Onderwerpen

Uitgelicht

Waar moet mijn subsidieaanvraag aan voldoen?

Infographic DoelmatigheidsOnderzoek

Wilt u in een overzicht de belangrijkste punten zien waar uw subsidieaanvraag binnen het programma DoelmatigheidsOnderzoek aan moet voldoen?

Bekijk de infographic

Leidt een nieuwe pacemaker implantatiemethode tot betere uitkomsten voor patiënten?

Bij het plaatsen van een pacemaker wordt de draad die het hart stimuleert in de rechterhartkamer geplaatst. Dit kan echter op de lange termijn tot problemen leiden.

Lees het bericht en bekijk de video

Parkinson behandelen met medicijnen, hersenoperatie of pompje in de darm?

Rob de Bie, Amsterdam UMC - locatie AMC

De ziekte van Parkinson is tot nu toe niet te genezen, maar er bestaan wel medicijnen voor deze hersenaandoening. Als die niet meer werken is een hersenoperatie of het plaatsen van een pompje met een slang naar de dunne darm een mogelijkheid.

Lees het interview met Rob de Bie

Wat is doelmatigheidsonderzoek

Screenshot video 'wat is doelmatigheidsonderzoek?'

Doelmatigheid in de zorg wordt onderzocht door twee verschillende behandelingen met elkaar te vergelijken op het gebied van effecten en kosten. Maar hoe ziet zo'n onderzoek er precies uit?

Bekijk het filmpje

Nieuwsbrief DoelmatigheidsOnderzoek

Wilt u op de hoogte blijven van ZonMw DoelmatigheidsOnderzoek? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

> Lees de nieuwsbrief van februari 2023

Eerdere edities staan in het archief.

Direct inschrijven

Overzicht subsidies doelmatigheidsonderzoek

Wilt u subsidie aanvragen voor doelmatigheidsonderzoek?

Bekijk het overzicht met subsidiemogelijkheden voor doelmatigheidsonderzoek.

Bekijk het subsidieoverzicht

Actueel

Studie moet gebruik URinControl-app onder vrouwen vergroten

Onlangs is een onderzoek van start gegaan naar de effectiviteit van een app voor vrouwen met urineverlies. De app zelf, UrinControl, bestaat al enkele jaren, maar het gebruik ervan is nog beperkt. Onder meer met de knelpuntenanalyse willen de initiatiefnemers van het URinControl-4All-onderzoek achterhalen wat ervoor nodig is om het gebruik te vergroten. ZonMw ondersteunt de studie met een VIMP-subsidie (Verspreidings- en Implementatie Impuls).

Elders gezien

Congres Zorgevaluatie: programma bekend en inschrijving gestart

Zorgevaluatie is een belangrijk onderdeel van passende zorg en het Integraal Zorgakkoord (IZA) waarin veel partijen samenwerken. Op donderdag 1 juni 2023 organiseren ZonMw, de Federatie Medisch Specialisten en het programma Zorgevaluatie & Gepast Gebruik het eerste gezamenlijke congres Zorgevaluatie.

Visual Congres Zorgevaluatie 1 juni 2023
Nieuws

Hoe zorg je voor voldoende patiëntdeelname aan onderzoek?

De inclusie van patiënten is soms lastig bij zorgevaluaties. Enkele tools van ZonMw en het programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik (ZE&GG) hebben als doel haalbare zorgevaluaties op te zetten en deze inclusie te versnellen. De inclusieversneller is daar een voorbeeld van.

Nieuws

Snellere, betere transgenderzorg: wat is daarvoor nodig?

Het aantal mensen dat in Nederland transgenderzorg zoekt, neemt toe. Wachtlijsten voor deze zorg worden langer en er is een grote diversiteit in zorgbehoeften. Wat is nodig om deze uitdagingen aan te pakken waar de transgenderzorg voor staat? En welke rol kan kennisontwikkeling daarbij spelen? Twee ervaringsdeskundige belangenbehartigers delen hun visie.

Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

Congres Zorgevaluatie - 1 juni 2023

Visual Congres Zorgevaluatie 1 juni 2023

Op donderdag 1 juni 2023 organiseren ZonMw, de Federatie Medisch Specialisten en het programma Zorgevaluatie & Gepast Gebruik (ZE&GG) het eerste gezamenlijke congres Zorgevaluatie. Dit congres is het platform om kennis en ervaringen uit te wisselen over alle aspecten van zorgevaluatie: beleid, onderzoek en de toepassing van nieuwe kennis in de praktijk. Het thema samenwerking staat dit jaar centraal.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website