ZonMw draagt met verschillende programma's bij aan de gezondheid van moeder en kind rondom de zwangerschap en geboorte. Zoals gezond zwanger worden, zorg rondom kwetsbare zwangeren, screening, integrale geboortezorg en doelmatigheid van interventies.

Onderwerpen

Uitgelicht

Mediator: keuzehulp helpt vrouwen na keizersnede bij volgende bevalling

Een digitale keuzehulp helpt zwangere vrouwen na een eerdere keizersnede te kiezen tussen een vaginale bevalling en een geplande keizersnede. In de praktijk leidt dat tot een verschuiving van spoed-keizersneden naar geplande keizersneden, blijkt uit onderzoek van het Maastricht UMC+.

Lees het Mediator artikel

ZonMw bestuursvoorzitter Jeroen Geurts bezoekt verloskundig consortium Limburg

Bij verloskundig consortium Limburg staat samenwerking tussen professionals voorop voor een goede zorg aan moeder en kind. Meer weten?

Bekijk de vlog

Resultaten programma Zwangerschap en geboorte

In dit e-magazine ontdekt u wat er dankzij de inspanning van vele professionals is bereikt. Lees wat de succesfactoren zijn van samenwerking in multidisciplinaire consortia in de geboortezorg. Hoe professionals de zorg voor kwetsbare zwangeren verbeteren en wat essentieel is in de overdracht van zorg voor zwangeren en professionals.

Bekijk het e-magazine

Blijf op de hoogte

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Preventie'. U ontvangt dan elke maand een nieuwsbrief met daarin actualiteiten rondom dit thema.

Direct inschrijven

Actueel

Volg via RSS

Preconceptiezorg: de invloed van overgewicht op zwangerschap en geboorte-uitkomsten

Een te hoog gewicht vóór de zwangerschap geeft meer risico op complicaties dan gewichtstoename tijdens het zwanger zijn. Dat concludeert een grote groep wetenschappers Europese en Amerikaanse onderzoekers in het medische tijdschrift JAMA. De groep staat mede onder leiding van Vincent Jaddoe, hoogleraar kindergeneeskunde-epidemiologie aan het Erasmus MC in Rotterdam en betrokken bij het project Generation R.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Contact

Female

Marieke Breden

Programmamanager

Telefoonnummer+31 70 3495234
E-mailadresbreden@zonmw.nl
Female

Milly Vesters

Programmamanager

Telefoonnummer+31 70 3495243
E-mailadresvesters@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website