TOP subsidies

Met een TOP-subsidie konden excellente onderzoeksgroepen hun onderzoekslijnen en hun samenwerkingen vernieuwen. Begin 2019 is TOP-subisidie vervangen door het programma ZonMw Open Competitie. Dit nieuwe financieringsinstrument vervangt de TOP-subsidies en Investeringen Middelgroot.

Innovatieve en grensverleggende wetenschap

De TOP-subsidie bood excellente onderzoeksgroepen de gelegenheid tot vernieuwing van hun onderzoekslijnen en het aangaan van nieuwe samenwerkingen. Het oogmerk was hierbij ruimte te creëren voor innovatieve (grensverleggende) wetenschap van excellente kwaliteit.

Wetenschap als motor voor innovatie

ZonMw ziet een open stimulans van de wetenschap als dé (maatschappelijke) innovatiemotor voor de langere termijn. De verwachte uitkomst van TOP-projecten is primair wetenschappelijke verdieping.

Onderdeel van de NWO open competitie

TOP subsidie maakte deel uit van de NWO open competitie. ZonMw voert het beheer van de lopende projecten uit in opdracht van NWO. 

Looptijd en budget

TOP subsidies hebben een omvang van maximaal € 675.000,- en een looptijd van minimaal 4 tot maximaal 5 jaar. Het TOP-subsidie instrument maakte deel uit van de vrije competitie van ZonMw en stond open voor onderzoekers  binnen het (bio)medisch en gezondheidszorgonderzoek.

Commissie

Het wetenschapsdomein Zorgonderzoek en Medische Wetenschappen (ZonMw) werkt net als de andere wetenschapsdomeinen van NWO met breed samengestelde commissies van wetenschappers die adviseren over de kwaliteit en het beheer van de projecten. Dit is de samenstelling van de TOP subsidie-commissie.

Nieuws

Artikelen

Bekijk meer artikelen

Kenmerken

Status:
Afgerond
Budget:
€ 7.425.000
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %

Contact

Angela Sarabdjitsingh

Programmamanager
top [at] zonmw.nl

Jacoline Griep

Clusterassistent
Top [at] zonmw.nl