Kwaliteitsgelden verloskundige zorg

De beroepsvereniging van verloskundigen, de KNOV, faciliteert verloskundigen met de kwaliteitsgelden om hoogwaardige geboortezorg te kunnen blijven leveren.

De KNOV en haar leden staan voor het leveren van dé beste geboortezorg die zwangeren nodig hebben. De Nederlandse geboortezorg behoort aantoonbaar tot de meest toegankelijke, doelmatige en kwalitatief beste zorg ter wereld. Het levert de best mogelijke start voor elke moeder en ieder kind en is daardoor de basis voor gezond leven. De KNOV is een netwerkvereniging waarin zij optimaal gebruik maakt van de kennis en kunde van de leden.

Kwaliteitscyclus

Om de kwaliteit van de verloskundige zorg continu te verbeteren, ondersteunt KNOV verloskundigen om via een kwaliteitscyclus te werken. De vereniging doet dit op de volgende manieren:

  • Volgen van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen en het verspreiden van deze kennis onder verloskundigen.
  • Vertalen van deze ontwikkelingen naar bruikbare kwaliteitsinstrumenten.
  • Bieden van betrouwbare en betekenisvolle data waarmee verloskundigen kunnen leren en verbeteren.

Samenwerking

De KNOV werkt op het gebied van wetenschappelijk onderzoek samen met wetenschappelijke instituten, universiteiten en de Samenwerkende Opleidingen Verloskunde. Bij haar activiteiten ziet de KNOV erop toe dat niet alleen verloskundigen zelf, maar ook (regionale) cliëntenorganisaties waar mogelijk actief kunnen participeren.

Factsheet kwaliteitsgelden verloskundige zorg

Benieuwd hoe het precies werkt bij de KNOV met de kwaliteitsgelden, hoe de organisatie die inzet en hoe de samenwerking verloopt met andere partijen binnen de geboortezorg? Bekijk dan hun factsheet over de kwaliteitsgelden verloskundige zorg.

> Bekijk de factsheet