Projecten in de praktijk

Meer informatie over de projecten

Hoe lokaal netwerk Yn’e Buorren ouderen ouderen regie geeft over eigen zorgproces

© Programma Langer Thuis

Om lokale samenwerking rondom kwetsbare ouderen tussen zorgprofessionals te versterken, stimuleert het VWS-programma Langer Thuis ‘leernetwerken’. Het netwerk Yn’e Buorren 2.0 in de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel is er daar één van. 28 mei brachten beleidsmedewerkers van VWS een virtueel werkbezoek. Het project werd op 10 juni officieel afgerond.

Lees meer

Levensloopbestendig wonen in de Hilversumse Meent

Hoe zorg je ervoor dat ouderen zo plezierig mogelijk in hun wijk kunnen blijven wonen, met de juiste zorg en ondersteuning? In Hilversum heeft een huisarts samen met andere zorg- en welzijnsverleners een lokaal netwerk opgezet om de wijk levensloopbestendig te maken.

Naar het nieuwsbericht

Leeuwarden: samen zorgen voor goede zorg

Samen zorgen voor goede ouderenzorg; in Leeuwarden gebeurt het. Met een uitwerkingssubsidie Lokale Netwerken Samenhangende Ouderenzorg van ZonMw helpen zorg- en welzijnsorganisaties gezamenlijk ouderen met psychische problemen. ‘Zo wonen mensen langer en fijner thuis.’

Naar het nieuwsbericht

Loosduinen steeds Beter Thuis in goede zorg

Dat zorg altijd beter kan, bewijst het netwerk Beter Thuis in de Haagse wijk Loosduinen. Hierin werken verschillende hulpverlenende instanties samen om optimale zorg en ondersteuning te bieden aan kwetsbare inwoners. Dankzij een subsidie van ZonMw professionaliseerde het netwerk het afgelopen jaar nog verder. ‘We leren steeds beter hoe we inwoners fit en vitaal houden – en dus zelfstandig.’

Naar het nieuwsbericht

Maak de Burger Meester in Hilversum: mensen helpen zichzelf te helpen

Ziekte, ouderdom of eenzaamheid kunnen het je knap lastig maken. Hoe doe je bijvoorbeeld boodschappen als je erg slecht ter been bent en de supermarkt ver weg is? Met een subsidie uit het programma Langdurige Zorg en Ondersteuning (LZO) helpt het project ‘Maak de Burger Meester’ in Hilversum mensen om weer zelfredzaam te zijn.

Naar het nieuwsbericht
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website