Onderwerpen

Uitgelicht

Coronavirus maatregelen

De zeer uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus heeft ook gevolgen voor ZonMw. Alle belangrijke maatregelen, vragen en antwoorden rondom subsidierondes en lopend onderzoek vindt u op deze pagina

Lees verder

Nieuw: HTA-methodologie

Hoe bewijs je dat een innovatie ook werkelijk doelmatig is? Bestaande HTA (Health Technology Assessment)-methodieken schieten soms te kort. In het programma HTA Methodologie 2021-2024 werken Zorginstituut Nederland, ZonMw én het veld samen aan verbetering en overzicht.

Bekijk het nieuw programma

Sporten bij depressie

Twee personen sporten

Sporten kan even effectief zijn in het tegengaan van depressie, maar er zijn nog veel vragen onbeantwoord. Vermindert sporten de kosten die gepaard gaan met depressie? En tot hoe lang kan sporten terugval bij depressie tegen gaan?

Bekijk het filmpje

Nieuwe aanpak voor herstel na breuk in been of voet

man met gebroken been

Traumachirurg Martijn Poeze ontwikkelde met revalidatieartsen het nieuwe permissive weight bearing-protocol. Hierdoor zijn patiënten sneller op de been en kunnen zij beter functioneren. Bovendien levert het een kostenbesparing op.

Lees het Mediator artikel

Nieuwsbrief DoelmatigheidsOnderzoek

Wilt u op de hoogte blijven van ZonMw DoelmatigheidsOnderzoek? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

> Lees de nieuwsbrief mei 2021

Eerdere edities staan in het archief.

Direct inschrijven

Wat is doelmatigheidsonderzoek

Screenshot video 'wat is doelmatigheidsonderzoek?'

Doelmatigheid in de zorg wordt onderzocht door twee verschillende behandelingen met elkaar te vergelijken op het gebied van effecten en kosten. Maar hoe ziet zo'n onderzoek er precies uit?

Bekijk het filmpje

Actueel

Prijs voor ParkinsonNet

ParkinsonNet won de Inspirational Award van de Value Based Healthcare Prize 2021. Het is een zeer kosteneffectieve manier om de kwaliteit van de zorg voor Parkinsonpatiënten te verhogen blijkt uit ZonMw-DoelmatigheidsOnderzoek. Het systeem, dat samenwerking tussen verschillende zorgdisciplines verbetert, is een succes in het buitenland.

Elders gezien

Alzheimermedicijn goedgekeurd in Amerika

Een hoopvolle doorbraak: het medicijn Aducanumab is goed gekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) in Amerika. Terwijl bestaande Alzheimer medicijnen enkel de symptomen verlichten, is dit het eerste medicijn met effect op het ziekteproces. ZonMw zet zich in om meer onderzoek te faciliteren naar preventie, diagnostiek en behandeling van dementie, waaronder medicatie-onderzoek.

Nieuws

Twee subsidieoproepen om onderzoeksinfrastructuur voor hulpmiddelenzorg verder te verbeteren

Wilt u bijdragen aan de verdere ontwikkeling en verbetering van de onderzoeksinfrastructuur voor hulpmiddelenzorg in de thuissituatie? Vanaf begin juni staan er twee subsidieoproepen open om hier mee aan de slag te gaan: Academische Werkplaatsen en Fellowships Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg thuis (GGH)

Illustratie subsidieoproepen
Academische Werkplaatsen en Fellowships Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg thuis
Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Fellowships Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg thuis (GGH)

Onderwerpen

  • Doelmatigheidsonderzoek
  • Fellowships
  • Hulpmiddelenzorg thuis
  • Persoonsgebonden subsidie
  • Onderzoeksinfrastructuur
  • Talentontwikkeling

Onderdeel van programma

Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg thuis 2021 – 2023

Geplaatst op

1 juni 2021

Deadline

5 oktober 2021,
14.00 uur

Bekijk

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website