Onderwerpen

Uitgelicht

Route 1: Personalised medicine

Precies de juiste zorg en voldoende zorg voor elke individuele patiënt. Met een minimum aan bijwerkingen, tegen minimale kosten, zo dicht mogelijk bij huis.

Lees verder

Route 2: Regeneratieve Geneeskunde

Regeneratieve geneeskunde is erop gericht nieuwe behandelingen te ontwikkelen die slim gebruik maken van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam.

Lees verder

Route 3 - Gezondheidszorg, preventie en behandeling

De gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen. De route Gezondheidsonderzoek, preventie en behandeling probeert dit complexe vraagstuk multidisciplinair te benaderen.

 

 

Lees verder

Route Sport en Bewegen

Om een succesvol beleid op het gebied van sport, bewegen en gezondheid mogelijk te maken is bundeling van onderzoek en innovatie op nationaal niveau noodzakelijk.

Lees verder

Nationale Wetenschapsagenda

Meer weten over de Nationale Wetenschapsagenda? Bijna 12.000 vragen die de Nederlandse bevolking heeft gesteld aan de wetenschap zijn samengevat in 140 clustervragen. In een digitale agenda kunt u grasduinen of gericht zoeken tussen al deze vragen.

nationalewetenschapsagenda.nl

Actueel

Volg via RSS

NWO voert Startimpuls Nationale Wetenschapsagenda uit

Als kennispartner in de Kenniscoalitie* gaat NWO uitvoering geven aan de Startimpuls Nationale Wetenschapsagenda, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De Startimpuls is met een bedrag van 32 miljoen euro een eerste investering van het ministerie om een start te maken met de implementatie van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA).

Nieuws

Op zoek naar hét Publieksonderzoek 2017

Jaarlijks organiseert het Weekend van de Wetenschap in samenwerking met een universiteit of kennisinstelling een grootschalig publieksonderzoek. Is jouw onderzoek hét onderzoek van 2017?

Nieuws

1 miljard euro extra voor onderzoek en innovatie

Ondernemers en wetenschappers, verenigd in de Kenniscoalitie, slaan de handen ineen in een oproep aan de politiek. Op donderdag 15 september heeft de Kenniscoalitie een Investeringsagenda en een Portfolio voor onderzoek en innovatie gelanceerd.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website