Onderwerpen

Uitgelicht

Vlog Symposium Zorgevaluatie 2017

Hoe draagt zorgevaluatie bij aan steeds betere zorg? Twee medisch specialisten aan het woord over hun onderzoek

Bekijk het filmpje

Gesprek Jeroen Geurts met zorgprofessionals over doelmatige keuzes

Hoe maken artsen en patiënten doelmatige keuzes in de spreekkamer? ZonMw voorzitter Jeroen Geurts sprak tijdens het congres Choosing Wisely 2017 met AIOS gynaecologie Steven Giesbers, neuroloog Esther Verstraete en chirurg Huib Cense.

Bekijk het filmpje

Choosing Wisely 2017 conference

Op 11 september vond het internationale congres Choosing Wisely plaats in Amsterdam. Bekijk hier een impressie van het congres.

Lees verder

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van ZonMw DoelmatigheidsOnderzoek? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Bekijk hier de meest actuele nieuwsbrieven van Doelmatigheidsonderzoek.

Aanmelden

Gericht investeren in zorgonderzoek loont

Uit het programma DoelmatigheidsOnderzoek blijkt dat elke euro die in dit onderzoek wordt gestoken ruim drie euro aan besparingen oplevert.

Investeren in onderzoek en zorginnovatie

550 projecten in programma DoelmatigheidsOnderzoek

Doelmatigheidsonderzoek vindt in verschillende ZonMw-programma's plaats. Het grootste deel van de projecten, zo'n 550, is echter gehonoreerd in het speciale programma DoelmatigheidsOnderzoek. In de projectendatabase van dit programma vindt u een overzicht van alle projecten.

Naar de projectendatabase

Zorg voor innoveren

logo Zorg voor Innoveren

Bij het digitale loket van Zorg voor innoveren kunt u terecht met alle vragen over uw zorginnovatie. Deskundigen van de 4 partners gaan samen op zoek naar een antwoord of verwijzen u door.

Naar Zorg voor Innoveren

Actueel

Volg via RSS

Twee subsidieoproepen Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

Op dit moment staan twee subsidieoproepen open voor het nieuwe programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg. Het gaat om ‘open ronde 1’ en ‘stimuleringssubsidie ronde 1’. In najaar 2018 volgt open subsidieronde 2.

Nieuws

MRI bij traumatische knieproblemen niet kosteneffectief

Onderzoek van Erasmus MC en het LUMC gefinancierd door ZonMw laat zien dat het toevoegen van een MRI aangevraagd door de huisarts niet slechter is voor patiënten met traumatische knieklachten, maar veroorzaakt wel meer zorgconsumptie en is daardoor niet kosteneffectief.

Nieuws

Physician assistant neemt taken over van zaalarts

In Nederland zijn er diverse studies uitgevoerd naar de effecten van de inzet van physician assistants en verpleegkundig specialisten. De resultaten wijzen allemaal dezelfde richting uit: inzet van deze master opgeleide professionals resulteert in minimaal dezelfde kwaliteit van zorg tegen minimaal gelijke kosten, aldus Miranda Laurant, senior onderzoeker bij IQ healthcare en lector Organisatie van Zorg en Dienstverlening bij de HAN.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Informatiebijeenkomst Integrale hulpmiddelenzorg

Bent u zorgprofessional of onderzoeker? Werkt u bij een patiëntenorganisatie of bent u op een andere manier betrokken? Op 24 november aanstaande organiseert ZonMw een informatiebijeenkomst voor iedereen die interesse heeft in het doen van (kosten)effectiviteitsonderzoek naar integrale hulpmiddelenzorg. We maken u wegwijs in de hulpmiddelenzorg en in het doen van doelmatigheidsonderzoek. U bent van harte uitgenodigd.    

Lees meer

2nd KCE Trials Symposium

Belgian and international speakers share their experience and views in the 2nd KCE Trials symposium about pragmatic practice-oriented trials.

Lees meer

de Dag van de Briljante Mislukking

Te vaak worden leerervaringen in de praktijk onvoldoende benut omdat we niet open durven te zijn over mislukkingen in onderzoek, innovatieprojecten en in de praktijk. Dat stellen Paul Iske en Bas Ruyssenaars, initiatiefnemers van het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Om deze belangrijke lessen te helpen ontdekken en aandacht te geven organiseert het Instituut de Briljante Mislukkingen Zorg-Award.

Lees meer

Save the date: Symposium Doelmatigheid van Zorg 2018

Doelmatig leren denken en handelen is cruciaal: we willen allemaal de best mogelijke kwaliteit van zorg tegen verantwoorde kosten. Ook in de opleiding tot specialist komt steeds meer aandacht voor dit maatschappelijk relevante thema. Om opleidingen daarbij te helpen organiseert het Bewustzijnsproject, samen met OOR Leiden, het Symposium Doelmatigheid.

Lees meer

EuHEA conference 2018

The European Health Economics Association, EuHEA 2018 conference will be hold from 11-14 July in Maastricht, The Netherlands. The theme will be ‘Shaping the Future: the Role of Health Economics’.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website