Onderwerpen

Uitgelicht

Coronavirus maatregelen

De zeer uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus heeft ook gevolgen voor ZonMw. Alle belangrijke maatregelen, vragen en antwoorden rondom subsidierondes en lopend onderzoek vindt u op deze pagina

Lees verder

Nieuw: HTA-methodologie

Hoe bewijs je dat een innovatie ook werkelijk doelmatig is? Bestaande HTA (Health Technology Assessment)-methodieken schieten soms te kort. In het programma HTA Methodologie 2021-2024 werken Zorginstituut Nederland, ZonMw én het veld samen aan verbetering en overzicht.

Bekijk het nieuw programma

Sporten bij depressie

Twee personen sporten

Sporten kan even effectief zijn in het tegengaan van depressie, maar er zijn nog veel vragen onbeantwoord. Vermindert sporten de kosten die gepaard gaan met depressie? En tot hoe lang kan sporten terugval bij depressie tegen gaan?

Bekijk het filmpje

‘Stop met routinediagnostiek na galblaas- en blindedarmoperatie’

Mediator 47

Traditioneel wordt een operatief verwijderde galblaas of blindedarm standaard bekeken door de patholoog, met als doel eventuele kanker op te sporen. Onderzoek door chirurg in opleiding Vivian Bastiaenen wijst uit dat dit geen meerwaarde heeft. ‘We verrichten onnodige diagnostiek en mogelijk ook onnodige operaties.

Lees het Mediator artikel

Nieuwsbrief DoelmatigheidsOnderzoek

Wilt u op de hoogte blijven van ZonMw DoelmatigheidsOnderzoek? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

> Lees de nieuwsbrief juli 2021

Eerdere edities staan in het archief.

Direct inschrijven

Wat is doelmatigheidsonderzoek

Screenshot video 'wat is doelmatigheidsonderzoek?'

Doelmatigheid in de zorg wordt onderzocht door twee verschillende behandelingen met elkaar te vergelijken op het gebied van effecten en kosten. Maar hoe ziet zo'n onderzoek er precies uit?

Bekijk het filmpje

Actueel

Lancering van Manifest Hoofdzaken

Op 30 september lanceren de Hersenstichting, MIND en ZonMw het Manifest Hoofdzaken. In dit Manifest pleiten we voor het opzetten van een nationaal kennis- en innovatieprogramma voor hersen- en/of psychische gezondheid.

Nieuws

Veldraadpleging vervolgprogramma over antimicrobiële resistentie

Eind september vindt een online open consultatie plaats voor het vormgeven van het vervolgprogramma over antimicrobiële resistentie, AMR3. Professionals die een rol of een taak hebben binnen onderzoek, beleid, praktijk of onderwijs met betrekking tot antimicrobiële resistentie kunnen middels een online vragenlijst input leveren voor dit nieuwe programma.

petrischaaltje met baterien, hand, lab
Nieuws

Podcast Huisarts en Wetenschap| URinControl: zelfmanagement van urine-incontinentie met een app

Huisarts Tessa Dijksman interviewt promovendi en huisartsen in opleiding Anne Loohuis en Nienke Wessels. Zij ontwikkelden de URinControl app voor alle vrouwen met urine incontinentie en onderzochten de effectiviteit. In de podcast antwoorden op vragen als; Hoe voerden we het DoelmatigheidsOnderzoek uit? Werkt de app net zo goed als bestaande zorg? En hoe zorgen we ervoor dat de app ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden?

Elders gezien
Toon meer

Subsidieoproepen

Fellowships Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg thuis (GGH)

Onderwerpen

  • Doelmatigheidsonderzoek
  • Fellowships
  • Hulpmiddelenzorg thuis
  • Persoonsgebonden subsidie
  • Onderzoeksinfrastructuur
  • Talentontwikkeling

Onderdeel van programma

Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg thuis 2021 – 2023

Geplaatst op

1 juni 2021

Deadline

5 oktober 2021,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Symposium Zorgevaluatie in de volgende versnelling

De Federatie Medisch Specialisten organiseert dit najaar een live Symposium Zorgevaluatie op vrijdag 26 november van 14.00-17.00 uur. De prangende vraag die deze middag centraal staat is: ‘Hoe brengen we resultaten van zorgevaluatie sneller naar de praktijk?’

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website