Beluister de nieuwe podcast: Zorgtransformatie, hoe dan?!

Zorg voor innoveren - de podcast: Zorgtransformatie, hoe dan?! is nu te beluisteren! Eind 2022 ondertekenden partijen uit de hele zorg het Integraal Zorgakkoord; het IZA. Het doel daarvan is passende zorg: zorg die betaalbaar en toegankelijk is, ook in de toekomst. Dat lukt alleen als de zorg ingrijpend verandert. Dat blijkt in de realiteit lastig. Wat betekent zorgtransformatie voor zorgvernieuwers?

Lian Tjon Soei Len en Wouter Keijser

Te gast in deze aflevering zijn Lian Tjon Soei Len, anesthesioloog, pijnspecialist en leefstijlarts, en Wouter Keijser, zorgtransformatie-architect. Zij delen hun visie op het thema zorgtransformatie. Die transformatie moet volgens het IZA komen via innovaties van partijen die nu al actief zijn in de zorg én van nieuwe spelers. In ruil voor de waarde die zij hiermee voor de Nederlandse burger creëren, zouden ze er zelf ook beter van moeten worden.

Zorgtransformatie: waar lopen we tegenaan?

Maar de realiteit blijkt lastiger. Voor bestaande spelers is waardecreatie soms een ongrijpbaar begrip. Initiatieven die lokaal goed werken worden vaak niet voldoende opgeschaald. En grotere initiatieven lopen juist vast doordat ze te ingewikkeld zijn. Sommige partijen ervaren zelfs nadelen. Zoals spelers die zich toeleggen op preventie; die gaan er in ons systeem soms zelf op achteruit. En voor nieuwe spelers in de gezondheidszorg is ons huidige zorgsysteem een verwarrend doolhof. Waar lopen we tegenaan? Wat zien Lian en Wouter in de praktijk gebeuren? Welke tips hebben zij voor zorginnovatoren?

Luister nu!

Zet Zorg voor innoveren - de podcast aan via je favoriete podcast app. Lekker luisteren in de trein, tijdens het koken of aan het strand. Kies je applicatie en het luisteren kan beginnen. Vergeet ons niet te volgen, zodat je geen enkele aflevering mist!