Informatiepagina Belgium-Nederlands Funding of International Trials (BeNeFIT)

De BeNeFIT Ronde is gericht op vergelijkende, praktijkgerichte klinische studies, waarbij Nederlandse en Belgische instellingen samen niet-commercieel praktijkgericht onderzoek uitvoeren, dat relevant is voor patiënten, zorgverleners en beleidsmakers in beide landen.

Door samen te werken kunnen klinische studies sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Het biedt onderzoekers, maar ook de financierende overheidsorganisaties, een unieke kans elkaar te versterken en van elkaar te leren. De BeNeFIT Ronde is een gezamenlijk initiatief vanuit de ZonMw-programma’s Goed Gebruik Geneesmiddelen en DoelmatigheidsOnderzoek, in nauwe samenwerking met het Belgische Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE).

Het doel van de subsidieoproep is om financiering te verstrekken voor klinische onderzoeken die de effectiviteit van bestaande behandelingen die al in gebruik zijn bij een bepaalde indicatie in België en Nederland vergelijkt. Hierbij valt te denken aan vergelijkingen tussen twee medicijnen, medische therapie versus chirurgie, onderzoeken naar optimale timing van operaties etc. Het onderzoek dient pragmatisch en praktijkgericht te zijn. Elk niet-commercieel onderzoek van BeNeFIT moet het potentieel hebben om resultaten te genereren met een onmiddellijke en belangrijke impact op de efficiëntie van de gezondheidszorgstelsels in België en Nederland.

Team van medewerkers

Voor iedere subsidieoproep staat er een team van medewerkers voor u klaar. Onderaan de pagina vindt u deze gegevens en de wijze waarop u contact met hen kan opnemen overzichtelijk bij elkaar.

Wij wensen u succes met uw aanvraag.

Interviews projectleiders uit eerdere BeNeFIT ronden

Organisatie vanuit Nederland - België

Afbeelding

Interview Frank Hulstaert, senior-onderzoeker KCE, België: 'Het gaat ons ook om wat een interventie doet in het dagelijks leven van patiënten'

Lees het interview met Frank Hulstaert, senior-onderzoeker, Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE)
Afbeelding

Interview Sarah Puddicombe, voorzitter BeNeFIT commissie

Informatie en handige tips voor het schrijven van een subsidieaanvraag

Wat is doelmatigheidsonderzoek

Afbeelding

Contact met het team voor specifieke vragen

Het team BeNeFIT Ronde bij ZonMw bestaat uit:

  • Helene Philippo, senior programmamanager Goed Gebruik Geneesmiddelen
  • Marlous Dillingh, senior programmamanager DoelmatigheidsOnderzoek
  • Pearl Ho-Cheng, programmasecretaris Goed Gebruik Geneesmiddelen
  • Marie-Sophie Dennessen, programmasecretaris DoelmatigheidsOnderzoek
  • Farcia Wazied, clusterassistent

Heeft u een specifieke vraag over uw aanvraag en is deze in de bovenstaande filmpjes nog niet beantwoord? U kunt altijd contact (telefonisch/mail) opnemen met de teamleden van de BeNeFIT Ronde. Er kan een telefonische afspraak worden gemaakt voor een uitgebreid gesprek.

Tel. (070) 349 54 64 of (070) 349 54 65
E-mail: benefit@zonmw.nl