Onderwerpen

Uitgelicht

Nieuwe subsidiemogelijkheden

Afbeelding van gloeilamp

Wil je bijdragen aan de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg in Nederland? Tot 18 september 2018 kunnen projectideeën ingediend worden voor het doen van onderzoek naar de kosteneffectiviteit van interventies.

Lees meer

Operatie aan halsslagader na beroerte lijkt vaak overbodig

Foto van Paul Nederkoorn

Na een herseninfarct krijgen patiënten medicijnen en wordt de vernauwing meestal operatief opgeheven om de kans op herhaling te verlagen. Een groot Europees onderzoek moet aantonen of de chirurgische ingreep bij minder ernstige vernauwingen nog wel nodig is nu de medicatie sterk is verbeterd.

Lees het artikel

Afwachten goede optie bij zwangerschapsrest na miskraam

Als een miskraam wordt opgewekt met medicijnen, blijven soms restanten achter in de baarmoeder. Afwachten tot het lichaam zelf deze zwangerschapsrest opruimt is een goed alternatief voor curettage, blijkt uit onderzoek van het AMC. 

Lees het Mediator artikel

De eHealthmonitor 2017

Infographic

Zorggebruikers weten vaak niet wat er allemaal mogelijk is op het gebied van eHealth, en voor zorgverleners is het vaak niet duidelijk hoe ze e-health toepassingen kunnen inzetten. Hierdoor blijft het gebruik ervan achter bij het aanbod, en blijft opschaling van toepassingen vaak uit, volgens de eHealth-monitor 2017 van onderzoeksinstituten Nictiz en NIVEL.

Bekijk de infographic (pdf)

Netwerkzorg voorbij het pionieren

Steeds vaker verenigen zorgverleners zich in een netwerk rond een patiëntengroep, zoals ParkinsonNet. Zij specialiseren zich en wisselen kennis uit. Maar tussen die netwerken bestaat veel variatie in bijvoorbeeld omvang, werkwijze en transparantie. Een leidraad moet uitkomst bieden. 

Lees het artikel in de Mediator

'Zorgevaluatie is er om te blijven'

Foto: Hollandse Hoogte

Op 3 november 2017 deelden projectleiders van het programma Doelmatigheids-Onderzoek hun kennis en ervaringen over het opzetten en uitvoeren van klinisch evaluatieonderzoek naar de (kosten)effectiviteit van bestaande zorg.

Lees het verslag van de bijeenkomst

Choosing Wisely 2017 conference

Op 11 september vond het internationale congres Choosing Wisely plaats in Amsterdam. Bekijk hier een impressie van het congres.

Lees verder

550 projecten in programma DoelmatigheidsOnderzoek

Doelmatigheidsonderzoek vindt in verschillende ZonMw-programma's plaats. Het grootste deel van de projecten, zo'n 550, is echter gehonoreerd in het speciale programma DoelmatigheidsOnderzoek. In de projectendatabase van dit programma vindt u een overzicht van alle projecten.

Naar de projectendatabase

Gericht investeren in zorgonderzoek loont

Uit het programma DoelmatigheidsOnderzoek blijkt dat elke euro die in dit onderzoek wordt gestoken ruim drie euro aan besparingen oplevert.

Investeren in onderzoek en zorginnovatie

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van ZonMw DoelmatigheidsOnderzoek? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Bekijk hier de meest actuele nieuwsbrieven van Doelmatigheidsonderzoek.

Aanmelden

Zorg voor innoveren

logo Zorg voor Innoveren

Bij het digitale loket van Zorg voor innoveren kunt u terecht met alle vragen over uw zorginnovatie. Deskundigen van de 4 partners gaan samen op zoek naar een antwoord of verwijzen u door.

Naar Zorg voor Innoveren

Actueel

Volg via RSS

Nieuwe subsidiemogelijkheden voor doelmatigheidsonderzoek

Wil je bijdragen aan de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg in Nederland? Er kunnen weer projectideeën ingediend worden voor het doen van onderzoek naar de kosteneffectiviteit van interventies. Binnen het ZonMw programma DoelmatigheidsOnderzoek is € 11,85 M beschikbaar, waarvan € 2,1 M exclusief bestemd is voor zorgevaluaties. Per onderzoeksvoorstel kan maximaal € 800.000 worden aangevraagd.

Beeld van programma DoelmatigheidsOnderzoek
Nieuws

Terugblik informatiebijeenkomst Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

Woensdag 27 juni 2018 werd de informatiebijeenkomst gehouden vanuit het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg (GGH). Het doel van deze middag was om de subsidieoproep toe te lichten, verschillende partijen met elkaar in contact te brengen en aanvragers op weg te helpen met de voorbereidingen voor het indienen van een subsidieaanvraag.

Foto van het publiek bij de informatiebijeenkomst Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg
Pagina

Verslag Informatiebijeenkomst Subsidieoproepen DO GGG

Op donderdag 28 juni vond de informatiebijeenkomst plaats over de subsidieoproepen van DO en GGG. Deze bijeenkomst was zowel bij ZonMw als via de livestream te volgen.

Het doel van deze bijeenkomst was de aanwezigen en de kijkers via de livestream te informeren over de achtergrond van de verschillende subsidieoproepen en vragen te beantwoorden.

Pagina

Nieuwe subsidiemogelijkheden binnen het ZonMw-programma Goed Gebruik Geneesmiddelen

Binnen het ZonMw-programma Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG) zijn de subsidierondes Open Ronde 8 en Rediscovery Ronde 3 opengesteld. Om beter tegemoet te komen aan belangrijke vragen op het gebied van het goed gebruik van geneesmiddelen zijn de kaders voor beide rondes uitgebreid. Bij Open Ronde 8 komt financiering beschikbaar voor projecten waarin complexe interventies centraal staan. Bij Rediscovery Ronde 3 betreft de uitbreiding de...

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg – open ronde 2

Onderwerpen

  • Hulpmiddelengebruiker;
  • Hulpmiddelenzorg;
  • Kosteneffectiviteit;
  • Medische hulpmiddelen;
  • Passend design.

Onderdeel van programma

Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

Geplaatst op

4 juli 2018

Deadline

11 september 2018,
14.00 uur

Bekijk

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Invitational Bewustzijnsproject

Betere, maar wel betaalbare zorg. Daarvoor zet het Bewustzijnsproject zich tot december 2018 in door het faciliteren van een blijvende verandering van de werkwijze op de leer-werkvloer van de geneeskundige vervolgopleidingen. In intensieve samenwerking met de Opleidings- en OnderwijsRegio’s (OOR’s).

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website