Subsidie beschikbaar blijvend versterken mentale vitaliteit werkenden

Vanaf nu is er subsidie beschikbaar om werkenden te helpen zich weer mentaal sterk en fit te laten voelen en blijven voelen. Want door de coronapandemie hebben veel werkenden extra ondersteuning nodig om hun mentale vitaliteit te verbeteren, bijvoorbeeld bij langdurige gezondheidsklachten of thuis of hybride werken.

Programma Mentale vitaliteit van werkenden

In opdracht van de ministeries van SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) zijn we gestart met een programma om de mentale vitaliteit van werkenden te versterken. De aanleiding voor het programma is de impact van de coronapandemie hierop.  Binnen dit programma gaan subsidierondes zich richten op het verbeteren van de mentale vitaliteit van werkenden. Dat doen we door middel van de inzet van innovatieve interventies en geaccrediteerde professionals.

Subsidieoproep innovatieve interventies

In deze ronde staat het inzetten en evalueren van innovatieve interventies centraal die op organisatieniveau worden uitgevoerd. Met innovatieve interventies bedoelen we alle activiteiten die op organisatieniveau worden uitgevoerd en een aanvulling vormen op en passen bij bestaande HR-activiteiten en -beleid. Vanaf nu kunnen o.a. brancheorganisaties, werkgevers en werkgeversorganisaties en werknemersorganisaties subsidie aanvragen voor het verbeteren van de mentale vitaliteit van werkenden door het inzetten en evalueren van innovatieve interventies die op organisatieniveau worden uitgevoerd.

Bekijk de subsidieoproep Innovatieve interventies voor versterken van de mentale vitaliteit van werkenden

Subsidieronde geaccrediteerde professionals

In deze ronde stellen we vouchers beschikbaar voor Arbeidsmarkt en Opleidingsfondsen, Opleidings- en Ontwikkelfondsen, brancheorganisaties, organisaties voor zelfstandigen, werkgeversorganisaties en werknemersorganisaties. Hiermee kunnen zij diensten en tools van geaccrediteerde professionals inhuren. Let op: deze subsidieoproep staat al open, maar u kunt pas indienen in de periode van 28 juni t/m 27 september 2022 en werkt volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Bekijk hoe u in aanmerking kunt komen voor vouchers

Subsidie aanvragen?

Kom op 14 juni 2022 naar de online informatiebijeenkomst. Daar hoort u meer over de procedure (wie, wat, wanneer en hoe) en heeft u uitgebreid de gelegenheid vragen te stellen.
De informatiebijeenkomst van subsidieoproep Innovatieve interventies versterken mentale vitaliteit werkenden is op dinsdag 14 juni, van 11:00 – 12:00.
Meld u aan

De informatiebijeenkomst van subsidieoproep Vouchers mentale vitaliteit van werkenden vindt eveneens plaats op 14 juni, maar dan van 14:30 – 15:30.
Meld u aan

Bent u niet in de gelegenheid om naar de informatiebijeenkomsten te komen? Dan kunt u met vragen ook bij ons terecht via mentalevitaliteit [at] zonmw.nl (mentalevitaliteit[at]zonmw[dot]nl) of bellen naar: 070 4126263.

Meer informatie