Partners

Samenwerking met Zilveren Kruis en KWF Kankerbestrijding

ZonMw, Zilveren Kruis en KWF Kankerbestrijding werken samen binnen het onderzoeksprogramma Personalised Medicine, met als doel het genereren van bewijslast die de doelmatige implementatie van Personalised Medicine in de Nederlandse gezondheidszorg ondersteunt. 
De samenwerking richt zich op de gebieden Oncologie en Zeldzame Ziekten. Hiervoor zijn inmiddels twee afzonderlijke subsidierondes opengesteld. 
Het totale budget voor dit onderzoeksprogramma is 7 miljoen Euro.

Internationale samenwerking met CIHR en ReumaNederland

 

Canadian Institutes of Health Research (CIHR), ZonMw en ReumaNederland zijn het internationale samenwerkingsverband 'het Canadees-Nederlandse netwerk voor Personalised Medicine bij immuungemedieerde inflammatoire musculoskeletale aandoeningen' gestart.
Dit samenwerkingsverband richt zich op de ontwikkeling van een gepersonaliseerde farmacotherapeutische aanpak bij de behandeling van immuungemedieerde inflammatoire musculoskeletale aandoeningen (IMIMD). Hierbij wordt gebruikgemaakt van het onderzoekspotentieel van de patiëntencohorten in Canada en Nederland. 
Het totale budget voor deze samenwerking is 8 miljoen CAD.

Opdracht VWS

Het ministerie van VWS heeft aan het deelprogramma Personalised Medicine de opdracht verleend om diagnostische ontwikkeling te faciliteren. Het doel hiervan is meer zekerheid te verkrijgen of een behandeling daadwerkelijk zal aanslaan bij een individuele patiënt, met name wanneer dure geneesmiddelen worden ingezet. Het gaat om diagnostische testen die met enige doorontwikkeling snel in de praktijk toepasbaar zijn. Zie ook: Kamerbrief over Actieplan gepast gebruik van geneesmiddelen.Het totale budget hiervoor is 10,5 miljoen Euro.

Meer informatie over de gehonoreerde projecten staan op de pagina: Subsidierondes

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website