Blogs over de ervaringen met onderzoek naar COVID-19-vaccinatie

Momenteel worden er 8 onderzoeken uitgevoerd naar COVID-19 vaccinatie onder patiënten met een verstoord immuunsysteem. In deze blogsserie vertellen de onderzoekers wat hun persoonlijke ervaringen zijn met het doen van onderzoek naar deze vaccinstudies onder hematologie patiënten, bij kinderen en volwassenen met het syndroom van Down en bij patiënten met primaire immuundeficiënties.

Ik doe onderzoek naar COVID-19 vaccinatie bij hematologie patiënten

Zijn hematologie patienten wel beschermd na het krijgen van COVID-19 vaccinatie? Dr. Inger Nijhof en Prof. dr. Mette Hazenberg, beiden werkzaam als hematoloog bij het Amsterdam UMC, onderzoeken dit hun studie COBRA-KAI. In een blog vertellen ze over de zorgen van hun patiënten.

Lees de blog

Ik doe onderzoek naar COVID-19 vaccinatie bij patiënten met het syndroom van Down

Bianca Streng, arts-onderzoeker van de PRIDE studie

De PRIDE studie onderzoekt de werkzaamheid van de coronavaccins bij volwassenen en kinderen met het syndroom van Down. Bianca Streng is arts-onderzoeker van de studie en in deze blog vertelt zij meer over het onderzoek en haar ervaring.

Lees de blog

Onderzoek naar COVID-19 vaccinatie bij patiënten met primaire immuundeficiënties

Portretfoto Dr. V.A.S.H. Dalm

Dr. V.A.S.H. Dalm, internist-klinisch immunoloog bij het Erasmus MC doet onderzoek naar vaccinaties bij patiënten met primaire immuundeficiënties, ofwel aangeboren afweerstoornissen. In deze blog vertelt hij zijn ervaring als onderzoeker naar COVID-19 bij deze patiëntengroep.
 

Lees de blog

Ik doe onderzoek naar COVID-19 vaccinatie bij patiënten met hiv

Anne Roukens

Anna Roukens, internist-infectioloog in het Leids Universitair Medisch Centrum doet  onderzoek naar COVID-19 vaccinaties bij mensen met hiv. In deze blog vertelt zij over deze studie genaamd COVIH.

Lees de blog

Ik doe onderzoek naar COVID-19 vaccinatie bij patiënten met een long transplantatie

Coretta van Leer-Buter

Arts-microbioloog Coretta van Leer-Buter werkt als viroloog in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Samen met haar collega’s van het UMCG en uit het Erasmus MC werkt zij aan de COVALENT-studie. In deze studie doet zij onderzoek naar de werking van het COVID-19 vaccin bij mensen die een longtransplantatie hebben ondergaan.

Lees de blog

Meer informatie

Over het COVID-19 programma vaccinstudies

Eind 2020 heeft ZonMw in samenwerking met het RIVM in opdracht van het ministerie van VWS het deelprogramma COVID-19 Vaccinstudies opgezet. Dit programma richt zich op de ontwikkeling van kennis die direct bruikbaar is voor behandelaars en patiënten,  en kan bijdragen aan besluitvorming over de inzet van COVID-19 vaccins in Nederland. In december 2020 startte de subsidieronde ‘Urgente onderzoeksvragentraject vaccinstudies’. Het onderzoek richt zich hierbij op de optimalisatie van COVID-19 vaccinatie bij kwetsbare groepen. Er zijn 8 studies gefinancierd die onderzoek doen naar COVID-19 vaccinatie bij patiënten met een verstoord immuunsysteem door bijvoorbeeld aanleg, ziekte, medicatie, of transplantatie.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website