Onderwerpen

Uitgelicht

Coronavirus maatregelen

De zeer uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus heeft ook gevolgen voor ZonMw. Alle belangrijke maatregelen, vragen en antwoorden rondom subsidierondes en lopend onderzoek vindt u op deze pagina

Lees verder

Parelprijs

Parelbeeldje in handen

Minder bloedverlies na een hartoperatie redt levens. Dr. Koolbergen ontdekte dat als je de wond spoelt met een zoutoplossing, het bloedverlies met 76% daalt. Onze algemeen directeur Véronique Timmerhuis reikte de Parel uit aan Koolbergen en zijn team voor dit innovatieve onderzoek.

Naar het Parelproject

Wat is doelmatigheidsonderzoek

Screenshot video 'wat is doelmatigheidsonderzoek?'

Doelmatigheid in de zorg wordt onderzocht door twee verschillende behandelingen met elkaar te vergelijken op het gebied van effecten en kosten. Maar hoe ziet zo'n onderzoek er precies uit?

Bekijk het filmpje

Nieuwsbrief DoelmatigheidsOnderzoek

Wilt u op de hoogte blijven van ZonMw DoelmatigheidsOnderzoek? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

> Lees de nieuwsbrief december 2020

Eerdere edities staan in het archief.

Direct inschrijven

Zorgevaluaties: samen werken aan de beste zorg voor de patiënt

ZonMw heeft de laatste jaren al meer dan 60 zorgevaluaties gefinancierd. Onderzoekers werken daarbij samen met zorgverleners en patiënten. En dat gaat steeds beter. Er is ook ruimte voor groei, voor leren van elkaar en die lessen weer toepassen in de praktijk.

Bekijk het filmpje

BIA rekentool: nieuwe versie

De betaversie van de rekentool voor het maken van een Budget Impact Analyse is getest en doorontwikkeld. De nieuwe versie is nu beschikbaar. Ter aanvulling zijn twee voorbeelduitwerkingen toegevoegd. Bent u bezig met een BIA of verwacht u een BIA te gaan maken? Gebruik onze tool. We vernemen graag uw bevindingen.

Naar de BIA leidraad en rekentool

Actueel

Subsidieregeling veelbelovende zorg: springplank naar het basispakket

De Subsidieregeling veelbelovende zorg geniet twee jaar na de lancering in 2019 toenemende bekendheid bij ziekenhuizen. Een online informatiebijeenkomst over de regeling van Zorginstituut Nederland en ZonMw trok dinsdag 2 februari bijna 300 belangstellenden. Op dezelfde dag is de regeling opnieuw opengesteld voor een nieuwe indieningsronde van subsidieaanvragen.

Vrouw maakt foto met mobiel
Nieuws

Dementiezorg: Partner in Balans erkend als effectieve interventie

‘Partner in Balans’ is erkent als effectieve interventie door de erkenningscommissie ‘Langdurende ouderenzorg’ van Vilans. De ehealth-interventie is mede tot stand gekomen door financiering van ZonMw via de Medische Inspirator Prijs. Bij ZonMw-DoelmatigheidsOnderzoek is afgelopen december een klinische studie naar de effectiviteit en kosteneffectiviteit van Partner in Balans gehonoreerd.

Elders gezien

Wanneer werkt thuismonitoring bij hartfalen?

Als patiënten met hartfalen thuis hun hartslag en bloeddruk meten, hoeven zij minder vaak naar het ziekenhuis. Ze kunnen de metingen online delen en bespreken met hun behandelaar. Deze zogenoemde ‘telebegeleiding’ is veelbelovend maar werkt niet altijd bij iedereen. Met subsidie vanuit het ZonMw-programma DoelmatigheidsOnderzoek gaat UMC Utrecht de komende twee jaar onderzoeken wanneer telebegeleiding wel en niet effectief is.

Elders gezien
Toon meer

Agenda

Online bijeenkomst ‘Leiderschap in uitvoering zorgevaluatie’

In samenwerking met het Leading the Change (LtC) programma organiseert ZE&GG op 11 maart 2021 tussen 16:00 en 18:30 uur een online bijeenkomst voor alle projectleiders van de ronde ZE&GG 2019, ZE&GG inclusieversneller, projectleiders LtC, betrokken vertegenwoordigers van wetenschappelijke verenigingen (WV'en) en overige geïnteresseerden.

Lees meer

Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2021

Het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 'Spiegelen, sparren en samen verder' is gepland op: donderdag 15 april en vrijdag 16 april 2021 online.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website