Blogs over de ervaringen met onderzoek naar COVID-19-vaccinatie

Hoe is het om onderzoek te doen naar COVID-19 vaccinaties? Projectleiders van verschillende COVID-19 studies schreven een blog over hun onderzoek naar vaccinatie bij kinderen en volwassenen. Benieuwd? Lees hun verhalen.

Ik doe onderzoek naar COVID-19 vaccinatie bij kinderen met post-COVID syndroom

In de VINCERE-studie wordt onderzoek gedaan naar het klachtenpatroon, de risiscofactoren en oorzaak van het post-COVID syndroom bij kinderen. Daarnaast wordt onderzocht of kinderen met long-COVID tussen de 12 en 18 jaar oud een verbeterde fitheid ervaren na een vaccinatie. Dr. Marlies van Houten, Dr. Suzanne Terheggen-Lagro en dr. Giske Biesbroek van het Spaarne Gasthuis schreven een blog over hun onderzoek.

Lees de blog

Ik doe onderzoek naar COVID-19 vaccinatie bij hematologie patiënten

Zijn hematologie patienten wel beschermd na het krijgen van COVID-19 vaccinatie? Dr. Inger Nijhof en Prof. dr. Mette Hazenberg, beiden werkzaam als hematoloog bij het Amsterdam UMC, onderzoeken dit hun studie COBRA-KAI. In een blog vertellen ze over de zorgen van hun patiënten.

Lees de blog

Ik doe onderzoek naar COVID-19 vaccinatie bij patiënten met het syndroom van Down

Bianca Streng, arts-onderzoeker van de PRIDE studie

De PRIDE studie onderzoekt de werkzaamheid van de coronavaccins bij volwassenen en kinderen met het syndroom van Down. Bianca Streng is arts-onderzoeker van de studie en in deze blog vertelt zij meer over het onderzoek en haar ervaring.

Lees de blog

Onderzoek naar COVID-19 vaccinatie bij patiënten met primaire immuundeficiënties

Portretfoto Dr. V.A.S.H. Dalm

Dr. V.A.S.H. Dalm, internist-klinisch immunoloog bij het Erasmus MC doet onderzoek naar vaccinaties bij patiënten met primaire immuundeficiënties, ofwel aangeboren afweerstoornissen. In deze blog vertelt hij zijn ervaring als onderzoeker naar COVID-19 bij deze patiëntengroep.
 

Lees de blog

Ik doe onderzoek naar COVID-19 vaccinatie bij patiënten met hiv

Anne Roukens

Anna Roukens, internist-infectioloog in het Leids Universitair Medisch Centrum doet  onderzoek naar COVID-19 vaccinaties bij mensen met hiv. In deze blog vertelt zij over deze studie genaamd COVIH.

Lees de blog

Ik doe onderzoek naar COVID-19 vaccinatie bij patiënten met een long transplantatie

Coretta van Leer-Buter

Arts-microbioloog Coretta van Leer-Buter werkt als viroloog in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Samen met haar collega’s van het UMCG en uit het Erasmus MC werkt zij aan de COVALENT-studie. In deze studie doet zij onderzoek naar de werking van het COVID-19 vaccin bij mensen die een longtransplantatie hebben ondergaan.

Lees de blog

Meer informatie

Over het COVID-19 programma vaccinstudies

Eind 2020 heeft ZonMw in samenwerking met het RIVM in opdracht van het ministerie van VWS het deelprogramma COVID-19 Vaccinstudies opgezet. Dit programma richt zich op de ontwikkeling van kennis die direct bruikbaar is voor behandelaars en patiënten,  en kan bijdragen aan besluitvorming over de inzet van COVID-19 vaccins in Nederland. In december 2020 startte de subsidieronde ‘Urgente onderzoeksvragentraject vaccinstudies’. Het onderzoek richt zich hierbij op de optimalisatie van COVID-19 vaccinatie bij kwetsbare groepen. Er zijn 8 studies gefinancierd die onderzoek doen naar COVID-19 vaccinatie bij patiënten met een verstoord immuunsysteem door bijvoorbeeld aanleg, ziekte, medicatie, of transplantatie.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website