied van Infectieziektebestrijding

In een aanvullingsronde van het programma Infectieziektebestrijding zijn 12 projecten van maximaal 18 maanden gehonoreerd. Deze projecten starten allemaal in 2019 en zijn naar verwachting begin 2021 afgerond. Alle projecten zijn een vervolg op eerder gehonoreerde grotere projecten die in een vergevorderd stadium zijn.

Hela cells
Nieuws

TOP-subsidie voor elf excellente onderzoeksgroepen

Elf projecten van excellente onderzoeksgroepen zijn gehonoreerd voor een TOP-subsidie. Hiermee kunnen zij onderzoekslijnen vernieuwen en nieuwe samenwerkingen aangaan. Zij krijgen maximaal € 675.000,- voor onderzoek dat minimaal 4 en maximaal 5 jaar duurt.

Nieuws

Langer nagenieten van de vakantie? Liever niet met een soa!

Veel jongeren hebben tijdens hun vakantie onbeschermde seks. Bij onbeschermde seks is de kans op een seksueel overdraagbare aandoening groot. In Nederland alleen al lopen jaarlijks ruim 100.000 mensen een soa op. Vanuit het preventieprogramma is ingezet op onderzoek naar screening op infectieziekten zoals soa’s.

Hartj in het zand op het strand met zee
Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website