Resultaten onderzoekslijnen Tussen Weten en Doen II

Interviewreeks
Tussen Weten en Doen stimuleert verpleegkundigen om praktisch onderzoek te doen waar collega’s in de praktijk veel aan hebben. Wat zijn de resultaten uit de 7 onderzoekslijnen?
Afbeelding

Onderzoekslijn Complex Care

Hoe kunnen oudere mensen met meerdere aandoeningen zorg krijgen die beter bij hun behoeften aansluit? Onderzoeksprogramma Complex Care zoekt nieuwe werkwijzen waar wijkverpleegkundigen een grote rol in spelen.
Afbeelding

Onderzoekslijn NURSE SMS

Voor verpleegkundigen en verzorgenden vormt het ondersteunen van zelfmanagement bij mensen die ongeneeslijk ziek of dement een uitdaging, weet Anneke Francke. Op basis van het onderzoek dat ze de afgelopen jaren begeleidde wordt een onderwijsmodule ontwikkeld.
Afbeelding

Onderzoekslijn TASTE

Met één been diep in de wetenschap en het andere in de ict en businessmodellen. Zó wil Jaap Trappenburg laten profiteren van wetenschappelijk onderzoek naar hoe je kunt leren omgaan met een chronische aandoening.
Afbeelding

Onderzoekslijn Nurses on the Move

Er zijn niet méér handen aan het bed nodig om bewoners van verpleeghuizen beter te verzorgen. Volgens hoogleraar Ouderenzorg Jan Hamers is het wél zaak om ánders te durven werken.
Afbeelding
AnneLoes van Staa

Onderzoekslijn NURSE-CC

Een Rotterdams onderzoeksprogramma levert tal van handreikingen op voor verpleegkundigen die patiënten betere zelfmanagement-ondersteuning willen bieden.
Afbeelding

Onderzoekslijn Self Made & Sound

Hoe kunnen e-healthprogramma's mensen ondersteunen bij het omgaan met hun chronische ziekte? En hoe kun jij als verpleegkundige daarbij helpen?
Afbeelding

Onderzoekslijn Basic Care Revisited

Wassen, aankleden, voeden, mobiliseren, communiceren. Ze maken deel uit van verpleegkundige basiszorg, al eeuwenlang. Toch is er heel weinig bekend over hoe je dat effectief doet.