Over dit programma

Veelbelovende zorg dient snel bij de patiënt te komen als de effectiviteit daarvan bewezen is. Zorg wordt alleen vergoed vanuit het basispakket, als het ten minste even effectief is als de gebruikelijke zorg in Nederland. Hiervoor is kwalitatief goed onderzoek nodig. De zorg bij dit type onderzoek is vaak kostbaar, vergt expertise en duurt meerdere jaren. Soms zijn de kosten van de zorg dusdanig hoog, dat dit het doen van onderzoek naar de (kosten)effectiviteit belemmert. Voor de vergoeding van zorg en het bijkomend onderzoek om de pakketwaardigheid aan te tonen, is de subsidieregeling veelbelovende zorg ontwikkeld. Deze regeling veelbelovende zorg wordt uitgevoerd door het Zorginstituut in samenwerking met ZonMw.

De maatregelen van ZonMw vanwege het corona-virus voor nieuwe rondes en openstaande calls, gelden niet voor de openstaande subsidieronde veelbelovende zorg.

Projectideeën voor de 1e ronde van 2020 kunnen ingediend worden van vrijdag 7 februari 2020 tot en met dinsdag 7 april 2020 vóór 14.00 uur.

Meer informatie over de regeling en de procedure is te vinden op de website van het Zorginstituut

 

Gerelateerde onderwerpen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website