Onderwerpen

Uitgelicht

Borstkankermaand

ZonMw financieert verschillende soorten onderzoek naar borstkanker die bijdragen aan een beter behandeling of het optimaliseren van screening naar borstkanker. In het kader van borstkankermaand hebben we onderzoekers geïnterviewd.

Lees meer

18 nieuwe projecten van start

Afbeelding van briefgeld

Begin juli 2018 hebben 18 projectgroepen subsidie ontvangen vanuit de open ronde van het programma DoelmatigheidsOnderzoek.

Bekijk de projecten

Evaluatie DO 2006-2017

Het programma is geëvalueerd door een onafhankelijke commissie. Lees het evaluatierapport, het magazine met 10 verhalen over opbrengsten van het programma met impact voor de patiënten en bekijk de infographic met de route van onderzoeksidee naar betere en betaalbare zorg.

Meer over de evaluatie

Keuzehulp helpt vrouwen na keizersnede bij volgende bevalling

Zwangere vrouw

Een digitale keuzehulp helpt zwangere vrouwen na een eerdere keizersnede te kiezen tussen een vaginale bevalling en een geplande keizersnede. In de praktijk leidt dat tot een verschuiving van spoed-keizersneden naar geplande keizersneden, blijkt uit onderzoek van het Maastricht UMC+.

Lees het Mediator artikel

Meniscusscheur: operatie of fysio?

Mensen ouder dan 45 jaar met knieklachten en een scheur in hun meniscus worden daaraan vaak geopereerd. Maar een behandeling met fysiotherapie heeft hetzelfde effect en is daardoor te prefereren, laten onderzoekers van het OLVG zien.

Lees het Mediator artikel

Gericht investeren in zorgonderzoek loont

Uit het programma DoelmatigheidsOnderzoek blijkt dat elke euro die in dit onderzoek wordt gestoken ruim drie euro aan besparingen oplevert.

Investeren in onderzoek en zorginnovatie

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van ZonMw DoelmatigheidsOnderzoek? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Bekijk hier de meest actuele nieuwsbrieven van Doelmatigheidsonderzoek.

Aanmelden

550 projecten in programma DoelmatigheidsOnderzoek

Doelmatigheidsonderzoek vindt in verschillende ZonMw-programma's plaats. Het grootste deel van de projecten, zo'n 550, is echter gehonoreerd in het speciale programma DoelmatigheidsOnderzoek. In de projectendatabase van dit programma vindt u een overzicht van alle projecten.

Naar de projectendatabase

Zorg voor innoveren

logo Zorg voor Innoveren

Bij het digitale loket van Zorg voor innoveren kunt u terecht met alle vragen over uw zorginnovatie. Deskundigen van de 4 partners gaan samen op zoek naar een antwoord of verwijzen u door.

Naar Zorg voor Innoveren

Actueel

Volg via RSS

Blog Eric Geijteman bijeenkomst Buenos Aires

In april 2018 ontving Eric Geijteman tijdens het ZonMw-symposium 'Doelmatigheid van zorg 2018' een beurs voor het bewustzijnsproject. Onlangs bezocht hij de bijeenkomst van de 'Collaborative for best care for the dying person' in Buenos Aires en schreef er een blog over.

Nieuws

Leefstijl als medicijn

Naast de toepassing in preventie van aandoeningen, wordt steeds meer duidelijk dat leefstijl ook effectief is als medicijn tegen sommige ziekten zoals diabetes type 2. Het ‘medicijn’ kan bijvoorbeeld zijn: het aanpassen van een eetpatroon of in beweging komen.

Nieuws

DoelmatigheidsOnderzoek leidt tot betere en betaalbare zorg

ZonMw directeur Henk Smid overhandigde op 26 september jl. de evaluatie van het programma DoelmatigheidsOnderzoek 2006 – 2017 aan drs. B.E. van den Dungen, directeur-generaal curatieve zorg van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.

Foto van overhandiging evaluatierapport DoelmatigheidsOnderzoek
Henk Smid (directeur ZonMw) en drs. B.E. van den Dungen (directeur-generaal curatieve zorg VWS)
Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Programma NWA-Matchmakingbijeenkomst ADAPT-Stroke

De Nationale Wetenschapsagenda heeft de call “Matchmakingbijeenkomsten” gepubliceerd om de consortia binnen de 25 routes van de NWA financieel te ondersteunen bij de organisatie hiervan. Het gaat om bijeenkomsten met als doel (nieuwe) kennisketenbrede consortia te vormen en voorstellen voor vernieuwend onderzoek te ontwikkelen.  

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website