Welk onderzoeksdesign past bij de onderzoeksvraagstelling? Een vraag die ZonMw als onderzoeksfinancier belangrijk vindt om te komen tot valide onderzoek dat antwoord kan geven op de vraagstelling.

Het is onmogelijk om een ‘kookboek’ te schrijven met universele recepten om te komen tot het meest passende onderzoeksdesign. Wel biedt ZonMw een aantal handvaten aan.

Uitgelicht

Invitational Conference - Alternatieven voor RCT

Een impressie van de ZonMw bijeenkomst ‘Alternatieven voor RCT’ van 7 september 2015 met onder andere de plenaire presentaties en verslagen uit de discussietafels. Tijdens deze bijeenkomst is gediscussieerd over de (on)mogelijkheden en waarde van een RCT en alternatieve designs en was de centrale vraag: wat is een passend onderzoeksdesign?

Terugblik Invitational Conference

Eindrapport 'Alternatieven voor RCT bij de evaluatie van effectiviteit van interventies!?'

Deze rapportage is het vervolg op de kennissynthese ‘Alternatieven voor Randomized Controlled Trials in onderzoek naar de effectiviteit van interventies’. Op basis van de input uit de ZonMw bijeenkomst Alternatieven voor RCT wordt inzicht gegeven in de vragen die er spelen tijdens het kiezen van een onderzoeksdesign.

Eindrapportage

Kennissynthese 'Alternatieven voor Randomized Controlled Trials in onderzoek naar de effectiviteit van interventies'

Deze kennissynthese biedt een overzicht van onderzoeksmethodieken voor onderzoek naar (kosten)effectiviteit van interventies. Daarnaast is een eerste aanzet gemaakt van een checklist met vragen die projectindieners en beoordelaars kunnen helpen bij het kiezen en beoordelen van het passende design. De kennissynthese dient als wegwijzer voor projectindieners en projectbeoordelaars.

Kennissynthese

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website