Implementatieonderzoek en gerichte implementatieactiviteiten in de V&V

Nieuwe kennis en interventies worden om verschillende redenen lang niet altijd direct in de praktijk toegepast. Daarom financieren we implementatieactiviteiten en onderzoek naar hoe implementatie het beste tot stand komt in de verpleging en verzorging.

Leren van implementeren

In 2022 zijn 4 projecten gestart met de implementatie van effectieve verpleegkundige en/of verzorgende interventies, werkwijzen, handelingen en producten én het opdoen van kennis over hoe implementatie het beste tot stand komt in de verpleging en verzorging.

Afbeelding

Investeren in leren van implementeren

Hoe zorg je dat nieuwe kennis daadwerkelijk in de praktijk wordt gebruikt? Met veel aandacht voor implementatie! Lees wat belangrijke succes- en faalfactoren zijn en waarom aandacht voor implementatie zo belangrijk is.

Verspreidings- en implementatie-impuls

Om het gebruik van kennis in praktijk, beleid en onderwijs te stimuleren, investeren wij in implementatieonderzoek en gerichte implementatieactiviteiten. De volgende projecten hebben van ons een Verspreidings- en Implementatie-impuls (VIMP) ontvangen om aan de slag te gaan met gerichte implementatieactiviteiten:

ZonMw en verpleging en verzorging

We voeren diverse programma's en activiteiten uit gericht op de verdere versterking van de professionaliteit van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Daarmee werken we aan de aantrekkelijkheid van het beroep én de kwaliteit van zorg. Een aantal voorbeelden van deze programma's en activiteiten zijn:

> Bekijk al onze V&V-activiteiten

Contact

Denise Temmink

Senior programmamanager
verplegingenverzorging [at] zonmw.nl

Moniek Zijlstra-Vlasveld

Implementatiespecialist
verplegingenverzorging [at] zonmw.nl

Charlie Plane

Programmasecretaris
verplegingenverzorging [at] zonmw.nl