Oncode

vier vrouwen zitten zij aan zij en dragen de 'pink ribbon'
Om kanker te slim af te zijn, is het belangrijk om uitstekend oncologisch onderzoek combineren met een excellente valorisatiestrategie. Zo kunnen we nieuwe behandelmethoden zo snel mogelijk in de kliniek krijgen. Daarom dragen we met het programma Oncode bij aan het Oncode Institute.

De kwaliteit van leven van patiënten verbeteren en levens redden

Met het programma Oncode versterken we, via het Oncode Institute, de huidige voorloperrol van Nederland op het gebied van fundamenteel oncologisch onderzoek. En we leveren een belangrijke bijdrage aan de toekomstige ontwikkeling van betere én betaalbare behandelstrategieën voor kanker. Oncode Institute is een onafhankelijk instituut dat 12 verschillende instituten binnen het fundamenteel oncologisch onderzoek samen brengt met één gezamenlijke visie, missie en strategie.

Nieuwe behandelmethoden zo snel mogelijk in de kliniek krijgen

Om kanker te slim af te zijn, wil Oncode Institute het ontstaan en verloop van de ziekte veel beter begrijpen op moleculair niveau. Ontwikkelingen in de oncologie kunnen effectiever worden gerealiseerd wanneer uitstekend onderzoek gecombineerd wordt met een excellente valorisatiestrategie. Om nieuwe behandelmethoden zo snel mogelijk in de kliniek te krijgen, stelt Oncode Institute daarom een team van valorisatie-experts aan. Juist deze stap moet de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren en zelfs levens redden.

Met ruim 110 ingediende octrooien, een breed scala aan unieke samenwerkingen tussen wetenschappers, clinici en industriepartners, 9 oncologie-start-ups, 1.681 gepubliceerde papers en 16 onderzoeken in de klinische proof of concept-fase, heeft Oncode de afgelopen 5 jaar bewezen dat de unieke aanpak werkt.

Samenwerking

Samen met KWF Kankerbestrijding, de Top Sector Life Sciences & Health en de ministeries van EZK, VWS en OCW investeren we 92 miljoen euro zodat Oncode in fase 2 (2023-2028) haar missie kan voortzetten om kanker te slim af te zijn en een verschil te maken in het leven van kankerpatiënten.

Voor eerste fase stelden we ruim 22 miljoen euro beschikbaar. Deze middelen waren afkomstig van het ministerie van VWS, het ministerie van OCW en NWO.

Meer informatie

Kenmerken

Status:
In uitvoering
Budget:
€ 20.000.000
Looptijd: 8%
Looptijd: 8 %

Contact

Oliver Stockhammer

Programmamanager
stockhammer [at] zonmw.nl