Boekeditie Canon Palliatieve zorg

Hoe zijn hospices ontstaan? Hoe verliep de revolutie van pijnbestrijdingsmiddelen? De geschiedenis van de palliatieve zorg is nog veelal onbekend. Daarover kunt u nu daarover lezen in de boekeditie van de digitale Canon palliatieve zorg.

Eind 2016 lanceerde VWS-staatssecretaris Martin van Rijn de digitale Canon palliatieve zorg tijdens de opening van het 6e Nationaal Congres Palliatieve Zorg. Deze Canon, mogelijk gemaakt door ons programma 'Palliantie. Meer dan zorg', zet in 25 vensters de geschiedenis van de palliatieve zorg in de digitale etalage. Op basis van de vele positieve reacties is nu een drukversie gemaakt.

Wat lees je in het boek?

Dit unieke boek (96 pagina’s, rijk geïllustreerd) neemt u mee in een tijdreis door de geschiedenis van de palliatieve zorg. De Canon begint met de internationale geschiedenis van hospices, met namen als Cicely Saunders en Elisabeth Kübler-Ross. Daarna komen onder meer de pijnbestrijdingsrevolutie, de toenemende levensverwachting, de eerste initiatieven in Nederland, de opkomst van de euthanasiediscussie, de stichting Leendert Vriel, het Bijna-Thuis-huis in Nieuwkoop, de invloed van Aids, de rol van koningin Beatrix en de kinderpalliatieve zorg aan bod. En dat is nog maar een beperkte greep.

Hoe kun je het boek bestellen?

Bent u actief betrokken op de palliatieve zorg? Dan is dit boek iets voor u en of uw organisatie. Het gewenste aantal exemplaren kunt u bestellen via onderstaande link. Indien er vanuit uw organisatie (en andere organisaties) voldoende animo is, kan de vereniging het boek laten drukken en vindt begin november de verspreiding plaats. 

> Bestel het boek hier
> Bekijk het digitale Canon op www.canonpalliatievezorg.nl